Menu

5 slanke recepten

Ik blijf het moeilijk vinden om op gewicht te blijven, dat is ook logisch als je een recepten blog hebt. En dat terwijl er heel veel lekkere en toch slanke recepten bestaan. Ik hou heel erg van lekker eten en ik kan het ook moeilijk weerstaan. Wij eten helemaal niet slecht, veel groente, gevarieerd en eigenlijk dus heel gezond. Maar ik hou ook heel erg van zoetigheid, kaasjes en deeg en brood. Mijn methode is dat ik doordeweeks zo licht en gezond mogelijk eet en in het weekend mag ik dan wat lekkers.

Op mijn blog vind je de categorie Skinny. In deze categorie vind je allerlei slanke recepten. Ik heb de 5 lekkerste slanke recepten voor je op een rijtje gezet. En zo zie je maar dat slank eten, niet meteen betekent dat je alleen maar salades kunt eten.

Vega bloemkool curry
Een curry is een goede oplossing als je slank wilt eten. In een curry kan je namelijk alle groentes stoppen die je lekker vindt. Je kan eventueel ook kip toevoegen en dat is ook heel skinny. Ik maak curry’s graag vegetarisch met heel veel groente.

Vega Bloemkool Curry

Couscous Nicoise
Dat salades goed voor de lijn zijn, hoef ik je vast niet uit te leggen. Maar een maaltijd moet wel vullend zijn en daarom kan je de basis, sla, ook vervangen door couscous of quinoa. Zo heb je een lekkere maar vullende skinny salade.

Couscous Salade Nicoise

Aubergine rolletjes met feta
Groente in de hoofdrol. Wie bewust eet, zal veel groente eten. Deze auberginerolletjes in tomatensaus bestaan voor 90% uit groente, als dat niet gezond is.

Auberginerolletjes met feta

Pastasalade met zongedroogde tomaten
Pastasalade I love it! Door de koude pasta is deze salade vullend, lekker en heel gezond. Ik heb in dit geval Parmezaan gebruikt, dat is één van de lichtste kazen die er bestaan. Maar wel boordevol smaak.

Pastasalade

Kip Tandoori met rijst
Kip is mager vlees. Nou is een kip drumstick minder skinny dan een kipfilet, maar als je dit met mate eet, is dat geen enkel probleem. De marinade bestaat voor een deel uit yoghurt, er komt dus veel minder vet aan te pas. Lekker en verantwoord smullen.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

 • Pauline
  9 oktober 2013 om 23:07

  Oh ja ik ben aan het schuiven geweest, via de zoekfunctie kun je het recept terugvinden of via de index ;)

 • Lotte
  9 oktober 2013 om 22:40

  Die kip tandoori met rijst lijkt mij erg lekker. Helaas werkt de link niet (of niet meer). Heb je nog ergens het recept?

 • Pauline
  10 april 2013 om 19:03

  Zo zie je maar dat skinny heel lekker kan zijn

 • Stell
  10 april 2013 om 13:52

  Ohh jammie, deze sla ik even allemaal op :)

 • roos
  10 april 2013 om 12:18

  Hmm die Couscous Nicoise en de pastasalade lijken me heerlijk!

 • Pamela
  10 april 2013 om 11:39

  Die bloemkool curry ga ik zeker eens uitproberen!!

 • Joyce
  10 april 2013 om 09:52

  Er zitten lekkere dingen tussen, vooral de salade nicoise, bloemkoolcurry en kip tandoori ben ik dol op!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST