fbpx
Menu

Gevulde champignons uit de oven

Gevulde champignons worden vaak als Tapas gegeten. Een tijdje geleden had ik een tapasdiner met vrienden en daarvoor maakt ik deze lekkere hapjes. Ik heb in dit geval de roomkaas zelf op smaak gebracht met kruiden, maar als je dat teveel gedoe vind, kan je ook een kant en klare kruidenkaas nemen.

Het is een super simpel hapje, ideaal voor bij de borrel. Je kan de champignons al van te voren vullen. Dan hoef je de schaal alleen nog maar in de oven te schuiven als je gasten er zijn.

Ingrediënten voor 20 st
1 bakje champignons
100 gr zachte roomkaas
Handjevol peterselie gehakt
Handjevol bieslook gehakt
2 teentjes knoflook gehakt
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Boen de champignons schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. En verwijder het steeltje.

Breng de roomkaas op smaak met de peterselie, bieslook, de knoflook en wat peper en zout.

Vul de champignons met een theelepeltje met het roomkaas mengsel.

Zet de champignons in een ingevette ovenschaal en drizzle er nog wat olijfolie over heen.

Bak de champignons in ongeveer 15 – 20 minuten af in de oven.

gevulde champignons

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

  • Eva
    30 maart 2018 om 03:14

    Ook ik wil graag weten net als de 2 vorige mensen wat voor roomkaas je gebruikt

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 maart 2018 om 17:08

    Naturel roomkaas van Philadelphia.

    Beantwoorden
  • Ilona
    21 februari 2015 om 17:16

    Wij doen dit altijd op de bbq ! Yum !!

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 februari 2015 om 16:27

    Briljant idee!

    Beantwoorden
  • Irene
    15 oktober 2014 om 14:23

    Lekker hoor! Net als mijn voorganger, vroeg ik mij af wat voor zachte roomkaas jij hiervoor gebruikt? Vind in de supermarkt alleen maar kruidendroomkaasjes, dus zal vast iets over het hoofd zien.

    Beantwoorden
  • Manon
    14 oktober 2014 om 21:46

    Wauw, ik kijk supervaak op je blog en dit ziet er weer eens heerlijk uit! Moet dit echt eens eventjes gaan maken deze week. Weet je toevallig nog welke roomkaas je hebt gebruikt?

    Beantwoorden
  • Lisa
    10 april 2014 om 20:08

    Is dit hapje koud ook lekker? Of smaakt het alleen lekker als het warm is?

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 april 2014 om 10:41

    Nee, koud lijkt me niet lekker.

    Beantwoorden
  • Annelies
    2 maart 2014 om 10:28

    Dit hapje viel erg in de smaak bij onze verjaardagsgasten. Ik had ze 's middags al gemaakt en 's avonds de oven in geschoven. Ideaal! Ik had kastanjechampignons. Deze houden we erin!

    Beantwoorden
  • Natalie
    15 november 2013 om 15:03

    Ben benieuwd! Ik heb alles in huis en ga het vanavond maken. Zin in!

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 november 2013 om 18:47

    Jeej ;)

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 april 2013 om 20:08

    Leuk, ik ben benieuwd wat je er van vindt.

    Beantwoorden
  • Joyce
    20 april 2013 om 11:49

    Heerlijk! Dit ga ik vanavond gelijk proberen.

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 april 2013 om 15:27

    Jaa lekker.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen