fbpx
Menu

Hartige Zuurkooltaart uit de oven

Dit recept voor zuurkooltaart is lekker en makkelijk om te maken. Een hartige taart ziet er vaak heel ingewikkeld uit, maar eigenlijk is het een makkelijke maaltijd. Zuurkooltaart is lekker fris en toch stevig en ik denk dat mensen die niet zo van zuurkool houden, deze hartige taart wel kunnen waarderen. Je kan de zuurkooltaart van te voren maken, deze is wel 2 dagen goed te houden in de koelkast.

Wil je een slankere oplossing dan zou je ook light kookroom kunnen gebruiken. De bodem kan je eventueel ook van bladerdeeg maken, maar zelf vind ik het hartige taart deeg lekkerder. Of je maakt de bodem helemaal zelf, from scratch, dan ben je pas echt een keukenprinses.

Ingrediënten voor 4 personen
7 plakjes hartige taart deeg
1 pakje zuurkool van 500 gr
3 eieren
200 ml slagroom
100 gr geraspte kaas
1/2 rookworst
Peper en zout

Materialen
Quichevorm van 23 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het deeg voor de hartige taart ontdooien. Vet de vorm in met een bakspray of wat boter en verdeel het deeg over de vorm.

Druk de randjes goed aan en prik met een vork, gaatjes in het deeg.

Laat de zuurkool goed uitlekken en verdeel dit over de bodem van de taart.

Bestrooi dit royaal met peper en zout.

Snij de rookworst in plakjes en verdeel dit over de zuurkool.

Klop de eieren en de slagroom luchtig en voeg wat peper en zout toe.

Meng de kaas door het ei mengsel en verdeel dit over de taart.

Bak de zuurkooltaart in ongeveer 35 minuten af op 200 graden.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

57 reacties

  • Marius de Jong
    24 oktober 2018 om 13:34

    Beste Pauline ik heb je recept gezien en uitgeprobeerd nu heb ik dit recept geprobeerd met zalm filet en ik moet zeggen dat het resultaat er mag zijn. Deze tip kreeg ik van mijn Broer die een eigen restaurant heeft. Grts ma Marius.

    Beantwoorden
  • Annika
    24 oktober 2018 om 14:59

    Yum, klinkt lekker!

    Beantwoorden
  • Reny scholte
    9 november 2018 om 20:14

    Doe je zalm bij de zuurkool? En de rest van het rescept.groetjes Reny

    Beantwoorden
  • Steef
    24 september 2018 om 15:47

    Zou het recept ook lukken zonder kaas toe te voegen aan het mengsel? Ik lust absoluut geen kaas maar het ziet er zo heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Annika
    26 september 2018 om 15:19

    Ja dat kan prima hoor!

    Beantwoorden
  • Cora
    13 maart 2018 om 19:26

    Is het ook mogelijk om de koolhydraten en dergelijke erbij te vermelden. En staan deze wel vermeld in het kookboek.

    Beantwoorden
  • Annika
    14 maart 2018 om 10:01

    Wij zijn geen voedingsdeskundigen, daarom zetten wij dit soort informatie niet bij de recepten. Ook niet in het kookboek.

    Beantwoorden
  • Joan Etty
    8 maart 2018 om 21:54

    Heerlijk en makkelijk te maken. Ook ik heb hele worst gebruikt. Volgende keer doe ik er ananas en eventueel rozijnen erbij.

    Beantwoorden
  • Janine muurman
    1 maart 2018 om 13:25

    Beste Pauline Bij mij staat deze zuurkooltaart absoluut elke week op het menu... Maak het met 5 plakjes bladerdeeg, die ik gezamenlijk uitrol... gaat prima.. En gebruik een hele rookworst tot genoegen van de beide mannen.. Ook voeg ik mosterd toe aan het eimengsel .. een flinke lepel. Verder komijnzaad op de zuurkool... zomaar een paar extraatjes.. Maar mijn vraag.... kun je het invriezen? Nadat het klaar is?

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 maart 2018 om 16:00

    Ik denk dat dat wel kan!

    Beantwoorden
  • Yvonne van Bommel
    22 februari 2018 om 12:09

    Bij mij bleef het samenbindende van het ei-slagroom mengsel uit... Alle zuurkool was nog helemaal los. Helaas geen succes :(

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 februari 2018 om 11:58

    Dan was hij denk ik nog niet gaar genoeg.

    Beantwoorden
  • Iris1973
    15 februari 2018 om 18:47

    Al een paar keer gemaakt. Echt heerlijk!!!!

    Beantwoorden
  • Marijke van Straten
    13 februari 2018 om 13:42

    De kaas rapsen is wel moeilijk.:-)

    Beantwoorden
  • Annika
    14 februari 2018 om 12:37

    Haha foutje ;)

    Beantwoorden
  • Harry Kempenaar
    17 januari 2018 om 10:06

    Leuke tip, eventueel met een lekkere aardappelpuree

    Beantwoorden
  • Arie Goote
    3 december 2017 om 17:49

    Kan ook kipfilet nemen met ham of bacon reepjes voor een extra smaak. en Creme freche ipv room.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen