Menu

Rode Kool stamp

Ik hou van stamppot. Na alle feestdagen heb ik ontzettend zin in Hollandse kost. Gek genoeg wist ik dit vroeger niet zo te waarderen. Ik lustte het allemaal wel, ik ben echt een alleseter, maar de gekookte aardappelen zag ik soms iets te vaak voorbij komen. Nu eten wij eigenlijk iedere dag wat anders en stiekem verlang ik dan wel weer eens naar gekookte aardappelen met jus, groente en vlees. Dus maakte ik een lekkere rode kool stamp, heerlijk met die kou buiten.

Ingrediënten voor 4 personen
1 rode kool
800 gr kruimige aardappelen
2 appels
2 klontjes boter
1 scheutje melk
1 kaneelstokje
Peper en zout

Zo maak je het
Verwijder de buitenste bladeren van de kool en de harde kern in het midden. Snij de rode kool in repen en was deze. Snij de appels in blokjes en doe deze samen met de rode kool in een pan met een laagje water. Voeg een klontje boter toe, een pijpje kaneel , iets zout en stoof de rode kool in 20 minuten gaar.

Giet het vervolgens af.

Schil de aardappelen, was deze en kook ze gaar in water met zout. Een aardappel is gaar als deze van je vork af glijdt.

Stamp de aardappelen fijn en voeg een scheutje melk en een klontje boter toe.

Stamp de rode kool voorzichtig door de puree. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.

Serveer je stamppot met een lekker worstje of spekjes. Ik heb deze keer vegetarische spekjes gebruikt. Echt super lekker!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

3 reacties

  • Anne
    20 oktober 2015 om 16:02

    Dit gaan we vnv eten. Ik ben benieuwd! We eten er trouwens stoofvlees bij :-)

  • Helga
    11 december 2014 om 14:14

    Dit recept ga ik vanavond maar eens proberen, klinkt namelijk erg goed.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.