fbpx
Menu

Kokoskoekjes

Die “ik zit in mijn kokosfase”  blijft maar aanhouden. Op de één of andere manier kan ik er geen genoeg van krijgen. Toen ik zin had in wat lekkers heb ik deze kokoskoekjes gemaak, of eigenlijk zijn het meer kokos merengues. Ze zijn ontzettend makkelijk om te maken en super lekker. De smaak lijkt heel erg op kokosmacronen, maar dan zonder het witte ouwel papiertje.

Voor deze kokoskoekjes heb je maar 3 ingrediënten nodig. Ik hou van zulke lekkere en simpele recepten. Weinig moeite en een groots resultaat. Ik kon er alleen niet van afblijven en de kokoskoekjes waren echt binnen 2 dagen op. Snel maar nieuwe bakken.

Ingrediënten voor 20 st.
2 eiwitten
100 gr suiker
100 gr kokos
1 drupje citroensap
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zorg dat je beslagkom schoon en vetvrij is. Ik maak hem vaak schoon met een beetje citroensap.

kokoskoekjes

Klop de eiwitten met een drupje citroensap en een snufje zout luchtig met een mixer.

Na ongeveer 5 minuten mixen, zie je dat er zachte pieken ontstaan. Nu kan je beetje bij beetje de suiker toevoegen.

Blijf in de tussentijd steeds mixen.

Ga door totdat het eiwit zo stijf is, dat je de kom op zijn kop kunt houden. Het eiwit mag er nu niet uitlopen.

kokoskoekjes

Spatel de kokos er door heen met een spatel.

kokoskoekjesBekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine hoopjes van het beslag met twee lepels.

Bak de koekjes in ongeveer 13 minuten af op 175 graden.

Laat ze afkoelen op de plaat, als dat lukt.

kokoskoekjes

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

84 reacties

  • Lagae Filip
    24 december 2018 om 13:17

    Hoelang bewaard dat? Groetjes, Filip

  • Annika
    27 februari 2018 om 12:07

    Ja, in een luchtdichte trommel inderdaad.

  • Maaike
    26 februari 2018 om 18:33

    Stel, ze zijn niet gelijk op. Hoe kan ik ze dan het beste bewaren ? Luchtdichte trommel ?

  • Pauline
    23 februari 2018 om 11:56

    Yes dat eerste, de kokosrasp.

  • Ciel Muijen
    22 februari 2018 om 20:41

    Ik heb gemalen kokosnoot (gedroog van AH) of gebruik ik verse kokosnoot en rasp ik die.?

  • Jacobiene
    9 februari 2018 om 16:15

    Suiker beetje bij beetje toegevoegd toen ik zachte pieken zag, hierna kreeg ik het eiwit niet meer stijf.. Mixer+kom ontvet van te voren met citroensap. Ook zijn de kom en de eiwitten koud. Wie kan mij helpen?

  • yva
    11 november 2017 om 02:52

    Hallo, hier misschien nog een verlate tip: ik kijk wel eens op Duitse receptensites en daar zag ik een recept voor kokosmakronen met dezelfde hoeveelheden, maar daarbij werd de kokos eerst even licht-goudbruin geroosterd in een droge koekenpan en afgekoeld voordat ie door het eiwit gaat. Geroosterde kokos heeft een heerlijke smaak en geur die de makronen nóg lekkerder maakt... ik heb ze allemaal alleen soldaat gemaakt...

  • Pauline
    12 juni 2017 om 11:35

    Oh dat geloof ik meteen :)

  • Brenda
    11 juni 2017 om 13:32

    Een tijd terug wilde ik deze koekjes maken omdat ik eiwitten over had. Ik had niet voldoende kokos in huis, dus gebruikte ik als vervanger amandelmeel. Dit was zo lekker, dat ik ze voortaan op deze manier maak! Half kokos, half amandelmeel. Ze redden de bewaardoos niet! ;)

  • Annika
    8 maart 2017 om 09:12

    Ah wat leuk om te horen, thanks!

  • Janneke
    7 maart 2017 om 17:41

    Vandaag deze lekkere koekjes voor het eerst gemaakt. Tjonge, jonge wat zijn deze heerlijk. Vanmiddag visite. Het resultaat. Alle koekjes zijn op. :-) Dus deze worden zeker meert gemaakt. Dank je wel voor het recept.

  • Annika
    14 februari 2017 om 15:20

    Dat kan ook inderdaad! :)

  • maaike
    13 februari 2017 om 18:28

    ik heb er geprakte banaan door gedaan ipv suiker. ECHT TOP!!

  • Jasmijn van Gent
    9 februari 2017 om 20:04

    Zijn ze zacht van binnen?

  • Annika
    18 januari 2017 om 15:33

    Nee, dat zou ik niet doen. Dan worden ze te vochtig.

  • Nelleke Boogert
    17 januari 2017 om 17:00

    Kunnen deze kokoskoekjes in de vriezer?

  • Jeanne
    29 augustus 2016 om 01:43

    Super lekker en snel klaar!

  • Claudy Truschel
    24 februari 2016 om 13:57

    hoeveel agavesiroop heb je toegevoegd? Alvast bedankt voor je antwoord

  • Ladybug
    26 januari 2016 om 21:13

    De eerste keer precies volgens recept gemaakt en ik vond ze behoorlijk droog! Nu na alles door het geklopte eiwit gespateld te hebben, nog 1 eierdooier toegevoegd en erdoor gemengd. Resultaat is veel beter.

  • Sabine
    25 januari 2016 om 21:59

    Ik heb agavesiroop toegevoegd in plaats van suiker en ze zijn qua smaak waanzinnig goed gelukt!! Met suiker stortten de eiwitten bijna direct weer in, met de siroop bleven de eiwitten perfect luchtig. Blijvertje dus!

  • Emmeline
    6 september 2015 om 11:24

    Heel erg lekker!! Ik heb nog 18 eiwitten in de vriezer liggen, dus ik kan er nog een hoop maken... :-D Fantastische site.

  • Eiskje
    5 september 2015 om 11:38

    Wat heb je een leuke website. Ik kom zeker nog een keer terug. Nu eerst snel kokoskoekjes bakken, want ik heb alles al in huis ;-)

  • Petra
    7 juli 2015 om 13:30

    Wát een goed recept, de koekjes waren precies hetzelfde als op je foto's...en de smaak: hemels lekker!!

  • Wilma
    16 juni 2015 om 19:06

    Ook bij mij werd bij het toevoegen van de suiker, lepel voor lepel, het beslag weer vloeibaar. Ik heb drie/vier (gokje) flinke lepels amandelmeel toegevoegd en het zijn heerlijke koekjes geworden. Wel een beetje zoet.

  • roos
    14 mei 2015 om 19:05

    oke wauw wat zijn deze lekker! Ze zijn ook zo snel gemaak! echt geweldig dit! super bedankt ! x

  • Sabrina
    10 mei 2015 om 14:06

    Ze waren heerlijk! Ik doe de volgende keer denk ik 70 gram suiker, ze zijn zo wel erg zoet voor mij. Maar dit is een blijvertje!

  • linda
    5 april 2015 om 16:56

    Ze zijn heerlijk. Voor een alternatief: Na afkoelen onderkant even dippen in gesmolten pure chocolade en laten afkoelen op bakpapier!

  • Pauline
    18 maart 2015 om 15:19

    Oh wat een goed idee. Ga ik onthouden!

  • Charlotte
    18 maart 2015 om 12:18

    Getest en goedgekeurd!
    ik heb er wat pandanextract bijgedaan, gewoon om eens te testen en het is wel geestig zo groene kokoskoekes! Ze geuren ook heerlijk!
    Dat gaat moeilijk worden om die schotel intact te houden tot vanavond!
    bedankt voor het recept!

  • Pauline
    20 februari 2015 om 22:20

    Ik gebruik de rasp :)

  • Marloes
    20 februari 2015 om 19:21

    Gebruik je verse kokosstukjes die je zelf klein snijd of kokossnippers?

  • Sharina
    16 februari 2015 om 11:26

    Heerlijke koekjes, dankjewel voor het recept!

  • Jasmijn
    4 februari 2015 om 13:50

    Goede middag, ik he geen hete lucht oven. Welke stand moet ik mijn oven zetten om deze koekjes te maken?

  • Pauline
    4 februari 2015 om 11:57

    Yes! ik wilde een gezonde versie maken, van mijn o zo geliefde kokosmakronen :)

  • Annelies van der Velde
    3 februari 2015 om 21:03

    Ik heb deze koekjes gemaakt.. Het was echt heerlijk.. Bedenk je dit nu zelf?? Bedankt voor het delen.. k ben je maar gaan volgen op facebook :)

  • SuuS
    1 februari 2015 om 20:33

    Jaja, ik heb ze ook gemaakt volgens jouw recept... Ze zijn super lekker! Thanks! N.B. Ook ik heb ze er 5 min langer in gelaten (op 150graden), wat opmerkelijk is; gerechten in mijn oven zijn altijd eerder klaar tov wat het recept zegt.

  • Pauline
    13 november 2014 om 22:12

    Denk het. En het moet beetje bij beetje ;)

  • Renate
    12 november 2014 om 19:54

    Hai!
    Nadat het eiwit stijf was en ik de suiker ging toevoegen werd m'n ei weer slap... Heb ik de suiker er te snel door gedaan??? (Tikje ongeduldig...

  • Hillie
    12 november 2014 om 16:31

    Een heel lekker koekje. Zelf vond ik ze nog te zacht na 13 min.in de oven. Heb ze er nog 5 min. langer in laten zitten met boven en onderwarmte.
    Toen waren ze perfect licht knapperig en toch zacht van binnen....

    Gr. Hillie

  • Pauline
    10 november 2014 om 19:41

    Ja dat gaat wel!

  • Martien Van Wynendaele
    9 november 2014 om 19:36

    Al stevia gebruikt? Kocht ik onlangs maar nog niet gebruikt. Zou ik de suiker hier door stevia kunnen vervangen en zoja, hoeveel gram?

  • mien prijs
    9 november 2014 om 19:04

    zien er lekker uit
    ga ze zeker maken,
    gr mien

  • mien prijs
    9 november 2014 om 19:03

    ze zien er lekker uit,
    en snel klaar,heel makkelijk.
    ga ze zeker maken,
    gr mien

  • Annabella
    9 november 2014 om 14:21

    Hoi,

    Kan ik suiker vervangen door honing?

    Groetjes

  • Pauline
    7 oktober 2014 om 11:54

    Altijd hetelucht :)

  • sandra
    7 oktober 2014 om 10:21

    Zet je de oven met je recepten altijd op de heteluchtstand
    of boen en onderwarmte.
    Superleuke recepten allemaal

  • Herman
    16 augustus 2014 om 13:01

    Super leuk koekje en lekker

  • Pauline
    25 juli 2014 om 14:46

    Oh goed idee om amandelmeel toe te voegen :)

  • Stefanie
    24 juli 2014 om 23:46

    Ik heb 1,5 uur geleden de kokoskoekjes uitgeprobeerd, resultaat heerlijke koekjes. De helft van het beslag 2 eetlepels amandelmeel toegevoegd, iets vaster geworden, maar even lekker. Met dank aan Pauline.

  • Christianne
    13 juli 2014 om 16:13

    Vanmorgen gemaakt! Lekker zeg en simpel. Morgen met de dooiers die ik over heb vlierbloesemijs maken.
    Ga ook eens vlierbloesem siroop aan dit koekje toevoegen ipv suiker, en dan wat amandelmeel toevoegen. Leuk!

  • Pauline
    1 juli 2014 om 17:42

    Wat leuk om te horen, dankjewel!

  • Ellen
    1 juli 2014 om 13:32

    Met deze kokoskoeken maak ik mijn zoon, die gluten intolerantie heeft, zo blij!!! Trouwens de hele familie vind ze lekker.
    Ik vind je site ook leuk Pauline en heb er al heel wat lekkere, makkelijke en gezonde recepten van gehaald. En mijn dochter en schoondochter ook enthousiast gemaakt. Ga vooral zo door.

  • Pauline
    15 juni 2014 om 17:42

    Haha achterelkaar? Ik geef je geen ongelijk trouwens ;)

  • Hendrik Pyck
    15 juni 2014 om 16:19

    super eenvoudig en geweldig lekker, alle 20 direct op gegeten,
    Dank u voor het recept,

  • anouk
    5 juni 2014 om 17:22

    Ze blijven bij mij aan het bakpapier plakken, wat doe ik fout?

  • Pauline
    11 april 2014 om 10:45

    Waarschijnlijk heb je het eiwit te kort geklopt, al horen ze nog wel een beetje chewy te zijn.

  • Regina
    10 april 2014 om 19:28

    Ik heb ze zojuist gemaakt. Erg lekker maar ze waren nog zacht van binnen. Ze waren heel mooi gerezen in de oven en zodra ze eruit kwamen ingestort. Wat ging er mis?

  • Pauline
    9 april 2014 om 11:09

    Op dezelfde temperatuur en ik gebruik gewoon kristalsuiker

  • shorty
    9 april 2014 om 08:48

    heey! ik wil het graag vandaag proberen
    maar moet het gewone kristalsuiker zijn? of juist witte basterd suiker?
    en er staat oven voorverwarmen op 175 graden.. maar als ze eenmaal in de oven zitten op hoeveel graden moet het staan dan als ze 13 min lang moeten?

    alvast bedankt!

  • Pauline
    6 maart 2014 om 17:16

    Kan ik mij voorstellen, daar zijn te lekker voor.

  • Denise
    5 maart 2014 om 17:22

    Recept onlangs pas ontdekt en al 2 keer gemaakt. Het af laten koelen op het bakblik lukt ons alleen maar niet ;-)

  • Babette
    7 februari 2014 om 17:08

    Ze komen net uit de oven en ze zijn heerlijk!! Zeer zeker voor herhaling vatbaar... Thanx voor het lekkere recept!

  • Natascha
    27 januari 2014 om 20:45

    De toevoeging van wat merg van een vanillestokje of goede vanille extract maakt dit koekje nog lekkerder! Een beetje fijngeraspte citroenschil geeft het wat meer een citrus kick en als je agavesiroop wilt gebruiken ipv suiker dan kun je er of wat meer kokos of een lepel amandelmeel door doen. Erg lekker voor de variatie.

  • Mirjam
    21 november 2013 om 18:33

    Hmmm!!! Ik heb een enorme berg kokos over van een recept dus ik ga ze zaterdag proberen te maken! Ben ook dol op kokos (en merengues)!

  • Stijn
    21 november 2013 om 17:08

    Hi Pauline,

    Ik heb ze net gemaakt en ze zijn heerlijk :D dankje voor het goede idee en simpele recept!

  • Pauline
    11 november 2013 om 18:15

    Oh lekker zijn ze he ;)

  • Petra
    11 november 2013 om 14:43

    Ik heb ze net gemaakt en ze zijn heel goed gelukt. De kleur is mooi licht, van buiten zijn ze knapperig en van binnen luchtig. Dit ga ik vaker maken. Bedankt voor het recept! :)

  • Liketoknow
    24 oktober 2013 om 13:05

    Bedankt voor je reactie! Ik ga het inderdaad volgende keer eens op een lagere temperatuur en proberen, denk dat ze iets te hard zijn gegaan.

  • Pauline
    23 oktober 2013 om 12:30

    Ik denk dat je ze misschien te lang in de oven hebt gehad. Elke oven is anders en misschien is die van jou wel warmer. Dus misschien de volgende keer de baktijd verkorten of de temperatuur verlagen.

  • Liketoknow
    23 oktober 2013 om 11:26

    Hi Pauline!

    Heel lekker, alleen ik vind de koekjes een beetje droog. Waar kan dat aan liggen? En ook bij mij werden ze een stuk bruiner... Smaak wel heel erg lekker!

  • Anita
    16 oktober 2013 om 21:01

    Mijn dochter v 13 maakt ze suikervrij met guavesiroop ook lekker!

  • Pauline
    3 oktober 2013 om 17:50

    Dat kan wel, ze zijn dan alleen iets zachter van structuur.

  • Annika
    3 oktober 2013 om 15:27

    En met Stevia bijvoorbeeld? Dat is misschien ook niet de juiste structuur?

  • Pauline
    26 juli 2013 om 15:31

    De ene oven is de andere niet en dat is het lastige. Misschien de oven een tandje lager zetten. Pavlova kan je het beste met hetelucht bakken, er staat wel een receptje op mijn blog. Succes he ;)

  • Cueva Don Pablo
    24 juli 2013 om 13:19

    hoi Pauline, hoe komt het dat mijn kokoskoekjes bruin zijn en niet zo bleek zijn zoals op jou foto? Ze zijn de laatste minuten bruin geworden en waren ook nog niet helemaal vast van structuur.

    Hoe wordt een pavlova gebakken? in een heteluchtoven of een conventionele oven? indien in een conventionele oven, verwarming boven en onder of enkel verwarming onder? gesloten oven? ik heb al verschillende pogingen ondernomen doch tot nog toe zonder goed resultaat.... Help!

    bedankt voor de tips!

  • Esmee
    24 juni 2013 om 13:27

    Super recept ze zitten nu in de oven het belooft veel!

  • nina
    26 mei 2013 om 15:17

    Hoi

    Die koekjes zien er super lekker uit !
    Maar moet je het met een elektrische mixer mixen ? Of kan het ook met een garde ?

  • Pauline
    4 april 2013 om 21:51

    Ik denk dat het qua textuur dan niet klopt, omdat honing vloeibaar is. Maar je kan het proberen :)

  • Pamela
    4 april 2013 om 21:14

    Lijkt me zo lekker! Ga het zeker nog eens maken! Bedankt voor het recept!

  • Bernadette
    3 april 2013 om 22:18

    Ik probeer minder suiker te eten door suiker te vervangen door honing. Dit doe ik bijvoorbeeld bij het bakken van een boterkoek. Zou dat bij deze koekjes ook kunnen of zou de smaak teveel overheersen? Wat denken jullie?

  • kim - VrouwopReis
    22 maart 2013 om 16:18

    Deze ga ik volgende week proberen!

  • Pauline
    16 maart 2013 om 23:12

    Ja zo lekker en easy :)

  • Nick
    16 maart 2013 om 19:00

    Oee lekker!

  • Nanda
    16 maart 2013 om 10:55

    Oh ik vind kokos ook zo lekker! Deze koekjes zijn volgens mij goed te doen, bedankt voor het recept :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.