fbpx
Menu

Quiche met prei en ricotta

Ik ben dol op hartige preitaart, de combinatie van het deeg en de hartige vulling vind ik super lekker. Een quiche met prei is eigenlijk heel makkelijk om te maken. En je kan er ook in doen wat je zelf lekker vindt. Je kan de quiche maken met bladerdeeg, of met hartige taart deeg en je kan natuurlijk ook zelf een deeg maken. Ik had nog wat ricotta over, daarom heb ik dat gebruikt in deze quiche met prei en dat was super lekker.

De ricotta maakt het heel licht. Heb je geen ricotta dan kun je dit eventueel ook vervangen door wat crème fraîche of zure room. Voeg dan wel een extra eitje toe. Warm is de taart het lekkerste, maar je kunt hem eventueel ook koud eten. Nou ben ik daarin niet echt een goed voorbeeld, want ik lust alles koud 🙂

ricotta preitaart

Ingrediënten voor 4 personen
3 st prei
1 teen knoflook gehakt
200 gr rundergehakt
4 eieren
200 gr ricotta
100 ml room
1 geklutste eidooier
Handjevol Paneermeel
100 gr kaas
8 plakjes bladerdeeg
Peper en Zout

Materialen
Springvorm 23 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien.

Bak het gehakt samen met de knoflook rul in een pan.

Snij de prei in ringen, was deze grondig en bak deze kort mee met het gehakt. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Klop de ricotta los met de room. Voeg één voor één de eieren toe en klop er een luchtig mengsel van.

Voeg de helft van de kaas toe en breng de massa op smaak met peper en zout.

Vet de bakvorm in en bekleedt de bodem met bakpapier.

Verdeel het bladerdeeg over de vorm en prik er gaatjes in met een vork.

Verdeel wat paneermeel over de bodem van de taart.

Leg het prei gehakt mengsel op de bodem.

Verdeel het ricottamengsel over de taart en garneer de taart met de resterende kaas.

Bestrijk de randjes bladerdeeg met de geklutste eidooier. 

Bak de preitaart in ongeveer 35 minuten af op 200 graden. Kijk na 20 minuten of de taart niet te donker wordt, leg anders een velletje aluminium folie op de bovenkant van de taart.

ricotta preitaart ricotta preitaart

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

22 reacties

  • Karin de Vries
    26 september 2018 om 20:17

    Hoi Pauline, Heb de quiche net gemaakt en hij was lekker! Alleen was de bodem niet helemaal gaar worden. Heb je daar tips voor? Ik dacht bijvoorbeeld alleen de vorm met de bladerdeeg erin eerst even in de oven voordat je de rest erin doet, is dat handig denk je? Alvast bedankt! Groetjes Karin

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 oktober 2018 om 12:45

    Dat kan, maar is wel veel werk. Wat ik soms doe is de quiche langer in de oven laten met enkel onderwarmte. Dan gaart hij nog wat verder door.

    Beantwoorden
  • Karin
    1 oktober 2018 om 14:37

    Goede tip, ga ik volgende keer proberen!

    Beantwoorden
  • Anne
    6 april 2018 om 11:33

    Staat in de oven!spannend! Ik heb 300 gram gehakt gebuikt, en 2 preien, het paste niet alLemaal in de schaal dus dat word de rest van het mengsel invriezen, kan ik de volgende keer het zo weer maken!

    Beantwoorden
  • Anne
    4 april 2018 om 17:06

    Als je hem van te voren maakt, hoe kan ik hem dan het beste weer opwarmen?

    Beantwoorden
  • Annika
    5 april 2018 om 10:46

    Even weer in de oven opwarmen, 15/20 minuten op 180 graden.

    Beantwoorden
  • Mary
    30 juni 2017 om 18:09

    Dank je wel Pauline.......ik heb m zojuist gemaakt met verse zalm..........mmmmmmmmmm

    Beantwoorden
  • Martine
    13 oktober 2015 om 15:37

    De quiche is heerlijk! Ik vraag me alleen af waar de geklutste eidooier voor nodig is. Die staat wel bij de ingrediënten, maar ik vind hem niet terug in het recept.
    Groet, Martine

    Beantwoorden
  • Ti
    11 december 2015 om 17:28

    Die geklutste eidooier snap ik ook niet. Antwoord ook niet terug te vinden..

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 december 2015 om 21:40

    Dat is om de randjes te bestrijken ;)

    Beantwoorden
  • Thea
    19 augustus 2015 om 07:51

    Heb vandaag ricotta over van een gerecht en zag dit recept van jou. Ga deze morgen maken en dan hebben we de dag erna nog genoeg over om hem koud te eten me een kop soep erbij. :-)

    Beantwoorden
  • Kim
    14 oktober 2014 om 11:31

    Hoi Pauline,

    Ik heb vorige week je quiche gemaakt. Erg lekker!!

    Ik vroeg me alleen af waarom je gaatjes in het bladerdeeg prikt?

    Groetjes,
    Kim

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 oktober 2014 om 19:44

    Dat is omdat de bodem dan niet opbolt. Op deze manier kan de warme lucht ontsnappen.

    Beantwoorden
  • Annamarie
    11 oktober 2014 om 18:08

    Deze quiche heb ik net gemaakt en wij hebben er allebei van genoten. Bedankt voor het delen :)

    Beantwoorden
  • Ingrid
    7 oktober 2014 om 19:55

    In plaats van de room kun je ook Griekse yoghurt gebruiken. Errug lekker en lekker licht!i

    Beantwoorden
  • Romy
    4 juni 2014 om 16:20

    Is dit denk je ook lekker met spekjes?

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 juni 2014 om 21:02

    Alles is lekker met spekjes :) dus ja ik denk het wel.

    Beantwoorden
  • Jessica
    15 mei 2014 om 20:44

    Wat een heerlijke recepten staan er op je blog. Welke room gebruik jij in de recepten?

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 mei 2014 om 11:07

    Kookroom meestal. Of als ik mijzelf extra wil verwennen slagroom. ;)

    Beantwoorden
  • Kelly
    14 oktober 2013 om 17:00

    Ik ga er nu aan beginnen, ben heel benieuwd! Ziet er erg lekker uit =)

    Beantwoorden
  • Andrea Scholl
    5 augustus 2013 om 19:16

    Echt een topper!!!

    Beantwoorden
  • Raquel
    17 maart 2013 om 08:43

    Super lekker Pauline! Ik hou van quiches. Laaste maandag heb ik ook een quiche op mijn blog gezet :D

    Beantwoorden

Reactie plaatsen