ovenpasta spinazie geitenkaas

Pasta ovenschotel met spinazie en geitenkaas

Wij zijn dol op recepten uit de oven en zeker op deze pasta ovenschotel met spinazie. Je kan het lekker voorbereiden en dan hoef je het na een drukke dag alleen nog maar even de oven in te schuiven. Dat geldt ook voor deze pasta ovenschotel met spinazie en geitenkaas. Maak hem gerust een dagje eerder. Bewaar de ovenschotel in de koelkast en dan bak je hem ’s avonds af. Geen stress meer na een drukke dag, want je zet in een mum van tijd een heerlijke verse maaltijd op tafel.

ovenpasta spinazie geitenkaas
pasta ovenschotel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr fusili
  • 600 gr verse spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 125 gr spekreepjes
  • 100 + 50 gr geitenkaas
  • 100 ml kookroom
  • Zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

  2. Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout. Kook het niet te gaar, want de pasta zal nog wat doorgaren in de oven. Giet af en zet apart.

  3. Bak de spekjes goudbruin in een ruime pan. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn. Als je van pittig houdt, kan je ook een hele peper gebruiken. Voeg dit bij de spekreepjes en bak mee.

  4. Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe. Totdat alle spinazie geslonken is. Je kan eventueel ook diepvries spinazie gebruiken. Breng de spinazie op smaak met wat extra zout. Voeg de room toe en 100 gr geitenkaas. Meng dit goed door elkaar. Voeg dan gekookte pasta toe en meng het geheel goed door elkaar.

     

  5. Doe de pasta in een ovenschaal en garneer deze met de resterende geitenkaas. Plaats de pasta ovenschotel met spinazie voor ongeveer 15 minuten in de oven totdat alle kaas gesmolten is.

    Als je de ovenschaal de avond van te voren hebt gemaakt, moet je de baktijd verlengen met een extra kwartier.

ovenschotel pasta
pasta ovenschotel met spinazie

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.