fbpx
Menu

Macaroni and Cheese met Broccoli

In Amerika at ik voor het eerst macaroni and cheesee en ik vond het eerlijk gezegd niet meteen lekker. Mac & Cheese is voor mij echt comfort food, dat is eigenlijk alles met veel kaas. Ik hou heel erg van kaas en dan is het vrij logisch dat ik deze ovenpasta super lekker vind. Ik heb er broccoli aan toegevoegd, omdat ik anders de groente zou missen. Officieel wordt het dus zonder groente gegeten en vaak ook nog met ham blokjes er door.

Ik heb als uitgangspunt een bechamelsaus genomen, die ik op smaak gebracht heb met veel kaas. Dit maakt de ovenpasta heel erg romig. Je kan deze macaroni and cheese ook van te voren maken, je kan dit gerust een nachtje in de koelkast bewaren en dan de volgende dag afbakken. Maar ik durf te wedden dat je er niet van af kunt blijven.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr macaroni
1 grote stronk broccoli
50 gr boter
60 gr bloem
0,6 ltr melk
100 + 50 gr geraspte pittige kaas
1 tl kerriepoeder
Snuf nootmuskaat
Peper en Zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

DSC_0034

Snij de broccoli in kleine roosjes en was deze.

Kook de broccoli samen met de pasta beetgaar in een ruime pan water met zout. Kook het niet te gaar, want de pasta gaart nog na in de oven. 5 tot 6 minuten is voldoende. Giet het vervolgens af.

Laat de boter smelten in een pan en voeg vervolgens de bloem toe. Laat de bloem garen in de pan. De bloem is gaar als deze een beetje wit uitslaat en zanderig aanvoelt.

Klop nu met een garde beetje bij beetje de koude melk erdoor. Blijf roeren totdat er een gladde lobbige saus ontstaat.

Bechamelsaus

Breng de bechamelsaus op smaak met wat peper en zout, de kerrie en een snufje nootmuskaat.

Roer de 100 gr gerapste kaas door de saus.

Meng de pasta, de broccoli en de bechamelsaus door elkaar en schep het omdat totdat alle saus gelijkmatig verdeeld is.

Mac & Cheese

Verdeel het mengsel over een ovenschaal en garneer het met de overgebleven kaas.

Bak de mac & cheese in ongeveer 15 – 20 minuten af.

Mac & Cheese

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

32 reacties

  • Ingrid Dijkstra-Nijdam
    5 maart 2019 om 16:52

    Hij staat vandaag op het menu. Ben benieuwd.

    Beantwoorden
  • Kim van der Steen-Janssen
    15 maart 2017 om 19:26

    gemaakt en was echt super lekker ! Ook goed in de smaak gevallen bij de kleine . Heb wel ham toegevoegd . Wat ik super vind aan recept buiten om de smaak is dat je het makkelijk Dag ervoor kan maken . Scheelt een hoop tijd en lekker handig na een dag werken 😊

    Beantwoorden
  • carmen mattijssen
    21 april 2016 om 15:21

    Jammie, vanavond eens maken!

    Beantwoorden
  • Carola
    21 januari 2016 om 21:08

    Moet de courgette eerst gebakken als je die wil toevoegen?

    Beantwoorden
  • Monique
    13 december 2015 om 17:19

    Heerlijk gerecht!! En lekker makkelijk.
    Heb er zelf nog uitgebakken spekjes en blokjes smac aan toegevoegd,

    Beantwoorden
  • Vera
    5 augustus 2015 om 02:11

    Bij mij was het niet lekker helaas :-(
    Ik had volkoren macaroni, misschien lag het daar aan? Ook had ik jonge kaas, kan ook daardoor komen? In ieder geval zat er weinig smaak aan het gerecht en de smaak die ik proefde was vooral deeg... Any advise on what I did wrong?

