fbpx
Menu

Gezonde snack: Dadel – Noten reep met Chia zaad

Januari is toch zo’n maand dat iedereen weer wat op de lijn gaat letten. De laatste kerst kliekjes zijn opgegeten en er is wel weer behoefte aan lekkere en gezonde recepten. Ik vind gezonde tussendoortjes nog altijd het lastigste van gezond eten, meestal neem ik fruit of iets van yoghurt. Totdat mijn vader iets nieuws had ontdekt, Chia zaad. Chia zaad is een heel gezond zaad dat veel vitamines en calcium bevat. Het geeft je energie en een verzadigd gevoel. Ik besloot om met het chia zaad een gezonde reep te maken, met dadels en noten. Lekker, gezond en heel verantwoord.

Ingrediënten voor 6 bars
200 gr stevige dadels zonder pit
50 gr ongezouten amandelen
3 el chiazaad
50 gr kokos

Zo maak je het
Maal de dadels fijn in een keukenmachine. Ik heb van die grote kleverige dadels gebruikt. Mocht je nu van die kleine droge dadels hebben, laat ze dan eerst een half uurtje weken in wat water.

Voeg de noten en het chiazaad toe en meng dit kort mee. Het lekkerste is als de noten grof gehakt zijn. Zodat je een beetje een bite over houdt.

Meng tot slot een deel van de kokos er door.

Neem een ovenschaal of vierkant bakje en bekleed deze met bakpapier of huishoudfolie.

Verdeel de massa over de bodem en garneer het met de kokos.

Druk het goed aan en laat het een uurtje opstijven in de koelkast.

Snij de healthy repen met een mes in plakken en bewaar ze in de koelkast.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

45 reacties

  • Anne-Marie
    3 november 2016 om 11:13

    Bij mij blijft het niet aan elkaar kleven en kan ik er geen repen van snijden, toch heb ik zachte dadels gebruikt. De smaak is super.

    Beantwoorden
  • Annika
    4 november 2016 om 09:25

    Hmm, dat is vreemd. Ik gebruik zelf altijd Medjool dadels, deze zijn wat steviger. Misschien dat het dan beter gaat.

    Beantwoorden
  • Anne-Marie
    4 november 2016 om 10:32

    Dank je wel.
    Waar kan ik die kopen?

    Beantwoorden
  • Annika
    4 november 2016 om 16:20

    Albert Heijn verkoopt ze tegenwoordig, maar je vind ze ook vaak bij de Turkse supermarkt.

    Beantwoorden
  • Vienna
    17 februari 2015 om 07:52

    Gisteren proberen te maken. Wel eerst mijn dadels geweekt. Na een nacht in de koelkast, nog altijd redelijk lopend... Zou je nog een tip hebben om het iets vaster te maken?

    Beantwoorden
  • Eer
    22 januari 2015 om 17:19

    Super lekker en gezond
    Had de medjool dadels op de markt gehaald.
    Ik heb er nog cranberries aan toegevoegd.
    In de blender sloeg alles steeds vast, dus uiteindelijk met de mes op een plank, bedekt met bakpapier voor het kleven, gesneden en gemengd...ging ook goed.

    Beantwoorden
  • geheim
    18 september 2014 om 16:47

    Mag ik vragen wat voor blender jij gebruikt?

    Ik zie altijd zulke leuke recepten die ik niet kan maken omdat ik geen blender heb. Overigens kijk ik veel naar blenders, maar zie ik er nooit een geschikte tussen ...

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 september 2014 om 20:58

    Magimix :)

    Beantwoorden
  • Hannah
    7 september 2014 om 16:12

    Deze repen zijn echt heeeerlijk en perfect gelukt!

    Beantwoorden
  • Kim
    24 augustus 2014 om 23:22

    Hi Pauline,

    even een dadel gerelateerde vraag :) Ik krijg mijn dadels echt niet fijn in mijn keukenmachine, hoeveel watt is die van jou?

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 augustus 2014 om 18:42

    Ik gebruik wel altijd vlezige Medjool dadels. Anders kun je een scheutje water toevoegen of de dadels even laten weken.

    Beantwoorden
  • Jamie
    14 juli 2014 om 16:43

    Gister de repen gemaakt en perfect gelukt! Ze smaakte goed en zeker bestemd voor mensen die echte zoetekauwers zijn!

    Beantwoorden
  • mirjam
    20 mei 2014 om 18:05

    Wat kan ik als alternatief inzetten voor de chiazaad?

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 mei 2014 om 20:00

    Je kunt het weglaten. Is echt geen probleem.

    Beantwoorden
  • Laura
    22 april 2014 om 17:55

    Héél erg lekker! Ze vallen bij mij alleen wel n beetje uit elkaar, jammer! Wat zou ik er extra door kunnen doen? Of zou het een kwestie zijn van een dikkere laag maken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 april 2014 om 14:33

    Hoe dikker je dadels, hoe kleveriger de reep. Ik gebruik het liefst van die dikke vlezige Medjool Dadels van de Turk.

    Beantwoorden
  • Susan
    3 april 2014 om 19:43

    Super, superlekker! Ja, ook voor mijn man die normaal gesproken niet echt te spreken is over suikerloze hapjes...

    Deze gaat hier vaker gemaakt worden...

    Beantwoorden
  • selma
    22 maart 2014 om 12:37

    Wow, dat ziet er lekker uit! :-)

    Beantwoorden
  • esmee
    22 februari 2014 om 11:47

    Bij mij blijven ze heel kleverig dus zijn ze niet gewoon zoals muesli repen ofzo te eten. Hoe kan ik dit anders doen dat ze hartiger worden? Want op de foto zien ze er ook niet zo plakkerig uit namelijk.

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 februari 2014 om 18:55

    Dit zijn kleverige repen, dat hoort juist sticky te zijn. Ik zal nog een keer een mueslireep maken ;)

    Beantwoorden
  • Esmee
    23 februari 2014 om 15:04

    Graag!! Hoeveel calorieen zitten hier eigenlijk in?

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 februari 2014 om 16:11

    Geen idee, ik tel geen kcal :)

    Beantwoorden
  • Hilda
    20 februari 2014 om 11:41

    Ik heb een variant gemaakt...ik heb dadels, gehakte noten, rauwe cacao, chia zaadjes, goji besjes en vanille aroma gemengd en grove stukken pure chocolade (72%). Als topping sesamzaadjes.
    Super lekker!! Als deze op zijn ga ik weer wat anders proberen..Wat een super idee

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 februari 2014 om 20:03

    Yummy sounds good.

    Beantwoorden
  • Mirjam
    16 februari 2014 om 08:10

    Die heb ik ook gebruikt maar dat hielp dus niet. Zal de staafmixer eens proberen zoals je bij de chocolademuffins schrijft. :)

    Beantwoorden
  • Susan
    3 april 2014 om 18:37

    Bij mij werd het in eerste instantie ook een bal, maar met de amandelen en de rest erbij mengde het zich weer goed...
    Ook met dat klein hakmachientje dat bij de staafmixer hoort.

    Beantwoorden
  • Mirjam
    15 februari 2014 om 16:41

    Ze staan in de koelkast! Was wel een crime om te maken want mijn keukenmachine (Kenwood Major Titanium) kon het niet echt aan. De dadels werden één grote bal maar het smaakte allemaal erg lekker!

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 februari 2014 om 18:49

    Je kunt het beste ook een keukenmachine met snijmessen gebruiken. Ik heb zo'n klein hakkertje van mijn staafmixer en dat gaat prima.

    Beantwoorden
  • astrid
    6 februari 2014 om 15:00

    hi, wat zou een vervanging kunnen zijn voor kokos?
    ik lust echt geen kokos..

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 februari 2014 om 20:34

    Je kunt het weglaten, is geen probleem.

    Beantwoorden
  • Hildert
    10 november 2013 om 14:49

    Je kunt de dadeltaart van B&B makkelijk maken met de helft minder suiker dan in het recept op hun webstite vermeld staat en dan smaakt hij nog steeds zoet genoeg en is hij nog even lekker!

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 november 2013 om 17:20

    Goede tip ;)

    Beantwoorden
  • Voedzaam en Snel
    17 maart 2013 om 15:01

    Hoi Paula,

    Wij zijn geïnspireerd geraakt door jouw heerlijke notenreep recept en hebben er onze eigen draai aan gegeven met een linkje naar jouw site natuurlijk. http://www.voedzaamensnel.nl/tussendoortje/notenreep-gezonde-snack/

    Groetjes Sven en Jennifer

    Beantwoorden
  • Voedzaam en Snel
    17 maart 2013 om 15:03

    Pauline bedoelden we natuurlijk ;)

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 maart 2013 om 12:12

    Ik zag het al, leuk!

    Beantwoorden
  • Roos
    14 februari 2013 om 21:30

    Hoi Pauline,

    Bij welke winkels kan ik Chiazaad vinden?

    Groetjes!

    Beantwoorden
  • Helen
    27 januari 2013 om 17:01

    Die ga ik direct maken!
    Ik heb wel een probleem met het recept te willen afdrukken!
    Ik klikte op het icoontje maar de pagina wilde niet laden, ik kan het dus niet afdrukken.. Ik dacht, ik laat het maar weten!

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 januari 2013 om 11:21

    Oh goed dat je het zegt, ik had dat probleem al eerder. Ik ga er even naar kijken.

    Beantwoorden
  • Denize
    19 januari 2013 om 12:09

    Klinkt erg lekker! Deed me idd gelijk aan de dadeltaart denken van de B&B, heb daar gewerkt dus heb hem wel al een aantal keer gemaakt. Zou je ook gebroken lijnzaad kunnen gebruiken ipv chia zaad?

    Beantwoorden
  • Odette
    18 januari 2013 om 15:10

    Met cacaopoeder is het ook erg lekker!

    Beantwoorden
  • E.
    17 januari 2013 om 17:26

    Is het ook mogelijk om zonder dadels te doen? En iets anders ervoor in de plaats,maar dat het nog steeds een stevig goeds blijft

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 januari 2013 om 11:47

    Je zou ook gedroogde abrikozen of pruimen kunnen nemen, of ander gedroogde en kleverig fruit :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 januari 2013 om 18:24

    Leuk en jaa die taart ken ik, die is echt zo lekker, Staat ook nog op mijn to cook lijstje :)

    Beantwoorden
  • Janneke
    16 januari 2013 om 11:21

    O Pauline, je bent weer geweldig! Ik ga ze snel maken, lijkt meer heerlijk!

    Beantwoorden
  • Caroline Brouwer
    16 januari 2013 om 08:23

    Lekker Pauline, hier houd ik van, dadels met kokos! Bagels & Beans heeft daar een ontzettende lekkere taart mee gemaakt. Heb je die al eens bij ze geproefd? Het recept staat op hun site. Ben ik ook nog eens van plan te maken.
    groetjes, Caroline

    Beantwoorden

Reactie plaatsen