chai tea latte

Chai tea latte

In de winter drink ik heel graag Chai. Chai tea latte is een Indiaas drankje gemaakt van thee en hete melk.  Chai betekent in het Indiaas thee en Latte is melk. Dus eigenlijk zou je ook het ook Chai latte kunnen noemen. Maar in Nederland kennen we het als Chai tea.

Mijn eerste kennismaking met chai tea latte was jaren geleden op Taste of Amsterdam. Daar werd het gemaakt op basis van een poedermix. Hier is vaak een smaakje zoals vanille of extra kaneel aan toegevoegdWas overgekomen uit Australië. Ik vond het meteen lekker. Bij de meeste theewinkels kan je deze kant en klare chai tea latte mixen kopen. En zelfs in de supermarkt vind je het.

Maar je kan Chai tea latte ook heel makkelijk zelf maken. Ik heb daarvoor 2 methodes, de slow methode. Waarbij ik zelf de kruidenmix samenstel. En een supersnelle methode. Die laatste is de manier waarop ik het tegenwoordig maak. Wel zo makkelijk. Maar ik deel allebei de recepten.

chai tea latte

Chai Coffee Latte

Chai tea latte slow methode
Ingrediënten voor 1 glas

2 tl zwarte thee
1 peul kardemom gekneusd
1/4 tl kaneel
1 kruidnagel gekneusd
1/4 tl gedroogde gember
1 peperkorrel gekneusd
1 kopje melk
Rietsuiker of honing
1 theefilter

Zo maak je het
Verwarm de melk in een pannetje op een laag vuur.

Vijzel de specerijen kort, zodat de kruidnagel, de peper en de kardemom een beetje gekneusd zijn.

Doe de thee en de gekneusde specerijen in een theefilter.

Laat het filter ongeveer 5 minuten op een zacht vuur trekken in de melk.

Haal het filter uit het pannetje en giet de chai in een glas.

Serveer de chai met honing of rietsuiker.

Chai tea latte snelle methode
Ingrediënten voor 1 glas

1 zakje Chai thee bijv. van Zonnatura
100 ml gekookt water
250 ml melk
Rietsuiker of honing

Zo maak je het
Zet een hele sterkte thee van het gekookte water met het zakje chai thee. Laat dit gerust een minuut of 3 trekken.

Voeg honing of rietsuiker naar wens toe aan de chai.

Klop in de tussentijd de melk op in een melkopschuimer. Heb je die niet, dan kan je de melk ook gewoon verwarmen in de magnetron of in een pannetje. Zelf vind ik chai latte extra lekker met geschuimde melk.

Verwijder het theezakje uit het glas. Giet de hete melk op de thee en klaar is je chai latte.

chai tea latte

Ei muffins uit de oven
Geroosterde groente uit de oven
Bewaar
41 Comments
 • Kim Overgaag

  16 januari 2018 at 13:27 Beantwoorden

  Hmmmm ik krijg er al helemaal trek in door dit weer:-)

 • Adelleke

  28 september 2017 at 16:37 Beantwoorden

  Had dit nog nooit gedronken, maar ik probeer wel graag eens iets uit. Bij deze dus dit recept en het is best lekker, maar ik zou er ook geen 3 koppen na elkaar van drinken. Mogelijk omdat ik het recept niet bijzonder nauwkeurig heb uitgevoerd. Ik heb gelezen dat het ook kan met koekkruiden. Misschien volgende keer daarmee proberen.

 • chantal

  19 oktober 2016 at 14:13 Beantwoorden

  Bedankt voor deze chai tea latte recept, ben er gek op, helemaal nu de winter maanden eraan komen. Ik bestel zelf altijd deze molinachai hij is gemaakt met kokosbloesemsuiker en smaakt heerlijk

 • Irene

  29 augustus 2016 at 20:32 Beantwoorden

  Chai betekent Thee in Hindi, Latte is Frans voor melk. India drinken ze standaard thee (chai dus) met melk, zoals de britten, die er decenia lang geregeerd hebben. Vandaar de melk. Chai Masala is zwarte thee, met melk en kruiden. Chai thee latte is wat Starbucks ervan maakt…..\r\nAls je goeie chai maakt, maak je dat met zwarte thee. \r\nMaar deze is ook lekker 🙂

 • jennifer

  12 maart 2016 at 19:28 Beantwoorden

  misschien een tip; Je kan nu Chai thee zakjes kopen 🙂 Ik vind dit veel lekkerder dan in poedervorm

 • Inge

  2 maart 2015 at 20:31 Beantwoorden

  beste, chai tea latte verkrijgbaar ergens in bio winkel? Mvg Inge

 • Jeffrey

  1 februari 2015 at 19:50 Beantwoorden

  Even een vraagje: Kan dit ook met een stalen theefilter?

 • Therese

  25 januari 2015 at 00:01 Beantwoorden

  Ik mis de venkelzaadjes en de zwarte peper in dit recept.. of is dat niet verplicht?

 • Sabine de Vries

  18 november 2014 at 15:53 Beantwoorden

  Oehhhhhhhh wat lekker zeg!!! Ik heb hem net gemaakt, geen idee wat het was, nog nooit van gehoord, maar vond het zo lekker eruit zien en klinken dat ik vanmorgen dacht: dit ga ik vanmiddag maken. Het is echt een lekker drankje voor op zo’n grauwe middag als vandaag. Thanks voor het recept! Ik ga er nu even voor zitten en van genieten :-)\r\n\r\nPS: ik heb het wel gemaakt met amandelmelk en rooibosthee

 • José - ENJOY! The Good Life

  8 november 2014 at 19:50 Beantwoorden

  Veel over gehoord…. Fijn om te lezen hoe je het zelf kunt maken. Ga het snel uitproberen 🙂

 • Marijke

  8 november 2014 at 10:52 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit, maar kan dit ook met plantaardige melk?

 • Elisabeth

  7 november 2014 at 08:02 Beantwoorden

  Nog nooit geprobeerd .. Maar zoveel lovende reacties.. Ga zeker maken en het mijn klanten na facial

 • Elisabeth

  7 november 2014 at 07:58 Beantwoorden

  Nog nooit geprobeerd .. Maar zoveel lovende reacties.. Ga zeker maken en het mijn klanten na facial

 • Susanne

  6 november 2014 at 21:06 Beantwoorden

  Leuk recept! Ik drink geen koffie, wel heeeel graag thee, maar soms is iets anders ook wel welkom en chocolademelk vind ik vaak te zoet, dus deze ga ik zeker proberen 🙂

 • Zoe

  1 november 2014 at 21:08 Beantwoorden

  Leuk artiekel, ik heb het ook gemaakt echt heel lekker!!!!! heb hem gelijk overgenomen op mijn blog 😀

 • Jeroen

  8 september 2014 at 22:17 Beantwoorden

  Ik heb het recept exact nagewerkt, maar de smaak is erg licht. Het is net of ik een gewoon glaasje warme melk aan het drinken ben. Ik heb toen de dosis toen verdubbeld en nog steeds is de smaak te licht. Alle kruiden zijn vers en geven een krachtige smaak als ik op wat droge substantie bijt. Doe ik wat fout?

 • Simone

  26 mei 2014 at 23:46 Beantwoorden

  Eindelijk, een duidelijk recept voor Chai Latte! Dit is zooo lekker, maar tot nu toe nooit de juiste kruiden kunnen ontdekken. \r\nWat ik zelf een lekkere variatie vindt is een zakje Earl Grey trekken in de hete melk, dan alleen nog wat druppels vanille toevoegen en suiker als je net als ik van zoet houdt

 • Lisenka

  14 mei 2014 at 22:53 Beantwoorden

  Vaak gedronken, nooit zelf gemaakt… ga ik zeker eens proberen! :o)

 • Esther

  9 december 2013 at 08:32 Beantwoorden

  Op mijn werk drink ik ook yogi thee. Ik kan daar geen melk verwarmen en gebruik gecondenseerde melk. Na lang zoeken vond ik tubes ipv de blikjes die altijd zo’n kliederboel geven 🙂

  • Pauline

   9 december 2013 at 12:23 Beantwoorden

   Oeh met gecondenseerde melk, dat is extra yummy!

 • Erwin

  1 december 2013 at 02:37 Beantwoorden

  lekker!!! maar is het recept nu voor 1 of 2 kopjes? Er staat: ‘ingredienten voor twee kopjes’, maar als ik vervolgens een kopje melk gebruik, heb ik toch maar 1 kopje chai tea…

 • Eef

  20 november 2013 at 21:55 Beantwoorden

  Hmmm, klinkt erg lekker. Een keer wat anders dan thee (ik drink nl geen koffie). Voor de snelle oplossing kun je misschien ook de yogi tea classic (chai) gebruiken. Heb je daar ervaring mee?

  • Pauline

   21 november 2013 at 10:56 Beantwoorden

   Ja die is ook heerlijk, maar ik zou er dan wel een latte van maken, dus trekken in de melk ipv gekookt water 😉

 • Merel

  15 september 2013 at 12:49 Beantwoorden

  heey\r\nhet ziet er lekker uit ! is het ook lekker met brandnetelthee? want ik heb gehoord dat die erg goed is voor je huid maar het is nog al vies om zo te drinken… \r\ngroetjes

  • Pauline

   15 september 2013 at 18:17 Beantwoorden

   Nee dat denk ik niet, groene thee kan wel, dat is ook goed voor je.

 • Denise | TLT

  12 februari 2013 at 21:40 Beantwoorden

  Er gaat niks boven een Chai Latte tijdens deze koude dagen en wat ziet deze er goed uit! Heerlijk!

 • Curly Creative

  9 februari 2013 at 22:29 Beantwoorden

  Ode aan mijn favoriete drankje <3

 • Sabien

  9 februari 2013 at 18:39 Beantwoorden

  Heerlijk een Chai Latte! Bedankt voor je recept, ga het zeker een keer proberen! xoxo

 • Caroline Brouwer

  9 februari 2013 at 13:34 Beantwoorden

  Weet je dat ik dit nog nooit gedronken heb! Komt misschien omdat ik niet zo van de thee ben. Ik heb gehoord dat het bij Bagels & Beans erg lekker is, maar ja die hebben ook lekkere cappuccino en dan is de keus snel gemaakt!\r\nEen volgende keer toch maar eens Chai tea latte bestellen. Moet er echt melk in?

  • Pauline

   9 februari 2013 at 17:25 Beantwoorden

   Ja ik vind het echt heel lekker, ook al ben ik ook meer een koffie drinker ;). Je kan het ook zonder melk doen, dam heb je gewoon Eem kruidige thee 🙂

 • Deb

  9 februari 2013 at 12:48 Beantwoorden

  Dit ga ik binnenkort zeker een keer proberen!\r\nIk vraag me trouwens altijd af of het met een andere thee (bijvoorbeeld groene thee of een ander smaakje) ook lekker is. Iemand ooit geprobeerd?

  • Pauline

   9 februari 2013 at 13:17 Beantwoorden

   Jaa het is zo lekker. Het kan ook heel goed met groene thee of met rooibos 🙂

 • roos

  9 februari 2013 at 12:04 Beantwoorden

  Klinkt heel lekker, ik heb het echt nog nooit op dus misschien wel leuk om eens te maken 🙂

 • Sabine

  9 februari 2013 at 09:04 Beantwoorden

  Jaaaam, ik hou van Chai Tea Latte <3

Plaats een reactie