fbpx
Menu

Stamppot Rode Bieten

In het kader van de “doe maar normaal” week, weer een lekker recept voor Hollandse kost, stamppot rode bieten. Rode bieten zijn nu volop verkrijgbaar en naast het koken kan je veel meer met deze groente. Je kan ze roosteren, in een salade eten, door de hummus pureren, er soep van koken en stamppot van maken. Lekker winters en stevig, dat kunnen we wel gebruiken in deze tijd van het jaar!

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr aardappelen (ik gebruik Opperdoezer)
5 gekookte rode bieten
1 ui gesnipperd
Scheutje hete melk
Klontje roomboter
4 runder braadworsten
Peper en Zout

Zo maak je het
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Een aardappel is gaar als deze van je vork afglijdt, als je deze er in steekt.

Rasp de gekookte bieten grof.

Verwarm de rode bieten in een steelpan en voeg het gesnipperde uitje toe.

Braad de runderworstjes in wat boter goudbruin.

Stamp de aardappelen fijn en voeg de hete melk en een klont roomboter toe.

Stamp de rode bieten door de aardappelen en breng de stamppot op smaak met peper en zout.

Serveer met de worst!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

  • Just Mike
    2 februari 2019 om 13:22

    Ziet er goed uit.. qua gezondheid doe je er beter aan de worstjes niet te laten aanbranden.

  • Ria
    20 september 2017 om 16:48

    gehakt rullen met een uitje erdoor, ik ben benieuwd want wel klaar maar nog aan tafel

  • Kim van Dongen
    15 oktober 2016 om 11:55

    Kan dit ook met voetjes uit een potje?

  • Iris
    3 maart 2016 om 17:59

    Wij hebben de vegetarische braadworst van de Vegetarische Slager erbij gedaan én de vegetarische speckjes van hen. Die hebben een super lekkere rooksmaak! (Vind ze eigenlijk lekkerder (en voelt beter) dan echte spekjes.

  • Judith
    21 oktober 2014 om 18:23

    Manlief kwam thuis: "Lekker! Ik hou wel van krootjes". Lekker gesmuld dus en deze variant vond hij ook geweldig.

  • Ineke
    8 september 2013 om 17:30

    Lekker met vegajus (vetara) en vegegagehakt.
    www.veganchallenge.nl

  • Karin - The F Girl
    3 januari 2013 om 17:32

    Heerlijk, ik krijg er al helemaal zin in! Op sommige dagen gaat er niets boven echt hollandse pot :-)

  • Pauline
    3 januari 2013 om 10:57

    Leuk ;) je kan natuurlijk ook spekjes er bijn doen of een runder worstje ;)

  • Natasja - Watzijzegt.com
    2 januari 2013 om 16:43

    Lekker! Ik ben niet zo'n fan van rookworst maar de rode bieten stamppot ga ik zeker eens proberen.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.