fbpx
Menu

Broodje ei uit de oven

Een broodje ei uit de oven, is lekker, simpel en het ziet er ook heel erg leuk uit. Je gaart de eieren in het broodje en qua presentatie lijkt het heel spectaculair. Het is een lekker recept voor bij het weekend ontbijt.

In het weekend maak ik vaak wat extra’s voor het ontbijt. M. houdt heel erg van eieren en deze probeer ik iedere keer weer op een andere manier klaar te maken. Je kan aan het broodje eventueel ook nog wat groente toevoegen zoals tomaat, paprika of spinazie. Of iets van spek of salami. Ik heb het deze keer heel basic gehouden, want less is niet altijd boring.

Ingrediënten per broodje
1 afbakbroodje
1 ei
Handjevol geraspte kaas
Peper en zout

Zo maak je het
Verwam de oven voor op 180 graden.

Neem het afbakbroodje en hol de binnenkant uit. Ik heb hier afbakbroodjes van de bakker gebruikt, maar je kan ook de broodjes uit de supermarkt gebruiken.

Verdeel de kaas over de holte van het broodje. Voeg hier eventueel ook je groente en andere ingrediënten toe.

Breek het ei in het broodje en zorg dat de dooier heel blijft.

Bestrooi het ei met peper en zout.

Bak het broodje in 20 minuten af in de oven.

Let op dat je de laatste 10 minuten een stukje aluminium folie of bakpapier over het broodje legt, anders wordt je broodje te bruin.

Garneer eventueel met wat peterselie.

broodje ei uit de oven

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

  • Patricia
    24 december 2016 om 11:36

    :-) leuk, dat wil ik dit jaar gaan doen!

  • Thea
    23 december 2015 om 15:44

    Super! Kan ik er meerdere maken!

    Bedankt!!

  • Annika
    22 december 2015 om 13:20

    Je kunt kleine kaiserbroodjes gebruiken!

  • Thea
    22 december 2015 om 10:37

    Ik wil dit maken voor het kerstontbijt :)!
    Hoe groot moeten de broodjes zijn?

  • Fanny Swolfs
    30 november 2015 om 13:49

    Ik heb het gemaakt en het was heel lekker! ik heb ciabatta's gebruikt, maar het broodje was te hard en niet diep genoeg, zelfs niet voor een klein ei. wat bedoelt u met afbakbroodjes van de bakker?
    mvg,
    Fanny Swolfs

  • Tineke
    23 augustus 2015 om 09:47

    heb ze gemaakt!! maar heb je oog een idee wat ik met al dat broodkruim kan doen??

  • Pauline
    2 maart 2015 om 11:41

    Dat zou ik wel doen, dan zijn ze lekker krokant.

  • De Greef karin
    27 februari 2015 om 18:28

    Heb een vraagje zou het graag eens willen maken, maar weet niet goed. zou er graag champignons en bacon reepjes willen bij doen maar moet ik deed eerst bakken of niet? Vriendelijke grtjs karin.

  • jacoba dokter
    9 november 2014 om 14:35

    Een gehaktbal kom je ook vaker tegen ,maar iedereen geeft er zijn eigen draai aan, deze was in ieder geval een succes!

  • Sarah - Tasting Lifestyle
    17 april 2014 om 09:26

    Wat een leuk idee, had ik nog nergens gezien!

  • kimberley
    16 november 2013 om 15:38

    Lekker! Ik weet waar ik morgen mee ontbijt :D

  • Mareike
    13 maart 2013 om 17:28

    Na 20 min. was het ei bij mij nog vloeibaar! Maar desondanks wel ontzettend lekker voor bij de soep; zeker aan te raden! :)

  • Pauline
    12 maart 2013 om 20:42

    Nee hoor, dat wordt hard. Als je een zachte dooier wilt, moet je de baktijd verkorten

  • Kimberly
    11 maart 2013 om 17:24

    Is het ei dan vloeibaar? Ziet er lekker uit! X

  • Pauline
    10 maart 2013 om 20:16

    Tnx! Ideaal weekend receptje :)

  • Foodloveandhappiness
    10 maart 2013 om 18:20

    Leuk receptje! Inderdaad erg makkelijk, maar voor het oog heel bijzonder:)

  • Simone
    10 maart 2013 om 11:10

    Dat ziet er super lekker uit!!

  • PaulO
    10 maart 2013 om 10:38

    Ook toevallig:
    http://www.brendakookt.nl/2013/03/10/ei-in-broodje/

  • Gezonde voeding
    10 maart 2013 om 08:56

    Hallo Pauline

    Je brood is heerlijk om te zien en smaakt erg lekker. Alleen mag de aluminium folie of bakpapier er wel iets eerder op. Tenminste bij mij begon het al snel te bruinen.

    Bedankt! Ik ga nog meer proberen.

    Groetjes Martina

  • Sabien
    10 maart 2013 om 08:54

    Wat een leuk idee! Ziet er heerlijk uit :) xoxo

Reactie plaatsen