Menu

Marks & Spencer Amsterdam

Wie heimwee heeft naar British Food, kan nu zijn hart ophalen op de food afdeling van Marks & Spencer Amsterdam. Eerlijk gezegd ben ik zelf nog nooit in Engeland geweest, London staat wel op mijn to go lijstje, maar het is er gewoon nog niet van gekomen. Ik weet wel wat voor lekkers ze daar allemaal hebben. Scones, clotted cream, shortbread en salt & vinegar chips zijn typisch Brits.  Mijn zus nam laatst nog lekkere zandkoekjes voor mij mee uit London en die waren me toch lekker.

Marks & Spencer Amsterdam

Maar nu kan je deze Britse lekkernijen ook in Amsterdam kopen. Aan het einde van de Kalverstraat is deze winkel sinds vorige week gevestigd. Mijn timing was niet zo handig, zaterdag middag en de schappen waren door de enorme toeloop vrij leeg, maar toch ben ik dol enthousiast over Marks en Spencer.

Carrot Cake Cookies Marks & Spencer Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kan hier je dagelijkse boodschappen doen maar ook heel veel lekkere dingen scoren. Ze hebben een groot assortiment aan kant en klare maaltijden, zoals curry’s en verse pizza’s. Heel veel soorten koekjes, waaronder carrot cake cookies en shortbreads met chocola en havermout. Complete cakerollen gevuld met crème en gedecoreerde taarten en cupcakes met icing.

Hot Cross Buns Marks & Spencer Amsterdam

Chips in alle soorten en maten waaronder tomaten, 4 kazen en de famous salt and vinegar. In het broodschap zoete broodjes zoals hot cross buns en hamburger broodjes. En in het vers schap zag ik enorme blokken cheddar, clotted cream en cottage cheese. En vooral die verse dingen zijn niet overal verkrijgbaar.

Marks & Spencer Amsterdam Marks & Spencer Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De prijzen zijn hoger dan wat we gewend zijn. Een zakje chips begint bij € 3,25 en dit geldt ook voor een pak koekjes. Ik zou hier dan ook niet mijn dagelijkse boodschappen doen. Maar af en toe wat lekkers scoren kan geen kwaad. Ik hoorde een enthousiaste meneer al roepen “We nemen alles mee wat we lekker vinden!”

Marks & Spencer Amsterdam

Helaas was het zo druk dat ik niks meegenomen heb. Het was echt dringen voor de schappen en er stond een enorme rij. Vooral de Mr. wordt daar niet echt blij van. Ik ging later nog uit eten en het leek me bij nader inzien ook niet zo handig om die tas de hele dag mee te slepen.

Maar ik ga zeker terug, maar dan op een maandag ochtend als het lekker rustig is en de schappen weer flink gevuld zijn.

Ben jij al bij Marks & Spencer Amsterdam geweest?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

 • Michiel
  29 november 2019 om 16:46

  Inmiddels is M&S zowel in Amsterdam als Den Haag gesloten / opgeheven

 • Sandra
  19 oktober 2013 om 23:36

  Tja, Ellie, als ik naar Engeland ga krijg ik een boodschappenlijstje: Hema rookworsten, stroopwafels, extra dark hagelslag van De Ruijter, ontbijtkoek van Wieger Ketellapper, kroketten van Kwekkeboom, Boerenbelegen kaas uit de Beemster, pekelvlees en lever voor een broodje halfom, Gelders tarwe brood, oliebollenmix, vanillevla, pindakaas van Calve, moskovisch tulband... Soms lijk ik wel een marskramer.
  Dankzij 'Engelse' zus kan ik de clotted cream goed namaken, shepherds pie ook, maar de christmas pudding wordt teveel gedoe.

 • Sandra
  19 oktober 2013 om 18:54

  Welcome back, Marks & Sparks! En dankjewel, Marc Bolland (CEO)! Binnenkort snel heen voor o.a. de christmaspudding en mince pies. Ga weer helemaal los, vrees ik.

 • Pauline
  1 september 2013 om 20:46

  Oh jee, dan toch maar weer naar Amsterdam ;)

 • Ellie
  1 september 2013 om 00:38

  Double Clotted cream uit Devon. Heerlijk. Waarom hebben wij dat nu niet? En de steak& kidney pies. Yammie. Dacht dat ze ook weer in Den Haag kwamen, maar helaas, lees er niets over.

 • Yvonne van oosten
  13 mei 2013 om 18:38

  Eindelijk mijn favoriete winkel weer terug.gefeliciteerd

 • margaret craven
  13 mei 2013 om 12:19

  Thank goodness there is a Marks back in Amsterdam,i'm English so I love everthing about Marks & Sparks.

 • Pauline
  6 mei 2013 om 15:29

  Jaa, die hebben ze in Amsterdam ook. En nog veel meer kant en klare maaltijden ;)

 • Maura - YLT Blog
  6 mei 2013 om 10:37

  De food afdeling van Marks & Spencer is zoooo leuk! Toevallig ben ik dit weekend naar London geweest. Ze hebben er ook heel lekkere (en goedkope) vegatarische salades (met quinoa, linzen en couscous enz). Ben nog nooit bij die in Amsterdam geweest. Weet jij of ze daar ook die salades hebben?

 • Pauline
  26 april 2013 om 12:15

  Haha ja inderdaad!

 • Hazel
  26 april 2013 om 09:38

  Hey wat leuk! Ik wist wel dat M&S weer terug kwam in NL maar wist niet dat ze alweer open zijn!! Nice, moet er maar gauw een bezoekje aan brengen, scheelt weer meeslepen uit Engeland ; )

 • Pauline
  25 april 2013 om 22:21

  Jaa is echt een super winkel ;)

 • Elke
  25 april 2013 om 19:00

  Dit lijkt me echt een heerlijke winkel! :D

 • Joyce
  25 april 2013 om 17:29

  Lijkt me een heerlijke winkel! Jammer dat het zo ver weg is, kom vrijwel nooit in amsterdam.

 • Mariekjen
  25 april 2013 om 14:14

  Jaaa, geweldig! <3 Ben al een paar keer in Engeland geweest (love it) en M&S was altijd favoriet. Shortbread is ZO lekker, maar scones en clotted cream ook. En naast het eten hebben ze vaak ook leuke basic dingen. Prijs is inderdaad jammer, maar ach, soms moet dat kunnen.

 • DoorEten
  25 april 2013 om 12:43

  Ik ken de M&S (foodafdeling)uit Engeland en het was voor mij echt een walhalla, ik wilde alles kopen!
  Jammer dat het zo duur is, en dat het helemaal in Amsterdam zit, maar ik vind het wel heel erg leuk dat het terug is in Nederland, wie weet komen er meer filialen

 • Caroline Brouwer
  25 april 2013 om 10:16

  Ik hoop dat Marks & Spencer in Den Haag ook terug komt!

 • PaulO
  25 april 2013 om 09:55

  Heb vroeger ergens in Amsterdam -als student 80's- van die 'sheperds pies' gevonden in een delicatessenwinkeltje in Oost. Verpakt in een disposable bakblik met blikafsluiting. Eerlijk gezegd waren die best wel lekker op een luie dag ...

 • Marlyssa
  25 april 2013 om 09:22

  Ik heb er ook even gekeken! Wat een mooie producten zijn daar te koop:)

 • Ilona -Kleedmeaan.nl
  25 april 2013 om 09:14

  Ik ben er nog niet geweest maar wil graag gaan! Binnenkort echt eens naar Amsterdam!

 • Laura's Bakery
  25 april 2013 om 08:21

  Dat lijkt me een heerlijke winkel! Ga bijna nooit meer naar Amsterdam om te shoppen maar dat moet nu toch echt weer eens gebeuren!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.