Menu
DSC_0028-710x380.jpg

Venkelpasta met gerookte zalm

Ik eet bijna elke week wel een keer pasta, maar wel elke keer anders. Deze venkelpasta met gerookte zalm is heel lekker en heel snel klaar. Ideaal voor een doordeweekse dag. Zalm en venkel passen heel goed bij elkaar. Venkel heeft een anijsachtige smaak en dat past heel goed bij de rooksmaak van de vis.

Venkel schijnt ook heel goed voor je te zijn. Het is in ieder geval heel lekker. Ik vind het altijd leuk om groente te gebruiken die niet alledaags zijn. Paprika, uien en knoflook gebruikt iedereen wel en dit geldt niet voor venkel. En dat is eigenlijk jammer, want het is een groente die je heel gemakkelijk kunt bereiden. Je kunt de venkel, bakken maar ook rauw eten in een salade. Probeer het maar eens, het is echt heel lekker.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr speltpasta
1 grote ui
2 venkelknollen
2 tenen knoflook
150 ml kookroom
Sap van een 1/2 citroen
Zeste van een 1/2 citroen
200 gr gerookte zalm
Peper en zout

Zo maak je het
Kook de pasta beetgaar in water met zout.

Verwijder het groen van de venkelknol en verwijder het hart. Dit zit op dezelfde plek als bij witlof. Snij het driehoekje er aan de onderkant uit. Snij de venkel vervolgens in plakjes.

Hak de knoflook fijn en snij de ui in halve ringen.

Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg vervolgens de venkel toe en bak dit mee.

Blus het af met de room en voeg het citroensap en de rasp van de citroen toe.

Breng de saus op smaak met peper en zout.

Voeg de gekookte pasta door de saus en meng het geheel door elkaar.

Schep het op het bord en drapeer de plakjes gerookte zalm er op.

Geniet er van.

Venkelpasta met zalm

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan