Granola met Quinoa

Granola met quinoa

Deze granola met quinoa heb ik niet zelf bedacht. Het recept is van quinoa queen Maaike van Micook. Maaike heeft heel veel quinoa recepten op haar blog staan, dus mijn keuze werd al snel duidelijk. Het moest iets met quinoa worden en iets wat ik nog nooit eerder gemaakt heb. Die regel heb ik zelf bedacht om de uitdaging nog wat groter te maken.

Ik koos de granola met quinoa, dit leek mij wel lekker crunchy en ook niet al te moeilijk.  Ik hou nog steeds van simpele recepten, als het teveel moeite kost, haak ik vaak af. Deze granola hoefde je alleen maar in de oven te roosteren, dat leek mij wel goed te doen. Ik had wel wat problemen met de temperatuur, het was na 10 minuten al helemaal geroosterd en ik was er net op tijd bij. Maar de ene oven, is de andere niet en daarom zou ik voortaan de oven op 180 graden zetten i.p.v. 200.

Ingrediënten voor 1 grote pot

150 gr Quinoa
100 gr Havervlokken
30 gr Lijnzaad
20 gr Pompoenpitten
20 gr Zonnebloempitten
100 gr Gemengde noten
100 ml Honing
120 gr Gedroogd fruit
Snuf Kaneel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Hak de noten grof en snij het gedroogde fruit eventueel in stukjes. Ik heb het gedroogde fruit achterwege gelaten want ik hou er van om vers fruit toe te voegen.

Meng alle droge ingrediënten (behalve de honing en en het gedroogde fruit) in een kom en roer het geheel goed door. Voeg kaneel toe naar smaak.

Voeg nu de honing toe en roer het geheel door elkaar tot het een beetje begint te klonteren.

Verdeel de massa over de met bakpapier beklede bakplaat (verdeel het over één laag, gebruik anders meerdere bakplaten) en bak het geheel ongeveer 10 –  15 minuten in de voorverwarmde oven.

Schep het geheel ongeveer twee keer om tijdens het bakken. En kijk tussendoor even of het niet te hard gaat.

Haal de bakplaat uit de oven, laat een paar minuten afkoelen en roer het gedroogde fruit er door heen. Laat vervolgens helemaal afkoelen.

Serveer de granola met yoghurt of kwark.

Granola met Quinoa

 

 

5 recepten met ei voor Pasen
Baked Alaska
Bewaar
25 Comments
 • joyce1994

  9 juni 2017 at 15:31 Beantwoorden

  Kun je dir recept ook maken net gepofte quinoa

 • Sofie

  20 juli 2015 at 20:59 Beantwoorden

  Oei, te snel geweest en quinoa er zo onder gedaan, zonder te koken… zou dat eetbaar zijn?! verdorie toch :-/

 • Annemarijn

  7 juli 2015 at 22:51 Beantwoorden

  Hi Pauline, ik ben toch een beetje in de war om wat voor quinoa het hier gaat. Zaden, of bijvoorbeeld de quinoa die je van lassie in een pakje koopt? En moet je de quinoa eerst nog koken of gooi je het er rauw doorheen?

 • Jet

  13 april 2014 at 09:25 Beantwoorden

  In het kookboek van de voedsezandloper staat bij dit recept quinoa en quinoa zaad. Wat is het verschil en waar kan ik de quinoa kopen? De zaden heb ik al maar bij de tuinen of in de supermarkt kon ik de quinoa niet vinden. :0

   • Jet

    14 april 2014 at 17:52 Beantwoorden

    Aha, het gaat dus om de nu niet verkrijgbare voorgekookte quinoa. Waarmee kan ik deze vervangen in het zandloper granola recept? Of kan ik deze weglaten?

    • Pauline

     15 april 2014 at 11:55 Beantwoorden

     weglaten is geen probleem in dit recept

     • Nancy

      17 augustus 2014 at 14:26

      Hallo! Ik stuitte gisteren ook op onbegrip in de biowinkel toen ik zowel quinoazaad als quinoa vroeg. Als ik het goed begrepen heb, gaat in het zandloperrecept zowel de vlokken, het zaad (nog niet gekookt) en de voorgekookte. Mijn vraag: gaan die er allemaal ‘zo’ in? Of wordt het zaad toch een beetje gekookt (zie je reactie van 30 mei) of niet. Omdat je hieronder (26/1) aangeeft dat zelfgekookte minder lang goed te houden is… Ben een beetje in de war. Maar wel helemaal van je site die ik gisteren ontdekt heb! Heb de app ook al gedownload en het bananabread zit in de oven!

 • Maike

  26 januari 2014 at 11:41 Beantwoorden

  Ik heb het net gemaakt en ziet er echt heerlijk uit! Kan niet wachten om een bakje kwark met de granola te eten. \r\nIk heb het in een pot gedaan, maar ik vroeg me af hoelang je het kunt bewaren? Aangezien er gekookte quinoa doorheen zit.

  • Pauline

   26 januari 2014 at 13:31 Beantwoorden

   Heb je de quinoa zelf gekookt? In het recept gebruik ik voorgekookte quinoa, dat koop je kant en klaar in de supermarkt. Deze granola kan je dan vrij lang bewaren. In ieder geval een week of 2. Maar als je zelf quinoa hebt gekookt, is het denk ik minder lang goed te houden.

 • Chloe

  26 november 2013 at 11:06 Beantwoorden

  Hello!\r\n\r\nZiet er super lekker uit en wil het ook zeker proberen.\r\nAlleen de vraag is waar haal jij alle ingredienten vandaan zoals de quinoa en de gemeende noten. 🙂

  • Pauline

   26 november 2013 at 12:28 Beantwoorden

   Bij de meeste supermarkten hebben ze wel quinoa tegenwoordig en anders bij de natuurwinkel 😉

   • Chloe

    26 november 2013 at 19:54 Beantwoorden

    Gevonden bedankt!

 • Puck

  30 mei 2013 at 19:51 Beantwoorden

  Ken quinoa alleen als soort rijst achtig. Klopt het dat het hier dan “rauw” gebruikt word?

 • anouk

  1 april 2013 at 13:34 Beantwoorden

  Wow, dat ziet er heerlijk uit! ik was op zoek naar nieuwe quinoa ontbijt recepten en ben gek op kiwi, dus dit is een goeie tip! Zelf maak ik de quinoa als ontbijt vaak met frambozen en amandelmelk, ook heerlijk.

 • Lyanne

  27 maart 2013 at 13:48 Beantwoorden

  Wat een plaatjes die foto’s zeg! En ziet er heerlijk uit. 🙂

 • Foodloveandhappiness

  27 maart 2013 at 07:44 Beantwoorden

  Mooie frisse foto!

 • Pauline

  26 maart 2013 at 21:30 Beantwoorden

  Is ook echt heel lekker en heel easy 😉

 • kim - VrouwopReis

  26 maart 2013 at 15:13 Beantwoorden

  ziet er echt lekker uit.

 • Maaike

  26 maart 2013 at 13:06 Beantwoorden

  Leuk, leuk, leuk! :)\r\nEn een super mooie foto, zeg! 🙂

  • Pauline

   27 maart 2013 at 18:01 Beantwoorden

   Tnx Maaike en jij bedankt voor het leuke receptje 🙂

 • miehhke (thewinterof88)

  26 maart 2013 at 12:16 Beantwoorden

  ik ken het totaal niet het gerecht…

 • Nanda

  26 maart 2013 at 10:59 Beantwoorden

  Wat een leuk idee! En dit recept lijkt me erg lekker 🙂

Plaats een reactie