Broodje gerookte zalm en avocado

Ik heb een ultieme lunchtip voor je. Ik hou van lekkere boterhammen met fijn beleg. Een broodje gerookte zalm en avocado is één van mijn favorieten op dit moment. Het is lekker healthy en het geeft je toch een verzadigd gevoel. Mijn liefde voor gerookte vis begon al op jonge leeftijd. Toen ik stage liep in Dolce Kasteel Vaalsbroek kreeg ik van de chefs vaak een bakje met gerookte vis mee naar huis. Pure verwennerij.

Ik heb hier gekozen voor desembrood van de bakker. Desem is super gezond en dat maakt dit broodje helemaal af. Ik heb ook al een poging gedaan om zelf desembrood te bakken. Maar dit is nog niet gelukt, ook hier mislukt wel eens iets 🙂

Ingrediënten voor 2 boterhammen
1 avocado
4 plakken gerookte zalm
Handjevol rucola
Plakjes komkommer
2 boterhammen
Peper en Zout

Zo maak je het
Schil de avocado, verwijder de pit en snij deze in plakjes.

Beleg de boterhammen met de gerookte zalm. Bestrooi de zalm met peper en zout.

Leg daarop de avocado en de plakjes komkommer.

Maak het af met een handje rucola sla.

 

Zalm en Avocado

Macaroni and Cheese met Broccoli
Kokosrijst met mango
Bewaar
7 Comments

Plaats een reactie