fbpx
Menu

Goddelijke brownies van Donna Hay

Nu heb ik al bijna 3 jaar een foodblog en niet eens een recept voor brownies op de site staan. Dat kan toch niet? En dat terwijl ik er zelf wel dol op ben. Helemaal als ze lekker chewy zijn. Als het om bakken gaat grijp ik toch vaak weer naar mijn boek Modern Classics van Donna Hay. Zij is van het simpele koken, maar het is wel altijd lekker.

Dit recept voor brownies is super easy om te maken en het resultaat is goddelijk. Het enige nadeel van iets lekkers bakken, is dat ik er nooit van af kan blijven. Ik wilde deze brownies bij een nagerecht met koffie en ijs serveren en dat was ik vergeten, zo stom. Dus toen had ik nog een heleboel over en ja weggooien daar doe ik niet aan šŸ™‚

IngrediĆ«nten voor 12 – 16 st.
200 gr pure chocolade in stukken
350 gr bruine basterdsuiker (ik gebruik altijd minder)
250 gr boter
4 eieren
40 gr cacaopoeder
170 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
Snufje zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 gr.

Smelt de boter en de chocola in een steelpan op een laag vuurtje. Laat het vervolgens iets afkoelen.

Doe de suiker, de eieren, de cacao, de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. En meng het even door elkaar.

Voeg het chocolade boter mengsel toe en meng het geheel door elkaar.

Giet het mengsel in een bakblik van 20 cm en bak de brownies in 40 – 45 minuten af.

brownies

Bron: Modern Classics 2, Donna Hay

Word MEMBER van Uit Paulineā€™s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

22 reacties

  • Lieke Engelen
    29 april 2017 om 10:04

    Doe er eens wat karamel in heerlijk

    Beantwoorden
  • Lotte
    25 oktober 2016 om 17:50

    Hoi Pauline, Ik Ben ze ook aan het maken maar het beslag ging in de schift. Ik zou bij het recept dan ook willen aanmerken dat je het chocolademengsel moet laten afkoelen of geleidelijk toevoegen aan de rest.

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 oktober 2016 om 12:27

    Dat staat ook in het recept :)

    Beantwoorden
  • Marjolein
    17 juli 2016 om 15:07

    Probeer dan die van annabel langbein maar ns, die zijn echt goddelijk!!!

    Beantwoorden
  • marloes
    12 juli 2016 om 17:43

    Is het mogelijk de basterdsuiker te vervangen voor een suikervrije variant?

    Beantwoorden
  • Marlouke
    15 juli 2014 om 11:12

    Deze gisteren gemaakt voor mijn dochter haar High Tea. Was echt perfect gelukt en even geproefd, maar echt goddelijk. het is dat ik aan de lijn ben :)

    Beantwoorden
  • Mirjam
    4 juni 2014 om 22:15

    Heb ze zojuist gemaakt! Ze smaken heel lekker maar ik vind ze eigenlijk niet zo schmutzy. Meer een beetje brokkelig.

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 juni 2014 om 21:00

    Ik heb onlangs die van Rutger gemaakt en die zijn beter ;) Ga ik binnenkort delen.

    Beantwoorden
  • Petra
    17 april 2014 om 11:06

    Heb ze gisteren gemaakt en Oh Oh Oh wat zijn ze gĆ³ddelijk! Kan er niet vanaf blijven! Dankjewel voor dit ultieme brownie-recept!

    Beantwoorden
  • Petra
    2 april 2014 om 10:19

    Ik heb gisteren de brownies van Rudolph op de website van 24kitchen gemaakt. Toch niet zo'n succes. Ik vond ze wat vreemd van structuur...Ik ga me snel maar eens storten op die van jou!

    Beantwoorden
  • Petra
    2 april 2014 om 10:27

    Oh vraagje: gebruik jij 'gewone' pure chocolade of extra pure/met een bepaald cacaogehalte?

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 april 2014 om 12:57

    Minimaal 70%, hoe puurder hoe beter

    Beantwoorden
  • claudia
    17 januari 2014 om 12:06

    Hoi Pauline

    Heb gister de brownies gemaakt! Binnenin was geweldig, maar de randen waren mij nog wat te kruimelig. Hoe kan ik m nog wat "plakkeriger" maken?
    Temperatuur naar beneden? Of kortere baktijd?
    Ik had m 40 minuten op 160 graden (resultaat is verschillend per oven).

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 januari 2014 om 12:11

    Iets korter in de oven inderdaad ;)

    Beantwoorden
  • noortje
    24 augustus 2013 om 05:22

    Ik wilde dit recept graag maken maar heb geen vierkant blik. Zou je dit kunnen maken in een spring vorm en zo ja welke doorsnede zou ik dan moeten gebruiken?

    Beantwoorden
  • Racha
    19 juni 2013 om 15:17

    Ziet er heerlijk uit. Hoeveel brownies kun je eigenlijk maken met dit recept?

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 juni 2013 om 11:49

    Het is een blik van 20 x 20 cm, vierkant, dus ongeveer 16 st.

    Beantwoorden
  • tineke
    29 mei 2013 om 15:12

    In het nieuwe kookboek van Donna Hay staat het "snelle brownierecept"
    Heeeerlijk!! Heel gemakkelijk, ze gebruikt cacao ipv gesmolten chocola.
    Visite was enthousiast over deze Brownies

    Beantwoorden
  • Nanda
    26 mei 2013 om 16:34

    Ziet er goed uit! Brownies zijn heerlijk :)

    Beantwoorden
  • Joyce
    25 mei 2013 om 11:47

    Lijkt me heerrrlijk!

    Beantwoorden
  • E.frl
    25 mei 2013 om 09:53

    Lekkerrrr!

    Beantwoorden
  • Bianca
    25 mei 2013 om 09:41

    Oh heerlijk! Donna Hay heeft altijd lekkere toetjes vind ik!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen