fbpx
Menu

Hummus met rode biet

Hummus met rode biet is lekker, gezond en het is een plaatje om te zien. Door de rode biet, krijgt de hummus een mooie roze kleur. De hummus heeft een licht zoete smaak en is super lekker op een crostini, of om een stukje komkommer in te dippen.

Het maken van hummus is heel simpel. Ik maakte al eerder een naturel hummus en eentje met zongedroogde tomaat. Deze hummus met rode biet is al net zo fijn als die andere varianten. Ik heb de bieten geroosterd in de oven met wat tijm en peper en zout, maar je kan ook gekookte bieten gebruiken.

Ingrediënten voor 1 bakje
2 rode bieten geroosterd of gekookt
400 gr uitgelekte kikkererwten
2 el Tahin
2 tenen knoflook
Sap van een halve citroen
1/2 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Schil de bieten en snij ze in parten. Besprenkel de bieten met olie, peper en zout en wat tijm en rooster ze in ongeveer 35 minuten gaar op 180 graden. Laat de bieten vervolgens afkoelen.

Meng vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de hummus te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe of een beetje water.

Serveer de hummus met crostini’s of Turkse pide.

Hummus met rode biet

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

  • Gos
    2 maart 2018 om 10:33

    Pauline, kan ik de hummus invriezen? En zo niet, hoe lang is deze te bewaren in de koelkast?

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 maart 2018 om 15:58

    Ik denk niet dat dat kan. Je kunt het ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

    Beantwoorden
  • Lianne
    4 april 2018 om 12:38

    Ik heb het net ook gemaakt! Super lekker! Bedankt voor je recept! Ik vries zelfgemaakte hummus wel altijd in :)

    Beantwoorden
  • annick baert
    27 juli 2017 om 13:26

    kan je ook hummus maken zonder tahin of pindakaas??

    Beantwoorden
  • Pauline
    31 juli 2017 om 14:01

    Tahin hoort er eigenlijk wel doorheen. Ik vind het onmisbaar, maar je kunt het proberen.

    Beantwoorden
  • Géraldine Maniez-De Keyser
    23 december 2016 om 20:08

    Hey Pauline Ben ook aan het twijfelen is het 400g uitgelekte kikkererwten of 400g kikkererwten met sap? Ik vermoed uitgelekte maar ik ben beginnen twijfelen... nooit goed. Bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 december 2016 om 12:22

    Het is 400 gr zonder vocht.

    Beantwoorden
  • Oemm
    4 november 2016 om 20:06

    Kan het ook met kikkererwten die ii heb laten weken en heb gekookt of moet t perse uit n pot zijn?

    Beantwoorden
  • Kim
    5 juli 2016 om 19:15

    Heerlijk! Als topping is fetakaas ook erg leuk en smaakt er goed bij!

    Beantwoorden
  • Marisa
    9 maart 2016 om 18:24

    Wat een leuk idee!
    Maak het altijd met aubergine, woon in jordanie erg normaal recept hier .
    Nooit met rode biet geprobeerd morgen 1ste keer.
    Thx!

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 maart 2016 om 12:05

    Oh dat is ook heerlijk.

    Beantwoorden
  • Gijs
    19 augustus 2015 om 20:24

    Vanavond gemaakt voor op wraps met fetakaas, rucola en gebakken rode ui. Was heerlijk!

    Beantwoorden
  • Danielle
    27 juni 2015 om 20:50

    Dat ziet er leuk en lekker uit!
    Dit ga ik voor komende vrijdag maken.
    Hartig hapje voor een babyshower.
    Het thema is roze!

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 juni 2015 om 21:02

    Oh wat een leuk idee, had ik nog niet eens over nagedacht :)

    Beantwoorden
  • nancy
    3 mei 2015 om 13:48

    Net gemaakt. HEERLIJK!! Ik heb wat aanpassingen gedaan ivm voedselallergie (voor sesaam). Maar ook lekker met zonnebloempasta ter vervanging. Zeer leuke manier om bieten ergens in te verwerken. Dank!!!

    Beantwoorden
  • Myrthe
    7 maart 2015 om 14:49

    Sorry, het is me een beetje onduidelijk nog, moet het gewicht zonder uitlekken 400 gr zijn of met?

    Beantwoorden
  • petra
    20 november 2014 om 20:21

    vorig weekend de hummus van drode biet gemaakt, heerlijk, Nu proberen met aubergine, wAT zijn daar de ingredienten voor? Of is hetzelefde ipv rode biet??

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 november 2014 om 20:52

    Dan moet je het recept van baba ganoush nemen.

    Beantwoorden
  • saskia
    4 juni 2014 om 15:58

    Net gemaakt, geen knoflook, maar mierikswortel meegemixed. Heel lekker

    Beantwoorden
  • Joyce (@crazycranberrie)
    1 mei 2014 om 16:13

    Hi Pauline! Hoeveel olijfolie gebruik jij bij het maken van hummus? Ik heb het idee dat ik altijd een beetje te weinig gebruik; de smaak is altijd wat waterig.

    Bedankt alvast!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 mei 2014 om 13:13

    Gewoon een flinke scheut, totdat het lekker vloeibaar is.

    Beantwoorden
  • Marietje
    18 november 2013 om 21:20

    Ik ga het morgen maken! Waar kun je de hummus het beste in bewaren en hoe lang is het houdbaar?

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 november 2013 om 17:33

    In een bakje of glazen pot in de koelkast. Je kunt het ongeveer 3 dagen bewaren.

    Beantwoorden
  • Karin - The F Girl
    17 februari 2013 om 08:27

    Oh lekker. En wat een prachtig kleurtje! Dat staat nog eens feestelijk.

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 februari 2013 om 11:18

    Ja fijn he?

    Beantwoorden

Reactie plaatsen