Menu

Salted Caramel Popcorn

Vaste prik als ik naar de bios ga is een enorme bak Popcorn. Wel zoute popcorn, want de gewone zoete popcorn met suiker vind ik minder lekker. Maar zout in combinatie met zoet is heaven, het zout versterkt het zoete en salted caramel is één van mijn guilty pleasures op dit moment. Ik hou er van in chocola, in macarons, in koekjes en taarten maar deze salty caramel popcorn is helemaal stunning.

Je kan de popcorn zelf roosteren in een pan met wat olijfolie en rijkelijk bestrooien met zout.

Of je neemt een zak met zoute magnetron popcorn die in 3 minuten klaar is.

Ingrediënten voor 1 grote bak
1 portie zoute popcorn
1 portie caramel (recept)

Zo maak je het
Bereid de zoute popcorn in de pan of maak het in de magnetron.

Leg een vel bakpapier op je aanrechtblad en spreid de popcorn hier over uit.

Maak intussen de caramel volgens het recept.

Als de caramel klaar is giet je dit over de popcorn.

Met een houten spatel hussel je het heel snel door elkaar.

Raak het niet aan met je vingers want het is echt gloeiend heet.

Laat de caramel hard worden en geniet er lekker van.

Salty Caramel Popcorn

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

  • Nele Vh
    16 februari 2017 om 21:40

    Hey, Geweldige site! Dit weekend ga ik dit recept eens proberen. Maar ik heb een vraagje. Hoelang kan je deze caramel popcorn bewaren? Ik wil hem graag voor een feestje gebruiken en zou het dan al wat eerder willen maken. Dank je!!

  • Pauline
    17 januari 2015 om 21:23

    Ohh sounds delish

  • Naomi
    16 januari 2015 om 22:27

    Super site en recepten! Ik heb nog een lekkere variant voor popcorn, met de Tony's salted caramel chocolade en zeezout! Jummie!

  • Pauline
    28 maart 2014 om 20:47

    True ;)

  • Ellen
    28 maart 2014 om 17:20

    Valt zeker onder die 20% ;-)

  • Andrea
    28 maart 2014 om 17:17

    O dit is echt te lekker! Misschien iets als snack wanneer je een middagdip hebt?

  • Pamela
    11 april 2013 om 22:41

    Ook al weer zo lekker!! Ik heb het liefst zoete :) En dat terwijl ik voor de rest van de hartige gerechten ben :S

  • Claudia
    11 april 2013 om 21:22

    Het ziet er heerlijk uit en klinkt als een mooi compromis voor mij en m'n vriend ;) Kunnen we voortaan samen uit 1 bakje eten, haha!

  • Tedje
    11 april 2013 om 18:10

    Hmm dat ziet er heerlijk uit!

  • Pauline
    11 april 2013 om 16:46

    Oh deze is echt heaven, zoet en zout gecombineerd :)

  • Brenda (kookt)
    11 april 2013 om 10:04

    Ik ben juist van de zoete popcorn, maar misschien moet ik dit ook eens proberen ;-)

  • DoorEten
    11 april 2013 om 10:03

    O sorry, ik bedoel natuurlijk Pauline, niet Paulien.

  • DoorEten
    11 april 2013 om 10:02

    Paulien, dit helpt eeeecht niet bij mijn (en jouw) suikervrije dieet! Ik wil deze popcorn! ;)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST