Menu

American Pancakes met Pecannoten

Ik ben een echte Pancake lover. Voor het ontbijt, als lunch, als diner en zowel koud als warm. Ik ben er dol op. In het weekend maak ik vaak American Pancakes, deze zijn lekker dik en fluffy. Je kan er meteen 3 in de pan maken, dus dat gaat ook lekker snel. Al eerder maakte ik blueberry pancakes en pancakes met banaan.

Ik heb er nu een handje pecannoten door heen gemengd. Dit geeft een lekkere bite aan de pannenkoeken.

Ingrediënten voor 10 st
135 gr tarwebloem
2 1/2 tl bakpoeder
240 ml melk
2 eieren
Snuf zout
Handjevol pecannoten gehakt
Boter om in te bakken

Zo maak je het
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout door elkaar.

Voeg 1 ei toe en de helft van de melk. En meng het door elkaar.

Voeg de resterende melk en het ei toe en klop het beslag glad.

Meng de gehakte pecannoten door het beslag.

Laat wat boter smelten in een pan.

Verdeel ongeveer 3 ijslepels beslag over de bodem van de pan. Bak de pancakes aan weerszijden goudbruin.

Serveer de pancakes met maple syrup.

American Pancakes

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

  • Rainie
    17 juni 2014 om 21:29

    Ziet er erg lekker uit !

  • Pauline
    15 juni 2014 om 17:44

    Nee dat is het niet

  • Elisabeth
    15 juni 2014 om 13:01

    Is dit zandloperproef?

  • Foodloveandhappiness
    11 maart 2013 om 19:20

    Hmm pancakes en ahornsiroop: match made in heaven!

  • Sanne
    9 maart 2013 om 20:02

    Ik heb al een aantal weken zin in pannenkoeken, maar heb nooit zin om ze te maken. Maar toch maar snel eens doen! Deze zien er erg lekker uit:)

  • Pauline
    9 maart 2013 om 16:22

    Jaa fijn he? Maple Syrup koop je o.a. bij Dille en Kamille, maar je kan ook gewone stroop nemen.

  • DoorEten
    9 maart 2013 om 15:49

    Hmm wat een goed idee om pecannootjes in de pannekoeken te doen! Het lijkt me helemaal lekker in combinatie met bosbessen

  • Emma
    9 maart 2013 om 15:07

    Lekker! Waar koop je maple siroop?

  • Suzan
    9 maart 2013 om 10:42

    Heerlijk die American pancakes! Om ze nog meer fluffy te krijgen, raad ik je aan om de eiwitten eerst stijf te kloppen. :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.