De streekbox

De streekbox


Ik hou van zulke initiatieven! Hoewel ik boodschappen doen erg leuk vind, ben ik toch een beetje een luiwammes daarin. Ik laat mijn boodschappen namelijk altijd bezorgen. Dat scheelt mij heel veel gesjouw en tijd en als ik je vertel dat ik op 4 hoog woon, snap je mij denk ik wel.

Verse producten vul ik dan steeds beetje bij beetje aan. Groente, zuivel en vlees koop ik natuurlijk niet voor een maand in. De streekbox biedt daarvoor een mooie aanvulling op je maandelijkse boodschappen. De streekbox is gevuld met verse streekproducten uit eigen land. Je kan kiezen voor een basis box of een plusbox. Het verschil zit hem in de hoeveelheid die er in zit.

Een basisbox kost € 37,50 incl. verzendkosten. Met een basisbox kan je zeker een week vooruit. De box is vooral gevuld met verse producten. In de box die ik ontvangen heb zaten o.a. aardappelen, kip drumsticks van OK vlees, pannenkoekenmeel, Italiaanse boerenkaas, een speltbroodje, eieren, bloemkool, appels, spruitjes. Een lekker gevuld pakket dus!

Het leuke van de streekbox is dat er een boekje met recepten bij zit. Mocht je geen creatieveling in de keuken zijn, dan kan je met deze recepten meteen aan de slag. Alles wat je nodig hebt, behalve de standaard dingen zoals peper, zout en olie, zitten in de box.

Door te kiezen voor de streekbox steun je ook indirect de lokale ondernemers. Er wordt een eerlijke prijs voor de producten betaald. Daarnaast zijn de leveranciers van de producten op een duurzame manier aan het ondernemen. De leveranciers staan er ook bij vermeld, dus je kan meteen zien dat de eieren bij wijze van spreken van boer Jan komen.

De streekbox heeft inmiddels een aardig bezorggebied in het westen des lands. Dit zal in de komende tijd alleen maar uitgebreid worden. Ik vind het een super leuk initiatief. Ik heb 2 van de recepten uitgeprobeerd en voor de rest ben ik er zelf lekker mee aan de slag gegaan.

Wil je de streekbox ook eens proberen, meld je dan aan op www.streekbox.nl.

8 januari 2013


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in