fbpx
Menu

Red Velvet Cupcakes van Laura’s Bakery

Vandaag is het Valentijn! De dag van de liefde en wat past er nou beter bij Valentijn dan zoetigheid. Vorige week plaatste ik al deze zoete valentijnscupcakes. En speciaal voor vandaag heb ik Laura van Laura’s Bakery gevraagd of ik haar red velvet cupcakes mocht plaatsen. Laura staat bekend om haar zoete baksels, zij is hier enorm goed in! Op dit moment is Laura bezig met het maken van maar liefst 2 boeken vol zoetigheid. Hou haar site dus in de gaten voor leuke updates.

De basis van red velvet cupcakes is een chocolade cake met een goddelijke cream cheese frosting er op. De red velvet cupcakes danken hun rode kleur aan kleurstof. Je zou ook kunnen proberen om wat minder kleurstof toe te voegen, alleen worden ze dan wel minder rood. De smaak zal er echt niet minder om zijn.

Ingrediënten voor 12 cupcakes
60 gram roomboter
150 gram suiker
1 ei
25 gram cacaopoeder
3 tl vanille extract
130 ml karnemelk
150 gram bloem
1 tl baksoda
1,5 tl azijn
Rode kleurstof (30 ml voor knalrode cupcakes, maar minder kan dus ook)

Ingrediënten creamcheese frosting
300 gram poedersuiker
50 gram boter (ongezouten)
125 gram roomkaas

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de boter en suiker luchtig, voeg dan het ei toe.

Maak van de vanille, cacao en kleurstof een pasta en voeg deze toe aan het botermengsel. Als je minder kleurstof gebruikt kan het zijn dat het lastig is om een pasta te maken, voeg dan een klein beetje van de karnemelk toe. Voeg de pasta toe aan het botermengsel en meng dit er goed doorheen.

Voeg de bloem en melk afwisselend en beetje bij beetje toe. Als laatst voeg je de azijn en soda toe, meng dit goed door het geheel.

Bak de cupcakes gaar in 20 minuten.

Voor de frosting: voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en klop tot het mengsel licht en luchtig is. Doe de crème in een spuitzak met stervormig spuitmondje (Wilton 1M) en spuit de toeven zodra de cupcakes zijn afgekoeld.

Versier de cupcakes met hartjes sprinkles voor nog meer love!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Marieke
    27 februari 2017 om 19:57

    Ze zijn erg lekker geworden! De hoeveelheid is echt precies 12 volle cakejes en de oventijd klopte ook. Fijn recept!

  • Pauline
    27 januari 2016 om 13:01

    Rode kleurstof van americolor

  • Anne Mebelder
    26 januari 2016 om 21:43

    Hi Pauline! Wat voor soort kleurstof heb je precies gebruikt voor de cupcakes? Ben benieuwd! Groetjes, Anne

  • Sanna
    2 maart 2015 om 12:14

    Hoi Pauline.

    Kun je de karnemelk ook vervangen voor soja melk of eventueel iets anders?

  • Carbie
    14 februari 2015 om 18:06

    Hi Pauline, vraag me af of je de azijn ook weg kan laten. Heb het niet in huis. Waar is dat precies voor?

  • miranda
    18 januari 2014 om 20:27

    Ze zijn ook heerlijk!

  • Pauline
    14 februari 2013 om 15:02

    Graag gedaan ;) En ze zien er inderdaad stunning uit <3

  • Laura's Bakery
    14 februari 2013 om 12:38

    Krijg er weer trek in als ik ze zie :)
    Dankjewel voor het stukje Pauline!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.