fbpx
Menu

Witlofsoep met gedroogde Parmaham

Wist je dat je van bijna iedere groente wel soep kunt maken? Het enige wat je nodig hebt is een staafmixer. Als ik groente over heb, maak ik er vaak een lekkere soep van. Een witlofsoep is altijd lekker als tussendoortje of bij de lunch. Wil je er een light soepje van maken, gebruik dan light kookroom. Zo heb je een lichte en slanke maaltijd. De gedroogde Parmaham geeft het soepje een lekkere bite en iets zoutigs.

Ingrediënten voor 1 ltr soep
2 sjalotten
1 teen knoflook
450 gr witlof
1 aardappel
1 ltr kippenbouillon
125 ml kookroom
Peper en zout
Plakjes Parmaham

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes ham op een vel bakpapier en laat ze gedurende 15 minuten zachtjes drogen.

Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Fruit deze aan in wat olijfolie.

Schil de aardappel en snij deze in blokjes.

Verwijder de stronk van de witlof en snij deze in reepjes.

Voeg de aardappel en de witlof toe en de kippenbouillon.

Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Pureer het geheel glad met een staafmixer en voeg de room toe.

Breng de soep op smaak met wat peper en zout en garneer met de gedroogde Parmaham.

Witlofsoep

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

  • Anika
    3 januari 2016 om 17:26

    Heb deze soep net gemaakt en hij is heerlijk! :-)

    Beantwoorden
  • Annette
    1 juni 2015 om 13:05

    Klinkt heerlijk!!! kan je de kookroom ook door haverroom of Alpro Soya cuisine kunnen vervangen?

    Beantwoorden
  • Barbara Metz
    16 december 2014 om 00:28

    De bittere smaak krijg je weg als je wat suiker toevoegt..
    Maar de ham die er in is,verzacht het ook enigszins

    Beantwoorden
  • Anne
    8 november 2014 om 18:37

    Zó lekker! Bedankt voor dit super recept!

    Beantwoorden
  • Bracke
    12 september 2014 om 21:12

    Ik heb de soep gemaakt
    Een echte aan rader
    Mijn klein kinderen vonden de soep heerlijk
    Het was de eerste keer dat ik soep hebt gemaakt van witloof

    Beantwoorden
  • Bracke
    12 september 2014 om 21:07

    Ik heb de soep gemaakt
    Zeer lekker een echte aan rader
    Mijn klein kinderen vonden de soep heerlijk

    Beantwoorden
  • wendy
    21 mei 2014 om 11:33

    Ik ben niet zo'n liefhebber van witlof vanwege de bittere smaak. Vraag me af of een witlof soep ook wat bitter is?

    groetjes wendy

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 mei 2014 om 11:45

    Ik vind het zelf niet bitter, je kunt het altijd even proberen.

    Beantwoorden
  • Anne-Marie
    19 februari 2014 om 20:28

    Heerlijk is deze soep! Makkelijk te bereiden ook nog.
    Budget tip: serano ham is stuk goedkoper dan parmaham en smaakt ook heerlijk.

    Beantwoorden
  • Woodbury MN Realtors
    17 juli 2013 om 13:52

    Hey there! I'm at work surfing around your blog from my new apple iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the great work!

    Beantwoorden
  • Irene
    12 maart 2013 om 14:02

    Lijkt me erg lekker! Ik ga hem binnenkort eens uitproberen.

    Beantwoorden
  • Wonderlein
    12 maart 2013 om 10:09

    Love witlof met ham en aardappeltjes! Dus ga deze soep sowieso proberen!!!

    Beantwoorden
  • Brenda (Kookt)
    12 maart 2013 om 09:58

    Lekkerrr, ik ben gek op witlof. Gek genoeg heb ik er nog nooit een soepje van gemaakt. Binnenkort eens doen! Tnx voor de tip :)

    Beantwoorden
  • Kim
    12 maart 2013 om 09:01

    Klinkt lekker en ziet er verrukkelijk uit! Ga ik zeker eens uitproberen!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen