fbpx
Menu

Review Nigellissima

Vorige week was ik bij de opnames van Collegetour, waar Nigella Lawson te gast was. Ik hou van haar, hoe ze praat over eten, stiekem ’s nachts de koelkast induikt voor een late night snack en niet bang is om boter en room te gebruiken.

In haar nieuwste boek Nigellissima heeft ze echter haar koers gewijzigd. Nigella heeft Italiaans gestudeerd en ook een jaar in Florence gewoond, waar ze werkte als kamermeisje. Ze is verliefd geworden op het land en het eten. Vers, simpel maar ó zo lekker. In Nigelissima staan Italiaanse recepten, niet altijd authentiek, maar wel altijd lekker.

spaghetti

Het boek begint met een uitgebreide intro, waarin ze verteld over haar tijd in Italië. Ook worden haar favoriete ingrediënten, zoals marsala, sjalotjes en ansjovis uitgelicht. Typishe Italiaanse ingrediënten die een recept de finishing touch geven. Nigella geeft  tips hoe je het beste pasta kunt koken, hou wat kookwater over en voeg dit bij de saus en nog wat extra info over de juiste porties.

5 hoofdstukken
Het boek is verdeeld in 5 hoofdstukken, waaronder pasta, vlees en vis, groentes en bijgerechten, zoetigheden en alles voor een Italiaanse kerst. De receten zijn niet ingewikkeld, zoals we van de Italiaanse keuken gewend zijn. De gebruikte ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar en de meeste smaakmakers heb je waarschijnlijk wel in huis. Alle recepten zijn voorzien van prachtige foto’s, waarvan het water je in de mond loopt.
gele spaghetti

Skinny
Ik ben zelf dol op pasta, dus het eerste hoofdstuk begint voor mij al goed, gele spaghetti met marsala, mini mac & cheese en een traditionele bolognese. Het zijn ideale maaltijden voor doordeweeks, makkelijk en snel op tafel. Dat geldt ook voor de andere recepten in het boek. Kip in tomatensaus, gegrilde aubergines en lekkere risotto’s.

Het valt op dat de recepten vrij skinny zijn. Dit is anders dan we van Nigela gewend zijn. In het zoete hoofdstuk maakt ze ditvweer goed met lekkere panna cotta met vanille, chocolade mousse en koffie ijs.

koffie ijs


Wat vond ik er van?

Ik ben zelf dol op de Italiaanse keuken en Italiaanse boeken kan je nooit genoeg hebben. In eerste instantie vond ik het een vreemde zet van Nigella, maar nu ik haar verhaal heb gelezen, begrijp ik haar. Italië is een deel van haar jeugd en dat laat ze heel mooi terugkomen in dit boek. Ik ben heel erg benieuwd welke koers ze nu gaat varen, gaan we weer terug naar de double cream and butter of gaat ze op de skinny tour?


nigelissima

Titel: Nigellissima
Vertaling: Nigella Lawson
Uitgeverij: Atlas Contact
Prijs: € 29,95

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

  • Pauline
    15 april 2013 om 21:35

    Ik vind het wel een fijn boek.

    Beantwoorden
  • Caroline Brouwer
    15 april 2013 om 11:39

    Ik vind dit een van haar minste boeken. heb alle andere boeken van haar gekocht, maar deze hoef ik niet! Voordeel dat je hem eerst in de bieb kunt lenen.

    Beantwoorden
  • Lian
    15 april 2013 om 09:49

    Mooi boek lijkt me, heb ook erg genoten van de uitzending. Ik koop echter bijna nooit koekboeken, maar als ik m zie liggen ga ik deze zeker wel doorbladeren!

    Beantwoorden
  • Uniflame
    15 april 2013 om 09:29

    Het lijkt me een mooi boek. Ik zal het eens uit de bieb halen. (Ik schaf namelijk alleen nog maar vega kookboeken aan)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen