Menu
Lekker-Lokaal-kopie-710x380.jpg

Review Lekker Lokaal

Ik hou van lokale initiatieven. Het kleinschalige en ambachtelijke spreekt mij altijd heel erg aan. In het weekend ga ik vaak naar lokale markten en streekmarkten, meel haal ik bij de molen en ik heb al diverse kaasboerderijen bezocht. Het leuke van deze kleinschalige initiatieven is, dat je en de lokale ondernemer steunt en daar krijg je ook nog eens een veel lekkerder product voor terug.

Lekker Lokaal

 

Jobien Groen, de schrijfster van Lekker Lokaal, denkt daar net zo over. Al haar vondsten rondom Amsterdam bundelde zij in dit boek. In Lekker Lokaal staan meer dan 38 boerenadressen, zoals De oude boerderij, De Olmenhorst, Kwekerij Osdorp, Molenaar Jos van De Zandhaas en nog veel meer hotspots als het om lokale producten gaat. Een aantal van deze producenten komt ook aan het woord in het boek en bij allemaal is de passie voor hun eigen product even groot.

Fietsroute Haarlemmermeer

In het boek staan 6 fietsroutes die je langs deze parels loodsen. Het zijn behoorlijke routes, maar dan weet je zeker dat je niks mist en dat je een hele leuke dag hebt. En na een dag fietsen weet jij precies waar je eten vandaan komt.

Het boek is tevens een kookboek, er staan meer dan 40 recepten in het boek waarbij gebruik is gemaakt van de lokale producten. De recepten zijn spannend en van deze tijd. Een wrap met bloemkool voor de lunch, een zomers snijbieten stamppotje voor het diner en een heerlijke rabarber crumble na. De cover is ontzettend fris, echte lente achtig en dat geldt ook voor de fotografie in het boek.

Salade met courgette

Of je nu in de buurt woont of niet, dit is gewoon een ontzettend leuk boek om te hebben. Heb je een dagje niks te doen, kies dan 1 van die leuke adresjes uit om te bezoeken, of wees sportief en fiets de hele route. Plezier gegarandeerd.

Titel: Lekker Lokaal
Auteur: Jobien Groen
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers Groep | Becht Lifestyle
Prijs: € 19,95

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan