fbpx
Menu

Indonesische Sajoer boontjes

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Sajoer is een nat groentegerecht uit Indonesië, dat weet ik ook pas sinds kort. Ik dacht dat sajoer, pittige boontje betekende maar dat is niet zo. Wel kan je sajoer boontjes maken met sperziebonen. Het is een lekker bijgerecht voor bij de Rendang die ik al eerder plaatste. De saus is inderdaad vrij nat, maar met wat rijst er bij is dit super lekker en gezond.

Sajoer boontjes worden ook wel sambal goreng boontjes genoemd, omdat de saus pittig is. Zelf ben ik niet zo’n held als het om pittig eten gaat, dus heb ik slechts 2 tl sambal toegevoegd aan dit Indonesische groente gerecht. Maar durf je het aan, voeg dan gerust wat meer toe. sajoer boontjes

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr sperziebonen
1 ui
1 teen knoflook
2 tl ketjap
1 tl gemberpoeder
2 tl sambal
1 tl korianderzaad
200 ml kippenbouillon
200 ml kokosmelk
Zeezout

Zo maak je het
Verwijder de uiteindes van de boontjes en was ze. Je kan ook boontjes uit de diepvries gebruiken.

Maak in een keukenmachine een gladde pasta van de ui, knoflook, ketjap , sambal en de specerijen.

Verhit de pasta in een wokpan. Voeg de bonen toe en bak deze mee.

Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en stoof de boontjes in ongeveer 8 – 10 minuten gaar.

Voeg naar smaak nog wat zout toe.

sajoer boontjes

Lekker bij Indonesische Rendang en rijst.

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

  • Bianca
    6 februari 2018 om 17:57

    Mijn dreumes eet goed groente, alleen niet zoals het AGV wat wij kennen. Met iets minder sambel is dit ook een prima kinder maaltje. De boontjes gingen helemaal op.

    Beantwoorden
  • P van der W.
    20 januari 2018 om 18:07

    Een toprecept! Ik heb dit gisteren voor mijn familie gemaakt en het was een mega succes! Zelf wel verse gember gebruikt, vind ik iets lekkerder. Maar voor de rest, een absolute tien!

    Beantwoorden
  • Annelies
    9 augustus 2017 om 08:49

    Er komt iemand eten die geen kip lust. Welke bouillon kan ik ipv kippenbouillon gebruiken?

    Beantwoorden
  • Annika
    9 augustus 2017 om 10:53

    Je kan ook groentebouillon gebruiken.

    Beantwoorden
  • Lucie
    23 juli 2017 om 20:48

    Echt super lekker! Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  • Marloes Borger
    11 april 2017 om 11:21

    De ketjap is dat Ketjap manis?

    Beantwoorden
  • Annika
    13 april 2017 om 09:20

    Yes!

    Beantwoorden
  • Anja
    30 maart 2017 om 18:47

    Wat een heerlijk recept. Zeker een 10 waard!

    Beantwoorden
  • Desiree
    30 januari 2017 om 18:16

    Het helpt om ipv bouillon een kippenbouillon tablet te gebruiken. Dan is de saus dikker.

    Beantwoorden
  • Maria polinder
    5 februari 2016 om 18:58

    Vanavond gemaakt en gegeten. Werd bij mij ook niet dik dus met beetje maïzena kom je een heel eind. Bedankt

    Beantwoorden
  • Pien
    7 november 2014 om 11:40

    Lekkerrrrr zeg....on my fabulist!!

    Beantwoorden
  • peter Beugelsdijk
    12 september 2014 om 13:51

    Nou Pauline van mij krijg je een 10 heerlijk ik ben zelf 40 jaar kok geweest met eigen zaak maar it is lekker goed zo

    Beantwoorden
  • Susanne
    18 augustus 2014 om 20:13

    Hmmm! Klinkt super lekker! Wat voor soort sambal heb je gebruikt?

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 augustus 2014 om 12:47

    Oelek :)

    Beantwoorden
  • Erwin
    14 augustus 2014 om 20:50

    Ik heb teveel vocht nog over, moet ik dat dan afgieten?

    Ps: Het ruikt heerlijk!

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 augustus 2014 om 21:51

    Ik zou het laten inkoken of een tl maïzena toevoegen

    Beantwoorden
  • Jolien
    11 maart 2014 om 10:45

    Vnvd maar eens proberen te maken met de Rendang. Misschien een handige tip: Plaats een link in je bericht bij het woord Rendang, dan hoeven de mensen die denken: He dat wil ik wel eens samen proberen niet op zoek en kunnen ze zo doorlinken naar het goede recept :) Zocht me namelijk een breuk onder je receptenindex maar kon Rendag niet erg snel vinden 9of niet snel genoeg naar mijn zin ;) ). Toen maar de zoekfunctie gebruikt ;)

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 maart 2014 om 18:13

    Daar is hij voor he, de zoekfunctie :)

    Beantwoorden
  • Gea
    22 november 2013 om 14:31

    Gisterenavond heb ik snijbonen uit de weck klaargemaakt aan de hand van jouw recept. In plaats van 2 t.l. sambal heb ik een 1/2 theelepel huisgemaakte Surinaamse sambal gebruikt en 2 t.l. bruine basterd suiker toegevoegd. Heerlijk!!! Dank voor het recept.

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 november 2013 om 21:51

    Oh leuk en lekker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen