Hartige Zuurkooltaart uit de oven

Dit recept voor zuurkooltaart is lekker en makkelijk om te maken. Een hartige taart ziet er vaak heel ingewikkeld uit, maar eigenlijk is het een makkelijke maaltijd. Zuurkooltaart is lekker fris en toch stevig en ik denk dat mensen die niet zo van zuurkool houden, deze hartige taart wel kunnen waarderen. Je kan de zuurkooltaart van te voren maken, deze is wel 2 dagen goed te houden in de koelkast.

Wil je een slankere oplossing dan zou je ook light kookroom kunnen gebruiken. De bodem kan je eventueel ook van bladerdeeg maken, maar zelf vind ik het hartige taart deeg lekkerder. Of je maakt de bodem helemaal zelf, from scratch, dan ben je pas echt een keukenprinses.

Ingrediƫnten voor 4 personen
7 plakjes hartige taart deeg
1 pakje zuurkool van 500 gr
3 eieren
200 ml slagroom
100 gr geraspte kaas
1/2 rookworst
Peper en zout

Materialen
Quichevorm van 23 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het deeg voor de hartige taart ontdooien. Vet de vorm in met een bakspray of wat boter en verdeel het deeg over de vorm.

Druk de randjes goed aan en prik met een vork, gaatjes in het deeg.

Laat de zuurkool goed uitlekken en verdeel dit over de bodem van de taart.

Bestrooi dit royaal met peper en zout.

Snij de rookworst in plakjes en verdeel dit over de zuurkool.

Klop de eieren en de slagroom luchtig en voeg wat peper en zout toe.

Meng de kaas door het ei mengsel en verdeel dit over de taart.

Bak de zuurkooltaart in ongeveer 35 minuten af op 200 graden.

Charlotte Russe met rood fruit
Red Velvet Cupcakes van Laura's Bakery
Bewaar
52 Comments
  • Cora

    13 maart 2018 at 19:26 Beantwoorden

    Is het ook mogelijk om de koolhydraten en dergelijke erbij te vermelden. En staan deze wel vermeld in het kookboek.

    • Annika

      14 maart 2018 at 10:01 Beantwoorden

      Wij zijn geen voedingsdeskundigen, daarom zetten wij dit soort informatie niet bij de recepten. Ook niet in het kookboek.

  • Joan Etty

    8 maart 2018 at 21:54 Beantwoorden

    Heerlijk en makkelijk te maken. Ook ik heb hele worst gebruikt. Volgende keer doe ik er ananas en eventueel rozijnen erbij.

  • Janine muurman

    1 maart 2018 at 13:25 Beantwoorden

    Beste Pauline
    Bij mij staat deze zuurkooltaart absoluut elke week op het menu…
    Maak het met 5 plakjes bladerdeeg, die ik gezamenlijk uitrol… gaat prima..
    En gebruik een hele rookworst tot genoegen van de beide mannen..
    Ook voeg ik mosterd toe aan het eimengsel .. een flinke lepel. Verder komijnzaad op de zuurkool… zomaar een paar extraatjes..
    Maar mijn vraag….
    kun je het invriezen? Nadat het klaar is?

  • Yvonne van Bommel

    22 februari 2018 at 12:09 Beantwoorden

    Bij mij bleef het samenbindende van het ei-slagroom mengsel uit… Alle zuurkool was nog helemaal los. Helaas geen succes šŸ™

  • Iris1973

    15 februari 2018 at 18:47 Beantwoorden

    Al een paar keer gemaakt. Echt heerlijk!!!!

  • Marijke van Straten

    13 februari 2018 at 13:42 Beantwoorden

    De kaas rapsen is wel moeilijk.:-)

  • Harry Kempenaar

    17 januari 2018 at 10:06 Beantwoorden

    Leuke tip, eventueel met een lekkere aardappelpuree

  • Arie Goote

    3 december 2017 at 17:49 Beantwoorden

    Kan ook kipfilet nemen met ham of bacon reepjes voor een extra smaak. en Creme freche ipv room.

Plaats een reactie