Menu

Spaanse tortilla met aardappel

Ik hou van Spanje en ik hou vooral van het eten. Ik hou ook van de Mexicaanse keuken en haar tortilla’s. Verwar deze tortilla’s alleen niet met de Spaanse tortilla, dit is heel iets anders. De Spaanse tortilla wordt vaak als Tapas gegeten, soms koud maar ook wel warm. Ik zag ze in Spanje ook bij het ontbijt liggen. Het is een soort frittata op basis van ei, maar dan met aardappel erin.

Deze Spaanse omelet is vrij heavy en aan een klein stukje heb je wel genoeg. Qua inhoud kan je eindeloos variëren, voeg bijvoorbeeld chorizo toe, of wat extra groente. Ik heb deze tortilla vrij basic gehouden, dat vind ik zelf het lekkerste, want less is niet altijd boring.

Ingrediënten voor 8 – 10 personen
500 gr aardappelschijfjes voorgekookt
1 ui
1 paprika
1 teen knoflook gehakt
5 eieren
75 gr geraspte kaas
Handjevol peterselie gehakt
Peper en zout

Zo maak je het
Ik heb voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt. Je kan ook gewone aardappelen nemen, deze in plakjes snijden en even kort beetgaar koken.

Zet een ruime koekenpan op het vuur.

Snij de ui in halve ringen en fruit deze samen met de knoflook aan.

Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij de uien.

Voeg de aardappelschijfjes toe en bak deze ongeveer 10 minuten mee.

Laat de aardappelschijfjes niet bruin kleuren, het is belangrijk dat ze wel garen.

Klop de eieren luchtig en breng deze op smaak met peper, zout e de peterselie. Voeg de geraspte kaas toe.

Giet het eimengsel op de aardappeltjes.

Laat de tortilla gedurende 20 minuten zachtjes garen.

Draai de tortilla voorzichtig om en bak de andere kant ook nog even kort aan. Dit gaat het makkelijkste door de tortilla om te keren op een bord.

Dan schuif je de tortilla zo terug in de pan. Bak de andere kant vervolgens ook nog even 5 à 10 minuten aan.

Serveer in punten of blokjes.

Spaanse Tortilla

Follow my blog with Bloglovin

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

  • Stephanie
    1 februari 2018 om 10:25

    Ik vind dit één van de lekkerste recepten op jouw website. Ik heb de tortilla dan ook al vaak gemaakt en telkens valt hij bij iedereen in de smaak! Voor iedereen die het voor de eerste keer gaat maken: let op! Je moet dit gerecht met geduld maken. Geen overhaaste handelingen en niet op een te hoog vuur zetten. Ik vind het persoonlijk lekkerder om de aardappelschijfjes even 5 tot 10 minuutjes te koken. Als je rustig wacht tot het geheel is aangegaard kan je hem prima met een bord omdraaien zonder dat de boel uit elkaar valt. Ik prik hem vaak even in met een satéprikker om te kijken in hoeverre de tortilla al is gestold. Jammie! Ik heb nu alweer zin om hem te maken!

  • Amanda
    29 september 2017 om 08:37

    Lekker precies goed Niet nat ofzo heerlijk.

  • Marieke
    18 juni 2017 om 15:01

    Gebruik rauwe aardappelen dat werkt echt veel beter. Neem de tijd, het maken van een goede aardappeltortilla kost zeker 40 minuten en alsjeblieft GEEN kaas. Hoort er echt niet in.

  • Jeannette walstra
    8 september 2016 om 20:27

    Vanavond gezellig dit recept met mn dochter gemaakt en heerlijk met zn alleen buiten in de tuin opgegeten. Het was goed gelukt en heerlijk. Dank je wel voor dit recept. ?

  • Pauline
    8 juli 2016 om 19:26

    Wat jammer dat het je niet gelukt is. Dit is toch echt de manier. Je kunt hem eventueel de volgende keer ook in de oven maken. Misschien dat dat beter voor je werkt.

  • kees velde
    7 juli 2016 om 19:33

    Waardeloos. Na 30 minuten nog alles nattig en de onderkant deels vastgebakken ondanks de kleinste pit en de voorgebakken aardappelen waren nog kei hard. Dit moet echt anders. De tip om een deksel erop te plaatsen voldeed evenmin. Zo blijft alles mi ook nattig en stolt het niet lekker. De smaak was goed maar het was verre van een succes. Bepaald niet iets om anderen voor te zetten. Gellukkig maakte ik dt voor de zekerheid eerst op proef. Proef mislukt

  • claudia
    23 juni 2014 om 17:20

    jammmm ook erg lekker met gebakken ui erdoor!!! (of gecarameliseerde ui)

  • Sylvia
    31 mei 2013 om 23:28

    Wat een mooie site! En dit recept gaat naar mijn favorietenlijstje, kan ik na de tentamens mooi een keer maken ;)

  • Charlotte
    27 mei 2013 om 15:13

    Mijn vriendin had laatst ook een super lekkere tortilla gemaakt! Ik denk dat ik vanavond een tortilla ga maken :).

  • Joyce
    26 mei 2013 om 11:50

    Ooh dit heb ik zo vaan in Spanje gegeten, heerlijk! Dit moet ik zeker eens maken.

  • Sabine
    26 mei 2013 om 09:48

    Woooow dat ziet er zo lekker uit! *slaat recept op*

    Ik wil al tijden een Spaanse tortilla met aardappel maken, maar op de een of andere manier vergeet ik het steeds wanneer ik mijn boodschappenlijst aan het maken ben..

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.