brownies

Goddelijke brownies van Donna Hay

Nu heb ik al bijna 3 jaar een foodblog en niet eens een recept voor brownies op de site staan. Dat kan toch niet? En dat terwijl ik er zelf wel dol op ben. Helemaal als ze lekker chewy zijn. Als het om bakken gaat grijp ik toch vaak weer naar mijn boek Modern Classics van Donna Hay. Zij is van het simpele koken, maar het is wel altijd lekker.

Dit recept voor brownies is super easy om te maken en het resultaat is goddelijk. Het enige nadeel van iets lekkers bakken, is dat ik er nooit van af kan blijven. Ik wilde deze brownies bij een nagerecht met koffie en ijs serveren en dat was ik vergeten, zo stom. Dus toen had ik nog een heleboel over en ja weggooien daar doe ik niet aan 🙂

Ingrediënten voor 12 – 16 st.
200 gr pure chocolade in stukken
350 gr bruine basterdsuiker (ik gebruik altijd minder)
250 gr boter
4 eieren
40 gr cacaopoeder
170 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
Snufje zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 gr.

Smelt de boter en de chocola in een steelpan op een laag vuurtje. Laat het vervolgens iets afkoelen.

Doe de suiker, de eieren, de cacao, de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. En meng het even door elkaar.

Voeg het chocolade boter mengsel toe en meng het geheel door elkaar.

Giet het mengsel in een bakblik van 20 cm en bak de brownies in 40 – 45 minuten af.

brownies

Bron: Modern Classics 2, Donna Hay

Spaanse tortilla met aardappel
Video: Recept Pizzadeeg maken
Bewaar
22 Comments
  • Lieke Engelen

    29 april 2017 at 10:04 Beantwoorden

    Doe er eens wat karamel in heerlijk

  • Lotte

    25 oktober 2016 at 17:50 Beantwoorden

    Hoi Pauline, Ik Ben ze ook aan het maken maar het beslag ging in de schift. Ik zou bij het recept dan ook willen aanmerken dat je het chocolademengsel moet laten afkoelen of geleidelijk toevoegen aan de rest.

  • Marjolein

    17 juli 2016 at 15:07 Beantwoorden

    Probeer dan die van annabel langbein maar ns, die zijn echt goddelijk!!!

  • marloes

    12 juli 2016 at 17:43 Beantwoorden

    Is het mogelijk de basterdsuiker te vervangen voor een suikervrije variant?

  • Marlouke

    15 juli 2014 at 11:12 Beantwoorden

    Deze gisteren gemaakt voor mijn dochter haar High Tea. Was echt perfect gelukt en even geproefd, maar echt goddelijk. het is dat ik aan de lijn ben 🙂

  • Mirjam

    4 juni 2014 at 22:15 Beantwoorden

    Heb ze zojuist gemaakt! Ze smaken heel lekker maar ik vind ze eigenlijk niet zo schmutzy. Meer een beetje brokkelig.

    • Pauline

      5 juni 2014 at 21:00 Beantwoorden

      Ik heb onlangs die van Rutger gemaakt en die zijn beter 😉 Ga ik binnenkort delen.

  • Petra

    17 april 2014 at 11:06 Beantwoorden

    Heb ze gisteren gemaakt en Oh Oh Oh wat zijn ze góddelijk! Kan er niet vanaf blijven! Dankjewel voor dit ultieme brownie-recept!

  • Petra

    2 april 2014 at 10:19 Beantwoorden

    Ik heb gisteren de brownies van Rudolph op de website van 24kitchen gemaakt. Toch niet zo’n succes. Ik vond ze wat vreemd van structuur…Ik ga me snel maar eens storten op die van jou!

    • Petra

      2 april 2014 at 10:27 Beantwoorden

      Oh vraagje: gebruik jij ‘gewone’ pure chocolade of extra pure/met een bepaald cacaogehalte?

  • claudia

    17 januari 2014 at 12:06 Beantwoorden

    Hoi Pauline\r\n\r\nHeb gister de brownies gemaakt! Binnenin was geweldig, maar de randen waren mij nog wat te kruimelig. Hoe kan ik m nog wat “plakkeriger” maken?\r\nTemperatuur naar beneden? Of kortere baktijd?\r\nIk had m 40 minuten op 160 graden (resultaat is verschillend per oven).

  • noortje

    24 augustus 2013 at 05:22 Beantwoorden

    Ik wilde dit recept graag maken maar heb geen vierkant blik. Zou je dit kunnen maken in een spring vorm en zo ja welke doorsnede zou ik dan moeten gebruiken?

  • Racha

    19 juni 2013 at 15:17 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit. Hoeveel brownies kun je eigenlijk maken met dit recept?

    • Pauline

      20 juni 2013 at 11:49 Beantwoorden

      Het is een blik van 20 x 20 cm, vierkant, dus ongeveer 16 st.

  • tineke

    29 mei 2013 at 15:12 Beantwoorden

    In het nieuwe kookboek van Donna Hay staat het “snelle brownierecept”\r\nHeeeerlijk!! Heel gemakkelijk, ze gebruikt cacao ipv gesmolten chocola.\r\nVisite was enthousiast over deze Brownies

  • Nanda

    26 mei 2013 at 16:34 Beantwoorden

    Ziet er goed uit! Brownies zijn heerlijk 🙂

  • Joyce

    25 mei 2013 at 11:47 Beantwoorden

    Lijkt me heerrrlijk!

  • E.frl

    25 mei 2013 at 09:53 Beantwoorden

    Lekkerrrr!

  • Bianca

    25 mei 2013 at 09:41 Beantwoorden

    Oh heerlijk! Donna Hay heeft altijd lekkere toetjes vind ik!

Plaats een reactie