Guacamole recept

Video: Recept Guacamole

In deze video laat ik je zien hoe je guacamole maakt. Al eerder plaatste ik een recept op mijn site voor guacamole gemaakt met de keukenmachine, maar zo met de hand is het ook goed te doen. Ik ben zelf dol op guacamole en ik eet het meestal bij nacho’s en bij wraps. Bij de AH kan je zelf kant en klare guacamole pakketten kopen, daar zit alles in wat je nodig hebt voor deze dip. Let er wel goed op dat de avocado goed rijp is, anders prakt het zo moeilijk.

Hieronder staat het recept ook helemaal uitgeschreven, mocht het allemaal te snel gaan.

Ingrediënten voor 1 schaaltje
1 rijpe avocado
1 tomaat
1/2 uitje
1 teen knoflook
1/2 rode peper
Sap van een 1/2 limoen
1/2 tl komijn

Zo maak je het

Prak de avocado fijn met een vork.

Hak de knoflook en de ui en voeg dit bij de avocado.

Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snij deze in kleine blokjes en voeg dit bij de massa.

Hak het halve pepertje fijn en voeg dit bij de avocado.

Voeg het limoensap toe en het komijn en meng het geheel goed door elkaar.

Serveer de guacamole met nacho’s.

Guacamole

Mijn dank is groot voor de Mr. die deze video zonder te lachen heeft opgenomen <3

Win een koninklijk Oranje Pakket!
Marks & Spencer Amsterdam
Bewaar
6 Comments
 • Evelien

  21 september 2015 at 12:38 Beantwoorden

  Hij was heel erg lekker! Ik had helaas geen tomaat in huis maar wel 2 avocado’s dus heb ik het recept een beetje aangepast. I.p.v. een ui heb ik een klein sjalotje gebruikt. Ik miste nog iets in de smaak bij het proeven, dus heb ik er ook nog een beetje gedroogde koriander ingedaan. Limoensap uit een spuitflesje werkt trouwens ook goed.

 • Carina

  23 april 2014 at 21:24 Beantwoorden

  Die komijn is echt een goed idee! Ik was het zout vergeten, maar zelfs dan is het nog lekker.

  • Carina

   23 april 2014 at 21:25 Beantwoorden

   Oh haha ik zie dat er ook geen zout bij het gerechtje staat. Nou in dat geval, een beetje zout toevoegen kan geen kwaad 🙂

 • Esmée

  19 juli 2013 at 08:52 Beantwoorden

  zo grappig. die zilveren schaaltjes heb ik ook. ongeveer een jaar geleden bij de kwantum gekocht. vond ze zo leuk “werelds”

 • rozh

  4 juni 2013 at 23:56 Beantwoorden

  Ipv ui bosuitjes doen en ipv komijn verse koriander bladeren maakt het lekkerder!

  • rozh

   4 juni 2013 at 23:58 Beantwoorden

   oh en een romaatje of een tros tomaal fijn snijden en een beetje extra vergine olijfolie!

Plaats een reactie