fbpx
Menu

Venkelpasta met gerookte zalm

Ik eet bijna elke week wel een keer pasta, maar wel elke keer anders. Deze venkelpasta met gerookte zalm is heel lekker en heel snel klaar. Ideaal voor een doordeweekse dag. Zalm en venkel passen heel goed bij elkaar. Venkel heeft een anijsachtige smaak en dat past heel goed bij de rooksmaak van de vis.

Venkel schijnt ook heel goed voor je te zijn. Het is in ieder geval heel lekker. Ik vind het altijd leuk om groente te gebruiken die niet alledaags zijn. Paprika, uien en knoflook gebruikt iedereen wel en dit geldt niet voor venkel. En dat is eigenlijk jammer, want het is een groente die je heel gemakkelijk kunt bereiden. Je kunt de venkel, bakken maar ook rauw eten in een salade. Probeer het maar eens, het is echt heel lekker.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr speltpasta
1 grote ui
2 venkelknollen
2 tenen knoflook
150 ml kookroom
Sap van een 1/2 citroen
Zeste van een 1/2 citroen
200 gr gerookte zalm
Peper en zout

Zo maak je het
Kook de pasta beetgaar in water met zout.

Verwijder het groen van de venkelknol en verwijder het hart. Dit zit op dezelfde plek als bij witlof. Snij het driehoekje er aan de onderkant uit. Snij de venkel vervolgens in plakjes.

Hak de knoflook fijn en snij de ui in halve ringen.

Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg vervolgens de venkel toe en bak dit mee.

Blus het af met de room en voeg het citroensap en de rasp van de citroen toe.

Breng de saus op smaak met peper en zout.

Voeg de gekookte pasta door de saus en meng het geheel door elkaar.

Schep het op het bord en drapeer de plakjes gerookte zalm er op.

Geniet er van.

Venkelpasta met zalm

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

  • Conny
    9 november 2017 om 19:06

    Heerlijk recept laat de zalm, citroen en de kookroom weg en voeg wiitte wijn en roquefort toe en je hèbt een heerlijk lactose vrij eten

    Beantwoorden
  • Iris
    13 januari 2016 om 16:57

    Superleuk en lekker recept!
    Altijd zo veel inspiratie op je site vinden, dank je wel :)
    Zelf heb ik er nog wat blauwe kaas aan toegevoegd, vond dat pittige erin ook erg lekker!

    Beantwoorden
  • Lindategelaar
    25 april 2017 om 07:07

    Echt super lekker dit recept. Ik voegde (voor de gezelligheid en smaak) bij het bakken van de venkel nog wat karwijzaadjes toe. .

    Beantwoorden
  • Elma
    13 oktober 2015 om 20:52

    Erg lekkere combinatie, die ik vandaag heb geprobeerd. Ik heb de venkel iets langer laten stoven in de room, iets minder citroensap en een restje verse peterselie en dille erover, heerlijk zacht comfort food voor een vroegkoude herfstdag.

    Beantwoorden
  • margreet
    22 juli 2014 om 17:40

    heerlijk, heerlijk ,heerlijk

    Beantwoorden
  • Annemieke
    8 november 2013 om 17:36

    Vandaag voor het eerst venkel gekocht. En dit is het enige recept dat me aanspreekt! Echt super bedankt! Ik ga dalijk aan de slag

    Beantwoorden
  • Esther
    16 mei 2013 om 20:09

    Hoi Pauline ,net heerlijk ..........!gegeten van je venkel zalm pasta !
    Had er zelf nog verse pasta bij gedraaid, wat ons betreft gaan we dit vaker eten.

    Beantwoorden
  • Heleen
    15 mei 2013 om 18:22

    Zojuist gemaakt......... Blijft wat ons betreft blijvertje! Wat kappertjes en tomaatje door gedaan voor een extra frisje!
    Heerlijke site Pauline krijg veel ideeën.

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 mei 2013 om 16:12

    Leuk leuk leuk!

    Beantwoorden
  • Joyce
    15 mei 2013 om 13:21

    Klinkt lekker!

    Beantwoorden
  • Hendrina
    24 oktober 2014 om 14:15

    Ik ga het vanavond eten,maar heb het al een paar keer gedaan en het is heerlijk,vooral die Venkel erbij.


    Groeten van een onbekende

    Beantwoorden
  • Hendrina
    24 oktober 2014 om 14:16

    Ik ga het vanavond eten,maar heb het al een paar keer gedaan en het is heerlijk,vooral die Venkel erbij.


    Groeten van een onbekende uit Groningen

    Beantwoorden
  • DoorEten
    15 mei 2013 om 12:34

    Hmm lekker recept Pauline, ik denk dat ik dit vanavond ga koken, dankjewel!

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 mei 2013 om 14:31

    No tnx :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen