Hartige Zuurkooltaart uit de oven

Dit recept voor zuurkooltaart is lekker en makkelijk om te maken. Een hartige taart ziet er vaak heel ingewikkeld uit, maar eigenlijk is het een makkelijke maaltijd. Zuurkooltaart is lekker fris en toch stevig en ik denk dat mensen die niet zo van zuurkool houden, deze hartige taart wel kunnen waarderen. Je kan de zuurkooltaart van te voren maken, deze is wel 2 dagen goed te houden in de koelkast.

Wil je een slankere oplossing dan zou je ook light kookroom kunnen gebruiken. De bodem kan je eventueel ook van bladerdeeg maken, maar zelf vind ik het hartige taart deeg lekkerder. Of je maakt de bodem helemaal zelf, from scratch, dan ben je pas echt een keukenprinses.

Ingrediënten voor 4 personen
7 plakjes hartige taart deeg
1 pakje zuurkool van 500 gr
3 eieren
200 ml slagroom
100 gr gerapste kaas
1/2 rookworst
Peper en zout

Materialen
Quichevorm van 23 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het deeg voor de hartige taart ontdooien. Vet de vorm in met een bakspray of wat boter en verdeel het deeg over de vorm.

Druk de randjes goed aan en prik met een vork, gaatjes in het deeg.

Laat de zuurkool goed uitlekken en verdeel dit over de bodem van de taart.

Bestrooi dit royaal met peper en zout.

Snij de rookworst in plakjes en verdeel dit over de zuurkool.

Klop de eieren en de slagroom luchtig en voeg wat peper en zout toe.

Meng de kaas door het ei mengsel en verdeel dit over de taart.

Bak de zuurkooltaart in ongeveer 35 minuten af op 200 graden.

Charlotte Russe met rood fruit
Red Velvet Cupcakes van Laura's Bakery
Bewaar
39 Comments
  • Yasmine van hintum

    31 juli 2017 at 15:40 Beantwoorden

    Moet ik de rookworst eerst volgens verpakking koken of kan die vanuit de verpakking in de oven? Alvast bedankt

  • Wiwik

    23 juli 2017 at 14:28 Beantwoorden

    Ik HOU van zuurkool dus dit ga ik ook vast heerlijk vinden. Nadeel: vriendlief lust geen zuurkool en dan zit ik met zo’n hele taart

  • bianca Nadorp

    12 januari 2017 at 13:58 Beantwoorden

    Kan je er ook aardappelschijfjes door heen doen?

  • Suus

    4 december 2016 at 20:10 Beantwoorden

    Vraagje kan het ook zonder BODEM? Dit ivm koolhydraat arme eters

  • Jess

    21 november 2016 at 10:43 Beantwoorden

    Hoeveel graden en hoelang opwarmen uit de koelkast als je ‘m van te voren maakt? Met alu folie erover ?

    • Pauline

      21 november 2016 at 13:35 Beantwoorden

      Om op te warmen houd ik meestal 20 minuten aan op 180 graden. En wel afgedekt onder aluminiumfolie.

  • Willianne

    27 mei 2016 at 17:47 Beantwoorden

    En eigenlijk is dit een heerlijk basisrecept om lekker mee te variëren.\r\nOmdat ik nog weleens natte bodems heb wilde ik eens experimenteren met het blindbakken van de bodem. Maar wat doe je dan met de baktijd van de quiche?

    • Pauline

      28 mei 2016 at 23:01 Beantwoorden

      Ik zou dezelfde baktijd aanhouden alleen dan de helft met en de helft zonder vulling.

  • krullebol

    19 april 2016 at 11:08 Beantwoorden

    Als ik bodem met wrap (grote pizza) maak en de worst vervang voor tartaar/kip is hij ook beter voor ‘de lijn’ denk… ga het gewoon proberen…

  • Wendy

    29 november 2015 at 10:35 Beantwoorden

    Heb hem deze week gemaakt.. Ik vond hem lekker, maar ik hou dan ook van zuurkool 🙂 Mijn broertje daar en tegen houdt niet van zuurkool en deze taart vond ie ook niet lekker… dus hou je wel van zuurkool? Dan is het zeker een aanrader!

  • Marjolijn Ruseler

    16 oktober 2015 at 17:23 Beantwoorden

    Ik heb hem gemaakt en er ook een peer aan toegevoegd. Je krijgt dan een heerlijke zuur zoet combinatie. Vond het een fijn recept.

  • Judith de Jong

    12 oktober 2015 at 18:38 Beantwoorden

    Lekker en niet moeilijk!

  • Judith de Jong

    12 oktober 2015 at 18:37 Beantwoorden

    Lekker en niet eens zo moeilijk

  • Martin Verkerk

    16 september 2015 at 11:30 Beantwoorden

    Ik heb het gisteravond gemaakt aan de hand van dit recept en het is zeker de moeite waard!

  • Eugenie

    1 september 2015 at 15:04 Beantwoorden

    Mischien een stomme vraag, maar bedek je de bodem van de vorm ook of ligt de zuurkool op de bodem?

    • Pauline

      1 september 2015 at 16:49 Beantwoorden

      Je bedekt de hele vorm met deeg, dus ook de bodem 🙂

  • Jessica Huizer

    28 april 2015 at 21:23 Beantwoorden

    Mijn vriend heeft dit laatst gemaakt (op mijn advies) en het was echt overheerlijk. Echt een aanrader!

  • Julie Kastelen

    30 maart 2015 at 15:49 Beantwoorden

    Zit er lekker uit inderdaad, lijkt me zeker leuk om ook eens te proberen, hoeveel kost het in totaal denk je ongeveer?

  • Ineke

    28 maart 2015 at 14:22 Beantwoorden

    weet je ook hoeveel calorieën dit gerecht bevat.

  • manouk

    3 februari 2015 at 15:23 Beantwoorden

    Echt een aanrader, heb je recept via welke.nl en heb t al meerdere keren gemaakt!! Ook de kinderen vinden t erg lekker!! Top!

  • Elle

    28 januari 2015 at 21:34 Beantwoorden

    Gerapste kaas.. 😉 Ziet er heerlijk uit – ga het morgen maken.

  • Taryn

    12 januari 2015 at 17:09 Beantwoorden

    Hoi Pauline! \r\nIk ben super benieuwd naar dit recept, en bij het overschrijven van de benodigdheden kwam ik een wel heel speciale kaas tegen!\r\nGerapste kaas, haha! Nu schrijf ik dus de benodigdheden over met een glimlach op mijn gezicht en ik hoop dat die er nog steeds zit als ik hem heb gemaakt!

  • Natasja

    16 maart 2014 at 19:13 Beantwoorden

    De taart vandaag voor het eerst gemaakt! Hij was héérlijk…

  • nicolien

    2 maart 2014 at 12:20 Beantwoorden

    Wat ook erg lekker is, om er wat kummelzaadjes door te doen. Hierdoor krijgt het een hele aparte smaak. Wat uitgebakken spekjes erdoor. Ook lekker voor mensen die niet van kaas houden. Maar toch net even een bijzonder smaakje willen. Heb het zo eens in munchen bij een sterrenrestaurant gegeten. Moest lang zeuren om het recept.

  • Grietje

    13 januari 2014 at 14:16 Beantwoorden

    Ga je hier de aardappel(schijfjes) niet heel erg missen?

    • Pauline

      13 januari 2014 at 18:10 Beantwoorden

      Nee dat vind ik niet. Maar smaken verschillen natuurlijk.

  • Anja Murk

    10 januari 2014 at 13:03 Beantwoorden

    Bij mij was de taart te vochtig. Waarschijnlijk is er iets mis gegaan met het ei/slagroom mengsel. Dit heb ik samen geklopt en bleef vloeibaar. Had ik het apart van elkaar moeten kloppen?\r\n\r\nGroet,\r\n\r\nAnja

    • Pauline

      10 januari 2014 at 20:13 Beantwoorden

      Het mengsel hoort vloeibaar te zijn. Het is de bedoeling dat het stolt in de oven. Heb je toevallig kleine eitjes gebruikt? Een ei extra wil wel eens helpen.

  • Lies

    9 januari 2014 at 00:59 Beantwoorden

    Misschien iets niet goed gedaan, maar deze taart viet me wat tegen. Het zure van de zuurkool was helemaal verdwenen. Volgende keer zuurkool weer op fe oude manier. We erg leuk om eens iets anders te proberen

  • Mellany

    2 oktober 2013 at 13:29 Beantwoorden

    Zou dit ook met kerrie zuurkool kunnen?

    • Pauline

      2 oktober 2013 at 13:43 Beantwoorden

      Ja dat kan heel goed, gewoon wat kerriepoeder toevoegen 🙂

  • Marieke

    7 maart 2013 at 20:07 Beantwoorden

    Zag er heerlijk uit, dus ik heb vandaag ook een zuurkooltaart gemaakt. Alleen de rookworst vervangen door salami. Ook erg lekker! Bedankt voor het idee!

  • Pauline

    16 februari 2013 at 19:30 Beantwoorden

    Jaa zo lekker, nu ook weer zin in 😉

  • Sabine

    16 februari 2013 at 18:48 Beantwoorden

    Oh jaaaaahaaaam. Als ik dit zie krijg ik zo’n zin in zuurkool. Vriend lust het niet :(\r\n\r\nMisschien maak ik gewoon een keer een klein taartje en eet ik de rest als lunch de volgende dag.

  • jackie

    15 februari 2013 at 14:24 Beantwoorden

    Bijna alles voor in huis, ik ga dit maar eens maken van het weekend..

Plaats een reactie