fbpx

Nacho schotel uit de oven

nacho schotel uit de oven

Nacho schotel uit de oven

Ik hou van Mexicaans eten. En dat is gelijk wat een dingetjes dat ik mis aan Groningen. In Groningen heb je Cantina Mexicana en de Four Roses, 2 goede Mexicaanse restaurants. Hier in Haarlem heb ik nog geen lekker Mexicaans restaurant ontdekt. Dus zit er niks anders op dan zelf Mexicaans te koken. Deze nacho schotel uit de oven zag ik bij Brenda Kookt eens voorbij komen. En ik vond het wel een lekkere weekend maaltijd.

De nacho schotel bestaat uit nacho chips, lekkere kaas en een gehakt saus. Voor mij echt dingen die ik afzonderlijk al heel lekker vind. Dat dit een blijvertje is, werd al snel duidelijk. Je kan dit recept ook maken voor bij de borrel. Maar zo als hoofdgerecht is het ook erg lekker, met een fijne salade er bij.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr gehakt
150 gr tortilla chips
2 tenen knoflook
200 gr tomatenblokjes
1 ui
100 gr maïs
40 gr geraspte cheddar
1/2 tl komijn
1/2 tl paprikapoeder
1 tl chili flakes
Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie.

Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.

Voeg de tomatenblokjes toe en de uitgelekte maïs.

Voeg alle specerijen toe en breng het gehakt verder op smaak met zout.

Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Verdeel de tortilla chips over het mengsel en garneer het geheel met de geraspte cheddar.

Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

nacho schotel uit de oven

Groene smoothies
Flair Lekker nr. 7
Bewaar

Pauline

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat we die avond gaan eten.

40 Comments
 • Paulien

  20 februari 2017 at 09:40 Beantwoorden

  Hi Pauline,

  Ik maak heel vaak recepten van je en vandaag ben ik met het menu van deze week nodig. Ik had zin in wat Mexicaans en zo kwam ik bij deze schotel uit. Ik ga straks inkopen doen en vrijdag gaan we hier lekker van smullen samen met een salade en ik zit te denken aan een verse guacamole. Vrijdag is een beetje ‘tapas’ dag hier. Lekker met een wijntje erbij.
  Maar ik las het recept en je had het over Groningen waar je hebt gewoond. Daar heb ik ook gewoond en super veel genoten van de Mexicaanse keuken bij Cantina Mexicana en Four Roses. Verslavend lekker! En dan lees ik ook nog eens dat je nu in Haarlem woont. En ja hoor daar woon ik ook! Toevallig! We hebben hier in Haarlem 1 keer Mexicaans eten besteld maar dat was heel teleurstellend dus wij maken het ook zelf.

  Ik ben heel benieuwd of de schotel in de smaak gaat vallen maar daar ben ik eigenlijk niet bang voor.

  Groetjes Paulien

  • Annika

   21 februari 2017 at 13:48 Beantwoorden

   Hi Paulien, wat grappig! Bij Cantina023 in Haarlem kun je wel heel lekker Mexicaans eten 🙂

   • Paulien

    24 februari 2017 at 08:23 Beantwoorden

    Ooh bedankt. Ik ga meteen kijken.
    Nu al zin in! 😀

 • annemiek

  8 november 2015 at 18:52 Beantwoorden

  heel erg lekker, alle gezinsleden waren enthousiast, gaan we zeker vaker eten, thx voor dit heerlijke recept

 • Jonneke

  17 mei 2015 at 15:29 Beantwoorden

  Net gemaakt, erg lekker!

 • Kellsy

  12 mei 2015 at 13:10 Beantwoorden

  mmmmm… en dit nog met zure room en guacemole!

 • fabiënne

  22 april 2015 at 15:26 Beantwoorden

  Kan je hier ook nog iets van rijst bij serveren? Vooral je met een grotere groep bent?

 • Kimberly

  23 februari 2015 at 12:48 Beantwoorden

  Zo lekker eten mijn kids mogen soms kiezen wat ze etwn en ze zegen tortilla chips die met gehakt ze zijn er dol op en hun vrientjes en vriendinnetje ook

 • Annick

  25 januari 2015 at 20:01 Beantwoorden

  Hi,\r\nZiet er uit als een lekker gerecht. Ik wil dit binnenkort gaan maken. Maar vroeg me af of jullie dit zo als maattijd serveren of serveren jullie er nog wat bij? (een salade of iets anders?)

  • Pauline

   26 januari 2015 at 11:10 Beantwoorden

   Je kunt er inderdaad een salade bij eten. Of als onderdeel van verschillende hapjes. Beetje zoals tapas maar dan op zijn Mexicaans.

   • Annick

    7 februari 2015 at 16:29 Beantwoorden

    Dank je, was makkelijk en heerlijk\r\n\r\nZeker voor herhaling vatbaar!

 • Jowella

  18 december 2014 at 13:20 Beantwoorden

  Hoi Pauline! Ik maak de nacho’s altijd met taco seasonmix die ik toevoeg aan het gehakt en gesnipperde uitjes en paprika, dan doe ik op de bodem eerst wat chips en dan het gehakt en daarna cherry tomaatjes en fijngesneden bosuitjes en daarna plakken cheddar cheese tot alles mooi bedekt is en als laatste smeer ik over de plakken wat crème fraische en dan wat chips weer erboven op:) wedden dat je het héél lekker vind?

 • Manon

  22 november 2014 at 11:27 Beantwoorden

  Wat voor cheddar kaas gebruik jij, want ik weet niet goed waar ik lekkere cheddarkaas kan kopen in Nederland.

  • Pauline

   22 november 2014 at 18:46 Beantwoorden

   Ik koop altijd bij Marks & Spencer van die dikke blokken. Maar de kaaswinkel heeft het ook wel.

 • Natasja Penders

  11 augustus 2014 at 09:12 Beantwoorden

  Ik heb dit recept al zó vaak gemaakt! Kids zijn er dol op en ook op feestjes is het een hit! Een jaar geleden heb ik ‘m van jouw site gepind op pinterest en het gaat de hele wereld over… Heel veel re-pins!!! ☺️

 • Janey

  20 juli 2014 at 15:08 Beantwoorden

  Een grote favoriet bij ons! Wij zijn allemaal vegetariër dus wel met vegetarisch gehakt, maar dat maakt het niet minder lekker 🙂

 • Chantal

  22 maart 2014 at 23:13 Beantwoorden

  Paulien, heb jij de nacho’s bij Boven Jan op de grote markt in Groningen wel eens geproefd? Geen idee wat zij er in doen maar heerlijk. Ik ga die van jou zeker uitproberen.

 • Stephanie Fischer

  23 januari 2014 at 21:41 Beantwoorden

  Mmmhhmm, Plane Crash heet het, zalge comfy food!

 • Margreet

  14 september 2013 at 22:20 Beantwoorden

  Dit is echt zo’n gerecht wat je ook makkelijk voorschoteld , als je onverwachts borrelgasten krijgt! Tenminste bij ons altijd een succes en meestal hebben we alles wel in huis…ook niet geheel onbelangrijk.\r\nMeestal doe ik er nog een lekkere dot creme fraiche op…neem je een tortilla met hap rode gehaktmengsel en de creme…heerlijk:-)

 • Debbie

  14 september 2013 at 21:24 Beantwoorden

  Ziet er goed uit! Kun je ook van te voren vast de gehaktsaus maken en dan tijdens feest de chips toevoegen en in de oven zetten? Groetjes Debbie!

  • Pauline

   15 september 2013 at 18:29 Beantwoorden

   Ja dat kan prima, bewaar het gehakt mengsel dan tot gebruik in de koelkast.

   • Debbie

    17 september 2013 at 19:55 Beantwoorden

    Bedankt voor je reactie! Ik het vrijdag proberen.\r\nGroetjes Debbie

 • Janneke

  14 september 2013 at 15:59 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit! Ik ga het uitproberen, maar ik zou bij de maïs ook nog een blikje uitgelekte kidney bonen doen! Dat vind ik er echt bij horen! Ik hou je op de hoogte van het eindresultaat!

 • Maud

  8 maart 2013 at 17:57 Beantwoorden

  Wauw, dat ziet er echt goed uit!

 • Marja

  26 februari 2013 at 20:46 Beantwoorden

  Jammie jammie, wat was het lekker! Onze kids van 2 en 6 jaar hebben ook heerlijk zitten smullen. Lekker met een salade erbij en een complete, makkelijke maaltijd!! Recept is opgeslagen, dank voor het delen!

  • Pauline

   26 februari 2013 at 21:46 Beantwoorden

   Jaa lekker is hij he? Ik ga hem op zeker vaker maken 🙂

 • Sanne

  23 februari 2013 at 19:42 Beantwoorden

  Dit is hier in huis ook echt een favoriet! Wij maken het eigenlijk altijd als we geen zin hebben om uitgebreid te koken;)

 • Pauline

  22 februari 2013 at 18:41 Beantwoorden

  Ja dit is zo lekker en helemaal niet moeilijk 😉 \r\n\r\nEn Four Roses is echt een aanrader.

 • Stell

  22 februari 2013 at 17:27 Beantwoorden

  Oh heerlijk! Ik wil altijd nog een keer eten bij Four Roses, maar het komst er steeds niet van. Hoor er allemaal goede dingen over 🙂

 • Foodloveandhappiness

  22 februari 2013 at 14:12 Beantwoorden

  Hmm ja lekker!

 • Anna

  22 februari 2013 at 10:54 Beantwoorden

  Dit lijkt me ZO lekker!

 • Kim

  22 februari 2013 at 10:36 Beantwoorden

  Ik heb het receptje even uitgeprint, binnenkort maar eens maken. Ziet er lekker en simpel uit!

 • Brenda (kookt!)

  22 februari 2013 at 08:47 Beantwoorden

  Yummy! Dit is ook een weekend (liefst zondag) topper bij ons. \r\nLeuk dat dit recept ook jouw blog heeft gehaald 🙂

 • Laura's Bakery

  22 februari 2013 at 08:14 Beantwoorden

  Ga jij eens even gauw met Maurits bij Popocatepetl eten! ;)\r\n\r\nDeze nacho schotel ziet er heerlijk uit trouwens, ik ben er dol op!

  • Pauline

   22 februari 2013 at 13:44 Beantwoorden

   Jaa ik ook… Alleen Popoblabla ben ik al geweest en vond ik echt niet bijzonder.

Plaats een reactie