fbpx
Menu

Gezonde snack: Geroosterde kikkererwten

Wist je dat je van kikkererwten ook heel gemakkelijk een gezonde snack kunt maken? Je kunt de kikkererwten roosteren in de oven en daar worden ze lekker crunchy van, het lijken dan net borrelnootjes, alleen zijn deze veel gezonder en minder vet. Ik heb de geroosterde kikkererwten op smaak gebracht met wat knoflook en paprikapoeder. Dat zijn meteen de 1e twee smaken die bij mij op komen als ik aan chips en nootjes denk.

De geroosterde kikkererwten blijven na het bakken lekker knapperig. Je kan ze dus ook prima bewaren in een zakje of afgesloten bakje. Dus snack lekker en gezond en maak dit recept voor crunchy kikkererwten uit de oven.

Ingrediënten voor 1 bakje
200 gr kikkererwten uit blik
1 el olijfolie
1 tl knoflookpoeder
1 tl paprikapoeder
Zeezout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een schaaltje.

Voeg de olijfolie toe en de specerijen en hussel het door elkaar.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat.

Rooster de erwten gedurende 15 minuten krokant.

Hussel de erwten door elkaar en rooster ze nog eens 5 tot 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Geroosterde kikkererwten

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

56 reacties

  • Jarych Bernard
    4 augustus 2018 om 12:43

    Best Luuk

    Beantwoorden
  • Pauline Steenkist
    15 mei 2017 om 17:41

    Ik heb de kikkererwten in de Princess airfryer gedaan. 18 minuten op 195 graden! Super knapperig! Aanrader voor door de couscoussalade...

    Beantwoorden
  • Annika
    17 mei 2017 om 09:54

    Thanks voor de tip!

    Beantwoorden
  • Marjoleine
    1 mei 2017 om 20:47

    Ik houd niet van het melige wat in de kikkererwten zit. Heb je dat bij geroosterde kikkererwten ook?

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 mei 2017 om 10:24

    Nee dat verdwijnt als je ze echt goed crunchy bakt :)

    Beantwoorden
  • Erika
    5 februari 2017 om 11:46

    Ik heb ze gemaakt met kaneel in de airfryer gedaan in een klein aluminium bakje (Action) gedaan 15 min op 185 graden toen honing erbij gedaan ff geroerd en toen nog 8 min.....Resultaat binnen 10 hadden m'n kids het op,heerlijk dus.

    Beantwoorden
  • Kris
    27 juli 2016 om 13:53

    Hoi Pauline,

    ik heb een zakje kikkererwten gehaald * per ongeluk (hard!), kun je als nog dit receptje maken?

    Beantwoorden
  • Maggie Meijer
    27 mei 2016 om 22:54

    Nu twee keer uitgeprobeerd, tweede keer iets langer in de oven, maar nog steeds zijn maar enkele kikkererwten knapperig (crunchy) ........ DIE zijn heerlijk, maar de rest blijft toch een beetje taai...... Ik weet het niet meer hoor...... temperatuur h0ger? (heteluchtoven) of NOG wat langer in de oven? Je schrijft:" tot ze goudbruin en knapperig zijn" maar ze zijn al vanaf het begin gekleurd door de paprika dus lastig....... en "knapperig" weet je pas als ze je proeft. Dus..... HELP!

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 mei 2016 om 23:00

    Ik zou ze iets langer erin laten, dan komt het vast goed.

    Beantwoorden
  • S.tel
    8 mei 2016 om 14:10

    Hoi Pauline, ze waren bij mij niet knapperig geworden helaas. Binnenkant nog meelderig. Had er geen honing ofzo bij gemoeten?

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 mei 2016 om 20:40

    Nee dat hoeft niet perse. Misschien de volgende keer net ietsje langer in de oven.

    Beantwoorden
  • Esther
    25 april 2016 om 16:59

    Wat is dit heerlijk, ik heb deze snack gemaakt met kerriepoeder, knoflookpoeder, olie en agave siroop. Echt super lekker, een aanrader

    Beantwoorden
  • Marijke
    21 maart 2016 om 02:56

    Ik vind het zo lekker. Had er alleen geen olie bij gedaan, dus misschien iets droger, maar ga het veel vaker maken, hapt zo heerlijk weg.

    Beantwoorden
  • M Vos
    3 maart 2016 om 11:21

    Hoi, kan het ook met kokosolie ipv olijf?En hoe lang moeten de erwten koken?

    Beantwoorden
  • Marijke
    21 maart 2016 om 02:57

    Ik had een blikje gebruikt, anders denk ik de gewone kooktijd aanhouden.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen