Menu

Groentechips uit de oven

Ik probeer een beetje op de lijn te letten. Dat houdt in dat ik gevarieerd eet en gezonde keuzes maak. Ik ben een echte lekkerbek en helaas kom ik vrij snel aan als ik niet oplet. Een dieet is niks voor mij, dat hou ik niet vol en ik word er ook niet vrolijker van. Gevarieerd eten werkt voor mij het beste, doordeweeks gezonde keuzes maken en in het weekend wat lekkers. Verantwoord eten hoeft ook helemaal niet saai te zijn. Ik maakte deze groentechips als een lekker maar gezond tussendoortje.

Je kan de groentechips ook frituren in een beetje zonnebloem olie. Verwarm de olie dan tot 180 graden en bak de chipjes in 3 minuten krokant. Ik verwacht dat ze daar nog knapperiger van worden. Maar ik kies voor de slanke lijn en daarom maakte ik deze gezonde chips in de oven.

Ingrediënten voor 1 bakje
1 rode biet
1/2 pastinaak
1/2 winterwortel
Iets olijfolie
Zeezout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de rode biet en schaaf er hele dunne plakjes van met een kaasschaaf of mandoline. Het is echt belangrijk dat de schijfjes heel dun zijn, anders worden ze niet crispy.

De wortel en pastinaak heb ik niet geschild en ook in dunne plakjes geschaafd.

Leg de groente schijfjes op een vel bakpapier en besprenkel ze met met iets olijfolie.

Bestrooi de chips met zeezout.

Bak de groentechips in ongeveer 15 – 20 minuten af in de oven, laat ze vervolgens afkoelen en serveer ze direct.

Leg halverwege de baktijd een vel bakpapier over de chips als de randen te bruin worden.

Lekker en verantwoord.

groentechips

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

31 reacties

  • moi
    25 december 2017 om 12:32

    alert('hoi');

  • Irene Leppers
    26 juli 2017 om 16:50

    Beste Pauline, ik lees dat je evt. de bieten kunt frituren in zonnebloemolie, dat is niet zo'n goed advies, plantaardige oliën zijn heel erg bewerkt en geven ontstekingen, dus niet doen!! Gebruik liever olijfolie of als je het echt heel heet wilt maken kokosnotenolie, die laatste heeft een hoge verbrandingstemperatuur dus dat is veel gezonder.

  • Annika
    11 mei 2017 om 12:11

    Het is altijd even oefenen met dit soort dingen. Misschien moet je ze net wat langer in de oven doen.

  • Fieke
    10 mei 2017 om 10:47

    Helaas krijg ik ze niet krokant.

  • Tineke wijmans
    16 maart 2015 om 15:18

    Hoi. Paulien,
    Ik heb je recept gelezen, bij mij blijven ge groeten slap.
    Ik heb het op180 en 200 graden geprobeerd maar het lukt niet.
    Wat doe ik niet goed.

    Hartelijke groeten van Tineke.

  • Pauline
    15 februari 2015 om 16:56

    I like it RAW! Nee voorgekookt is te slap, dus gewoon rauw is beter.

  • gea
    15 februari 2015 om 12:55

    gebruik je rauwe of voorgekookte groenten?

  • Susan
    16 januari 2015 om 13:01

    Helaas niet gelukt! Ze blijven slap en heeeeel erg klein geworden
    in de oven... Denk dat ik de wortel maar zo opeet ;-)

  • Charlotte
    14 januari 2015 om 10:42

    Bij mij wilt het helemaal niet lukken. Het blijven slappe dingskes...

  • Susan
    23 december 2014 om 20:33

    Bedankt!

  • Pauline
    15 december 2014 om 18:04

    Ik ken het wel, maar een mandoline is veel veelzijdiger. Daarom heb ik hiervoor gekozen.

  • Susan
    15 december 2014 om 16:14

    Nog 1 vraagje: ken je de spirelli? Is ook bij bol.com te krijgen. Weet je of de spirelli een voordeel heeft boven de mandoline? Of heeft de mandoline gewoon meer functies, waaronder ook heel makkelijk slierten maken zoals de spirelli dat kan?

    http://www.bol.com/nl/p/gefu-spirelli-spiraalsnijder-kunststof/9200000022047569/

    Groetjes! Susan

  • Susan
    15 december 2014 om 16:07

    Bedankt!

  • Pauline
    15 december 2014 om 10:59

    Ik heb deze en die bevalt echt heel goed http://www.bol.com/nl/p/westmark-vario-mandoline-met-draaiknop/9200000010832297/

  • Susan
    14 december 2014 om 22:12

    Hoi Pauline,

    Graag zou ik van je willen weten wat voor mandoline je hebt.
    Kun je me er 1 aanraden? Overweeg er 1 aan te schaffen.

    Alvast bedankt!

    Groetjes Susan

  • Nicole
    8 september 2014 om 18:26

    Ooooooohw.... 180 graden
    ( sjips....)
    Xx

  • Nicole
    8 september 2014 om 18:25

    Hoi Pauliene,
    Ga aankomend weekend lekker aan de chips;-))
    Op welke temperatuur stel ik mijn oven in?
    Thanks ook voor je inspirerende recepten.
    Groetjes, Nicole

  • Pauline
    26 augustus 2014 om 18:38

    Ze worden vrij snel slap. Dus direct opeten is het beste.

  • Sharon
    26 augustus 2014 om 16:27

    Ik vroeg me af hoe lang je ze kunt bewaren, en hoe?

  • Astrid
    21 augustus 2014 om 00:37

    Ook lekker van zoete aardappel

  • lisette.sieliakus
    19 juli 2014 om 20:30

    Ik kwam het bij een kraampje tegen, maar zij zeiden dat er geen olie bij te pas kwam. Ook zitten er geen kruiden bij. Ik heb nu een ons opgegeten en baal nu te lezen dat er wel olie bij aan te pas komt. Hoeveel calorieën heeft dan een ons ?
    Groet,

    lisette

  • Pauline
    8 mei 2014 om 13:38

    Ja dat kan, heb ik laatst geprobeerd :)

  • vivian
    7 mei 2014 om 22:38

    Zou je het ook in de kokosolie kunnen frituren? Dat is dan nog iets beter dan zonnebloem olie toch? Mocht het in de oven niet helemaal lukken.

  • justine
    31 januari 2014 om 12:36

    Yeah! Deze ga ik dit weekend eens maken :)

  • Anne-Lieke
    21 februari 2013 om 16:12

    Hi Pauline,

    Ik word vrolijk van jouw site... én van deze chips! :)

    Groetjes, Anne-Lieke

  • Foodloveandhappiness
    25 januari 2013 om 15:39

    Ziet er super uit Pauline!

  • Pauline
    25 januari 2013 om 10:12

    Jaa dat werkt ;) bij mij was het ook een experimentje. Gefrituurd is alleen nog iets knapperiger!

  • Hazel
    25 januari 2013 om 09:03

    Hmm... dat ziet er mooi uit. Ik kwam laatst ook een recept voor groentechips tegen, maar had geen zin om te frituren. Als ik zie dat ze bij jou zo uit de oven komen, dan ga ik het toch eens op die manier proberen : )

  • Charlotte
    24 januari 2013 om 21:47

    Like it! Leuk!

  • Pauline
    24 januari 2013 om 19:10

    Dank je :) Jaa mooie kleurtjes he en ook nog eetbaar ook!

  • Tessa
    24 januari 2013 om 12:25

    Wat ziet dat er mooi zomers uit. Het lijken wel bloemblaadjes!! :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST