Rocky Road Fudge gevaarlijk lekker!

Rocky road fudge is gevaarlijk lekker! Zo lekker dat ik er niet van af kan blijven. Het is heel makkelijk om te maken. Je kan er alles in stoppen wat je lekker vindt, noten, gedroogde vruchten, koekjes, chocolate chuncks. Voor de variatie kan je ook witte chocolade gebruiken of melk, of beide.

Deze tractatie is te lekker om te laten staan. Ik heb deze hele badge met Rocky Road Fudge gewoon in 2 dagen opgegeten, shame on me! Daarom maak ik het maar niet te vaak, want echt healthy is het natuurlijk niet.

Ingrediënten voor 25 blokjes
1 blikje gecondenseerde melk
350 gram pure chocolade
150 gr pinda’s (ik nam gezouten)
100 gram gedroogde cranberries
2 handjes mini marshmallows

Zo maak je het
Verwarm de gecondenseerde melk in een pannetje totdat het iets indikt.

Breek de chocolade in stukken en voeg dit toe aan de melk.

Als alle chocolade gesmolten is voeg je de pinda’s en de cranberry’s toe en als laatste de mini marshmallows. Meng het geheel door elkaar.

Neem een ovenschaal of vierkante bakvorm en bekleed deze met bakpapier.

Giet het mengsel in de vorm en druk het stevig aan.

Laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast en snij het in stukken.

rockyroadfudge

Flatbread met geroosterde pompoen en hummus
Review Het Nederlands Bakboek
Bewaar
74 Comments
  • Elisa

    18 februari 2017 at 16:01 Beantwoorden

    Zou ik de gecondenseerde melk ook kunnen vervangen door een blikje kokosmelk? Hoeveel zit er in zo´n blikje gecondenseerde melk?

    • Pauline

      19 februari 2017 at 19:42 Beantwoorden

      Nee dat is echt een heel ander product. In een blikje zit 400 gram.

  • Eve

    14 december 2016 at 09:57 Beantwoorden

    Lekkerrrrr! Wel lastig om te zien of de gecondenseerde melk (voldoende) is ingedikt. En ik denk dat de melk te heet was toen de chocola er bij ging, het werd geen mooie soepele massa. Maar in de koelkast is alles goedgevonden. Mierzoet (eigenlijk tè zoet, misschien hoger % pure chocola nemen?) maar errug lekker.

    • Pauline

      15 december 2016 at 16:09 Beantwoorden

      Haha ja het is heftig zoet idd. En hoe puurder de chocolade hoe minder zoet het wordt.

  • Helma

    24 april 2016 at 18:49 Beantwoorden

    Het blijft te zacht en weet niet wat ik er mee kan doen? Kan ik het opnieuw verwarmen?

    • Helma

      24 april 2016 at 18:50 Beantwoorden

      Het gaat over de fudge.

  • Tanja Lieshout

    27 maart 2016 at 21:41 Beantwoorden

    Deze heerlijke chocolade bommetjes gemaakt met ongezouten cashewnoten ipv pinda’s. En ik heb normale marsmellows in kleine stukjes geknipt, werkte perfect. Heerlijk en simpel en snel te maken. Voor herhaling vatbaar.

  • Crystal Slagman

    4 februari 2016 at 08:07 Beantwoorden

    Hallo, lijkt wel lekker, maar waar haal jij de mini marshmallows?

    • Annika

      4 februari 2016 at 09:45 Beantwoorden

      Deze zijn o.a. te koop bij de Xenos, soms heeft de Action ze ook.

    • regina

      4 februari 2016 at 14:20 Beantwoorden

      Die mini’s zijn echt droppig, Mark&Spencer heeft ze ook, mocht je in die buurt komen

  • Fiona steggerda

    4 januari 2016 at 19:15 Beantwoorden

    Gebruiken jullie een reep chocolade puur ? En hoe veel % cacao moet er dan in zitten je hebt ook al 70% cacao in de reep.

  • jootje

    30 november 2015 at 19:32 Beantwoorden

    De blikjes melk is verkrijgbaar bij dirk van de broek en jumbo

  • Mirjam

    7 juli 2015 at 09:21 Beantwoorden

    Hoe lang kan je het invriezen?

    • Mirjam

      7 juli 2015 at 09:23 Beantwoorden

      En hoe het beste in te vriezen! Alvast i. Stukken snijden of juist niet, en in een bakje of in diepvrieszakjes ?

      • Pauline

        7 juli 2015 at 21:43 Beantwoorden

        Ik zou hem dan voor het invriezen in stukjes snijden en deze in een zakje invriezen. Daar blijft het wel een tijdje (max 3 maanden) goed.

  • Jacq

    20 april 2015 at 18:19 Beantwoorden

    Hai Pauline,\r\n\r\nHoe lang kan ik het in de koelkast bewaren?

  • Jennifer

    26 maart 2015 at 02:35 Beantwoorden

    Haaii..\r\n\r\nIk ga vandaag dit maken, en nu vroeg ik me af hoeveel ml die gecondenseerde melk is. Zodat ik daar niet verkeerd mee ga.\r\nHoop op uw reactie.\r\n\r\nGrr Jennifer

  • Loes

    24 februari 2015 at 16:51 Beantwoorden

    Wat een onwijs leuke blog, ik ken je blog nog niet zo lang, maar ik ben enthousiast! Heb vanmiddag deze fudge gemaakt… en hij staat nu in de koelkast, maaaaar…. ik ben het bakpapier vergeten!! Zo stom! Ik heb de schaal ook niet ingevet, wat nu? Heb je misschien tips hoe ik de fudge er alsnog uit kan krijgen? Oeps!\r\n\r\nHoor het heel graag!

    • Pauline

      24 februari 2015 at 18:36 Beantwoorden

      Oeps, dat wordt gewoon met een lepel alles eruit lepen, zo je mond in. 🙂 Misschien helpt het als je de onderkant even warm maakt met wat heet water. En dan op zijn kop.

  • Nienke

    25 januari 2015 at 10:24 Beantwoorden

    Haha fail: ze hadden in de super geen kleine marshmellows dus ik denk; ik snij gewoon grote mm in kleine stukjes. Niet erbij nadenkende dat het goedje warm is en de mm’s dan smelten…dus uiteindelijk nog een paar grote marshmellows erin gestopt haha. Ook nog wat rozijntjes toegevoegd, heeeerlijk! Deed het goed op de agility wedstrijd, ik mag het vaker maken ;-))

  • Paulien

    24 december 2014 at 22:47 Beantwoorden

    Heb het ook gemaakt, maar bij mij wil de fudge niet opstijven, misschien teveel melk, blijft zacht en klef. Hoe kan ik dit alsnog verhelpen ?

    • Pauline

      25 december 2014 at 14:19 Beantwoorden

      Nog langer in de koelkast laten en volgende keer het mengsel wat dikker laten worden in de pan.

  • Marijke

    18 december 2014 at 07:35 Beantwoorden

    Kan ik de fudge invriezen?

  • hetty van der wal

    15 december 2014 at 13:35 Beantwoorden

    Ha Pauline kan het ook zonder Mars mellows lijkt mij niet lekker ?

  • Diana

    2 december 2014 at 09:33 Beantwoorden

    Hey Pauline,\r\nik heb al n super rocky road recept met witte chocolade, \r\nnu kreeg ik van n klant n bestelling voor gesorteerde Rocky Road.\r\nEn zo kwam ik bij jou terecht.\r\nziet er allemaal goed, mooi en lekker uit !\r\nik ga dus straks deze proberen maar ga er Oreo koekjes door doen en twijfel nog even tussen melk of pure chocolade , hangt beetje af wat voor recept Ik nog tegenkom, want wil echt 3 verschillende maken.

    • Pauline

      2 december 2014 at 10:59 Beantwoorden

      Oh dat is een heel goed idee. Ik heb ze ook gemaakt met Oreo’s, en dan in combinatie met pure chocolade. Super lekker.

      • Diana

        2 december 2014 at 14:33 Beantwoorden

        Ik denk idd dat het wel goed zit 😉 nu nog iets lekkers uitzoeken met melkchocolade…..\r\nNu staat de brownie met Tomblerone en Oreo in de oven, ik zeg enjoy !!

  • Chantal

    8 november 2014 at 10:58 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nWat zijn ongeveer de afmetingen van het bakblik/ ovenschaal die je gebruikt?\r\nIk ga het dinsdag maken als verjaardags traktatie voor mijn collega’s!\r\n\r\nGroetjes Chantal

Plaats een reactie