fbpx
Menu

Kokosrijst met mango

Kokosrijst is het ultieme dessert na een Aziatisch diner. Ik hou van kokos, dat weten jullie inmiddels wel en deze kokosrijst vind ik dan ook echt goddelijk. De mango maakt het lekker fris en dat is fijn omdat het dessert van zichzelf vrij zwaar is. Als je niet zo dol bent op mango, kan je ook ananas gebruiken of een andere exotische vrucht.

Eigenlijk is het een Aziatische rijstepap. Ik heb risottorijst gebruikt, maar je kan ook dessertrijst gebruiken. Zorg er voor dat je een rond korrelige rijstsoort gebruikt. Je kan dit dessert zowel warm als koud eten, mijn voorkeur gaat naar warm en dan met lekkere koude stukjes mango er op.

Ingrediënten voor 4 personen
150 gr dessertrijst
300 ml kokosmelk
100 ml water
50 gr suiker
1 el citroensap
Snuf zout
4 lepels mango blokjes

Zo maak je het
Laat de rijst garen in de kokosmelk en het water.

Voeg het zout en de suiker toe.

Na ongeveer 10 minuten koken is de rijst gaar. Roer het tussentijds even door. Anders plakt het aan de bodem vast.

Voeg het citroensap toe.

Schep de rijst in glaasjes en leg daarop de stukjes mango.

Serveer warm of laat het afkoelen.

kokosrijst met mango

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Nell Müller
    26 oktober 2015 om 10:03

    Het lijkt me heerlijk! Ik heb wel een vraag: kan ik het smorgens maken en s avonds serveren?

    Beantwoorden
  • Anita
    26 maart 2015 om 18:59

    Het lijkt niet alleen lekker, het is gewoonweg superlekker!! En die citroensap moet je echt niet vergeten, zoals ik de eerste keer, want dat maakt het tot een super heerlijk dessert!! Bedankt voor dit toprecept!

    Beantwoorden
  • Patricia
    11 maart 2015 om 17:43

    Ook lekker met banaan, even bakken in boter lekker laten karameliseren en daarover heen geroosterde kokos. Of appel karameliseren en geroosterde pecan/walnoten of pistache nootjes.

    Beantwoorden
  • Anne
    4 mei 2013 om 18:26

    Nog nooit geproefd, maar wat ziet het er heerlijk uit! Yum!

    Beantwoorden
  • DoorEten
    4 mei 2013 om 17:48

    Lekkerrrr!! Vooral met wat verse munt er over, jammie

    Beantwoorden
  • Nanda
    4 mei 2013 om 16:42

    Lekker!!

    Beantwoorden
  • Joyce
    4 mei 2013 om 11:47

    Lijkt me heel lekker!

    Beantwoorden
  • E.frl
    4 mei 2013 om 09:12

    Lijkt me een heerlijke combinatie!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen