gevulde champignons

Gevulde champignons uit de oven

Gevulde champignons worden vaak als Tapas gegeten. Een tijdje geleden had ik een tapasdiner met vrienden en daarvoor maakt ik deze lekkere hapjes. Ik heb in dit geval de roomkaas zelf op smaak gebracht met kruiden, maar als je dat teveel gedoe vind, kan je ook een kant en klare kruidenkaas nemen.

Het is een super simpel hapje, ideaal voor bij de borrel. Je kan de champignons al van te voren vullen. Dan hoef je de schaal alleen nog maar in de oven te schuiven als je gasten er zijn.

Ingrediënten voor 20 st
1 bakje champignons
100 gr zachte roomkaas
Handjevol peterselie gehakt
Handjevol bieslook gehakt
2 teentjes knoflook gehakt
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Boen de champignons schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. En verwijder het steeltje.

Breng de roomkaas op smaak met de peterselie, bieslook, de knoflook en wat peper en zout.

Vul de champignons met een theelepeltje met het roomkaas mengsel.

Zet de champignons in een ingevette ovenschaal en drizzle er nog wat olijfolie over heen.

Bak de champignons in ongeveer 15 – 20 minuten af in de oven.

gevulde champignons

New York Pretzels
Roze meringues
Bewaar
12 Comments
  • Ilona

    21 februari 2015 at 17:16 Beantwoorden

    Wij doen dit altijd op de bbq ! Yum !!

  • Irene

    15 oktober 2014 at 14:23 Beantwoorden

    Lekker hoor! Net als mijn voorganger, vroeg ik mij af wat voor zachte roomkaas jij hiervoor gebruikt? Vind in de supermarkt alleen maar kruidendroomkaasjes, dus zal vast iets over het hoofd zien.

  • Manon

    14 oktober 2014 at 21:46 Beantwoorden

    Wauw, ik kijk supervaak op je blog en dit ziet er weer eens heerlijk uit! Moet dit echt eens eventjes gaan maken deze week. Weet je toevallig nog welke roomkaas je hebt gebruikt?

  • Lisa

    10 april 2014 at 20:08 Beantwoorden

    Is dit hapje koud ook lekker? Of smaakt het alleen lekker als het warm is?

  • Annelies

    2 maart 2014 at 10:28 Beantwoorden

    Dit hapje viel erg in de smaak bij onze verjaardagsgasten. Ik had ze ‘s middags al gemaakt en ‘s avonds de oven in geschoven. Ideaal! Ik had kastanjechampignons. Deze houden we erin!

  • Natalie

    15 november 2013 at 15:03 Beantwoorden

    Ben benieuwd! Ik heb alles in huis en ga het vanavond maken. Zin in!

  • Pauline

    20 april 2013 at 20:08 Beantwoorden

    Leuk, ik ben benieuwd wat je er van vindt.

  • Joyce

    20 april 2013 at 11:49 Beantwoorden

    Heerlijk! Dit ga ik vanavond gelijk proberen.

Plaats een reactie