Gezond ontbijt Havermout met gebakken appeltjes

In mijn fav’s noemde ik het al, mijn favoriete ontbijtje op dit moment is havermout. Warm voedzaam en lekker met fruit en noten. Het is ook nog eens een heel gezond ontbijt en het is sneller klaar dan je denkt. Vaak eet ik het met plakjes banaan en als ik iets meer tijd voor mijn ontbijt neem, dan maak ik er gebakken kaneelappeltjes bij.

Ontbijten is heel belangrijk, eigenlijk doe ik dit mijn hele leven al. En dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Heel veel mensen slaan deze maaltijd over. Ik denk dat je dag niet beter kan beginnen dan met een gezond ontbijt.

Ingrediënten voor 1 persoon
50 gr havermout
1 el chiazaad (optioneel)
200 gr melk
Schepje suiker
1 appel
Kaneel
Klontje boter
Handjevol pecannoten

Zo maak je het
Verwarm de melk met de havermout en het chia zaad in een steelpan. Voeg naar wens een schepje suiker toe. Laat de pap gedurende 5 minuutjes zachtjes koken.

Snij de appel in partjes en bak deze in wat boter aan. Strooi de kaneel over de appeltjes en bak dit mee.

Doe de gebakken appeltjes bij de havermout en voeg een handjevol pecannoten toe.

 

Zoete Valentijns cupcakes
Restaurant Vork en Mes
Bewaar
9 Comments
 • Teunie

  3 juni 2015 at 13:53 Beantwoorden

  ik heb gehoord dat je suiker en boter in de cake kan vervangen door karnemelk , is dat zo?\r\nIk wil géén suiker in de cake en het liefst ook géén boter.\r\n\r\ngr Teunie

 • mel

  15 mei 2015 at 07:33 Beantwoorden

  hmmm dat ga ik straks eens proberen. lekker. geen pecan noten in huis maar wel ongebrande noten en de suiker vervangen door honing jammie

 • Annnn

  12 februari 2015 at 18:44 Beantwoorden

  Hoeveel calorieën zitten er in dit ontbijt? 🙂

 • maaike

  9 februari 2015 at 19:34 Beantwoorden

  Nou ik weet al wat ik morgenochtend ga eten 🙂

 • liesbeth

  10 oktober 2014 at 20:33 Beantwoorden

  Ik doe altijd een schepje honing en geen suiker! nog lekkerder en gezond!.

 • Ramon

  21 maart 2014 at 19:05 Beantwoorden

  Goede snack na een stevige duurtraining dacht ik zo :)!

 • Liesbeth

  30 oktober 2013 at 10:58 Beantwoorden

  Vanmorgen mijn eerste havermoutpap op met chiazaad, gebakken appeltjes en kaneel. Had alleen geen noten in huis, maar dat heb ik ook niet gemist. Lekker zeg!! En heel vullend, kreeg het bijna niet op haha

 • Cuisine Céline

  5 februari 2013 at 12:05 Beantwoorden

  Oh hm, dit ziet er lekker uit!

Plaats een reactie