Menu

Kokos truffels

Deze maand mocht ik koken van de blog van Rowena Kleurrijk Eten. Een blog met heel veel lekkere recepten. Zo lekker dat ik op de dag van de verdeling van de blogs al mijn recept voor kokos truffels gemaakt had. Rowena houdt net als ik heel erg van kokos en er staan heel veel lekkere recepten met deze tropische verrassing op haar site. Zij blogt nu ongeveer 4 maanden, maar heeft al een leuke verzameling aan lekkers verzameld.

Deze kokos truffels zijn niet alleen super lekker, ze zijn ook heel gemakkelijk om te maken. En dat was de reden dat ik meteen ’s avonds aan de slag ben gegaan. Ik had zin in iets zoets, iets lekkers en het moest vooral snel klaar zijn. Ik heb al eens eerder kokos truffels gemaakt met witte chocola, erg lekker maar iets ingewikkelder, voor deze kokos truffels heb je maar 4 ingrediënten nodig. Rowena neemt nog de moeite om de amandelen zelf te malen, ik heb gewoon kant en klaar amandelmeel gebruikt. Bij gebrek aan hele amandelen heb ik hazelnoten gebruikt.

Ingrediënten voor 10 st
50 gr kokos + iets extra om te garneren
20 gr amandelmeel
3 el gecondenseerde melk
10 hazelnoten

Zo maak je het
Meng de kokos, het amandelmeel en de gecondenseerde melk door elkaar.

Is het mengsel nog iets te nat?, voeg dan wat extra kokos of amandelmeel toe.

kokos truffels

Maak je handen nat en draai er kleine bolletjes van.

Druk een hazelnoot in het bolletje en vorm ze nog even mooi rond.

kokos truffels

Rol de kokos truffels door wat extra kokos en laat ze vervolgens opstijven in de koelkast.

Na een uurtje zijn ze al lekker stevig en kan je meteen van dit lekkers genieten.

kokos truffels

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

20 reacties

  • Pauline
    12 maart 2018 om 11:23

    Dat hangt echt van het recept af. In dit geval zou ik gewoon wat extra kokos toevoegen. In bakrecepten kan je het vervangen voor bloem.

  • Ulrike
    11 maart 2018 om 18:59

    Hallo Pauline, in veel leuke gerechten wordt amandelmeel gebruikt. Is er een meelsoort wat in de buurt komt en niet van noten gemaakt Is? Ik heb jammer genoeg een notenallergie. Groetjes Ulrike

  • Pauline
    17 april 2015 om 22:03

    Jawel hoor dat gaat prima.

  • Babs
    17 april 2015 om 17:16

    Zouden de kokostruffels ook ingevroren kunnen worden?

  • Pauline
    7 november 2014 om 20:46

    Sommige hebben nog een schilletje ;)

  • Lisette
    7 november 2014 om 09:16

    Hoi Pauline, is er verschil in amandeltjes? Mijn balletjes hebben een heel andere kleur. Ien er niet ze smakelijk uit om op te dienen :)

  • Lisette
    3 november 2014 om 14:38

    Dat gaat vast heel lastig worden, maar ik wil ze vooraf maken om te serveren tijdens een high tea...:)

  • Pauline
    2 november 2014 om 16:04

    Een paar dagen wel, als je dat red ;)

  • Lisette
    2 november 2014 om 14:33

    Die ga ik zeker maken, hoelang zijn ze goed te houden in de koelkast?

  • Pauline
    26 augustus 2014 om 18:40

    Ja dat kan ook.

  • Marjan
    25 augustus 2014 om 13:53

    Hoi Pauline,
    Kun je ipv gepasteuriseerde melk ook kokosmelk gebruiken?
    Marjan

  • Pauline
    17 juli 2014 om 22:03

    Jawel hier staan ze https://uitpaulineskeuken.nl/2010/12/chocolade-truffels-2.html

  • Jeanne
    17 juli 2014 om 11:02

    Witte chocoladetruffels klinkt goed!
    Ik kan het recept daarvan niet op je website vinden klopt dat?
    Gr.
    Jean

  • Pauline
    16 juli 2014 om 22:35

    Jaa die vind ik heerlijk. Ik heb wel eens witte chocoladetruffels gemaakt. Dat recept komt in de buurt.

  • Jeanne
    15 juli 2014 om 16:07

    Ze zijn inderdaad heerlijk Pauline.
    Je kent vast ook wel de kokostruffels van ferrero rocher, daar zit een soort witte vulling van crème in...weet je misschien ook hoe die gemaakt worden?

  • Pauline
    4 april 2014 om 11:50

    Je kunt ze ook van alleen kokos maken, maar het amandelmeel geeft wel een lekker smaakje mee.

  • Kim
    4 april 2014 om 09:53

    Even een vraagje kun je de amandel meel ook vervangen door ander meel zo ja welke dan?

  • Pauline
    26 mei 2013 om 15:11

    Ze waren echt heerlijk ;)

  • Rowena
    24 mei 2013 om 13:38

    Hai Pauline,

    Wat leuk dat je hebt gekozen voor de kokos truffels. Zo te lezen hebben ze gesmaakt. Wat een prachtige foto's, ze zien er heerlijk uit!

    Groetjes Rowena

  • Judith
    22 mei 2013 om 12:34

    Ze zie er heerlijk uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST