Kaasbroodjes met ragout

Kaasbroodjes met ragout

Vroeger at ik heel vaak kaasbroodjes, van de bakker en ook van de Hema. Ik vind het gewoon één van de lekkerste dingen die er bestaan, bladerdeeg gevuld met iets lekkers. Voor deze kaasbroodjes heb ik een ragout gemaakt met geraspte kaas erdoor. Dit zorgt voor een lekkere smeuiige vulling. Je kan ook gewoon blokjes kaas in het bladerdeeg stoppen, maar met ragout is het toch lekkerder. En ze zijn zowel warm als koud lekker.

Kaasbroodjes met ragout

Ingrediënten voor 20 stuks
1 grote lap bladerdeeg uit het koelvak
50 gr boter
60 gr bloem
350 ml bouillon
125 gr geraspte pittige kaas
1 el grove mosterd
1 eidooier
Peper

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de boter smelten in een pan en voeg vervolgens de bloem toe.

Laat de roux zachtjes garen, totdat hij wit uitslaat. Laat de roux vervolgens afkoelen.

Zet de afgekoelde roux weer op het vuur en voeg de hete bouillon toe. Roer het met een garde tot een zachte ragout.

Voeg de gerapste kaas toe en de mosterd. Roer het geheel door elkaar. Breng de ragout op smaak met wat peper.

Laat de ragout afkoelen.

Verdeel de lap bladerdeeg in de lente doormidden.

Kaasbroodjes met ragout

Vul een spuitzak met de ragout en spuit een lange baan op een helft van het bladerdeeg. Bestrijk de randjes met eigeel en vouw het bladerdeeg dubbel.

Kaasbroodjes met ragout

Bestrijk de kaasbroodjes met het eigeel en bak ze in ongeveer 20 – 25 minuten af.

Laat de broodjes iets afkoelen en snij ze in stukjes.

Kaasbroodjes met ragout

Review De Zilveren Lepel Vis
Enquete over de site
Bewaar
16 Comments
  • Stefanie

    28 oktober 2017 at 23:25 Beantwoorden

    Welke pittige kaas gebruik je voor dit recept? Hoewel ik kaasbroodjes erg lekker vind, ben ik verder niet zo een kaaseter en ik ken dus ook niet veel van alle verschillende soorten die ze hier in Nederland hebben 😀

    • Pauline

      30 oktober 2017 at 16:55 Beantwoorden

      Een belegen kaas is perfect hiervoor.

      • Stefanie

        31 oktober 2017 at 08:20 Beantwoorden

        Dank je! Ga ze dit weekend uitproberen, mmmm!

  • Eveline de Vetter

    7 oktober 2017 at 21:17 Beantwoorden

    Hoelang kan ik de broodjes bewaren?

    • Pauline

      9 oktober 2017 at 13:56 Beantwoorden

      Een dag of 2. Maar je kunt ze eventueel ook invriezen (zowel ongebakken als gebakken)

  • Tessa

    25 april 2015 at 18:28 Beantwoorden

    Welke bouillion gebruikt je ?

  • Michelle

    22 januari 2015 at 16:09 Beantwoorden

    Wat voor soort bouillon gebruik je?

  • Sigrid

    23 juni 2014 at 20:39 Beantwoorden

    Hoi Pauline.\r\nJe schrijft dat je 2 lappen bladerdeeg nodig hebt, maar op de foto gebruik je er 1-tje, doormidden gesneden. Heb je dan misschien maar 1 zo’n rol uit het koelvak nodig?

  • gaya

    30 mei 2014 at 13:00 Beantwoorden

    Ik en mijn vriend hebben het net gemaakt ze zitten nu in de oven mjam ik ben benieuwd

  • Tarkus

    1 september 2013 at 22:24 Beantwoorden

    Doe in het kaasmengsel wat italiaanse kruiden voor een extra bite……zelf vind ik dat super lekker 😀 maar dit recept is ook heerlijk!

  • Anne

    8 april 2013 at 12:17 Beantwoorden

    Hmm…dat ziet er heerlijk uit! Ga het een keer proberen!

  • Pauline

    7 april 2013 at 15:22 Beantwoorden

    Ja fijn he? Een gezondere optie is of hartige taartdeeg of filodeeg, is beide minder vet 😉

  • Filiz

    7 april 2013 at 11:52 Beantwoorden

    Hoi pauline, heb jij enig idee of er ook een gezondere variant bladerdeeg uit het koelvak te krijgen is? Ben al een tijdje opzoek hier in Haarlem maar helaas nog niets gevonden. Groetjes Filiz

  • Elke

    7 april 2013 at 11:52 Beantwoorden

    Dit ziet er echt heerlijk uit!

  • DoorEten

    7 april 2013 at 09:52 Beantwoorden

    Jamm deze zien er heerlijk uit Pauline! Erg heftig, maar erg lekker

Plaats een reactie