Menu

Gehaktballetjes in satésaus

Hier maak ik de Mr. blij mee. Gehaktballetjes in satésaus, zo simpel maar zo lekker. Gehaktballetjes doen het altijd goed op borrels en partijen. Bijna iedereen lust het. Het schijnt dat Jonnie Boer, van sterrenrestaurant de Librije, de lekkerste ballen maakt. Ik heb vernomen dat hij er ketjap in stopt, dus deze gouden tip heb ik natuurlijk gebruikt.

Je kan de satésaus helemaal from scratch maken, hier lees je hoe je dat doet. Maar je kan ook een kant en klare satésaus gebruiken. Ik maak mijn saté vaak met van die speciale saté pindakaas van calvé. Die vind ik het lekkerste van de kant en klare sauzen. En met deze ballen is het een gouden combi. En de Mr. is ook weer blij.

Ingrediënten voor 10 st
1 portie satésaus
300 gr rundergehakt
1 klein uitje gesnipperd
1 teen knoflook gehakt
1 el ketjap
1 ei
1 handje paneermeel
Peper en zout

Zo maak je het
Breng het gehakt op smaak met het uitje, de knoflook, de ketjap en het peper en zout.

Voeg het eitje toe en meng het paneermeel er door heen. Als het gehakt nog te nat is, voeg je nog wat extra paneermeel toe.

Bak een klein stukje gehakt in de pan en proef of het voldoende op smaak is.

Voeg anders nog wat extra zout en peper toe.

Vorm balletjes ter grootte van een bitterbal.

Bak ze rondom aan in wat olijfolie. Na ongeveer 15 minuten zijn de gehaktballetjes gaar.

Giet de satésaus over de ballen en serveer ze direct.

gehaktballetjes in satésaus

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

 • Eric Leffef
  2 januari 2019 om 17:51

  Ik gebruik wel een blok pindasaus van het merk KARANGSARI on line te bestellen en in verschillende sterktes voor pecel (groentengerechten) in sedang(mild) of pedas(Scherp) maar ze hebben ook een speciale Bumbu gado-gado en nog veel meer. Ik vind het de meest authentieke smaak voor pindasaus.

 • Pauline
  30 maart 2018 om 17:06

  Ketjap Manis :)

 • Julia
  30 maart 2018 om 12:20

  Hoi Pauline. Welke ketchup bedoel je? Misschien wel een domme vraag. Ik hoor graag van je. Groetjes Julia

 • Syrin
  19 december 2016 om 19:16

  Hoi Pauline! Ziet er heerlijk uit. Vroeg me af of dit ook in een slowcooker kan...

 • Naima
  12 januari 2016 om 23:32

  Ik bedoel bedankt voor het delen van je recepten ?

 • Naima
  12 januari 2016 om 23:30

  Wat zien jouw recepten super lekker uit!

  Bedankt voor het van je recepten ?

 • Eleedee
  2 november 2015 om 18:39

  Vanavond gemaakt, zonder de satesaus is het ook heerlijk!

 • Pauline
  18 september 2015 om 23:00

  Heel langzaam un de pan op een laag vuurtje.

 • Bob
  17 september 2015 om 20:24

  Beste Pauline,

  hoe kan je de gehaktballetjes het beste opwarmen de volgende dag?

  Groeten, Bob

 • Ingrid Oosting
  6 oktober 2014 om 16:44

  Als je gehakt op smaak hebt gebracht kan je, ipv het te vbakken, ook een klein stukje gehakt op vol vermogen in de magnetron garen... Dat kost maar 30 seconden! Dan weet je eerder of het gehakt op smaak is of niet!

 • theresa
  4 oktober 2014 om 17:16

  hoeveel pepers madam jenette of gemalen

 • tamara
  29 augustus 2014 om 10:38

  Ik ga het vanavond maken, morgen hebben een feestje, ben heel benieuww, krijg er nu al honger van.

 • Pauline
  18 december 2013 om 10:14

  Ja dat kan heel goed. Ik zou de balletjes en de satésaus apart bewaren. En de volgende dag even opwarmen

 • Ilona
  17 december 2013 om 16:15

  Kun je deze ook een dag van te voren maken ?

 • Marita
  22 mei 2013 om 15:13

  Dit ziet er lekker uit! Lekker als hapje of in de spaghetti!
  En dan slurpen net als Lady & de Vagebond ;)

 • Pauline
  18 mei 2013 om 13:10

  Hoi Joyce ik wilde even zeggen dat ik het heel leuk vind dat je elke dag reageert, dank je wel daarvoor :)

 • Pauline
  18 mei 2013 om 13:10

  Leuk om te horen :) Ik ken ook heel veel wijko fans haha

 • Marlies
  18 mei 2013 om 12:49

  Per toeval kwam ik op je blog, en wat staan er heerlijke recepten op en wat veel....... Ik ga je zeker bij mijn favorieten zetten!!! Toevallig doe ik in mijn gehaktballetjes ook altijd een scheutje ketjap, maar in plaats van een ei, anders vind ik het veel te plakkerig. En nog meer toeval ik gebruikt ook de satésaus van Calve, ook omdat ik die het lekkerst vind. Meestal voeg ik daar nog een scheutje ketjap en wat citroensap aan toe ;) Maar voor mij geen Wijko, die vind ik echt niet lekker, terwijl vele mensen die mening niet delen met mij ;)

  Ga zo door, en ik kom zeker nog eens op je blog kijken!!

  Groetjes Marlies.

 • Joyce
  18 mei 2013 om 11:17

  Oeh hier maak je mij ook erg blij mee haha! Ga het zeker binnenkort eens maken!

 • Heleen
  18 mei 2013 om 08:38

  Mmmmm vanavond maken.......krijg veel gasten! Thanks

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.