    Beantwoorden
  • Isa
    14 februari 2015 om 16:00

    Kun je ook andere groente gebruiken

    Ps. Super blog kijk elke dag

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 februari 2015 om 16:59

    Ja natuurlijk! Spinazie is ook een goed idee of paprika en courgette ;)

    Beantwoorden
  • Isa
    16 februari 2015 om 13:24

    Thnx

    Beantwoorden
  • Isa
    16 februari 2015 om 13:24

    Welk vlees kan er in ???

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 februari 2015 om 17:39

    Spekjes, hamblokjes of gehakt, of eventueel kip of stukjes worst. Kortom heel veel mogelijkheden.

  • Ellen
    3 februari 2015 om 17:37

    Welke kaas heb jij gebruikt in dit gerecht?

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 februari 2015 om 11:58

    Cheddar is mijn favo

    Beantwoorden
  • Petra Coolen
    12 november 2014 om 12:36

    Ziet er heerlijk uit!
    Welk vlees/vis zou je nog meer in deze schotel kunnen gebruiken (ik hou niet zo van ham?)

    Beantwoorden
  • tamara
    4 juli 2014 om 18:25

    Sorry ik ziet al ☺

    Beantwoorden
  • tamara
    4 juli 2014 om 17:19

    Op hoeveel graden moet de oven ca 200?

    Beantwoorden
  • Karlijn
    14 juni 2014 om 14:09

    Heerlijk recept. Ik heb er ook nog kleine stukjes tomaat doorheen gedaan. Dank je wel voor de heerlijke recepten.

    Beantwoorden
  • ine
    10 juni 2014 om 18:41

    heerlijk, lekker eenvoudig, heb er veel broccoli doorgedaan.

    Beantwoorden
  • Eline
    14 maart 2014 om 17:27

    Wat een geweldige foodblog heb je! Heerlijk om tussen al die recepten te snuffelen en dingen uit te proberen..

    Een vraagje: zou je restantjes van ovenschotels als deze kunnen invriezen? Vind ovenschotels heerlijk, maar het is altijd te veel!

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 maart 2014 om 20:31

    Dat kan wel hoor, al vind ik zelf kliekjes altijd minder lekker.

    Beantwoorden
  • Jeannette
    4 maart 2014 om 21:14

    Erg lekker, heb er nog wat hamblokjes aan toegevoegd. Zeker een blijvertje!

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 maart 2014 om 17:23

    Hear Hear, goede toevoeging!

    Beantwoorden
  • nadya
    18 februari 2014 om 17:18

    Ik maak hem met bonen en gehakt. Hij zit nu in de oven!

    Beantwoorden
  • Nadja
    4 februari 2014 om 16:23

    Lijkt me heerlijk, en makkelijk, kan het ook met soyamelk?

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 februari 2014 om 16:45

    Alleen als je een ongezoete versie neemt, anders is het niet lekker denk ik.

    Beantwoorden
  • m0rgi0n
    28 november 2013 om 07:06

    Een heel erg lekker recept. Mijn vriendin is er dol op

    Beantwoorden
  • Ianna
    9 mei 2013 om 12:45

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Niet heel gezond, maar wel erg lekker :) haha. Ik maak het ook graag met bloemkool, wanneer ik geen zin heb om te koken en trek heb in comfort food! Maar ga jou versie ook een keer uitproberen..

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 mei 2013 om 22:54

    Leuk om te horen ;) Spinazie lijkt me ook een fijne combi!

    Beantwoorden
  • SasKookt
    8 mei 2013 om 20:08

    Klinkt goed! Wij maken het soms met spinazie ipv broccoli, ook lekker!

    Beantwoorden
  • Gerdine
    8 mei 2013 om 11:59

    Nog nooit gereageerd, maar volg je elke dag via bloglovin, Al heel wat recepten geprobeerd, en deze hebben we gisteren ook gemaakt. Was errug lekker en leuk om te maken.

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 mei 2013 om 17:18

    Ziet er superlekker uit en ga het zeker een keer maken! Ik heb je site een paar weken geleden ontdekt en heb al wat dingen gemaakt. Vond het grappig dat er een site bestaat van iemand met dezelfde naam als ik, zie je niet zo vaak haha.

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 mei 2013 om 18:59

    Haha ja dat is grappig ;)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen