5 slanke recepten

5 slanke recepten

Ik blijf het moeilijk vinden om op gewicht te blijven, dat is ook logisch als je een recepten blog hebt. En dat terwijl er heel veel lekkere en toch slanke recepten bestaan. Ik hou heel erg van lekker eten en ik kan het ook moeilijk weerstaan. Wij eten helemaal niet slecht, veel groente, gevarieerd en eigenlijk dus heel gezond. Maar ik hou ook heel erg van zoetigheid, kaasjes en deeg en brood. Mijn methode is dat ik doordeweeks zo licht en gezond mogelijk eet en in het weekend mag ik dan wat lekkers.

Op mijn blog vind je de categorie Gezonde recepten. In deze categorie vind je allerlei slanke recepten. Ik heb de 5 lekkerste slanke recepten voor je op een rijtje gezet. En zo zie je maar dat slank eten, niet meteen betekent dat je alleen maar salades kunt eten.

Vega bloemkool curry
Een curry is een goede oplossing als je slank wilt eten. In een curry kan je namelijk alle groentes stoppen die je lekker vindt. Je kan eventueel ook kip toevoegen en dat is ook heel skinny. Ik maak curry’s graag vegetarisch met heel veel groente.

vega bloemkool curry

Salade Nicoise
Dat salades goed voor de lijn zijn, hoef ik je vast niet uit te leggen. Maar een maaltijd moet wel vullend zijn en daarom kan je de basis, sla, ook vervangen door couscous of quinoa. Zo heb je een lekkere maar vullende skinny salade.

salade Niçoise

Aubergine rolletjes met feta
Groente in de hoofdrol. Wie bewust eet, zal veel groente eten. Deze auberginerolletjes in tomatensaus bestaan voor 90% uit groente, als dat niet gezond is.

Pastasalade met tonijn
Pastasalade I love it! Door de koude pasta is deze salade vullend, lekker en heel gezond. Ik heb in dit geval feta gebruikt, boordevol smaak.

pastasalade met tonijn

Kip Madras met rijst
Kip is mager vlees. Nou is een kip drumstick minder skinny dan een kipfilet, maar als je dit met mate eet, is dat geen enkel probleem. De marinade bestaat voor een deel uit yoghurt, er komt dus veel minder vet aan te pas. Lekker en verantwoord smullen.

kip madras zonder pakjes en zakjes

 

10 april 2013


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in