fbpx
Menu

Gezonde snack: Geroosterde kikkererwten

Wist je dat je van kikkererwten ook heel gemakkelijk een gezonde snack kunt maken? Je kunt de kikkererwten roosteren in de oven en daar worden ze lekker crunchy van, het lijken dan net borrelnootjes, alleen zijn deze veel gezonder en minder vet. Ik heb de geroosterde kikkererwten op smaak gebracht met wat knoflook en paprikapoeder. Dat zijn meteen de 1e twee smaken die bij mij op komen als ik aan chips en nootjes denk.

De geroosterde kikkererwten blijven na het bakken lekker knapperig. Je kan ze dus ook prima bewaren in een zakje of afgesloten bakje. Dus snack lekker en gezond en maak dit recept voor crunchy kikkererwten uit de oven.

Ingrediënten voor 1 bakje
200 gr kikkererwten uit blik
1 el olijfolie
1 tl knoflookpoeder
1 tl paprikapoeder
Zeezout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een schaaltje.

Voeg de olijfolie toe en de specerijen en hussel het door elkaar.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat.

Rooster de erwten gedurende 15 minuten krokant.

Hussel de erwten door elkaar en rooster ze nog eens 5 tot 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Geroosterde kikkererwten

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

56 reacties

  • Jarych Bernard
    4 augustus 2018 om 12:43

    Best Luuk

  • Annika
    17 mei 2017 om 09:54

    Thanks voor de tip!

  • Pauline Steenkist
    15 mei 2017 om 17:41

    Ik heb de kikkererwten in de Princess airfryer gedaan. 18 minuten op 195 graden! Super knapperig! Aanrader voor door de couscoussalade...

  • Pauline
    2 mei 2017 om 10:24

    Nee dat verdwijnt als je ze echt goed crunchy bakt :)

  • Marjoleine
    1 mei 2017 om 20:47

    Ik houd niet van het melige wat in de kikkererwten zit. Heb je dat bij geroosterde kikkererwten ook?

  • Erika
    5 februari 2017 om 11:46

    Ik heb ze gemaakt met kaneel in de airfryer gedaan in een klein aluminium bakje (Action) gedaan 15 min op 185 graden toen honing erbij gedaan ff geroerd en toen nog 8 min.....Resultaat binnen 10 hadden m'n kids het op,heerlijk dus.

  • Kris
    27 juli 2016 om 13:53

    Hoi Pauline,

    ik heb een zakje kikkererwten gehaald * per ongeluk (hard!), kun je als nog dit receptje maken?

  • Pauline
    28 mei 2016 om 23:00

    Ik zou ze iets langer erin laten, dan komt het vast goed.

  • Maggie Meijer
    27 mei 2016 om 22:54

    Nu twee keer uitgeprobeerd, tweede keer iets langer in de oven, maar nog steeds zijn maar enkele kikkererwten knapperig (crunchy) ........ DIE zijn heerlijk, maar de rest blijft toch een beetje taai...... Ik weet het niet meer hoor...... temperatuur h0ger? (heteluchtoven) of NOG wat langer in de oven? Je schrijft:" tot ze goudbruin en knapperig zijn" maar ze zijn al vanaf het begin gekleurd door de paprika dus lastig....... en "knapperig" weet je pas als ze je proeft. Dus..... HELP!

  • Pauline
    8 mei 2016 om 20:40

    Nee dat hoeft niet perse. Misschien de volgende keer net ietsje langer in de oven.

  • S.tel
    8 mei 2016 om 14:10

    Hoi Pauline, ze waren bij mij niet knapperig geworden helaas. Binnenkant nog meelderig. Had er geen honing ofzo bij gemoeten?

  • Esther
    25 april 2016 om 16:59

    Wat is dit heerlijk, ik heb deze snack gemaakt met kerriepoeder, knoflookpoeder, olie en agave siroop. Echt super lekker, een aanrader

  • Marijke
    21 maart 2016 om 02:57

    Ik had een blikje gebruikt, anders denk ik de gewone kooktijd aanhouden.

  • Marijke
    21 maart 2016 om 02:56

    Ik vind het zo lekker. Had er alleen geen olie bij gedaan, dus misschien iets droger, maar ga het veel vaker maken, hapt zo heerlijk weg.

  • M Vos
    3 maart 2016 om 11:21

    Hoi, kan het ook met kokosolie ipv olijf?En hoe lang moeten de erwten koken?

  • Antonet
    14 augustus 2015 om 13:30

    waaah, bij mij beginnen ze uit elkaar te knallen in m'n oven :o het klinkt net als popcorn!
    Wat doe ik verkeerd?

  • Janet
    11 mei 2015 om 21:56

    Net 2 blikjes kikkererwten geroosterd.
    Bij mij zijn ze niet echt knapperig geworden, toch zijn ze langer in de oven geweest.
    Wat kan ik volgende keer anders doen?

  • jacques
    2 april 2015 om 01:26

    Hallo,\
    Moet je de kikkererwten uit blik eerst afspoelen en dan pas uit laten lekken???

  • Irene
    4 maart 2015 om 10:28

    Hoe kun je de geroosterde kikkererwten het beste bewaren? Ik heb ze gisteren gemaakt en in een luchtdichte plastic bak gedaan, maar ze zijn nu helemaal zacht.

  • Pauline
    9 februari 2015 om 13:02

    Yes weken, koken, afkoelen en dan roosteren.

  • Lies
    8 februari 2015 om 17:16

    Kan je ook droge kikkererwten gebruiken? Laten weken en ... ?

  • Laura
    8 januari 2015 om 16:40

    Hoi, ik vond ze lekkerder met nog wat kaneel erover! Gr. Laura

  • Ingeborg
    16 oktober 2014 om 15:52

    Ik heb ze nu ook in de Actifry zitten maar ik hoor toch flink wat knallen, bij mij ploffen ze dus ook. Had al wel het merendeel van de velletjes verwijderd.

  • Annemarijn
    28 september 2014 om 21:12

    Net gemaakt en echt super goed gelukt, had het vocht er nog een beetje extra uitgehaald door ze even in een theedoek te doen

  • Nellies
    14 september 2014 om 11:47

    Ik ben echt super enthousiast over de geroosterde kikkererwten. Ik had het zelf nooit kunnen bedenken, maar het is is zo simpel en heel makkelijk te maken! Onlangs at ik het met de kruidige wortelsalade. En gisteren maakte ik het als een klein snackje voor tussendoor, in beide gevallen zeer geslaagd. Bedankt, Pauline :-)

  • Noor
    1 september 2014 om 14:55

    Super super super lekker! Deze komt op mijn lijstje van heerlijke receptjes!

  • Manon
    13 augustus 2014 om 15:23

    Hoi Pauline,

    Heb ze net gemaakt en weet nog niet goed wat ik er van vind. Heb ze bijna 20 minuten langer in de oven gelaten, ze waren nog erg taai na de aangeven tijd. Heb een hete lucht oven, heb altijd moeite met aangegeven temperaturen en tijden. Volgende keer weer een normale electrische oven.
    Heb laatst ook je haverkoekjes zonder suiker gemaakt, die waren super lekker! Volgende keer nog een snufje zout erbij en dan zijn ze denk ik perfect!

  • Fullofcolour
    9 juli 2014 om 18:15

    Mmmmm zalig! Waarom nog chips eten als dit zo heerlijk is...

    Tip: ook lekker in de soep (als vervanger van croutons of backërbsen)

  • Sanne
    29 mei 2014 om 15:57

    Mijn vriend heeft ze net gemaakt en ze zijn heerlijk! Eerste keer en gelijk goed gelukt! Hij had ze 15 minuten in de air fryer gedaan en geen eens last van ontploffende erwten....echt een aanrader!

  • Kristel
    3 mei 2014 om 22:19

    Ik probeerde dit ooit obv een oud bonenkookboekje, maar toen waren ze ook niet krokant. Nu onlangs pas nog eens geprobeerd en na een slechte start eraan gedacht mijn programma te veranderen naar heteluchtgrillen en nu waren ze wel krokant. Heerlijk!

  • Loes
    21 april 2014 om 19:01

    De smaak is awesome. Heb wel last van ontploffende en van nog niet geheel crunchy 'nootjes'
    Heb de kikkererwten uit een pot, en een gewone electrische oven. Verleng nu steeds de tijd met 5 minuten tot ze allemaal crunchy zijn...

  • Pauline
    25 maart 2014 om 10:03

    Heeft met je ovenstand te maken. Electrische ovens moeten altijd 10% warmer, heb je die toevallig gebruikt?

  • Elly
    23 maart 2014 om 14:19

    De kikkererwten waren bij mij na bijna een uur nog niet crunchy.
    Wat doe ik fout? Want nu zijn ze wat melig.

  • Meyke
    27 november 2013 om 13:04

    Ik heb ze ook net gemaakt. Ze zijn van buiten hard en van binnen nog zacht.. Staan al bijna 3 kwartier in de oven. Eens kijken hoe ze zo zijn als ze zijn afgekoeld.. Maar ik denk niet dat dit een succes wordt..

  • Pauline
    4 november 2013 om 11:21

    Ja ik zou wat langer doen. Elke oven is anders.

  • Paul
    3 november 2013 om 17:30

    Net geprobeerd maar crunchy waren ze niet. Vrij slap. 2 x 15 minuten in de oven gehad. Heb ze net nog even teruggezet maar nu onder de grill. Ze Zijn wat knapperiger maar nog niet wat het moet zijn. Misschien iets hogere temperatuur en/of wat langer in de oven?

  • Pauline
    20 maart 2013 om 14:08

    Oh echt? Ik vond ze wel lekker en vooral ook lekker verantwoord :)

  • Hazel
    19 maart 2013 om 15:03

    Ik heb ze ook een keer gemaakt naar een recept van steamy Kitchen geloof ik. En ik vond het vies!!! Dacht ook een verantwoorde snack te maken, maar smakelijk nee, niet echt terwijl ik kikkererwten best ok vind, vanmiddag nog als lunch, maar zo uit de oven(grill) zou ik zelf niet snel nog een keer doen ; ) overigens zien ze er zo toch wel weer lekker uit, dus misschien dat ik het nog eens een tweede kans geef!

  • Julie
    18 maart 2013 om 18:48

    Ze zitten in de oven! Ben is benieuwd!
    xoxo julieschoice.com

  • Barbara
    18 maart 2013 om 12:59

    hmm heerlijk! Ik maak ze ook weleens voor de 4 uur trek op de werk!

  • Chantal
    18 maart 2013 om 11:30

    Nee gewoon uit een blikje van de ah. Ik ga het van de week gewoon nog een x proberen!

  • Pauline
    17 maart 2013 om 13:00

    Dat is echt gek, heb je wel kikkererwten uit een blik gebruikt? Of heb je droge erwten gebruikt

  • Pauline
    17 maart 2013 om 12:55

    Ja super lekker, makkelijk en verantwoord ;)

  • Natasja
    17 maart 2013 om 10:12

    Wat een slim idee! Daar was ik nooit opgekomen, krijg meteen zin om dat blik kikkererwten dat nu in de kast staat, in de oven te gooien :)

  • Pauline
    16 maart 2013 om 23:16

    Nee deze komen gewoon uit een blikje of pot ;)

  • Chantal
    16 maart 2013 om 10:54

    Ohja tis wel een hetelucht oven weet niet of dat uit maakt?

  • Chantal
    16 maart 2013 om 10:54

    10 min nog maar op 200 graden

  • Gredje
    16 maart 2013 om 01:16

    hee leuk recept voor te snacken .maar wat kikker erwten uitlekken , gebruik jij die nog moet wellen in water > je hebt een leuke site zeg ! groetjes en fijn weekeind wacht op je antwoord hiihhi dan ga ik het ook snel eens proberen .

  • Pauline
    15 maart 2013 om 23:57

    Oh echt? Dat is gek zeg, heb je ze te lang in de oven gehad?

  • Pauline
    15 maart 2013 om 23:56

    Het smaakt echt heel anders dan kikkererwten, het zijn echt crunchy nootjes en ze hebben niet meer de meelachtige structuur van een kikkererwt.

  • Foodloveandhappiness
    15 maart 2013 om 17:06

    Zo'n receptje zag ik al eens eerder voorbij komen, lijkt me wel lekker! Ideaal wanneer je aan de lijn wil doen en toch wat wil snacken (want we weten allemaal dat we dat dan toch ook echt wel willen)

  • Chantal
    15 maart 2013 om 16:43

    ik heb het net geprobeerd! Maar bij mij gingen ze ontploffen hoe kan dat?? Heb het gewoon in de hetelucht oven gedaan of moest het onder de grill?
    Lijkt me harstikke lekker!!

  • Sanne
    15 maart 2013 om 11:45

    Heb hier ook vaker van gehoord, maar ben niet zo dol op kikkererwten, maar dit ziet er erg lekker uit. Smaakt het heel anders? Ben nog niet overtuigd;)

  • Anouska
    15 maart 2013 om 10:57

    Ooooh... dat ziet er lekker uit! Ik ga het snel proberen!

  • Simone
    15 maart 2013 om 08:52

    O lekker Pauline! Ik heb al eerder gehoord over geroosterde kikkererwten maar ze nog nooit gemaakt of gegeten. Ga het proberen!

  • Dewi
    15 maart 2013 om 08:25

    Dat lijkt me een lekkere snack! Daar ben ik dol op, en zoek meestal maar de gezonde varianten van snacks :-). Deze ga ik snel een keer proberen!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.