fbpx
Menu

Ovenpasta met spinazie en geitenkaas

Ik hou van recepten uit de oven. Vaak maak ik het gerecht al eerder op de dag klaar en dan hoef ik het ’s avonds alleen nog even in de oven te zetten. Ook ideaal als je een drukke baan hebt en vaak laat thuis bent. Je kan dit recept voor ovenpasta met spinazie ook prima de avond van te voren maken. Scheelt je heel veel tijd en je zo heb je toch snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr pasta
100 gr spekjes
400 gr spinazie
2 tenen knoflook
1/2 rode peper
1 ui
100 ml kookroom
100 + 50 gr geitenkaas
Zout

Zo maak je het
Kook de pasta beetgaar in water met zout. Kook het niet te gaar, want de pasta zal nog wat doorgaren in de oven.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de spekjes goudbruin in een pan.

Hak de knoflook en de peper fijn en snipper de ui en voeg deze bij de spekjes.

Bak het geheel aan en voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe. Totdat alle spinazie geslonken is. Je kan eventueel ook diepvries spinazie gebruiken.

Breng de spinazie op smaak met wat extra zout.

Voeg de room toe en 100 gr geitenkaas. Meng dit goed door elkaar.

Voeg nu de gekookte pasta toe en meng het geheel goed door elkaar.

Doe de pasta in een ovenschaal en garneer deze met de resterende geitenkaas.

Doe de ovenschaal nog 15 minuten in de oven op 180 graden totdat alle kaas gesmolten is.

Als je de ovenschaal de avond van te voren hebt gemaakt, moet je de baktijd verlengen met een extra kwartier.

Ovenpasta met spinazie en geitenkaas

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

29 reacties

  • Hesterg72
    22 maart 2019 om 19:32

    Was heerlijk! Cherrytomaatjes toegevoegd.

  • Leonie de Wit
    19 april 2018 om 21:58

    Het was heerlijk! Zelfs mijn man die niet van pasta houdt vond het lekker:) Wel 750 gram spinazie en 250 gram spekjes erdoor gedaan, ook de zon gedroogde tomaatjes uit een eerdere tip erdoor gedaan en de pijnboompitjes erbij gedaan! Het was een feest maal;)

  • Meghan
    15 januari 2018 om 21:51

    Heerlijk recept (net zoals elk anders recept op deze website)! Keer wat anders dan de standaard pasta recepten :)

  • Sophie
    23 februari 2017 om 09:29

    Echt zoooo lekker! Dank je wel!

  • Carrie
    27 september 2016 om 21:07

    Hoi, ik had nog een zakje geraspte geitenkaas van Vergeer liggen, moest op zodoende op dit recept gekomen :) Smaakt heerlijk! Ook geen chilipepertje maar wel gedroogde chilivlokken in huis ik ga dit echt vaker maken alleen vind ik de verhouding pasta/spinazie niet helemaal ok maar ik hou veel van groente dus ik heb 600 gram verse spinazie gebruikt. Bedankt voor het heerlijke recept supersnel klaar terwijl het in de oven staat de keuken opgeruimd dus ook snel en makkelijk voor 1 persoon zonder vaatwasser. Morgen helemaal snel klaar daar hou ik van! ;)

  • Carrie
    27 september 2016 om 21:00

    Ja hoor, mag best dat verhaal over nitriet is allang achterhaald :)

  • Iris
    5 september 2015 om 20:40

    Beste Pauline,

    YES! Heel erg bedankt voor dit recept. Mijn vriendje was echt mind....blown! Liefde van de man gaat door de maag, maar hij kookte. Dus eigenlijk gaat mijn liefde door mijn maag. Of zoiets. Logica.
    Danku danku danku

  • Dorien
    20 juni 2015 om 11:11

    In plaats van spekjes, zongedroogde tomaatjes. Ook de lekkere zoute bite maar dan vegetarisch!

  • astrid
    19 mei 2015 om 16:54

    Ik heb dit gerecht vandaag voor de tweede keer gemaakt, en het was weer heerlijk! Ik heb in verhouding tot de pasta iets meer spinazie/ui/geitenkaas genomen. (Of volgende keer minder pasta gebruiken haha).

