Menu

Gezond ontbijt Havermout met gebakken appeltjes

In mijn fav’s noemde ik het al, mijn favoriete ontbijtje op dit moment is havermout. Warm voedzaam en lekker met fruit en noten. Het is ook nog eens een heel gezond ontbijt en het is sneller klaar dan je denkt. Vaak eet ik het met plakjes banaan en als ik iets meer tijd voor mijn ontbijt neem, dan maak ik er gebakken kaneelappeltjes bij.

Ontbijten is heel belangrijk, eigenlijk doe ik dit mijn hele leven al. En dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Heel veel mensen slaan deze maaltijd over. Ik denk dat je dag niet beter kan beginnen dan met een gezond ontbijt.

Ingrediënten voor 1 persoon
50 gr havermout
1 el chiazaad (optioneel)
200 gr melk
Schepje suiker
1 appel
Kaneel
Klontje boter
Handjevol pecannoten

Zo maak je het
Verwarm de melk met de havermout en het chia zaad in een steelpan. Voeg naar wens een schepje suiker toe. Laat de pap gedurende 5 minuutjes zachtjes koken.

Snij de appel in partjes en bak deze in wat boter aan. Strooi de kaneel over de appeltjes en bak dit mee.

Doe de gebakken appeltjes bij de havermout en voeg een handjevol pecannoten toe.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • Teunie
  3 juni 2015 om 13:53

  ik heb gehoord dat je suiker en boter in de cake kan vervangen door karnemelk , is dat zo?
  Ik wil géén suiker in de cake en het liefst ook géén boter.

  gr Teunie

 • mel
  15 mei 2015 om 07:33

  hmmm dat ga ik straks eens proberen. lekker. geen pecan noten in huis maar wel ongebrande noten en de suiker vervangen door honing jammie

 • Annnn
  12 februari 2015 om 18:44

  Hoeveel calorieën zitten er in dit ontbijt? :)

 • maaike
  9 februari 2015 om 19:34

  Nou ik weet al wat ik morgenochtend ga eten :)

 • liesbeth
  10 oktober 2014 om 20:33

  Ik doe altijd een schepje honing en geen suiker! nog lekkerder en gezond!.

 • Ramon
  21 maart 2014 om 19:05

  Goede snack na een stevige duurtraining dacht ik zo :)!

 • Liesbeth
  30 oktober 2013 om 10:58

  Vanmorgen mijn eerste havermoutpap op met chiazaad, gebakken appeltjes en kaneel. Had alleen geen noten in huis, maar dat heb ik ook niet gemist. Lekker zeg!! En heel vullend, kreeg het bijna niet op haha

 • Pauline
  5 februari 2013 om 16:38

  Ja is het ook, goed begin van de dag :)

 • Cuisine Céline
  5 februari 2013 om 12:05

  Oh hm, dit ziet er lekker uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.