fbpx
Menu

Bitterkoekjes parfait met kaneelroom

Ik heb iets met bitterkoekjes, ik kan ze gewoon niet weerstaan. Als de zak eenmaal open is, is hij snel leeg. Bitterkoekjes worden veel gebruikt in taarten en zoete desserts. Al eerder maakte ik bitterkoekjes pudding. Dit recept voor bitterkoekjes parfait is gebaseerd op het recept van de amaretto parfait van Caroline. Het is een ideaal nagerecht voor veel mensen, het is makkelijk, snel klaar en je kan er meteen veel van maken. En bovendien is bitterkoekjes parfait gewoon heel erg lekker.

Parfait wordt ook wel stilstaand ijs genoemd, anders gezegd half bevroren. Je hoeft dit ijs niet draaiend te bevriezen. Toch is het super romig en is er geen sprake van ijskristallen.

Ingrediënten voor 10 personen
5 dl slagroom
200 gr bitterkoekjes
6 eidooiers
2 el amaretto
150 gr suiker

Kaneelroom
125 ml slagroom
1 el suiker
1 tl kaneel
50 gr bitterkoekjes voor de garnering

Materialen
1 cakeblik van 1 ltr of
10 kleine glaasjes

Zo maak je het
Klop de eidooiers met de amaretto en de suiker au bain marie licht en luchtig. Het mengsel is klaar als alle suiker is opgelost en het een dikke romige massa betreft.

Klop in de tussentijd de slagroom tot yoghurt dikte. Verkruimel de bitterkoekjes en meng dit door de slagroom.

Spatel het eimengsel door de slagroom.

Verdeel het mengsel over 10 kleine glaasjes of neem 1 groot cakeblik.

Laat de parfait minimaal 5 uur opstijven in de vriezer.

Garneer de bitterkoekjes parfait met kaneelroom. Hiervoor klop je 125 ml slagroom met de suiker en de kaneel stijf. Giet dit over de parfait en garneer het geheel met stukjes bitterkoek.

Echt een dessert om van te smullen.

bitterkoekjes parfait

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

30 reacties

  • Elke knaven
    24 december 2018 om 00:19

    Hoelang moet het uit de vriezer voordat je het kan/gaat eten? Hoe brokel je de bitterkoekjes? Bij mij nog grote stukjes nu.

    Beantwoorden
  • Elke knaven
    23 december 2018 om 21:37

    Hoelang voor gebruik uit de vriezer halen?

    Beantwoorden
  • Helga
    24 december 2017 om 13:21

    Welke temperatuur mag het eimengels zijn voordat ik het toevoeg bij de slagroom?

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 december 2017 om 22:53

    Dat weet ik niet exact, maar ik zou het iets af laten koelen.

    Beantwoorden
  • tine verschuren
    20 november 2017 om 19:22

    Al die heerlijke toetjes worden bereid met rauwe eierdooiers,mij is geleerd dat dit slecht is.Graag u antwoord.

    Beantwoorden
  • Ineke
    22 december 2016 om 12:14

    Hoi Pauline,
    Heb even een vraag over dit recept , zou ik het ook bv vandaag kunnen maken en in de diepvries doen tot zondag?
    Behalve de kaneelroom natuurlijk en de garnering
    Hoor graag even van je.

    Groet
    Ineke

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 december 2016 om 18:59

    Zeker dat kan heel goed. Je kunt het wel een paar weekjes in de vriezer bewaren.

    Beantwoorden
  • Marin Belt
    28 maart 2016 om 06:45

    Vandaag gemaakt en hij was heerlijk!

    Beantwoorden
  • cindy van vuuren
    28 augustus 2015 om 19:02

    Ik dacht er aan om de parfait in een cupcake bakvorm te gieten voor gelijke porties.
    Zou dit nog effect kunnen hebben op de smaak of textuur?
    Het ziet er heeeerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 augustus 2015 om 20:05

    Leuk idee! En ze zijn dan ook sneller bevroren. Heeft verder geen invloed op de smaak hoor :)

    Beantwoorden
  • Marlies
    9 juni 2015 om 21:05

    Ook heel lekker met cantuccini ipv bitterkoekjes en quaranta y tres ipv amaretto...

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 juni 2015 om 21:40

    Oh briljant idee

    Beantwoorden
  • yorrick
    10 februari 2015 om 01:34

    Hoe komt het dat mijn parfait soms wat teveel of te grote ijskristallen heeft? Bvd

    Beantwoorden
  • Elisa
    21 december 2014 om 07:56

    kun je ook stevia gebruiken ipv suiker?

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 december 2014 om 18:31

    Jawel. Alleen zorgt de suiker er ook voor dat het ijs niet keihard wordt. Dus de textuur is dan ook anders.

    Beantwoorden
  • Gert
    15 december 2014 om 21:27

    De parfait is meer dan lekker!

    Hoe kun je voorkomen dat alle bitterkoekjes naar beneden zakken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 december 2014 om 13:17

    Even bestrooien met poedersuiker kan wel wat helpen.

    Beantwoorden
  • jolanda mulder
    30 oktober 2014 om 13:25

    En ook nog eens glutenvrij!
    Let op: niet alle bitterkoekjes zijn glutenvrij.

    Beantwoorden
  • carolijn
    21 oktober 2014 om 08:41

    Hoe zit het met glazen potjes in de vriezer?
    Ik lees overal dat de vloeistof zal uitzetten en het glas zal breken!?

    Super bedankt vast voor de reactie!

    Beantwoorden
  • Annemiek
    11 december 2013 om 20:21

    Ik bedoel koelkast ipv ijskast natuurlijk.. hoort dit recept in de koelkast?

    Beantwoorden
  • Annemiek
    11 december 2013 om 20:21

    Ik dacht dat een parfait altijd in de diepvries moest ipv ijskast.. klopt dit wel in dit recept? Ik zou hem zo graag maken voor een etentje met vrienden aankomend weekend! Ziet er namelijk heerlijk uit.

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 december 2013 om 23:53

    Oh wat stom van mij, natuurlijk moet dit vriezer zijn ;)

    Beantwoorden
  • fruit and vegetable juice recipes
    21 juni 2013 om 05:29

    Hey there would you mind sharing which blog platform you're using? I'm looking to start my own blog soon
    but I'm having a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I'm looking for something unique.
    P.S My apologies for being off-topic but I
    had to ask!

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 juni 2013 om 10:56

    This is a wordpress design

    Beantwoorden
  • Csrlien
    17 maart 2013 om 19:33

    Vandaag gemaakt. Amarettikoekjes ipv bitterkoekjes en o zo lekker. De zonde meer dan waard.

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 februari 2013 om 21:02

    Ja leuk he? Die heb ik uit Parijs meegenomen ;)

    Beantwoorden
  • Brenda (Kookt!)
    2 februari 2013 om 19:25

    Ziet er lekker uit! En ik vind deze glaasjes ook super leuk!

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 februari 2013 om 15:49

    Jaa deze is echt zo lekker, ik had ook een grote gemaakt in een cakevorm! Ik ben zelf ook dol op bitterkoekjes :)

    Beantwoorden
  • Lin
    2 februari 2013 om 14:15

    Oh wow, ziet er prachtig uit en ik ben gek op bitterkoekjes.

    Beantwoorden
  • Simone
    2 februari 2013 om 09:29

    Dat ziet er heerlijk uit, ben gek op bitterkoekjes! Deze ga ik ook proberen, thanks!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen