Menu

Kaasbroodjes met ragout

Vroeger at ik heel vaak kaasbroodjes, van de bakker en ook van de Hema. Ik vind het gewoon één van de lekkerste dingen die er bestaan, bladerdeeg gevuld met iets lekkers. Voor deze kaasbroodjes heb ik een ragout gemaakt met geraspte kaas erdoor. Dit zorgt voor een lekkere smeuiige vulling. Je kan ook gewoon blokjes kaas in het bladerdeeg stoppen, maar met ragout is het toch lekkerder. En ze zijn zowel warm als koud lekker.

Kaasbroodjes met ragout

Ingrediënten voor 20 stuks
1 grote lap bladerdeeg uit het koelvak
50 gr boter
60 gr bloem
350 ml bouillon
125 gr geraspte pittige kaas
1 el grove mosterd
1 eidooier
Peper

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de boter smelten in een pan en voeg vervolgens de bloem toe.

Laat de roux zachtjes garen, totdat hij wit uitslaat. Laat de roux vervolgens afkoelen.

Zet de afgekoelde roux weer op het vuur en voeg de hete bouillon toe. Roer het met een garde tot een zachte ragout.

Voeg de gerapste kaas toe en de mosterd. Roer het geheel door elkaar. Breng de ragout op smaak met wat peper.

Laat de ragout afkoelen.

Verdeel de lap bladerdeeg in de lente doormidden.

Kaasbroodjes met ragout

Vul een spuitzak met de ragout en spuit een lange baan op een helft van het bladerdeeg. Bestrijk de randjes met eigeel en vouw het bladerdeeg dubbel.

Kaasbroodjes met ragout

Bestrijk de kaasbroodjes met het eigeel en bak ze in ongeveer 20 – 25 minuten af.

Laat de broodjes iets afkoelen en snij ze in stukjes.

Kaasbroodjes met ragout

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

  • Pauline
    3 december 2018 om 15:06

    Ik vind het ook gek. het is een best een precies klusje. hopelijk lukt het de volgende keer wel.

  • Demi
    1 december 2018 om 15:44

    Vreemd, dacht dat ik een mailtje zou krijgen als ik reactie had. Ik laat de roux eerst afkoelen en dan op het vuur de bouillon erbij, dan de kaas die op kamer temperatuur is beetje bij beetje want in 1 keer dan word het helemaal een ramp... t gekke is het gebeurt echt altijd wat ik ook anders probeer te doen. Hetzelfde als ik kaassaus probeer te maken.

  • Pauline
    23 april 2018 om 13:21

    Schiften komt vaak door temperatuur verschillen. Heb je de roux wel goed laten afkoelen?

  • Demi
    17 april 2018 om 12:59

    Ik heb altijd hetzelfde probleem hiermee... het gaat een soort van schiften. Het vet van de kaas bedekt de hele bodem van de pan ik giet het er uit en dan hup weer een laag. Wat doe ik verkeerd? Het staat op zacht vuur wanneer ik de kaas toevoeg, meerdere manieren geprobeerd, veel kaas tegelijk weinig... help?

  • Stefanie
    31 oktober 2017 om 08:20

    Dank je! Ga ze dit weekend uitproberen, mmmm!

  • Pauline
    30 oktober 2017 om 16:55

    Een belegen kaas is perfect hiervoor.

  • Stefanie
    28 oktober 2017 om 23:25

    Welke pittige kaas gebruik je voor dit recept? Hoewel ik kaasbroodjes erg lekker vind, ben ik verder niet zo een kaaseter en ik ken dus ook niet veel van alle verschillende soorten die ze hier in Nederland hebben :D

  • Pauline
    9 oktober 2017 om 13:56

    Een dag of 2. Maar je kunt ze eventueel ook invriezen (zowel ongebakken als gebakken)

  • Eveline de Vetter
    7 oktober 2017 om 21:17

    Hoelang kan ik de broodjes bewaren?

  • Tessa
    25 april 2015 om 18:28

    Welke bouillion gebruikt je ?

  • Michelle
    22 januari 2015 om 16:09

    Wat voor soort bouillon gebruik je?

  • Pauline
    24 juni 2014 om 11:17

    Oh stom! Foutje, 1 is voldoende :)

  • Sigrid
    23 juni 2014 om 20:39

    Hoi Pauline.
    Je schrijft dat je 2 lappen bladerdeeg nodig hebt, maar op de foto gebruik je er 1-tje, doormidden gesneden. Heb je dan misschien maar 1 zo'n rol uit het koelvak nodig?

  • gaya
    30 mei 2014 om 13:00

    Ik en mijn vriend hebben het net gemaakt ze zitten nu in de oven mjam ik ben benieuwd

  • Tarkus
    1 september 2013 om 22:24

    Doe in het kaasmengsel wat italiaanse kruiden voor een extra bite......zelf vind ik dat super lekker :D maar dit recept is ook heerlijk!

  • Anne
    8 april 2013 om 12:17

    Hmm...dat ziet er heerlijk uit! Ga het een keer proberen!

  • Pauline
    7 april 2013 om 15:22

    Ja fijn he? Een gezondere optie is of hartige taartdeeg of filodeeg, is beide minder vet ;)

  • Filiz
    7 april 2013 om 11:52

    Hoi pauline, heb jij enig idee of er ook een gezondere variant bladerdeeg uit het koelvak te krijgen is? Ben al een tijdje opzoek hier in Haarlem maar helaas nog niets gevonden. Groetjes Filiz

  • Elke
    7 april 2013 om 11:52

    Dit ziet er echt heerlijk uit!

  • DoorEten
    7 april 2013 om 09:52

    Jamm deze zien er heerlijk uit Pauline! Erg heftig, maar erg lekker

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.