Menu

Filodeeghapjes met feta

Filodeeghapjes doen het altijd goed op feestjes en partijen. Het is lekker, je kan er eindeloos mee variëren en het is niet moeilijk om te maken. Als er een feestje is, koop ik vaak grote vellen filodeeg bij de Turkse supermarkt. Of Yufka maar dat is volgens mij precies hetzelfde.

Ik heb deze filodeeghapjes gevuld met feta. Ik vind de combinatie erg lekker. Ik haal dan echte Griekse feta, dat is iets zouter van smaak. Lekker met kruiden erdoor en je hebt een super lekker borrelhapje.

Ingrediënten voor 20 stuks
9 vellen filodeeg (of yufkadeeg)
150 gr Griekse feta
2 takjes munt
Handjevol Peterselie
2 tl sumak
Milde paprikapoeder
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verkruimel de feta en voeg de sumak toe. Dit kan je eventueel achterwege laten als je geen sumak in huis hebt.

Hak de munt en de peterselie fijn en meng dit door de feta.

Neem een vel filodeeg en bestrijk deze royaal met de olijfolie. Bestrooi de lap deeg met de paprikapoeder en plak er een nieuwe laag deeg op. Ook deze bestrijk je me olie en paprikapoeder en je sluit het af met een lap filodeeg.

Snij de lappen in 3 repen en bestrijk deze wederom met olijfolie.

Leg een hoopje fetakaas op de lap en vouw het diagonaal dubbel. Vervolgens bestrijk je dit weer met iets olijfolie en vouw je het flapje weer dubbel.

Het filodeeghapje bestaat zo uit verschillende lapjes deeg.

Bestrijk de hapjes tot slot met nog een beetje olie en bak de filohapjes in 15 – 20 minuten af.

Filodeeghapjes met feta

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

  • Piotr
    7 november 2019 om 14:00

    Jammer dan voor je ?

  • Nancy
    5 februari 2018 om 20:09

    Dag Shayla Ik heb bakpapier op de bakplaat gelegd en de pakketjes met het open flapje onderaan (anders kunnen ze open plooien) op de bakplaat. De oven op 200°C. Succes!

  • Shayla Polley
    3 februari 2018 om 11:07

    leg je gewoon het gemaakte filodeeg met feta in de oven? zo ja op hoeveel graden eventueel? alvast bedankt

  • Pauline
    30 oktober 2017 om 16:56

    Je kunt ze zowel warm als koud eten. En je kan ze van tevoren maken en op het moment zelf weer even oppiepen in de oven.

  • Marita Brus
    27 oktober 2017 om 20:19

    Morgenavond wil ik dit voor vrienden maken. Kan ik deze hapjes al in het begin van de avond maken? Kan ik ze vervolgens in de 100 Gr oven (aga)laten staan of eet je ze koud, ?

  • Annika
    13 april 2017 om 09:19

    Ah wat goed om te horen :)

  • Nancy
    10 april 2017 om 13:14

    Ik heb ze dit weekend gemaakt voor vrienden. Wij moesten voor aperitief en borrelhapjes zorgen. Iedereen was er weg van. Voor het laatste werd net niet gevochten :-)

  • monika
    12 november 2015 om 14:21

    Wat klinkt dit heerlijk! Ga het binnenkort proberen. Maar kun je deze voor bijv. een feestje ook een dag van te voren maken (inclusief afbakken) en de volgende dag alleen opwarmen?

    Alvast bedankt voor de reactie!

  • Lotte
    6 maart 2015 om 18:53

    Lekker! Helemaal met spinazie er extra in. Mmmmm...

  • Silvia
    13 juli 2014 om 15:33

    Nee Irene, maakt niet uit, behalve voor de smaak. Ik gebruik altijd bio roomboter, want dat smaakt geweldig. En olijfolie verhitten produceert gifstoffen, dus dat doe ik zelden.

  • Silvia
    13 juli 2014 om 15:31

    Ageeth, is dat omdat het snel breekt? Neem dan vooral geen deeg uit de vriezer. De Turkse winkels hebben het op een rol buiten de vriezer en dat werkt fantastisch.

  • Silvia
    13 juli 2014 om 15:30

    Heerlijk! Eén van de grootste favorieten van mijn puberzoon, filohapjes gevuld met feta. Ik maak ze ook vaak in sigaarvorm, de sigara böregi. Of ik maak een hele ovenschaal op de wijze van baklava, maar dan gevuld met een laagjes spinazie met citroen en gefruite ui en daar bovenop een kaaslaag met feta en andere kaas. Ook heerlijk. Verfrommelde stukken filodeeg op de ovenkant geven e schotel een leuke uitstraling.
    Twee tips: neem nooit filodeeg uit de diepvries, want dat breekt enorm snel. En de tweede tip: als je wat blaadjes peterselie of munt tussen het buitenste en daaronder liggende velletje filodeeg legt, schijnt dat er na het bakken doorheen. Ziet er mooi uit.

  • miehhke (thewinterof88)
    24 maart 2013 om 15:01

    ben niet zo een liefhebber van feta... x

  • Ageeth eet en kookt
    23 maart 2013 om 09:10

    Ziet er prachtig uit en lijkt me erg lekker. Filodeeg en ik hebben niet zo'n goede relatie, maar voor dit recept moeten we misschien maar in therapie.

  • Nanda
    22 maart 2013 om 18:02

    Lekker!!

  • Irene
    22 maart 2013 om 16:36

    Hi! \nDeze wil ik morgen gaan maken. Ik zal laatst op tv iemand filodeeg insmeren met gesmolten boter ipv olijfolie. Maakt het veel uit wat je gebruikt?\nGroetjes Irene

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.