fbpx
Menu

Indonesische Rendang

Ik ben eerlijk gezegd helemaal niet zo bekend met de Aziatische keuken. Dat komt ook omdat het vroeger niet tot mijn favoriete cuisines behoorde! Ik zeg vroeger, want dat is nu wel anders. Ik ben er dol op en ik probeer ook iedere keer nieuwe gerechten uit. De Indonesische keuken is tot nu toe mijn favoriet. Rendang is een heerlijk stoofpotje van rundvlees gestoofd in kokosmelk en behoort tot één van mijn favoriete Indonesische recepten.

Rendang is super makkelijk om te maken. Je kunt ook kant en klare boemboes gebruiken, maar zelf maken is ook niet ingewikkeld. Zoals het met alles stoofpotjes gaat duurt het even voordat het klaar is. Hoe langer het vlees staat, hoe lekkerder het wordt. Stiekem vind ik het de volgende dag het allerlekkerste.

indonesische rendang

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr rundvlees (riblappen)
2 tenen knoflook gehakt
2 uien gehakt
1 tl laos
1 – 2 tl sambal
1 tl komijn
1 tl korianderzaad
1 tl kurkuma
2 blaadjes laurier
3 cm verse gember
1 stengel sereh geplet
400 ml kokosmelk
Zout

Zo maak je het
Snij het rundvlees in blokjes en bak het aan in wat olijfolie.

Voeg de gesnipperde ui, de gehakte knoflook, de sambal en alle specerijen toe.

Bak dit geheel goed aan. Door verhitting komen de smaken vrij.

Voeg de kokosmelk, de laurier, de gekneusde sereh en de verse gember toe.

Laat de rendang gedurende 2,5 uur zachtjes stoven.

Breng de rendang op smaak met iets zout. Verwijder de laurier, sereh en verse gember voor het serveren.

Serveer het stoofvlees met rijst en sajoer boontjes. (=pittige boontjes)

indonesische rendang

 

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

50 reacties

 • Sacha Verbeek
  15 mei 2019 om 21:49

  Smaakt hetzelfde als mijn indonesische vriendin het maakt. Een godenmaal!!! Ik maak het in een grotere hoeveelheid, en vries dan in porties in. Alleen wacht ik tot het vlees helemaal uit elkaar valt.

  Beantwoorden
 • Annika
  16 mei 2019 om 08:24

  Wat ontzettend leuk om te horen!

  Beantwoorden
 • Renate de jong
  16 januari 2019 om 12:51

  Kan ik dit ook invriezen

  Beantwoorden
 • Petra
  17 maart 2019 om 17:10

  Oh ja hoor invriezen gaat prima doe ik porties voor mijn vader ook

  Beantwoorden

Reactie plaatsen