Menu

Roze meringues

Ik hou van schuimpjes ook wel meringues genoemd. Vooral die met gekleurde spikkels er op of versierd met chocola. Ik vind meringues er altijd leuk uit zien omdat ze in zoveel kleuren verkrijgbaar zijn. Vooral de pastelkleurtjes en roze schuimpjes vind ik leuk. Maar wist je dat je deze meringues ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het is echt niet moeilijk en je hebt niet veel ingrediënten nodig.

Roze meringues

Ingrediënten voor 20 st.
2 eiwitten
100 gr suiker
1 drupje citroensap
Snuf zout
Kleurstof

Materialen
Mixer
Spuitzak met een spuitmondje

Zo maak je het
Het belangrijkste van de meringues is dat je een schone en vetvrije beslagkom gebruikt. Ik maak de beslagkom altijd eerst even schoon met een keukenpapiertje met wat citroensap.

Voor deze schuimpjes heb je alleen het eiwit nodig. De eigelen kan je bewaren voor iets anders.

Roze meringues

Klop de eiwitten met een drupje citroensap en een snufje zout luchtig met een mixer.

Na ongeveer 5 minuten mixen, zie je dat er zachte pieken ontstaan. Nu kan je beetje bij beetje de suiker toevoegen.

Blijf in de tussentijd steeds mixen.

Ga door totdat het eiwit zo stijf is, dat je de kom op zijn kop kunt houden. Het eiwit mag er nu niet uitlopen.

Roze meringues

Je kan het eiwit kleuren met een druppeltje kleurstof. Je kunt dit kopen bij taartenwinkels.

Roze meringues

1 drupje is vaak voldoende, meng het er goed doorheen met een spatel. Als je een garde zou gebruiken, klop je alle lucht er weer uit.

Roze meringues

Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine rozetjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Roze meringues

Bak de schuimpjes in ongeveer 75 minuten af op 100 graden. Laat ze vervolgens nog een uurtje afkoelen in de oven met de deur op een kier.

Roze meringues

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

48 reacties

 • Rona
  27 oktober 2019 om 22:07

  Super goede uitleg. Het is me gelukt alleen ze ruiken behoorlijk naar ei. Wat doe ik verkeerd?

 • Pauline
  1 juli 2019 om 11:47

  Wat leuk!

 • Mabel Reimersdahl
  30 juni 2019 om 14:16

  De merengue zijn gelukt. Nu nog een uur met de deur op een kier en dan proeven.?. Het was mij nog nooit gelukt om de eiwitten zo stevig te krijgen. De truc met de kom onderste boven houden was gelukt. Ik heb zowel de kom als de garde vetvrij gemaakt. Ik laat niets aan de twijfel over. Ik heb ook nog topping erop gestrooid.

 • Mabel Reimersdahl
  30 juni 2019 om 10:54

  Hoi Pauline, ik kwam op je site terecht omdat ik eiwit overhad. Ik had koekjes gebakken waar ik alleen de dooier mocht gebruiken. Nu ga ik jouw recept uitproberen. Wat een leuke website. De koekjes waren heel goed gelukt.?. Nu de merengue nog.

 • Jolande van Benten
  9 februari 2019 om 21:47

  Ik kook regelmatig recepten van je site, bij deze kwam ik terecht omdat ik eiwit overhad van je recept voor luchtige chocomousse. Win-win situatie, 2 lekkere recepten, en geen voedselverspilling!

 • Nathalie
  20 december 2018 om 09:46

  Hoe lang is het houdbaar? Best een groot aantal wat er gemaakt wordt namelijk.

 • Pauline
  9 juni 2018 om 20:55

  Niet luchtdicht maar in een koektrommel, dan kan het vocht eruit en blijven ze brod.

 • Mandy kooij
  8 juni 2018 om 10:41

  Kan je ze gewoon in een Tupperware bakje een week bewaren of worden ze zacht door het luchtdicht verpakken?

 • Annika
  9 mei 2018 om 10:11

  Klinkt heerlijk!

 • Shannon
  8 mei 2018 om 11:16

  Ik heb in een beetje schil van een sinaasappel erdoor gedaan, geeft een heerlijke frisse smaak aan de meringues. Lekker voor de zomerse temperaturen op dit moment en ga tussen de merigues een vulling van marcapone met sinaasappelschil en beetje honing doen . Moeten heerlijke versnaperingen worden voor bij de koffie :D Bedankt voor je inspiratie voor de meringues!

 • Carla
  20 oktober 2017 om 18:01

  Hi Pauline, Heel erg lekker en makkelijk. Ik spatel op het laatst een eetlepel oploskoffie ipv kleurstof erdoor. Worden ze ook erg lekker. (beetje mocca smaak)

 • Pauline
  30 januari 2017 om 11:27

  Ah wat leuk.

 • Marjolein
  29 januari 2017 om 17:36

  We hadden eiwitten over van de Londonderrysoep en wat doe je met de resterende eiwitten? Ik kwam op je overzicht ,... juist: merengues! Vroeger maakte ik die wel eens met mijn moeder. Vanmiddag mijn zoontje van bijna 4 het klopwerk laten doen en resultaat waren perfecte merenques. Kok/ bakker in de dop!

 • Pauline
  25 januari 2017 om 15:30

  Zeker, dan worden ze gewoon wit :)

 • jill
  25 januari 2017 om 13:46

  hi pauline ik ga ze zo ook maken ik hoop dat ze mooi worden kan je ze ook zonder kleurstof doen ?? ik hoop ook het goed lukt groetjes jill

 • Pauline
  9 januari 2017 om 15:20

  Oh jee. Was je kom wel voldoende vetvrij? Want alleen dan blijft je schuim stevig.

 • Ruth
  6 januari 2017 om 16:33

  Ik heb 5 minuten gemixed maar de laatste twee minuten werd het mengsel helemaal zacht en was het niet meer stijf te krijgeb... Heb ik dan te hard gemixed? Het zijn nu roze plasjes....

 • Lucas Grooters
  6 oktober 2016 om 18:30

  hii Pauline ik vroeg me af, kan je ook iets anders gebruiken dan citroen sap of zonder. Trouwens deze website is echt heel handig! complimenten

 • Sanne
  25 mei 2016 om 15:57

  Lekker! Heb ze gemaakt zonder kleurstof maar met een beetje nesquick erover heen.. Ziet er super lekker uit..

 • Evita
  31 oktober 2015 om 19:40

  Hallo ik heb ook een vraagje moet het perse met citroensap? Of kan het ook met iets anders?

 • Cathalijne
  28 maart 2015 om 14:22

  Hi Pauline,

  De meringue staat in de oven, maar deze wordt bruin! Hoe kan dit?

  Groetjes,

  Cathalijne

 • Anja
  22 maart 2015 om 16:45

  Je kunt ook variëren met smaken, bijv. Bruine basterdsuiker erdoor!

 • Marieke
  20 maart 2015 om 14:07

  Hoi,

  Wanneer kan je de spikkels erop doen, zodat ze er noet afvallen ;-)
  Ga ze vanmiddag maken van t eiwit wat ik over heb voor m'n crème brulee!!

 • Carmen
  19 februari 2015 om 14:51

  Zal ik zeker doen het is super leuk!!

  Xx Carmen

 • Pauline
  19 februari 2015 om 12:40

  Hi Carmen, wat leuk zeg! En wat fijn dat ze zo goed gelukt zijn. Ga lekker zo door met bakken. Liefs Pauline

 • Carmen
  18 februari 2015 om 19:50

  Hoi Pauline! ik ben Carmen ik ben bijna 12 en ik ben super gek op bakken! Ik heb de meringues gemaakt en ze zijn heel goed gelukt en ze zijn super lekker! Ik heb ook de zelfde kleurstof als jou gebruikt en voor dat ze in de oven gingen had ik op een paar nog wat suikerhartjes gestrooid en het ziet er super leuk uit! Ik ga dit recept echt vaker maken het is super leuk,makkelijk en lekker!
  Groetjes Carmen.

 • simone middelburg
  30 augustus 2014 om 18:53

  Hoi wat een leuke site.
  FF een vraag hoe komt het dat ze na een halfuurtje gaan plakken?

  Verder kleuren met bietensap kan maar de kleur wordt niet zo helder
  Met stevia zoeten kan niet. Ik heb het geprobeerd maar je krijgt een vieze nasmaak.
  Gr simone

 • Pauline
  7 augustus 2014 om 19:00

  Was je kom wel schoon en vetvrij? Anders zit er niets anders op dan opnieuw beginnen.

 • Maaike
  7 augustus 2014 om 12:53

  Ik heb een vraagje, ik ben nu al een kwartier aan het mixen, maar het mengsel wordt maar niet stijf... Wat kan ik hier aan doen?

  Groetjes

 • Mariette
  3 mei 2014 om 11:00

  Ze hebben de avond niet eens gehaald haha, jummie!!

 • Pauline
  26 maart 2014 om 12:58

  Wel een week, maar dat gaan ze niet halen hoor :)

 • Mariette
  25 maart 2014 om 20:08

  Heerlijk ik ga ze maken! Hoe lang kun je ze bewaren ( afgesloten in bakje bijv)
  Groetjes Mariette

 • Pauline
  20 maart 2014 om 11:34

  Nee nog niet maar ik denk dat het heel goed kan.

 • lisette
  20 maart 2014 om 09:40

  Hoi Pauline,
  Leuk dat je dit lekkere recept hebt gedeeld, dank je. Ik heb gisteren met plezier de meringues gemaakt zonder kleurtje, want ik hou van natuurlijke toevoegingen. De roze kleur is wel supermooi bij jouw meringues. Heb je al eens bietensap geprobeerd te mengen? Ik ga het eens proberen binnenkort denk ik.

 • Pauline
  26 januari 2014 om 13:34

  Haha de smaak is er niet minder om :)

 • Nicole
  25 januari 2014 om 17:21

  Ze staan nu in de oven :) ben benieuwd.
  Ze blijven wel wit, had geen kleurstof, maar dat mag de pret niet drukken. Dankjewel voor de duidelijke uitleg!
  Groetjes Nicole

 • Pauline
  9 december 2013 om 18:41

  Je kunt het uiteraard in de siliconen cups maken. Baktijd is verder hetzelfde. Ik zou ze zelf alleen wel op de bakplaat maken en dan eenmaal gebakken in de baking cup doen. Dan blijft de baking cup, lekker schoon.

 • Ylona
  9 december 2013 om 14:22

  Heerlijk zijn deze meringues (Mijn zonen zijn er dol op) en wil het nu ook maken voor mijn jongste zoon om te trakteren op school. Nu wil ik dit in een siliconen cup cake doen zodat de kinderen die het krijgen ook een leuk kado'tje erbij krijgen. Kan ik dit schuim in die siliconen cup cake doen en hoe lang moet dit dan in de oven en op weke temperatuur?

 • Petra
  30 november 2013 om 15:09

  Ook zonder kleurstof dus gewoon de witte zijn niet fris wit. Mooi schuim, goed van consistentie, geen plasjes etc. smaak goed maar toch niet mooi wit. Dus het heeft iets met bakduur / oventemperatuur te maken maar ik kom er niet achter waarom ze een beetje beige-achtig van kleur zijn.....

 • Pauline
  18 november 2013 om 12:15

  Wat lief, dank je wel. Als ze bruin kleuren dan komt het door de oven temperatuur. Het kan ook aan de kleurstof liggen, het ene merk is beter dan het andere. Ik gebruik of Americolor of Wilton.

 • Petra
  17 november 2013 om 21:04

  Hoi Pauline, allereerst complimenten met je fantastische site, wat heb ik al veel lekkere dingen ervan gemaakt en wat zijn de foto's prachtig! Vraagje: deze meringues zien er zo echt roze uit, mijn meringues zijn nooit zo mooi fris van kleur, heeft dat met de oventemperatuur te maken of met de bakduur?

 • Pauline
  26 oktober 2013 om 12:13

  Oh dat is gek, dan is het eiwit niet goed gemengd met de suiker. Heb je de instructies precies opgevolgd?

 • Fleur
  26 oktober 2013 om 12:08

  Hoi Pauline! Ik heb vaak meringues gemaakt, maar telkens als ze in de oven staan te bakken vormt zich een plasje (suiker)water rond de schuimpjes. Weet jij hoe dit komt en wat ik ertegen kan doen?
  Ik lees je blog erg graag, ga zo door!

 • Emma
  17 oktober 2013 om 13:30

  Ik vroeg me af of je dit ook kon maken met stevia, dat zou het recept ook voedselzandloperproof maken! Wat een superleuke site heb je trouwens:)

 • Pauline
  8 september 2013 om 19:08

  In kookwinkels, taartenwinkels, maar volgens mij ook bij de Blokker.

 • Lilian
  8 september 2013 om 09:13

  Ik ga het zeker maken. Ze zien er heerlijk uit!

  Kun je mij misschien vertellen waar ik zo'n spuitzak met goede tuitjes kan kopen?

 • Pauline
  25 april 2013 om 12:26

  Jaaaa tnx!

 • Ilona -Kleedmeaan.nl
  23 april 2013 om 13:03

  Wat een heerlijk recept!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.