fbpx
Menu

Geroosterde bloemkool uit de oven

Ik hou van groente en dan het liefst op een speciale manier klaargemaakt. Vroeger aten wij altijd bloemkool met een sausje, dat ken je vast wel. Maar met bloemkool kan je zoveel meer dan alleen koken. Dit recept voor geroosterde bloemkool uit de oven stond in het kerstnummer van Delicious. Ik maakte dit als bijgerecht bij een Arabisch diner.

Ik heb de bloemkool een nacht laten marineren in de yoghurt en het resultaat was echt super lekker. Zacht en kruidig tegelijk.

Ingrediënten voor 4 personen
1 hele bloemkool
4 teentjes knoflook
2 el hazelnoten
1 tl gemberpoeder
Sap van 1 citroen
120 ml yoghurt

Zo maak je het
Snij de bloemkool in kleine roosjes en was deze.

Neem een ovenschaal en giet hier de yoghurt in.

Hak de knoflook fijn en voeg deze samen met de gember bij de yoghurt.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze vervolgens grof.

Meng dit door de yoghurt en voeg het citroensap toe. Meng de marinade door elkaar.

Doe de bloemkool in de ovenschaal en hussel het geheel door elkaar.

Laat het eventueel een nachtje, maar minimaal 1 uur staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de roosjes in ongeveer 20 – 25 minuten gaar.

Geroosterde bloemkool uit de oven

Bron: delicious magazine

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

  • Martine01
    8 mei 2017 om 10:21

    Lekker gerecht alleen werd de knoflook groen in de oven? Nog nooit gehad, komt dit misschien door de yoghurt? We hebben het gewoon gegeten 😀

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 mei 2017 om 09:37

    Oh dat is gek, daar heb ik ook nog nooit van gehoord.

    Beantwoorden
  • Bernardine Ligthart
    15 april 2017 om 18:05

    Wat een werk en wat een matig resultaat! Allereerst: gaat de rauwe bloemkool iets merken van de marinade, nee. Het moest zo lang in de oven en de bloemkool bleef hard. Nee, dit recept is hem niet.

    Beantwoorden
  • Sandra
    3 juni 2015 om 20:01

    Hoi Pauline,

    Wat een top recept! Ik heb de bloemkool net gegeten. De smaak is helemaal goed maar ik vind dat de bloemkool nog zo hard blijft. Is dit de bedoeling? Moet ik de bloemkool eerst even voorkoken of moet ik het langer in de oven laten staan? Of hoort de bloemkool in dit recept hard te zijn? Ben benieuwd.

    Groetjes Sandra

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 juni 2015 om 17:30

    Het kan allebei! In principe is voorkoken niet nodig. Maar je kunt hem dan het beste iets langer in de oven laten.

    Beantwoorden
  • Miranda Eekhoudt
    9 juli 2013 om 09:13

    Gisteren de geroosterde bloemkool gemaakt. Heerlijk. Echt lekker en wat een makkelijk receptje.

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 mei 2013 om 21:04

    Jaaa is echt heel lekker ;)

    Beantwoorden
  • Lot
    28 mei 2013 om 18:48

    Wat een heerlijk recept lijkt me dit. Ik maak het meestal met tomaat en/of provencaalse kruiden. Hou niet zo van de koolsmaak dus altijd op zoek naar ideen om die wat te verdoezelen

    Beantwoorden
  • Joyce
    28 mei 2013 om 13:07

    Lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  • Floortje
    28 mei 2013 om 12:22

    Ik zie ook het heerlijke Arabische gehaktbrood uit de kerst-delicious! ;)
    Komt bij ons regelmatig op tafel :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 mei 2013 om 14:33

    Dat klopt :) dat is een fijn receptje he?

    Beantwoorden

Reactie plaatsen