Menu

Hartige Zuurkooltaart uit de oven

Dit recept voor zuurkooltaart is lekker en makkelijk om te maken. Een hartige taart ziet er vaak heel ingewikkeld uit, maar eigenlijk is het een makkelijke maaltijd. Zuurkooltaart is lekker fris en toch stevig en ik denk dat mensen die niet zo van zuurkool houden, deze hartige taart wel kunnen waarderen. Je kan de zuurkooltaart van te voren maken, deze is wel 2 dagen goed te houden in de koelkast.

Wil je een slankere oplossing dan zou je ook light kookroom kunnen gebruiken. De bodem kan je eventueel ook van bladerdeeg maken, maar zelf vind ik het hartige taart deeg lekkerder. Of je maakt de bodem helemaal zelf, from scratch, dan ben je pas echt een keukenprinses.

Ingrediënten voor 4 personen
7 plakjes hartige taart deeg
1 pakje zuurkool van 500 gr
3 eieren
200 ml slagroom
100 gr geraspte kaas
1/2 rookworst
Peper en zout

Materialen
Quichevorm van 23 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het deeg voor de hartige taart ontdooien. Vet de vorm in met een bakspray of wat boter en verdeel het deeg over de vorm.

Druk de randjes goed aan en prik met een vork, gaatjes in het deeg.

Laat de zuurkool goed uitlekken en verdeel dit over de bodem van de taart.

Bestrooi dit royaal met peper en zout.

Snij de rookworst in plakjes en verdeel dit over de zuurkool.

Klop de eieren en de slagroom luchtig en voeg wat peper en zout toe.

Meng de kaas door het ei mengsel en verdeel dit over de taart.

Bak de zuurkooltaart in ongeveer 35 minuten af op 200 graden.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

58 reacties

  • Marja
    14 oktober 2019 om 19:54

    Rapsen misschien wel, maar raspen valt wel mee hoor. Alleen even uitkijken voor je vingers, dat je die niet mee raspt.

  • Reny scholte
    9 november 2018 om 20:14

    Doe je zalm bij de zuurkool? En de rest van het rescept.groetjes Reny

  • Annika
    24 oktober 2018 om 14:59

    Yum, klinkt lekker!

  • Marius de Jong
    24 oktober 2018 om 13:34

    Beste Pauline ik heb je recept gezien en uitgeprobeerd nu heb ik dit recept geprobeerd met zalm filet en ik moet zeggen dat het resultaat er mag zijn. Deze tip kreeg ik van mijn Broer die een eigen restaurant heeft. Grts ma Marius.

  • Annika
    26 september 2018 om 15:19

    Ja dat kan prima hoor!

  • Steef
    24 september 2018 om 15:47

    Zou het recept ook lukken zonder kaas toe te voegen aan het mengsel? Ik lust absoluut geen kaas maar het ziet er zo heerlijk uit!

  • Annika
    14 maart 2018 om 10:01

    Wij zijn geen voedingsdeskundigen, daarom zetten wij dit soort informatie niet bij de recepten. Ook niet in het kookboek.

  • Cora
    13 maart 2018 om 19:26

    Is het ook mogelijk om de koolhydraten en dergelijke erbij te vermelden. En staan deze wel vermeld in het kookboek.

  • Joan Etty
    8 maart 2018 om 21:54

    Heerlijk en makkelijk te maken. Ook ik heb hele worst gebruikt. Volgende keer doe ik er ananas en eventueel rozijnen erbij.

  • Pauline
    5 maart 2018 om 16:00

    Ik denk dat dat wel kan!

  • Janine muurman
    1 maart 2018 om 13:25

    Beste Pauline Bij mij staat deze zuurkooltaart absoluut elke week op het menu... Maak het met 5 plakjes bladerdeeg, die ik gezamenlijk uitrol... gaat prima.. En gebruik een hele rookworst tot genoegen van de beide mannen.. Ook voeg ik mosterd toe aan het eimengsel .. een flinke lepel. Verder komijnzaad op de zuurkool... zomaar een paar extraatjes.. Maar mijn vraag.... kun je het invriezen? Nadat het klaar is?

  • Pauline
    23 februari 2018 om 11:58

    Dan was hij denk ik nog niet gaar genoeg.

  • Yvonne van Bommel
    22 februari 2018 om 12:09

    Bij mij bleef het samenbindende van het ei-slagroom mengsel uit... Alle zuurkool was nog helemaal los. Helaas geen succes :(

  • Iris1973
    15 februari 2018 om 18:47

    Al een paar keer gemaakt. Echt heerlijk!!!!

  • Annika
    14 februari 2018 om 12:37

    Haha foutje ;)

  • Marijke van Straten
    13 februari 2018 om 13:42

    De kaas rapsen is wel moeilijk.:-)

  • Harry Kempenaar
    17 januari 2018 om 10:06

    Leuke tip, eventueel met een lekkere aardappelpuree

  • Arie Goote
    3 december 2017 om 17:49

    Kan ook kipfilet nemen met ham of bacon reepjes voor een extra smaak. en Creme freche ipv room.

  • anna huizinga
    12 november 2017 om 11:28

    Wat vind je van een Vegetarische Variant: ipv rookworst, appel of ananas en blokjes pittige kaas.

  • Annika
    2 augustus 2017 om 15:27

    Vanuit de verpakking de oven in :)

  • Yasmine van hintum
    31 juli 2017 om 15:40

    Moet ik de rookworst eerst volgens verpakking koken of kan die vanuit de verpakking in de oven? Alvast bedankt

  • Wiwik
    23 juli 2017 om 14:28

    Ik HOU van zuurkool dus dit ga ik ook vast heerlijk vinden. Nadeel: vriendlief lust geen zuurkool en dan zit ik met zo’n hele taart

  • Annika
    13 januari 2017 om 10:45

    Ja hoor, dat kan ook!

  • bianca Nadorp
    12 januari 2017 om 13:58

    Kan je er ook aardappelschijfjes door heen doen?

  • Pauline
    5 december 2016 om 13:34

    Jawel, dan krijg je een soort frittata.

  • Suus
    4 december 2016 om 20:10

    Vraagje kan het ook zonder BODEM? Dit ivm koolhydraat arme eters

  • Pauline
    21 november 2016 om 13:35

    Om op te warmen houd ik meestal 20 minuten aan op 180 graden. En wel afgedekt onder aluminiumfolie.

  • Jess
    21 november 2016 om 10:43

    Hoeveel graden en hoelang opwarmen uit de koelkast als je 'm van te voren maakt? Met alu folie erover ?

  • Pauline
    28 mei 2016 om 23:01

    Ik zou dezelfde baktijd aanhouden alleen dan de helft met en de helft zonder vulling.

  • Willianne
    27 mei 2016 om 17:47

    En eigenlijk is dit een heerlijk basisrecept om lekker mee te variëren.
    Omdat ik nog weleens natte bodems heb wilde ik eens experimenteren met het blindbakken van de bodem. Maar wat doe je dan met de baktijd van de quiche?

  • krullebol
    19 april 2016 om 11:08

    Als ik bodem met wrap (grote pizza) maak en de worst vervang voor tartaar/kip is hij ook beter voor 'de lijn' denk... ga het gewoon proberen...

  • Wendy
    29 november 2015 om 10:35

    Heb hem deze week gemaakt.. Ik vond hem lekker, maar ik hou dan ook van zuurkool :) Mijn broertje daar en tegen houdt niet van zuurkool en deze taart vond ie ook niet lekker... dus hou je wel van zuurkool? Dan is het zeker een aanrader!

  • Marjolijn Ruseler
    16 oktober 2015 om 17:23

    Ik heb hem gemaakt en er ook een peer aan toegevoegd. Je krijgt dan een heerlijke zuur zoet combinatie. Vond het een fijn recept.

  • Judith de Jong
    12 oktober 2015 om 18:38

    Lekker en niet moeilijk!

  • Judith de Jong
    12 oktober 2015 om 18:37

    Lekker en niet eens zo moeilijk

  • Martin Verkerk
    16 september 2015 om 11:30

    Ik heb het gisteravond gemaakt aan de hand van dit recept en het is zeker de moeite waard!

  • Pauline
    1 september 2015 om 16:49

    Je bedekt de hele vorm met deeg, dus ook de bodem :)

  • Eugenie
    1 september 2015 om 15:04

    Mischien een stomme vraag, maar bedek je de bodem van de vorm ook of ligt de zuurkool op de bodem?

  • Jessica Huizer
    28 april 2015 om 21:23

    Mijn vriend heeft dit laatst gemaakt (op mijn advies) en het was echt overheerlijk. Echt een aanrader!

  • Julie Kastelen
    30 maart 2015 om 15:49

    Zit er lekker uit inderdaad, lijkt me zeker leuk om ook eens te proberen, hoeveel kost het in totaal denk je ongeveer?

  • Ineke
    28 maart 2015 om 14:22

    weet je ook hoeveel calorieën dit gerecht bevat.

  • manouk
    3 februari 2015 om 15:23

    Echt een aanrader, heb je recept via welke.nl en heb t al meerdere keren gemaakt!! Ook de kinderen vinden t erg lekker!! Top!

  • Elle
    28 januari 2015 om 21:34

    Gerapste kaas.. ;-) Ziet er heerlijk uit - ga het morgen maken.

  • Taryn
    12 januari 2015 om 17:09

    Hoi Pauline!
    Ik ben super benieuwd naar dit recept, en bij het overschrijven van de benodigdheden kwam ik een wel heel speciale kaas tegen!
    Gerapste kaas, haha! Nu schrijf ik dus de benodigdheden over met een glimlach op mijn gezicht en ik hoop dat die er nog steeds zit als ik hem heb gemaakt!

  • Natasja
    16 maart 2014 om 19:13

    De taart vandaag voor het eerst gemaakt! Hij was héérlijk...

  • Pauline
    2 maart 2014 om 15:12

    Oh dat klinkt heel goed.

  • nicolien
    2 maart 2014 om 12:20

    Wat ook erg lekker is, om er wat kummelzaadjes door te doen. Hierdoor krijgt het een hele aparte smaak. Wat uitgebakken spekjes erdoor. Ook lekker voor mensen die niet van kaas houden. Maar toch net even een bijzonder smaakje willen. Heb het zo eens in munchen bij een sterrenrestaurant gegeten. Moest lang zeuren om het recept.

  • Pauline
    13 januari 2014 om 18:10

    Nee dat vind ik niet. Maar smaken verschillen natuurlijk.

  • Grietje
    13 januari 2014 om 14:16

    Ga je hier de aardappel(schijfjes) niet heel erg missen?

  • Pauline
    10 januari 2014 om 20:13

    Het mengsel hoort vloeibaar te zijn. Het is de bedoeling dat het stolt in de oven. Heb je toevallig kleine eitjes gebruikt? Een ei extra wil wel eens helpen.

  • Anja Murk
    10 januari 2014 om 13:03

    Bij mij was de taart te vochtig. Waarschijnlijk is er iets mis gegaan met het ei/slagroom mengsel. Dit heb ik samen geklopt en bleef vloeibaar. Had ik het apart van elkaar moeten kloppen?

    Groet,

    Anja

  • Lies
    9 januari 2014 om 00:59

    Misschien iets niet goed gedaan, maar deze taart viet me wat tegen. Het zure van de zuurkool was helemaal verdwenen. Volgende keer zuurkool weer op fe oude manier. We erg leuk om eens iets anders te proberen

  • Pauline
    2 oktober 2013 om 13:43

    Ja dat kan heel goed, gewoon wat kerriepoeder toevoegen :)

  • Mellany
    2 oktober 2013 om 13:29

    Zou dit ook met kerrie zuurkool kunnen?

  • Marieke
    7 maart 2013 om 20:07

    Zag er heerlijk uit, dus ik heb vandaag ook een zuurkooltaart gemaakt. Alleen de rookworst vervangen door salami. Ook erg lekker! Bedankt voor het idee!

  • Pauline
    16 februari 2013 om 19:30

    Jaa zo lekker, nu ook weer zin in ;)

  • Sabine
    16 februari 2013 om 18:48

    Oh jaaaaahaaaam. Als ik dit zie krijg ik zo'n zin in zuurkool. Vriend lust het niet :(

    Misschien maak ik gewoon een keer een klein taartje en eet ik de rest als lunch de volgende dag.

  • jackie
    15 februari 2013 om 14:24

    Bijna alles voor in huis, ik ga dit maar eens maken van het weekend..

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.