Menu

Mango & Passievrucht Cheesecake

Ik ben dol op toetjes. Ik ben zo iemand die als eerste de dessertkaart bekijkt als ik uit eten ga. Mijn menu stem ik dan af op mijn nagerecht. Soms heb ik zin in fris en fruitig en soms in iets zwaars met koffie, banaan en chocola.

Tot voor kort was ik helemaal niet zo dol op cheesecake. Ik lust het wel, maar dit is het soort taart dat ik rustig in de koelkast kan laten staan zonder dat ik er steeds een hap van neem. Ik was dan ook zeer benieuwd maar dit nieuwe toetje van Gü, cheesecake met mango en passievrucht.

Gü

Gü staat bekend om hun eerste klas desserts. Warme souffles voor in de winter en frisse toetjes voor in de zomer. Speciaal voor deze zomer bedacht chef patissier Fred een cheesecake van mango en passievruchten. De bodem is gemaakt van biscuitdeeg, een klassieker, vermalen biscuits en boter. Daarop komt een laag fruit curd van passievruchten en mango. En voor de rest is het glaasje gevuld met een lekkere laag cheesecake gemaakt van creamcheese, slagroom en nog meer passievruchten.

Wat vond ik er van?
Ten eerste zit de cheesecake in een mooie ramekin, te mooi om weg te gooien. En het heeft ook wel iets huiselijks, je kan bij wijze van net alsof doen dat je het zelf gemaakt hebt.

De smaak is lekker fris en niet zwaar. De mango en passievrucht haal je er echt uit, het schijnt dat ze de beste mango’s van de hele wereld in dit toetje stoppen. Ik vind het lekker, het is fris, het is fruitig en de hoeveelheid is precies goed. Ja bij Gü weten ze hoe je lekkere toetjes maakt. Oh en die calorieën daar moet je maar even niet bij nadenken.
Gü

De Gü cheesecakes zijn verkrijgbaar in de supermarkt en kosten € 3,29 per 2 st.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

 • Jamila
  9 juni 2013 om 20:22

  Hahahah in het kurdish betekend Gu - poep
  maar dit ziet er wel lekker uit!!

 • E.
  20 mei 2013 om 19:44

  Prachtige verpakking!

 • Joyce
  20 mei 2013 om 11:13

  Ik heb al zoveel over het merk Gü gehoord, maar nog nooit geprobeerd. Misschien toch maar eens doen binnenkort!

 • Nanda
  20 mei 2013 om 10:20

  Ik ken het merk Gu uit australie, daar verkochten ze rocky road chocolade enzo, erg lekker. Ik weet niet of dit dezelfde Gu is, maar zo'n populaire naam lijkt het me nou ook niet :p
  Maar die cheesecake lijkt me erg lekker! Heb zelf wel de citroen versie een keer geprobeerd, en die was heerlijk.

 • Bianca
  20 mei 2013 om 09:45

  Haha ik bekijk ook altijd als eerst de desserts!\nBen hier ook wel benieuwd naar. Klinkt erg goed!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.