Roze meringues

Ik hou van schuimpjes ook wel meringues genoemd. Vooral die met gekleurde spikkels er op of versierd met chocola. Ik vind meringues er altijd leuk uit zien omdat ze in zoveel kleuren verkrijgbaar zijn. Vooral de pastelkleurtjes en roze schuimpjes vind ik leuk. Maar wist je dat je deze meringues ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het is echt niet moeilijk en je hebt niet veel ingrediënten nodig.

Roze meringues

Ingrediënten voor 20 st.
2 eiwitten
100 gr suiker
1 drupje citroensap
Snuf zout
Kleurstof

Materialen
Mixer
Spuitzak met een spuitmondje

Zo maak je het
Het belangrijkste van de meringues is dat je een schone en vetvrije beslagkom gebruikt. Ik maak de beslagkom altijd eerst even schoon met een keukenpapiertje met wat citroensap.

Voor deze schuimpjes heb je alleen het eiwit nodig. De eigelen kan je bewaren voor iets anders.

Roze meringues

Klop de eiwitten met een drupje citroensap en een snufje zout luchtig met een mixer.

Na ongeveer 5 minuten mixen, zie je dat er zachte pieken ontstaan. Nu kan je beetje bij beetje de suiker toevoegen.

Blijf in de tussentijd steeds mixen.

Ga door totdat het eiwit zo stijf is, dat je de kom op zijn kop kunt houden. Het eiwit mag er nu niet uitlopen.

Roze meringues

Je kan het eiwit kleuren met een druppeltje kleurstof. Je kunt dit kopen bij taartenwinkels.

Roze meringues

1 drupje is vaak voldoende, meng het er goed doorheen met een spatel. Als je een garde zou gebruiken, klop je alle lucht er weer uit.

Roze meringues

Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine rozetjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Roze meringues

Bak de schuimpjes in ongeveer 75 minuten af op 100 graden. Laat ze vervolgens nog een uurtje afkoelen in de oven met de deur op een kier.

Roze meringues

Gevulde champignons uit de oven
Video: Foodie in Madrid
Bewaar
37 Comments
 • Marjolein

  29 januari 2017 at 17:36 Beantwoorden

  We hadden eiwitten over van de Londonderrysoep en wat doe je met de resterende eiwitten? Ik kwam op je overzicht ,… juist: merengues! Vroeger maakte ik die wel eens met mijn moeder. Vanmiddag mijn zoontje van bijna 4 het klopwerk laten doen en resultaat waren perfecte merenques. Kok/ bakker in de dop!

 • jill

  25 januari 2017 at 13:46 Beantwoorden

  hi pauline ik ga ze zo ook maken ik hoop dat ze mooi worden kan je ze ook zonder kleurstof doen ??
  ik hoop ook het goed lukt
  groetjes jill

 • Ruth

  6 januari 2017 at 16:33 Beantwoorden

  Ik heb 5 minuten gemixed maar de laatste twee minuten werd het mengsel helemaal zacht en was het niet meer stijf te krijgeb… Heb ik dan te hard gemixed? Het zijn nu roze plasjes….

  • Pauline

   9 januari 2017 at 15:20 Beantwoorden

   Oh jee. Was je kom wel voldoende vetvrij? Want alleen dan blijft je schuim stevig.

 • Lucas Grooters

  6 oktober 2016 at 18:30 Beantwoorden

  hii Pauline ik vroeg me af, kan je ook iets anders gebruiken dan citroen sap of zonder. Trouwens deze website is echt heel handig! complimenten

 • Sanne

  25 mei 2016 at 15:57 Beantwoorden

  Lekker! Heb ze gemaakt zonder kleurstof maar met een beetje nesquick erover heen.. Ziet er super lekker uit..

 • Evita

  31 oktober 2015 at 19:40 Beantwoorden

  Hallo ik heb ook een vraagje moet het perse met citroensap? Of kan het ook met iets anders?

 • Cathalijne

  28 maart 2015 at 14:22 Beantwoorden

  Hi Pauline,\r\n\r\nDe meringue staat in de oven, maar deze wordt bruin! Hoe kan dit?\r\n\r\nGroetjes,\r\n\r\nCathalijne

 • Anja

  22 maart 2015 at 16:45 Beantwoorden

  Je kunt ook variëren met smaken, bijv. Bruine basterdsuiker erdoor!

 • Marieke

  20 maart 2015 at 14:07 Beantwoorden

  Hoi,\r\n\r\nWanneer kan je de spikkels erop doen, zodat ze er noet afvallen ;-)\r\nGa ze vanmiddag maken van t eiwit wat ik over heb voor m’n crème brulee!!

 • Carmen

  19 februari 2015 at 14:51 Beantwoorden

  Zal ik zeker doen het is super leuk!!\r\n\r\nXx Carmen

 • Carmen

  18 februari 2015 at 19:50 Beantwoorden

  Hoi Pauline! ik ben Carmen ik ben bijna 12 en ik ben super gek op bakken! Ik heb de meringues gemaakt en ze zijn heel goed gelukt en ze zijn super lekker! Ik heb ook de zelfde kleurstof als jou gebruikt en voor dat ze in de oven gingen had ik op een paar nog wat suikerhartjes gestrooid en het ziet er super leuk uit! Ik ga dit recept echt vaker maken het is super leuk,makkelijk en lekker!\r\nGroetjes Carmen.

  • Pauline

   19 februari 2015 at 12:40 Beantwoorden

   Hi Carmen, wat leuk zeg! En wat fijn dat ze zo goed gelukt zijn. Ga lekker zo door met bakken. Liefs Pauline

 • simone middelburg

  30 augustus 2014 at 18:53 Beantwoorden

  Hoi wat een leuke site.\r\nFF een vraag hoe komt het dat ze na een halfuurtje gaan plakken?\r\n \r\nVerder kleuren met bietensap kan maar de kleur wordt niet zo helder\r\nMet stevia zoeten kan niet. Ik heb het geprobeerd maar je krijgt een vieze nasmaak.\r\nGr simone

 • Maaike

  7 augustus 2014 at 12:53 Beantwoorden

  Ik heb een vraagje, ik ben nu al een kwartier aan het mixen, maar het mengsel wordt maar niet stijf… Wat kan ik hier aan doen? \r\n\r\nGroetjes

  • Pauline

   7 augustus 2014 at 19:00 Beantwoorden

   Was je kom wel schoon en vetvrij? Anders zit er niets anders op dan opnieuw beginnen.

 • Mariette

  25 maart 2014 at 20:08 Beantwoorden

  Heerlijk ik ga ze maken! Hoe lang kun je ze bewaren ( afgesloten in bakje bijv)\r\nGroetjes Mariette

  • Pauline

   26 maart 2014 at 12:58 Beantwoorden

   Wel een week, maar dat gaan ze niet halen hoor 🙂

   • Mariette

    3 mei 2014 at 11:00 Beantwoorden

    Ze hebben de avond niet eens gehaald haha, jummie!!

 • lisette

  20 maart 2014 at 09:40 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\nLeuk dat je dit lekkere recept hebt gedeeld, dank je. Ik heb gisteren met plezier de meringues gemaakt zonder kleurtje, want ik hou van natuurlijke toevoegingen. De roze kleur is wel supermooi bij jouw meringues. Heb je al eens bietensap geprobeerd te mengen? Ik ga het eens proberen binnenkort denk ik.

 • Nicole

  25 januari 2014 at 17:21 Beantwoorden

  Ze staan nu in de oven 🙂 ben benieuwd.\r\nZe blijven wel wit, had geen kleurstof, maar dat mag de pret niet drukken. Dankjewel voor de duidelijke uitleg!\r\nGroetjes Nicole

 • Ylona

  9 december 2013 at 14:22 Beantwoorden

  Heerlijk zijn deze meringues (Mijn zonen zijn er dol op) en wil het nu ook maken voor mijn jongste zoon om te trakteren op school. Nu wil ik dit in een siliconen cup cake doen zodat de kinderen die het krijgen ook een leuk kado’tje erbij krijgen. Kan ik dit schuim in die siliconen cup cake doen en hoe lang moet dit dan in de oven en op weke temperatuur?

  • Pauline

   9 december 2013 at 18:41 Beantwoorden

   Je kunt het uiteraard in de siliconen cups maken. Baktijd is verder hetzelfde. Ik zou ze zelf alleen wel op de bakplaat maken en dan eenmaal gebakken in de baking cup doen. Dan blijft de baking cup, lekker schoon.

 • Petra

  17 november 2013 at 21:04 Beantwoorden

  Hoi Pauline, allereerst complimenten met je fantastische site, wat heb ik al veel lekkere dingen ervan gemaakt en wat zijn de foto’s prachtig! Vraagje: deze meringues zien er zo echt roze uit, mijn meringues zijn nooit zo mooi fris van kleur, heeft dat met de oventemperatuur te maken of met de bakduur?

  • Pauline

   18 november 2013 at 12:15 Beantwoorden

   Wat lief, dank je wel. Als ze bruin kleuren dan komt het door de oven temperatuur. Het kan ook aan de kleurstof liggen, het ene merk is beter dan het andere. Ik gebruik of Americolor of Wilton.

   • Petra

    30 november 2013 at 15:09 Beantwoorden

    Ook zonder kleurstof dus gewoon de witte zijn niet fris wit. Mooi schuim, goed van consistentie, geen plasjes etc. smaak goed maar toch niet mooi wit. Dus het heeft iets met bakduur / oventemperatuur te maken maar ik kom er niet achter waarom ze een beetje beige-achtig van kleur zijn…..

 • Fleur

  26 oktober 2013 at 12:08 Beantwoorden

  Hoi Pauline! Ik heb vaak meringues gemaakt, maar telkens als ze in de oven staan te bakken vormt zich een plasje (suiker)water rond de schuimpjes. Weet jij hoe dit komt en wat ik ertegen kan doen? \r\nIk lees je blog erg graag, ga zo door!

  • Pauline

   26 oktober 2013 at 12:13 Beantwoorden

   Oh dat is gek, dan is het eiwit niet goed gemengd met de suiker. Heb je de instructies precies opgevolgd?

 • Emma

  17 oktober 2013 at 13:30 Beantwoorden

  Ik vroeg me af of je dit ook kon maken met stevia, dat zou het recept ook voedselzandloperproof maken! Wat een superleuke site heb je trouwens:)

 • Lilian

  8 september 2013 at 09:13 Beantwoorden

  Ik ga het zeker maken. Ze zien er heerlijk uit!\r\n\r\nKun je mij misschien vertellen waar ik zo’n spuitzak met goede tuitjes kan kopen?

  • Pauline

   8 september 2013 at 19:08 Beantwoorden

   In kookwinkels, taartenwinkels, maar volgens mij ook bij de Blokker.

 • Ilona -Kleedmeaan.nl

  23 april 2013 at 13:03 Beantwoorden

  Wat een heerlijk recept!

Plaats een reactie