fbpx
Menu

Mini Tiramisu in een glaasje

Oh ik ben zo dol op Tiramisu. Het is een super makkelijk maar vooral lekker nagerecht. Ik werkte vroeger bij een Italiaan waar ik regelmatig een bakje mee naar huis nam. Officieel maak je tiramisu altijd in een grote schaal maar ik vond het wel leuk om tiramisu in een glaasje te maken. Is weer eens wat anders dan zo’n grote bak vol. Maar smullen was het zeker.

Ingrediënten voor 6 glaasjes tiramisu
125 ml slagroom
125 ml mascarpone
1 el suiker of meer als je van zoet houdt
18 lange vingers
1 kopje sterke espresso + 1 tl suiker
Scheut marsala of amaretto
Cacao

Zo maak je het
Klop de mascarpone los met een lepel.

Klop de slagroom met een flinke el suiker lobbig en meng dit door de mascarpone.

Zet een kopje sterke espresso en voeg een tl suiker toe en een flinke scheut marsala of amaretto.

Verdeel een el van het mascarpone mengsel in een glaasje.

Breek een lange vinger in 2en en doop deze in de koffie.

Leg de helften op de mascarpone.

Leg hierop weer een el mascarpone.

Doop 2 lange vingers, ieder voor de helft in de koffie en steek deze in de room.

Voeg nog een laatste lepel room toe en garneer het geheel met cacao.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

42 reacties

  • agnes kooij
    16 december 2018 om 20:46

    kan t ook met gewone koffie misschien?

    Beantwoorden
  • Ingrid Hoogendoorn
    26 december 2017 om 18:49

    De traditie is altijd een ‘grote’ Tiramisu met kerst, dit jaar heb ik het volgens dit recept gedaan, stond heel feestelijk in mooie glaasjes en smaakte heerlijk !! Bedankt voor het idee !

    Beantwoorden
  • Laura
    5 april 2017 om 21:17

    Hallo. Ik zou graag deze tiramisu willen maken. Ik zag ergens een recept waar de lange vingers vervangen worden door bitterkoekjes. Is dat voor dit recept ook een optie? Groeten Laura

    Beantwoorden
  • Annika
    6 april 2017 om 15:36

    Ja hoor dat kan wel!

    Beantwoorden
  • ingrid
    31 oktober 2016 om 03:22

    voor sinterklaas avond.. (even vooruit denken) met kruidnoten.... mmmmmm

    Beantwoorden
  • Liesbeth Steps.
    10 december 2015 om 16:38

    Hoi,
    Hoe lang voor het diner kan ik bovenstaand toetje maken?
    Dit i.v.m. de planning voor een ontspannen etentje .
    Gr, Liesbeth.

    Beantwoorden
  • rica
    17 mei 2015 om 16:40

    Wat een super recept, heerlijk !!!

    Beantwoorden
  • s
    17 april 2015 om 07:58

    tiramisu

    Beantwoorden
  • Sara
    18 januari 2015 om 22:14

    Kan ik de alcohol ook achterwege laten?
    Ik drink geen alcohol.

    Gr
    Sara

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 januari 2015 om 17:34

    Ja dat kan heel goed, je kunt er eventueel ook een beetje koffiesiroop doorheen doen.

    Beantwoorden
  • Heline
    23 december 2014 om 20:40

    Ziet er lekker uit hoor, ik ga deze maken voor eerste kerstdag dit jaar.

    Beantwoorden
  • natalie
    21 december 2014 om 16:40

    Kun je dit een dag van tevoren maken zonder dat de smaak verloren gaat?

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 december 2014 om 18:27

    Yes!

    Beantwoorden
  • Heleen
    20 oktober 2014 om 09:30

    Ik woon in Azië en kan geen Mascarpone of Riccota kopen en ik kan geen rauw ei gebruiken, wel hebben we hier een dikke kwark soort, slagroom en cream cheese. Heb jij misschien een idee hoe ik met deze ingrediënten toch een lekkere Tiramisu kan maken. Alvast bedankt

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 oktober 2014 om 16:03

    Ik zou hem met half slagroom, half roomkaas maken. Alleen lijkt het dan iets meer op cheesecake mousse. Maar dat is ook super lekker.

    Beantwoorden
  • Astrid
    9 oktober 2014 om 08:51

    Hallo,

    Ik heb je lekkere recept opgeslagen en wil hem zeker gaan proberen, nu had ik ergens anders een recept gezien en daar zit 125 ml slagroom en 250 gram mascarpone.. en hier gebruik je half/half... wat wordt het verschil als ik 250 mascarpone op 125 slagroom doe?
    Ik twijfel wat lekkerder zou zijn haha.

    groetjes.

    Beantwoorden
  • Pauline van Vlerken
    9 maart 2014 om 19:39

    Vandaag vrienden te eten. Vanmorgen de glaasjes gemaakt.
    Simpel en snel klaar..... Dat is ook de kracht van jou recepten eenvoudige ingrediënten en pure smaak.
    Ook dit toetje is heerlijk en niet te zoet. Weer een blijvertje!

    Beantwoorden
  • Brenda
    7 februari 2014 om 12:33

    Wat bedoel jij met een el?
    Was niet helemaal duidelijk voor mij...

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 februari 2014 om 19:20

    Een eetlepel

    Beantwoorden
  • Anne
    15 december 2013 om 15:50

    Het ziet er heerlijk uit! Is het een optie om het te maken zonder alcohol (ivm kinderen) of wordt het daar erg saai van?

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 december 2013 om 14:50

    Ja hoor dat kan prima, je kunt er eventueel een scheutje amandelsiroop door doen.

    Beantwoorden
  • Ilse
    7 december 2013 om 01:21

    Hoeveel mascarpone gebruik je hier (in gram)?

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 december 2013 om 12:14

    125 gr mascarpone, het is half half ;)

    Beantwoorden
  • Bianca
    22 november 2013 om 12:14

    Moet dit nog een paar uur in de koelkast staan alvorens te nuttigen? Of kan je het maken en meteen opeten?

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 november 2013 om 21:51

    Je kunt het meteen opeten maar ik vind het zelf lekkerder als hij even in de koelkast heeft gestaan.

    Beantwoorden
  • Melissa
    16 oktober 2013 om 17:55

    Wat een leuke glaasjes, waar heb je die gekocht? Volgens mij zag ik ook zoiets bij Xenos. Super leuk! Ga het met m'n verjaardag eens maken, maak ik gewoon een taart minder :)

    Beantwoorden
  • karla duijzer
    27 september 2013 om 14:20

    Kan het ook zonder alcohol

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 september 2013 om 18:54

    Ja hoor dat kan prima, je kan evt een beetje amaretto koffie siroop toevoegen

    Beantwoorden
  • Leny
    1 april 2013 om 14:42

    Erg leuk idee. Ik heb 4 glaasjes gemaakt, maar de volgende keer neem ik iets meer slagroom en mascarpone. Het was wat krap.
    Erg lekker en feestelijk!

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 april 2013 om 20:41

    Het zijn idd geen enorme glaasjes ;)

    Beantwoorden
  • miehhke (thewinterof88)
    27 januari 2013 om 21:18

    tiramisu is mmmmm. maar ik verkíes het persoonlijk met speculoos ipv vingerkoekjes.

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 januari 2013 om 11:20

    Dat is ook een idee :) En je zou ook cake kunnen gebruiken of bitterkoekjes, als het maar lekker is.

    Beantwoorden
  • Mirela
    25 februari 2015 om 15:21

    heerlijk recept. ook met bastogne koekkruimels onderin. of cake die je besprenkeld met amaretto is heerlijk. Ach eigenlijk kunnen alle koekjes erin het is gewoon heerlijk.

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 januari 2013 om 20:35

    Jaa zo lekker ;)

    Beantwoorden
  • daphna
    27 januari 2013 om 15:18

    Ooooei lekker, dit wordt vanavond het nagerecht :)

    Beantwoorden
  • Suzanne
    27 januari 2013 om 14:50

    Wat een heerlijk recept! Ik hou van tiramisu! Bedankt voor het delen.

    Beantwoorden
  • Bianca
    27 januari 2013 om 10:51

    Tiramisu is een van mijn favoriete desserts maar maak altijd te veel!
    Bedoel je bij ingredienten niet zoet in plaat van zout?

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 januari 2013 om 11:00

    Oh ja natuurlijk, stom! dank je wel, ik heb het aangepast :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 januari 2013 om 21:10

    Jaaa altijd fijn

    Beantwoorden
  • Sabine
    26 januari 2013 om 11:48

    Jaaaahaaaam Pauline! Super leuk/handig als je tiramisu voor twee wil.

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 januari 2013 om 11:05

    Ik maak hem altijd zo, zonder eieren. Net zo lekker!

    Beantwoorden
  • Caroline Brouwer
    26 januari 2013 om 08:31

    Waar zijn de eieren?

    Beantwoorden

Reactie plaatsen