fbpx
Menu

Platbrood met aubergine en geitenkaas

Het is weer woensdag en dus deel ik weer een makkelijke maaltijd met jullie. Ik kan me voorstellen dat je denkt dat ik altijd lekker en uitgebreid eet. Dat een maaltijd lekker is, is voor mij super belangrijk, maar ingewikkeld hoeft het zeker niet te zijn. Ik heb soms ook gewoon zin in een snelle maaltijd, een makkelijk recept en I confess ik hou ook van Fast Food. Deze snelle pizza van platbrood met aubergine is heel erg lekker en heel makkelijk om te maken.

Het is eigenlijk gezond fast food. Als pizzabodem gebruik ik platbrood en ik garneer deze met groente en een beetje geitenkaas. Is veel gezonder dan een gewone pizza en hij ligt binnen een kwartier op je bord. Dat is ook wel eens fijn.

Ingrediënten per pizza
1 platbrood
2 el tomatensaus
Paar plakjes aubergine
40 gr geitenkaas
Knoflookolie (=olijfolie met een teen knoflook erdoor)
Oregano
Peper en Zout

Zo maak je het
Laat een grillpan goed heet worden. Snij de aubergine in plakken en bestrijk deze met wat knoflook olie.

Gril de aubergine aan weerszijden goudbruin en strooi er tenslotte wat oregano over.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bestrijk het platbrood met de tomatensaus en kruid het met wat peper en zout en iets oregano.

Leg de aubergine plakjes op het platbrood en garneer het met de geitenkaas.

Bak de snelle aubergine pizza in ongeveer 5 – 7 minuten af, totdat de kaas een beetje gesmolten is.

Geniet er lekker van.

Platbrood met aubergine

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Kim van der Steen-Janssen
    16 maart 2017 om 19:00

    Nou heb het vandaag gemaakt en het viel zeer in de smaak bij iedereen hier . Weer een top recept!

    Beantwoorden
  • robyn koster
    16 maart 2017 om 17:21

    aubergine is de paarse groente, de foto is met courgette wij gaan het morgen eten, heb er erg honger door gekregen

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 maart 2017 om 18:13

    Nee hoor, dit is echt aubergine, kijk maar naar de textuur :)

    Beantwoorden
  • Laura Plomp
    26 maart 2015 om 08:30

    Heb je ook een recept om het platbrood zelf te maken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 maart 2015 om 18:17

    Jazeker, het recept vind je hier: http://uitpaulineskeuken.nl/2012/05/platbrood-karwijzaad.html :)

    Beantwoorden
  • Nanda
    8 mei 2013 om 21:17

    Heerlijk! Waar koop je platbrood? :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 mei 2013 om 22:56

    Bij de Turkse supermarkt ;)

    Beantwoorden
  • Joyce
    8 mei 2013 om 10:14

    Lijkt me lekker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen