Menu

Nacho schotel uit de oven

Ik hou van Mexicaans eten. En dat is gelijk wat een dingetjes dat ik mis aan Groningen. In Groningen heb je Cantina Mexicana en de Four Roses, 2 goede Mexicaanse restaurants. Hier in Haarlem heb ik nog geen lekker Mexicaans restaurant ontdekt. Dus zit er niks anders op dan zelf Mexicaans te koken. Deze nacho schotel uit de oven zag ik bij Brenda Kookt eens voorbij komen. En ik vond het wel een lekkere weekend maaltijd.

De nacho schotel bestaat uit nacho chips, lekkere kaas en een gehakt saus. Voor mij echt dingen die ik afzonderlijk al heel lekker vind. Dat dit een blijvertje is, werd al snel duidelijk. Je kan dit recept ook maken voor bij de borrel. Maar zo als hoofdgerecht is het ook erg lekker, met een fijne salade er bij.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr gehakt
150 gr tortilla chips
2 tenen knoflook
200 gr tomatenblokjes
1 ui
100 gr maïs
40 gr geraspte cheddar
1/2 tl komijn
1/2 tl paprikapoeder
1 tl chili flakes
Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie.

Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.

Voeg de tomatenblokjes toe en de uitgelekte maïs.

Voeg alle specerijen toe en breng het gehakt verder op smaak met zout.

Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Verdeel de tortilla chips over het mengsel en garneer het geheel met de geraspte cheddar.

Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

nacho schotel uit de oven

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

40 reacties

 • Paulien
  24 februari 2017 om 08:23

  Ooh bedankt. Ik ga meteen kijken. Nu al zin in! ?

 • Annika
  21 februari 2017 om 13:48

  Hi Paulien, wat grappig! Bij Cantina023 in Haarlem kun je wel heel lekker Mexicaans eten :)

 • Paulien
  20 februari 2017 om 09:40

  Hi Pauline, Ik maak heel vaak recepten van je en vandaag ben ik met het menu van deze week nodig. Ik had zin in wat Mexicaans en zo kwam ik bij deze schotel uit. Ik ga straks inkopen doen en vrijdag gaan we hier lekker van smullen samen met een salade en ik zit te denken aan een verse guacamole. Vrijdag is een beetje 'tapas' dag hier. Lekker met een wijntje erbij. Maar ik las het recept en je had het over Groningen waar je hebt gewoond. Daar heb ik ook gewoond en super veel genoten van de Mexicaanse keuken bij Cantina Mexicana en Four Roses. Verslavend lekker! En dan lees ik ook nog eens dat je nu in Haarlem woont. En ja hoor daar woon ik ook! Toevallig! We hebben hier in Haarlem 1 keer Mexicaans eten besteld maar dat was heel teleurstellend dus wij maken het ook zelf. Ik ben heel benieuwd of de schotel in de smaak gaat vallen maar daar ben ik eigenlijk niet bang voor. Groetjes Paulien

 • annemiek
  8 november 2015 om 18:52

  heel erg lekker, alle gezinsleden waren enthousiast, gaan we zeker vaker eten, thx voor dit heerlijke recept

 • Jonneke
  17 mei 2015 om 15:29

  Net gemaakt, erg lekker!

 • Kellsy
  12 mei 2015 om 13:10

  mmmmm... en dit nog met zure room en guacemole!

 • Pauline
  23 april 2015 om 10:13

  Jawel hoor. Of een salade.

 • fabiënne
  22 april 2015 om 15:26

  Kan je hier ook nog iets van rijst bij serveren? Vooral je met een grotere groep bent?

 • Kimberly
  23 februari 2015 om 12:48

  Zo lekker eten mijn kids mogen soms kiezen wat ze etwn en ze zegen tortilla chips die met gehakt ze zijn er dol op en hun vrientjes en vriendinnetje ook

 • Annick
  7 februari 2015 om 16:29

  Dank je, was makkelijk en heerlijk

  Zeker voor herhaling vatbaar!

 • Pauline
  26 januari 2015 om 11:10

  Je kunt er inderdaad een salade bij eten. Of als onderdeel van verschillende hapjes. Beetje zoals tapas maar dan op zijn Mexicaans.

 • Annick
  25 januari 2015 om 20:01

  Hi,
  Ziet er uit als een lekker gerecht. Ik wil dit binnenkort gaan maken. Maar vroeg me af of jullie dit zo als maattijd serveren of serveren jullie er nog wat bij? (een salade of iets anders?)

 • Jowella
  18 december 2014 om 13:20

  Hoi Pauline! Ik maak de nacho's altijd met taco seasonmix die ik toevoeg aan het gehakt en gesnipperde uitjes en paprika, dan doe ik op de bodem eerst wat chips en dan het gehakt en daarna cherry tomaatjes en fijngesneden bosuitjes en daarna plakken cheddar cheese tot alles mooi bedekt is en als laatste smeer ik over de plakken wat crème fraische en dan wat chips weer erboven op:) wedden dat je het héél lekker vind?

 • Pauline
  22 november 2014 om 18:46

  Ik koop altijd bij Marks & Spencer van die dikke blokken. Maar de kaaswinkel heeft het ook wel.

 • Manon
  22 november 2014 om 11:27

  Wat voor cheddar kaas gebruik jij, want ik weet niet goed waar ik lekkere cheddarkaas kan kopen in Nederland.

 • Pauline
  11 augustus 2014 om 13:20

  Ah wat leuk zeg, dankjewel daarvoor!

 • Natasja Penders
  11 augustus 2014 om 09:12

  Ik heb dit recept al zó vaak gemaakt! Kids zijn er dol op en ook op feestjes is het een hit! Een jaar geleden heb ik 'm van jouw site gepind op pinterest en het gaat de hele wereld over... Heel veel re-pins!!! ☺️

 • Janey
  20 juli 2014 om 15:08

  Een grote favoriet bij ons! Wij zijn allemaal vegetariër dus wel met vegetarisch gehakt, maar dat maakt het niet minder lekker :)

 • Pauline
  23 maart 2014 om 10:49

  Oh nee, daar kwam ik vroeger wel heel vaak ;)

 • Chantal
  22 maart 2014 om 23:13

  Paulien, heb jij de nacho's bij Boven Jan op de grote markt in Groningen wel eens geproefd? Geen idee wat zij er in doen maar heerlijk. Ik ga die van jou zeker uitproberen.

 • Stephanie Fischer
  23 januari 2014 om 21:41

  Mmmhhmm, Plane Crash heet het, zalge comfy food!

 • Debbie
  17 september 2013 om 19:55

  Bedankt voor je reactie! Ik het vrijdag proberen.
  Groetjes Debbie

 • Pauline
  15 september 2013 om 18:29

  Ja dat is ook lekker!

 • Pauline
  15 september 2013 om 18:29

  Ja dat kan prima, bewaar het gehakt mengsel dan tot gebruik in de koelkast.

 • Pauline
  15 september 2013 om 18:28

  Ohh ja love it

 • Margreet
  14 september 2013 om 22:20

  Dit is echt zo'n gerecht wat je ook makkelijk voorschoteld , als je onverwachts borrelgasten krijgt! Tenminste bij ons altijd een succes en meestal hebben we alles wel in huis...ook niet geheel onbelangrijk.
  Meestal doe ik er nog een lekkere dot creme fraiche op...neem je een tortilla met hap rode gehaktmengsel en de creme...heerlijk:-)

 • Debbie
  14 september 2013 om 21:24

  Ziet er goed uit! Kun je ook van te voren vast de gehaktsaus maken en dan tijdens feest de chips toevoegen en in de oven zetten? Groetjes Debbie!

 • Janneke
  14 september 2013 om 15:59

  Ziet er heerlijk uit! Ik ga het uitproberen, maar ik zou bij de maïs ook nog een blikje uitgelekte kidney bonen doen! Dat vind ik er echt bij horen! Ik hou je op de hoogte van het eindresultaat!

 • Maud
  8 maart 2013 om 17:57

  Wauw, dat ziet er echt goed uit!

 • Pauline
  26 februari 2013 om 21:46

  Jaa lekker is hij he? Ik ga hem op zeker vaker maken :)

 • Marja
  26 februari 2013 om 20:46

  Jammie jammie, wat was het lekker! Onze kids van 2 en 6 jaar hebben ook heerlijk zitten smullen. Lekker met een salade erbij en een complete, makkelijke maaltijd!! Recept is opgeslagen, dank voor het delen!

 • Sanne
  23 februari 2013 om 19:42

  Dit is hier in huis ook echt een favoriet! Wij maken het eigenlijk altijd als we geen zin hebben om uitgebreid te koken;)

 • Pauline
  22 februari 2013 om 18:41

  Ja dit is zo lekker en helemaal niet moeilijk ;)

  En Four Roses is echt een aanrader.

 • Stell
  22 februari 2013 om 17:27

  Oh heerlijk! Ik wil altijd nog een keer eten bij Four Roses, maar het komst er steeds niet van. Hoor er allemaal goede dingen over :)

 • Foodloveandhappiness
  22 februari 2013 om 14:12

  Hmm ja lekker!

 • Pauline
  22 februari 2013 om 13:44

  Jaa ik ook... Alleen Popoblabla ben ik al geweest en vond ik echt niet bijzonder.

 • Anna
  22 februari 2013 om 10:54

  Dit lijkt me ZO lekker!

 • Kim
  22 februari 2013 om 10:36

  Ik heb het receptje even uitgeprint, binnenkort maar eens maken. Ziet er lekker en simpel uit!

 • Brenda (kookt!)
  22 februari 2013 om 08:47

  Yummy! Dit is ook een weekend (liefst zondag) topper bij ons.
  Leuk dat dit recept ook jouw blog heeft gehaald :-)

 • Laura's Bakery
  22 februari 2013 om 08:14

  Ga jij eens even gauw met Maurits bij Popocatepetl eten! ;)

  Deze nacho schotel ziet er heerlijk uit trouwens, ik ben er dol op!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.