fbpx
Menu

Geroosterde groente uit de oven

Vroeger aten wij onze groente altijd alleen gekookt. Wel lekker maar ook een beetje saai. Groente is zo veelzijdig, je kan er soep van maken, je kan het koken, grillen, stoven of zoals ik gedaan heb in de oven roosteren. Geroosterde groente uit de oven is niet alleen heel erg lekker, het is ook heel makkelijk om te maken en heel gezond. In de zomer kan je dit doen met uien, courgettes en paprika maar in de winter rooster je bieten, knollen en pompoenen.

Ingrediënten voor 4 personen
1/2 pompoen
1 pastinaak
4 rode bieten
2 tenen knoflook
1 el tijm
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een braadslee en giet hier een scheutje olijfolie in.

Schil de pompoen en verwijder de pitten, snij de pompoen in parten, leg de groente in de braadslee.

Schil de bieten en snij deze in parten en leg deze ook in de schaal.

Schil de pastinaak en snij deze in parten.

Plet de knoflooktenen en doe deze in de braadslee.

Besprenkel het geheel met olijfolie en breng het op smaak met peper, zout en tijm.

Rooster de groente in ongeveer 30 minuten gaar.

Geroosterde groente is erg lekker bij  couscous.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

  • Gwen Roks
    24 december 2016 om 13:02

    Hoi, wij eten morgen gegrilde groenten bij het kerstdiner. Ik wil de groenten vooraf schoonmaken. Hoe kan ik voorkomen dat de groenten uitdrogen?

    Beantwoorden
  • Corry
    24 december 2014 om 18:33

    Ik ga morgen zowel de wintervariant( met producten uit eigen moestuin) warm! En de zomer variant- lauw maken voor het kerstdiner met de hele familie

    Beantwoorden
  • Lies
    2 januari 2014 om 20:23

    Vanavond voor de tweede keer gemaakt. En gelukt!
    Eerste keer kon ik niet geloven dat deze harde groente aan half uurtje genoeg had, dus heb d stukjes klein gesneden. Op zich was de smaak goed, maar de stukjes waren niet zo,sappig meer.

    Vanaf nu houd ik me trouw aan het recept :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 januari 2014 om 22:31

    Haha dat herken ik wel ;)

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 februari 2013 om 22:21

    Jaa en heel easy

    Beantwoorden
  • Simone
    8 februari 2013 om 16:52

    Gekookte groente, niet mijn ding, maar uit de oven heerlijk! Ziet er top uit.

    Beantwoorden
  • Gerry/gewoon Lekker Gewoon
    8 februari 2013 om 14:34

    Dat is toevallig zeg, wij aten gisteren exact dezelfde groenten!
    Ik had er nog ui/knoflook/kerrie/komijn en bleekselderij door gedaan en bij poffertjes van kikkererwtenmeel. lekker met zachte geitenkaas en verse koriander. Heerlijk die geroosterde groenten en je hebt er weinig omkijken naar! Gr, Gerry

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 februari 2013 om 13:30

    Oh leuk zeg, veel plezier er mee ;)

    Beantwoorden
  • Karin - The F Girl
    8 februari 2013 om 08:46

    Heerlijk! Vandaag krijg ik mijn nieuwe oven. Ik kan niet wachten om weer lekker ermee aan de slag te gaan. En geroosterde groenten zijn altijd een favoriet!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen