Geroosterde kikkererwten

Gezonde snack: Geroosterde kikkererwten

Wist je dat je van kikkererwten ook heel gemakkelijk een gezonde snack kunt maken? Je kunt de kikkererwten roosteren in de oven en daar worden ze lekker crunchy van, het lijken dan net borrelnootjes, alleen zijn deze veel gezonder en minder vet. Ik heb de geroosterde kikkererwten op smaak gebracht met wat knoflook en paprikapoeder. Dat zijn meteen de 1e twee smaken die bij mij op komen als ik aan chips en nootjes denk.

De geroosterde kikkererwten blijven na het bakken lekker knapperig. Je kan ze dus ook prima bewaren in een zakje of afgesloten bakje. Dus snack lekker en gezond en maak dit recept voor crunchy kikkererwten uit de oven.

Ingrediënten voor 1 bakje
200 gr kikkererwten uit blik
1 el olijfolie
1 tl knoflookpoeder
1 tl paprikapoeder
Zeezout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een schaaltje.

Voeg de olijfolie toe en de specerijen en hussel het door elkaar.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat.

Rooster de erwten gedurende 15 minuten krokant.

Hussel de erwten door elkaar en rooster ze nog eens 5 tot 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Geroosterde kikkererwten

Kokoskoekjes
Video: Sushi workshop met Kikkoman
Bewaar
55 Comments
  • Pauline Steenkist

    15 mei 2017 at 17:41 Beantwoorden

    Ik heb de kikkererwten in de Princess airfryer gedaan. 18 minuten op 195 graden! Super knapperig! Aanrader voor door de couscoussalade…

  • Marjoleine

    1 mei 2017 at 20:47 Beantwoorden

    Ik houd niet van het melige wat in de kikkererwten zit. Heb je dat bij geroosterde kikkererwten ook?

    • Pauline

      2 mei 2017 at 10:24 Beantwoorden

      Nee dat verdwijnt als je ze echt goed crunchy bakt 🙂

  • Erika

    5 februari 2017 at 11:46 Beantwoorden

    Ik heb ze gemaakt met kaneel in de airfryer gedaan in een klein aluminium bakje (Action) gedaan 15 min op 185 graden toen honing erbij gedaan ff geroerd en toen nog 8 min…..Resultaat binnen 10 hadden m’n kids het op,heerlijk dus.

  • Kris

    27 juli 2016 at 13:53 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nik heb een zakje kikkererwten gehaald * per ongeluk (hard!), kun je als nog dit receptje maken?

  • Maggie Meijer

    27 mei 2016 at 22:54 Beantwoorden

    Nu twee keer uitgeprobeerd, tweede keer iets langer in de oven, maar nog steeds zijn maar enkele kikkererwten knapperig (crunchy) …….. DIE zijn heerlijk, maar de rest blijft toch een beetje taai…… Ik weet het niet meer hoor…… temperatuur h0ger? (heteluchtoven) of NOG wat langer in de oven? Je schrijft:” tot ze goudbruin en knapperig zijn” maar ze zijn al vanaf het begin gekleurd door de paprika dus lastig……. en “knapperig” weet je pas als ze je proeft. Dus….. HELP!

    • Pauline

      28 mei 2016 at 23:00 Beantwoorden

      Ik zou ze iets langer erin laten, dan komt het vast goed.

  • S.tel

    8 mei 2016 at 14:10 Beantwoorden

    Hoi Pauline, ze waren bij mij niet knapperig geworden helaas. Binnenkant nog meelderig. Had er geen honing ofzo bij gemoeten?

    • Pauline

      8 mei 2016 at 20:40 Beantwoorden

      Nee dat hoeft niet perse. Misschien de volgende keer net ietsje langer in de oven.

  • Esther

    25 april 2016 at 16:59 Beantwoorden

    Wat is dit heerlijk, ik heb deze snack gemaakt met kerriepoeder, knoflookpoeder, olie en agave siroop. Echt super lekker, een aanrader

  • Marijke

    21 maart 2016 at 02:56 Beantwoorden

    Ik vind het zo lekker. Had er alleen geen olie bij gedaan, dus misschien iets droger, maar ga het veel vaker maken, hapt zo heerlijk weg.

  • M Vos

    3 maart 2016 at 11:21 Beantwoorden

    Hoi, kan het ook met kokosolie ipv olijf?En hoe lang moeten de erwten koken?

    • Marijke

      21 maart 2016 at 02:57 Beantwoorden

      Ik had een blikje gebruikt, anders denk ik de gewone kooktijd aanhouden.

Plaats een reactie