  • Barbara
    17 maart 2015 om 20:29

    OMG lekker Pauline!
    We hebben spelt pasta gebruikt en had wat minder spinazie in huis maar wat hebben we gesmuld joh! Heerlijk!
    Deze staat absoluut bij mijn favorieten.

  • Pauline
    27 januari 2015 om 12:47

    Ik heb meestal zo'n rondje van de Albert Heijn. En dan wel die zonder honing.

  • Elisa
    26 januari 2015 om 20:23

    Dit receptje wil ik ook is proberen. Welke zachte geitenkaas kan je hier best voor gebruiken?

  • Dorien
    10 november 2014 om 19:41

    Heeeeerlijk ik heb de spekjes vervangen voor kastanje champignons

  • Wanderer's Blues
    8 november 2014 om 14:46

    Zo lekker, staat deze week zeker op het menu!

  • Lieset
    15 september 2014 om 17:46

    Vraagje... Spinazie mag je toch niet twee keer opwarmen?

  • Franka
    29 juli 2014 om 15:49

    Heerlijk! Ga het recept vanavond voor de tweede keer maken.....:)

  • mirandaspost
    8 mei 2014 om 00:45

    Wauw!! Dit vanavond voor een vriendinnetje gemaakt en we hebben heerlijk zitten smullen!
    Aanrader dus :).

  • jisca
    14 april 2014 om 21:04

    Heerlijk dit gerecht echt voor herhaling vatbaar ik had er ipv een halve chilipeper, chili pasta uit een tube twee kneepjes toegevoegd wat het nog extra pittiger maakte.

  • Karina
    31 maart 2014 om 18:56

    Wij hebben vandaag lekker gegeten, vanavond nog een kleine left-over

  • Elise
    18 februari 2014 om 17:28

    Laat maar, niet goed gelezen. Het kan allebei dus ;-) Ik ga voor de verse.

  • Elise
    18 februari 2014 om 17:12

    Hi Pauline,
    Maak je dit gerecht met diepvries spinazie of verse? Ben benieuwd! Ga zo boodschappen doen en het maken.

  • marjanna
    8 januari 2014 om 19:42

    Dit gerecht maak ik altijd zonder oven en dan is het ook heel snel klaar. Tijdens het koken van de pasta roerbak ik de spekjes en voeg spinazie à la crème toe..nog wat pesto of groene Italiaanse kruiden en de afgegoten pasta erbij en klaar is het.

  • Saskiapassion
    24 november 2013 om 11:35

    Ik kwam zaterdag terug van mijn werk, stond deze heerlijke ovenpasta klaar. Gemaakt door mijn man! Had hij hier op de site gevonden. Het smaakte geweldig!! De warme zachte geitenkaas, spinazie.... Mmm echt heerlijk!!
    Bedankt.

  • Sanne
    13 november 2013 om 17:20

    Oeeeehhhh... ziet er lekker uit... Ga toevallig volgende week voor een vriendin koken en weet nu al wat het gaat worden... ;-D

  • Mandy
    14 juni 2013 om 20:08

    Zojuist de pasta klaargemaakt, het smaakte heerlijk! Ik heb er nog wat pijnboompitjes doorheen gestrooid en het dubbele aan geitenkaas gedaan, veel te lekker om daar weinig van doorheen te doen. (Om te compenseren wat minder kookroom). Dit ga ik zeker nog een keer maken.

  • Marleen
    20 maart 2013 om 22:07

    Deze gaat meteen op mijn lijstje!

  • Pauline
    20 maart 2013 om 11:58

    Tnx! Inderdaad een zachte geitenkaas, is het lekkerste.

  • Eline
    20 maart 2013 om 11:06

    Het klinkt ontzettend lekker! Ik ga dit zeker uitproberen. Ik neem aan dat je met geitenkaas de zachte geitenkaas bedoeld? die van President bijvoorbeeld, van die kleine ronde dikke plakjes?

    Wat nog erg lekker is om toe te voegen zijn geroosterde pijnboompitjes ;)

    Groetjes, Eline

  • Stell
    19 maart 2013 om 16:49

    Perfect recept dit, lekker en makkelijk!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.