fbpx
Menu

Ei muffins uit de oven

Het leuke van eieren vind ik dat er zoveel verschillende recepten bestaan. Je kan eieren koken, bakken, pocheren, in de oven garen, maar wist je dat je ook eieren in een muffinpan kan maken. Dit recept voor ei muffins is heerlijk bij het ontbijt, of als tussendoortje. Het is een gezond recept en het is gluten vrij. Want het zijn muffins zonder bakmeel.

Je kan zelf de groente toevoegen die je lekker vindt, zoals paprika, tomaatjes, lente uitjes. Of bak wat spekjes en voeg die toe aan de ei muffins. De ei muffins zijn lekker bij het ontbijt, maar ook tijdens de lunch. En je kan ze zowel warm als koud eten.

Recept voor 7 muffins
4 eieren
Scheutje room of melk
Handjevol spinazie
4 kerstomaatjes
Handjevol geraspte kaas
Peper en zout

Materialen
Muffinvorm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de muffinvorm in met een bakspray. Je kan de muffins eventueel ook in cupcake papiertjes maken.

Verdeel wat geraspte kaas over de bodem van de vorm.

eimuffins uit de oven

Hak de spinazie fijn en snij de cherry tomaatjes in vieren. Verdeel de spinazie en de tomaatjes over de vorm.

eimuffins uit de oven

Klop de eieren luchtig met een scheutje room en breng dit op smaak met peper en zout. Wees hier niet zuinig mee.

eimuffins uit de oven

Verdeel het ei mengsel over de muffinvorm, vul ieder vormpje voor ongeveer 3/4 met ei. Bak de muffins in ongeveer 20 minuutjes af in de oven.

De ei muffins worden eerst heel hoog, maar na het bakken zakken ze in. De smaak is er in ieder geval niet minder om.

eimuffins uit de oven

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

57 reacties

  • Pauline
    20 maart 2017 om 16:55

    Inzakken is normaal, daar is helaas niet zoveel aan te doen. Maar wat jij beschrijft lijkt het alsof ze nog niet helemaal gaar waren. De ene oven is de andere niet, dus ik zou ze de volgende keer 5 minuutjes langer bakken.

  • D.van Doeselaar
    19 maart 2017 om 20:36

    De smaak is prima, maar kreeg de cupcake papiertjes er haast niet meer af. Bovendien was niet alleen de bovenkant weer ingezakt maar ook de onderkant, verder vond ik ze vrij vochtig. Wat doe ik fout???

  • Lisbeth Driessen
    27 september 2015 om 18:14

    Ik heb ze net weer gemaakt. Alle variaties zijn lekker :) In van die handige siliconen vormpjes. Kunnen morgen zo de lunchtrommel in!

  • Ine
    21 juni 2015 om 14:59

    Ik heb deze zojuist gemaakt! Heerlijk! Bij mij zijn ze niet ingezakt. Ik heb er geen room aan toegevoegd. En 30 minuten op 190 graden gebakken. Hee lekker en luchtig waren ze!

  • Jolanda
    9 maart 2015 om 17:22

    Hoi Pauline ziet er Heeeerlijk uit!! nu is mijn vraag kun je deze muffins ook in een cupcake maker maken? en hoeveel minuten moeten ze er dan in blijven zitten alvast bedankt Jolanda

  • Hanna
    24 februari 2015 om 11:39

    Oh, oh, oh wat krijg ik een honger!

  • Harmke
    2 februari 2015 om 15:05

    Hoi Pauline,
    je recept klinkt lekker.
    Heb je ook ervaring met hoe ze koud smaken? Of zijn ze goed op te warmen? Voor een familiefeest ben ik namelijk op zoek naar hapjes die van te voren klaargemaakt kunnen worden en niet of weinig bereiding nodig hebben vlak voor het serveren.

    Groetjes,
    Harmke

  • Alfredo
    29 januari 2015 om 20:01

    Kan je de eier muffins ook invriezen?

  • marleen buitink
    16 december 2014 om 11:15

    Hoi Pauine, mijn complimenten voor jou site! Wat een super lekkere recepten heb je er toch op staan, nou staan mij ei muffins in de oven. Ben benieuwd naar het resultaat, ik blijf je volgen want ik heb het koken weer ontdekt. Ga vooral zo door :-)

  • Pauline Hermans
    8 december 2014 om 16:50

    ha ha ha hier is nog een Pauline. Heerlijk recept ! Ik denk dat deze muffins omgedoopt moeten worden in "Ei muffins voor de Paulines"

  • saskia
    2 oktober 2014 om 19:15

    Hai Pauline ,

    Weet jij ook wat er aan kcal, eiwitten en vet in zit?
    Mvg Saskia

  • Pauline
    5 september 2014 om 22:58

    Een paar dagen in de koelkast, max. 3

  • Iris
    5 september 2014 om 22:05

    Hi pauline
    wat een heerlijk recept!
    ik zou graag willen weten hoelang dit houdbaar is. Ik ben altijd op zoek naar recepten ivm met vroeg op voor werk dat wat langer bewaard kan worden of van te voren gemaakt kan worden.
    Ga zo door!! super leuk!!

    Groetjes
    Iris

  • Maxime
    3 september 2014 om 21:31

    Ik had onderin trouwens nog bacon gedaan, zodat het een soort bakje was.

  • Maxime
    3 september 2014 om 21:30

    Ik heb deze laatst ook gemaakt, ze vielen super goed in de smaak!

  • Pauline
    1 september 2014 om 20:07

    Haha wat leuk! En heel graag gedaan natuurlijk, daar doe ik het voor ;)

  • Pauline ;)
    1 september 2014 om 18:31

    Hoii,
    Ik heet ook pauline haha :) ik google best vaak dingen om uit te proberen of om recepten te zoeken en kom telkens op jouw site uit! Ik vind het altijd best wel grappig omdat we dezelfde naam hebben. Ik wilde je even bedanken voor dit recept en wil ook de mensen bedanken die gereageerd hebben met hun tips en variatie. Heel erg bedankt!!

    Groetjes Pauline

  • Mirthe
    20 augustus 2014 om 15:38

    laat maar

  • Mirthe
    20 augustus 2014 om 15:37

    Op hoeveel graden moet het?

  • Anouk
    9 augustus 2014 om 13:44

    Bedankt voor je reactie! Ga ze nu uitproberen en misschien gaan ze maandag mee :)

  • Pauline
    8 augustus 2014 om 20:53

    Max 2 dagen in de koelkast, misschien 3 maar echt niet langer.

  • Anouk
    8 augustus 2014 om 19:40

    Hoelang kan je ze bewaren? Ik wil ze gaan maken zodat ik ze mee kan nemen naar kantoor, maar dan maak ik liever een hele boel in 1 keer.

  • Kira
    26 juli 2014 om 12:14

    PS in een siliconen vormpje wip je ze er zo uit en je hoeft ze niet in te vetten. Misschien een tip

  • Kira
    26 juli 2014 om 12:12

    Ik heb ze zojuist gemaakt. Ik heb ze in siliconen muffin vormpjes gebakken. Erg lekker!

  • Karin
    24 juli 2014 om 21:10

    Heerlijke hapjes en makkelijk te maken. Ik heb ze afgelopen weekend gemaakt als aanvulling bij een buffet en ze waren een groot succes!

  • Marlouke
    15 juli 2014 om 11:16

    Erg lekker, zeker om nogmaals te maken

  • Pauline
    1 juli 2014 om 17:48

    Ik zou het niet doen, ik denk dat de smaak dan achteruit gaat.

  • Francis
    30 juni 2014 om 12:42

    Kan je ze ook invriezen?

  • mandy
    17 juni 2014 om 11:59

    Ze staan in de oven ben benieuwd het klinkt heerlijk heb er ook champignons Door heen gedaan

  • elke
    28 april 2014 om 13:51

    Als je ze laat afkoelen in de oven met de deur op een kier storten ze niet in!

  • Nitza
    14 april 2014 om 20:53

    Ik heb ze ook net gemaakt en was t bij jou ook dat ze iets waterig waren door de cherrytomaten? Verder ga ik volgende keer iets meer zout en zwarte peper gebruiken. Verder erg lekker recept! Benieuwd hoe ze morgen smaken

  • Pauline
    2 april 2014 om 12:57

    Wat leuk! Thanks!

  • Elze
    2 april 2014 om 10:27

    Hoi Pauline,
    ik heb jouw recept uitgeprobeerd en er over geblogd, natuurlijk mét link naar jouw blog! Heerlijk, nu al één van mijn favorieten :-)
    Groetjes, Elze.

  • Marianne
    31 maart 2014 om 16:03

    Dit lijkt me heerlijk en een welkome afwisseling van elke dag salade. Ik ga het zeker eens proberen!! Hoeveel geef je per persoon voor de lunch?

  • Sabine
    28 maart 2014 om 16:37

    Lucky you;-) Muffins waren als lunch heerlijk, maar noooooit meer zonder papieren vormpjes. Afwassen was een ramp:-$

  • Pauline
    28 maart 2014 om 13:12

    Ik wip ze er zo uit met een lepel. Ik gebruik altijd bakspray om de vorm in te vetten.

  • Sabine
    27 maart 2014 om 18:28

    Mijn eerste poging voor eimuffins voor morgen op het werk staan klaar. Recept iets aangepast, omdat ik niet alles in huis had. Dus met peterselie en zachte geitenkaas, smaakt ook goed! Maarrrr....hoe krijg je de muffins zo mooi uit de vorm! Ondanks de olijfolie kreeg ik ze niet mooi los. Next time toch papieren vormpjes gebruiken...

  • Pauline
    19 maart 2014 om 14:08

    Ligt eraan of je ze als ontbijt (2 st) of tussendoortje (1 st) neemt.

  • titia
    18 maart 2014 om 19:24

    Oohh lekker, Hoeveel neem je per persoon per x?

  • renee
    3 maart 2014 om 09:14

    Deze ei muffin heb ik gisteren gemaakt alleen ipv kaas heb ik er een plakje bacon onderin gedaan.
    Ze zijn echt heerlijk.
    Deze ga ik zeker vaker maken

  • Pauline
    2 februari 2014 om 13:52

    Ohh dat lijkt me ook lekker.

  • Susan
    2 februari 2014 om 10:47

    Weer een lekker recept! Ik heb hem met wat sojamelk gemaakt en
    gerookte zalm erin is ook erg lekker!

  • Pauline
    30 januari 2014 om 10:48

    Ja dat kan ook heel goed. Klein scheutje dan.

  • Im
    29 januari 2014 om 22:33

    Kan je ipv room melk gebruiken? Ziet er lekker uit

  • Pauline
    17 november 2013 om 15:08

    Ohh goede tip, dank je wel ;)

  • Cootje
    17 november 2013 om 13:18

    Bedankt voor het heerlijke recept, ik heb ze net gemaakt en ze zijn superlekker! Als je ze in de oven (met de deur op een kiertje) laat afkoelen, blijven ze mooi hoog :-)

  • sonja
    9 november 2013 om 12:16

    Wat een heeerlijk en simpel weekend gerecht!
    Bedankt en fijn weekend!

  • corinne
    6 november 2013 om 12:34

    Dank voor je reactie!

  • Pauline
    5 november 2013 om 17:59

    Ik denk max. 3 dagen ;)

  • corinne
    5 november 2013 om 16:37

    Hoe lang blijven de ei muffins goed? (als je ze in de koelkast bewaard)

  • Pauline
    29 oktober 2013 om 22:49

    Ja dat kan prima, de room maakt het alleen iets smeuïger ;)

  • Rowan
    29 oktober 2013 om 21:34

    Kan dit lekkere gerecht ook zonder room gemaakt worden? :)

  • Pauline
    12 februari 2013 om 11:45

    Ja daar is het super handig voor, of als lunch to go :)

  • Eva
    12 februari 2013 om 10:54

    Ideaal dat je ze ook koud kunt eten! Kan ik ze van tevoren maken zodat ik wat bij de hand heb voor de snacktrek :)

  • Filiz
    11 februari 2013 om 15:42

    Krijg er trek van! leuke manier om eens te variëren met ei!

  • Pauline
    10 februari 2013 om 22:10

    Ja of bij het ontbijt of een lunch to go ;)

  • The Sketched Chef
    10 februari 2013 om 13:23

    Hmm, het ziet er verrukkelijk uit.
    Ook leuk om op feestje of high-tea achtige dagen te serveren !

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.