fbpx
Menu

Rocky Road Fudge gevaarlijk lekker!

Rocky road fudge is gevaarlijk lekker! Zo lekker dat ik er niet van af kan blijven. Het is heel makkelijk om te maken. Je kan er alles in stoppen wat je lekker vindt, noten, gedroogde vruchten, koekjes, chocolate chuncks. Voor de variatie kan je ook witte chocolade gebruiken of melk, of beide.

Deze tractatie is te lekker om te laten staan. Ik heb deze hele badge met Rocky Road Fudge gewoon in 2 dagen opgegeten, shame on me! Daarom maak ik het maar niet te vaak, want echt healthy is het natuurlijk niet.

Ingrediënten voor 25 blokjes
1 blikje gecondenseerde melk
350 gram pure chocolade
150 gr pinda’s (ik nam gezouten)
100 gram gedroogde cranberries
2 handjes mini marshmallows

Zo maak je het
Verwarm de gecondenseerde melk in een pannetje totdat het iets indikt.

Breek de chocolade in stukken en voeg dit toe aan de melk.

Als alle chocolade gesmolten is voeg je de pinda’s en de cranberry’s toe en als laatste de mini marshmallows. Meng het geheel door elkaar.

Neem een ovenschaal of vierkante bakvorm en bekleed deze met bakpapier.

Giet het mengsel in de vorm en druk het stevig aan.

Laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast en snij het in stukken.

rockyroadfudge

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

83 reacties

  • Annika
    24 september 2019 om 13:48

    Lekker he!

  • Joyce
    17 september 2019 om 08:40

    Dit heb ik jaren geleden voor het eerst gemaakt. En het blijft 1 van de favoriete lekkernijen die snel klaar is. Met kerst, vrijgezellenfeest, verjaardagen etc al meerdere malen gemaakt. Met zowel wit, melk als puur gemaakt.

  • Annika
    18 december 2018 om 12:55

    Ja!

  • Nadine
    18 december 2018 om 12:49

    In de oven???????

  • Pauline
    26 november 2018 om 13:30

    Met slagroom blijft het max. 3 dagen goed. Je krijgt dan alleen wel een ander product. Ik denk dat je dan meer chocolade dan slagroom moet gebruiken.

  • Kim
    21 november 2018 om 09:53

    Hi! Blijft dit een week goed in een afgesloten doos in de koelkast? Ik gebruik chocolade en slagroom. Geen gecondenseerde melk.

  • Marijke van Straten
    11 november 2018 om 13:19

    O wat is dit lekker. Schandalig lekker. Dankjewel.

  • Pauline
    25 januari 2018 om 09:51

    Yes dat kan zeker!

  • Janneke
    22 januari 2018 om 14:35

    Hoi Pauline, Hoe lang kun je de rocky road in de koelkast bewaren? Ik heb het voor vrijdag avond nodig, kan ik het dan woensdag avond al maken?

  • Pauline
    19 februari 2017 om 19:42

    Nee dat is echt een heel ander product. In een blikje zit 400 gram.

  • Elisa
    18 februari 2017 om 16:01

    Zou ik de gecondenseerde melk ook kunnen vervangen door een blikje kokosmelk? Hoeveel zit er in zo´n blikje gecondenseerde melk?

  • Pauline
    15 december 2016 om 16:09

    Haha ja het is heftig zoet idd. En hoe puurder de chocolade hoe minder zoet het wordt.

  • Eve
    14 december 2016 om 09:57

    Lekkerrrrr! Wel lastig om te zien of de gecondenseerde melk (voldoende) is ingedikt. En ik denk dat de melk te heet was toen de chocola er bij ging, het werd geen mooie soepele massa. Maar in de koelkast is alles goedgevonden. Mierzoet (eigenlijk tè zoet, misschien hoger % pure chocola nemen?) maar errug lekker.

  • Helma
    24 april 2016 om 18:50

    Het gaat over de fudge.

  • Helma
    24 april 2016 om 18:49

    Het blijft te zacht en weet niet wat ik er mee kan doen? Kan ik het opnieuw verwarmen?

  • Tanja Lieshout
    27 maart 2016 om 21:41

    Deze heerlijke chocolade bommetjes gemaakt met ongezouten cashewnoten ipv pinda's. En ik heb normale marsmellows in kleine stukjes geknipt, werkte perfect. Heerlijk en simpel en snel te maken. Voor herhaling vatbaar.

  • regina
    4 februari 2016 om 14:20

    Die mini's zijn echt droppig, Mark&Spencer heeft ze ook, mocht je in die buurt komen

  • Annika
    4 februari 2016 om 09:45

    Deze zijn o.a. te koop bij de Xenos, soms heeft de Action ze ook.

  • Crystal Slagman
    4 februari 2016 om 08:07

    Hallo, lijkt wel lekker, maar waar haal jij de mini marshmallows?

  • Fiona steggerda
    4 januari 2016 om 19:15

    Gebruiken jullie een reep chocolade puur ? En hoe veel % cacao moet er dan in zitten je hebt ook al 70% cacao in de reep.

  • jootje
    30 november 2015 om 19:32

    De blikjes melk is verkrijgbaar bij dirk van de broek en jumbo

  • Pauline
    7 juli 2015 om 21:43

    Ik zou hem dan voor het invriezen in stukjes snijden en deze in een zakje invriezen. Daar blijft het wel een tijdje (max 3 maanden) goed.

  • Mirjam
    7 juli 2015 om 09:23

    En hoe het beste in te vriezen! Alvast i. Stukken snijden of juist niet, en in een bakje of in diepvrieszakjes ?

  • Mirjam
    7 juli 2015 om 09:21

    Hoe lang kan je het invriezen?

  • Jacq
    20 april 2015 om 18:19

    Hai Pauline,

    Hoe lang kan ik het in de koelkast bewaren?

  • Jennifer
    26 maart 2015 om 02:35

    Haaii..

    Ik ga vandaag dit maken, en nu vroeg ik me af hoeveel ml die gecondenseerde melk is. Zodat ik daar niet verkeerd mee ga.
    Hoop op uw reactie.

    Grr Jennifer

  • Pauline
    24 februari 2015 om 18:36

    Oeps, dat wordt gewoon met een lepel alles eruit lepen, zo je mond in. :) Misschien helpt het als je de onderkant even warm maakt met wat heet water. En dan op zijn kop.

  • Loes
    24 februari 2015 om 16:51

    Wat een onwijs leuke blog, ik ken je blog nog niet zo lang, maar ik ben enthousiast! Heb vanmiddag deze fudge gemaakt... en hij staat nu in de koelkast, maaaaar.... ik ben het bakpapier vergeten!! Zo stom! Ik heb de schaal ook niet ingevet, wat nu? Heb je misschien tips hoe ik de fudge er alsnog uit kan krijgen? Oeps!

    Hoor het heel graag!

  • Nienke
    25 januari 2015 om 10:24

    Haha fail: ze hadden in de super geen kleine marshmellows dus ik denk; ik snij gewoon grote mm in kleine stukjes. Niet erbij nadenkende dat het goedje warm is en de mm's dan smelten...dus uiteindelijk nog een paar grote marshmellows erin gestopt haha. Ook nog wat rozijntjes toegevoegd, heeeerlijk! Deed het goed op de agility wedstrijd, ik mag het vaker maken ;-))

  • Pauline
    25 december 2014 om 14:19

    Nog langer in de koelkast laten en volgende keer het mengsel wat dikker laten worden in de pan.

  • Paulien
    24 december 2014 om 22:47

    Heb het ook gemaakt, maar bij mij wil de fudge niet opstijven, misschien teveel melk, blijft zacht en klef. Hoe kan ik dit alsnog verhelpen ?

  • Pauline
    18 december 2014 om 11:12

    Ja dat kan wel.

  • Marijke
    18 december 2014 om 07:35

    Kan ik de fudge invriezen?

  • Pauline
    15 december 2014 om 18:05

    Ja hoor dat gaat prima :)

  • hetty van der wal
    15 december 2014 om 13:35

    Ha Pauline kan het ook zonder Mars mellows lijkt mij niet lekker ?

  • Diana
    2 december 2014 om 14:33

    Ik denk idd dat het wel goed zit ;-) nu nog iets lekkers uitzoeken met melkchocolade.....
    Nu staat de brownie met Tomblerone en Oreo in de oven, ik zeg enjoy !!

  • Pauline
    2 december 2014 om 10:59

    Oh dat is een heel goed idee. Ik heb ze ook gemaakt met Oreo's, en dan in combinatie met pure chocolade. Super lekker.

  • Diana
    2 december 2014 om 09:33

    Hey Pauline,
    ik heb al n super rocky road recept met witte chocolade,
    nu kreeg ik van n klant n bestelling voor gesorteerde Rocky Road.
    En zo kwam ik bij jou terecht.
    ziet er allemaal goed, mooi en lekker uit !
    ik ga dus straks deze proberen maar ga er Oreo koekjes door doen en twijfel nog even tussen melk of pure chocolade , hangt beetje af wat voor recept Ik nog tegenkom, want wil echt 3 verschillende maken.

  • Pauline
    9 november 2014 om 12:34

    20 * 10 enjoy it!

  • Chantal
    8 november 2014 om 10:58

    Hoi Pauline,

    Wat zijn ongeveer de afmetingen van het bakblik/ ovenschaal die je gebruikt?
    Ik ga het dinsdag maken als verjaardags traktatie voor mijn collega's!

    Groetjes Chantal

  • Pauline
    21 oktober 2014 om 21:43

    Ohhhh good choice! Je kunt ook espresso poeder opgelost in een lepel water door het fudge mengsel roeren.

  • Marieke
    20 oktober 2014 om 23:44

    Dag Pauline,

    Allereerst mijn complimenten voor je website, enthousiaste blogs en inspirerende recepten. Ik vind het genieten om op jou website rond te kijken. Recent heb ik de fudge gemaakt, met m&m's en pinda's. Te lekker!
    Ik ben niet alleen verzot op chocolade, maar ook op koffie. Ik wil proberen om chocoladeespresso fudge te maken, maar ben bang dat als ik een shot espresso gebruik, 30ml, dat de fudge dan onvoldoende hard worden. Heb jij een tip om dit te voorkomen? Een idee is natuurlijk om instantkoffie te gebruiken, maar als barista is dat voor mij geen optie, ;).
    Alvast bedankt voor het meedenken.

    Groet,
    marieke

  • M
    30 juni 2014 om 08:02

    Kun je hiervoor ook gecondenseerde melk zonder suiker gebruiken??
    Alvast bedankt.

  • Pauline
    15 april 2014 om 11:54

    3 x Yes :)

  • Miranda
    14 april 2014 om 21:29

    He Pauline,

    spekjes moet ik gewoon in kleine stukjes knippen/snijden voordat ik ze er door heen doe?

    En in elke supermarkt is de gecondenseerde melk te vinden? Bij de bakproducten?

    Ik ga ze woensdag maken om donderdag op m'n werk te trakteren voor m'n verjaardag. Kijk er nu al naar uit!! Zou ik m&m's als topping kunnen gebruiken? Dan laat ik denk de cranberries zitten maar strooi ik er m&m's crispy's over voor het feestelijke effect. Leuk!!

    Liefs, Miranda

  • Pauline
    20 februari 2014 om 20:07

    Het beste is in de koelkast al zal dat niet lang duren ;)

  • Franka
    19 februari 2014 om 21:04

    Heel leuk om te doen :)
    Moet het in de koelkast bewaard worden of kan het ook daarbuiten?

  • Pearlspower
    14 februari 2014 om 12:02

    Ik ben benieuwd, heb net 2 varianten gemaakt, een "gezonde" versie met gedroogde cranberries en een hele ongezonde met koekies, nootjes en spekkies. Allemaal voor morgen op de verjaardag :-).

  • Pearlspower
    14 februari 2014 om 12:00

    Bij de Jumbo, bij de bakproducten

  • Tamara
    5 januari 2014 om 23:27

    Wow! Echt superlekker!!!!!!

  • Erika
    31 december 2013 om 19:35

    Heerlijk! Ik heb er ook nog stukjes fudge caramel doorgedaan. Werkelijk een verrukkelijk recept!! Bedankt!

  • Pauline
    6 december 2013 om 18:35

    Sterkte met wachten ;)

  • Sieshol
    6 december 2013 om 15:58

    Inmiddels staat het in de koelkast te stijven. Ik kan niet wachten.....
    Ik heb alles wel eau bain marie laten smelten. Was bang dat de chocolade zou gaan aanbranden.
    Nog 1 3/4 uur........

  • Tanja
    3 december 2013 om 17:07

    Ik ga deze voor sinterklaas avond maken met als vulling studentenhaver en schuddebuikjes. Gaat vast ook lekker smaken.

  • Suus
    13 oktober 2013 om 18:19

    Heeeeel lekker! Ik had de pindas vervangen voor amandelen. En achteraf had er misschien wat meer vulling in gemogen.
    En 2 uur opstijven in de koelkast vond ik wat weinig, ik vond het de volgende ochtend pas echt fudge!

  • Pauline
    28 september 2013 om 19:20

    jaa gevaarlijk lekker he?

  • margriet
    27 september 2013 om 19:13

    deze heb ik al in vele variaties gemaakt en als ik op hobbybeurzen stond dan verpakte ik ze in blokjes van 6 en verkocht ze dan Je zag de mensen daarna snoepend door de hal lopen

  • Wendy
    28 augustus 2013 om 09:02

    Och dit is echt goddelijk! Niet te veel van dit soort recepten plaatsen svp ;)

  • Pauline
    21 augustus 2013 om 15:49

    Hoi Loes, dat kan je helaas niet vervangen. Het is juist de gecondenseerde melk die voor een fudge achtige substantie zorgt, maar er staam genoeg andere lekkere dingen op mijn blog ;)

  • Loes
    20 augustus 2013 om 12:05

    Hallo Pauline,

    Dat ziet er waanzinnig goed uit! In heb zelf een lactose intolerantie, maar geluk wil dat ik vlakbij de Duitse grens woon. In Duitsland verkopen ze heel veel producten van minus-L verkopen welke ik wel verdraag zoals mascarpone, slagroom en lactosearme koffiemelk. Geconsenteerd melk hebben ze echter niet, heb je enig idee of ik dit zou kunnen vervangen? En zo ja, waardoor?

  • Pauline
    5 augustus 2013 om 11:56

    Op een heel zacht vuurtje en continue blijven roeren ;)

  • Monique
    4 augustus 2013 om 15:32

    Ik wilde het maken maar die gecondenseerde melk brandde al aan voordat ie überhaupt ging koken. Hoe moet je die dan verwarmen zonder dat ie aanbrandt?

  • Pauline
    13 april 2013 om 12:35

    Nee is echt niet hetzelfde als koffiemelk, gecondenseerde melk is zoete melk. En het zit altijd in hetzelfde formaat blikje.

  • lies
    12 april 2013 om 16:22

    Wat is de hoeveelheid van dat blikje gecondenseerde melk? En is dat hetzelfde als koffiemelk? Ik wil het heel graag maken, klinkt ongelooflijk lekker en wil dus niet dat het mislukt omwille van foute hoeveelheden :).

  • Helen
    27 maart 2013 om 15:11

    Van waar haal jij je mini marshmallows? Ik vind ze namelijk nergens! En ze zijn toch schattiger dan van die grote :)

  • Pauline
    1 maart 2013 om 13:34

    You're welcome en ik maak ze maar niet te vaak, want ik kan er ook echt niet van afblijven :)

  • Daphne
    1 maart 2013 om 10:59

    Ze zijn zoooo ontzettend lekker!!! En ik kan bijna niet geloven hoe ongelovelijk makkelijk & snel het te maken is, gevaarlijk gewoon ;) Heb ze 2 weken geleden voor mijn blog uitgeprobeerd in het recept wat jij hierboven hebt staan, maar heb ze vorige week ook al meteen in het wit & melk gemaakt, heeeel erg bedankt voor dit top recept Pauline!

    Liefs, Daphne

  • Pauline
    26 februari 2013 om 21:49

    Ja lekker he? Het blijft idd een beetje plakkerig :) met melk chocolade kan ook.

  • Roshni
    25 februari 2013 om 12:22

    Hoi, ik heb deze 2 weken geleden gemaakt. Ongelofelijk makkelijk en lekker! Hij was wel een beetje "sticky", weet niet of dat wel de bedoeling was..maar goed binnen 2 dagen was alles op dus haha. Kan je deze trouwens ook met melkchocolade maken?

  • anneke
    5 februari 2013 om 20:40

    ik heb ze wel gemaakt en ik moet zeggen ze zijn echt heel erg lekker en ze zijn natuurlijk ook al op
    moet dus maar weer gauw nieuwe maken maar je blijft er idd van eten

  • Sieneke Fischer
    30 januari 2013 om 15:03

    Heerlijk, vandaag gemaakt. Eigenlijk te lekker! De kinderen vinden het ook lekker.

  • Pauline
    25 januari 2013 om 11:35

    Haha ja he? Ik kan er ook echt niet van afblijven :)

  • Carolien
    25 januari 2013 om 10:07

    Gisteravond heb ik een lading gemaakt voor mijn werk. En iedereen is dol enthousiast! Simpel te maken en inderdaad ZEER verslavend! Bedankt voor het recept, dit is voor mij een blijverdje.

  • Pauline
    24 januari 2013 om 21:32

    Ja hoor dat kan :)

  • anneke
    24 januari 2013 om 17:52

    hall kan je dit ook met spekkies maken want bij ons had de supermarkt geen marsmellows

  • Pauline
    19 januari 2013 om 22:14

    Het is echt gevaarlijk lekker, zo lekker dat ik er niet van af kan blijven :)

  • Sabien
    19 januari 2013 om 22:12

    Hmm ziet er heerlijk uit! Ga ik snel eens proberen! xoxo

  • Femke
    19 januari 2013 om 20:25

    Hmm dat ziet er heerlijk uit! Bedankt voor het recept, dat ga ik zeker eens uitproberen!!

  • Pauline
    19 januari 2013 om 14:36

    Haha heel herkenbaar, ik kan er ook echt niet van afblijven ;)

  • Fatima
    19 januari 2013 om 14:18

    Ziet er heerlijk uit en het feit dat ik weet dat ik er niet van kan afblijven is eigenlijk de reden waarom ik het (nog) niet wil maken haha

    Zelfbescherming!

  • Marja
    19 januari 2013 om 11:19

    Oh, dit is zooo lekker!! Wil er even wat kg af hebben, dus ik maak het nu maar niet. Want als ik het gemaakt heb, dan kan ik er niet van afblijven....

  • Joke
    19 januari 2013 om 10:39

    Ik kan maar één ding zeggen: Goddelijk !!!!!!!!!!!
    Moet ook maar eens in huize Kieft gemaakt worden ;-)

    Liefs, Joke

  • Simone
    19 januari 2013 om 10:17

    Het water loopt me in de mond, heerlijk!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.