fbpx
Menu

Breadpops

Een tijdje geleden plaatste ik deze breadpops al op Instagram. Ik kreeg meteen veel vragen naar het recept. Eigenlijk kan je het niet eens een recept noemen. Het leuke hiervan is, als je iets op een andere manier presenteert, het er heel anders uit kan zien. Zo ook deze breadpops, het ziet er super leuk uit en het is zo simpel.

Ingrediënten voor 12 pops
12 knakworstjes
1 blikje croissantdeeg
4 el mosterd
12 satéprikkers

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrijk het croissantdeeg met de mosterd. Je zou eventueel ook ketchup of curry kunnen nemen. Snij de lappen in 5 repen.

Steek een knakworstje op een stokje.

Wikkel het croissantdeeg om het worstje heen.

Leg de prikkers op een bakplaat en bak de breadpops in ongeveer 12 minuten goudbruin.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

23 reacties

  • Nathalie Post Cleveringa
    9 december 2015 om 00:56

    Leuk idee, kun je dit ook met mini knakworstjes maken?
    Kan je zo'n pop ook met kaasstengels maken? Of heb je nog een andere suggestie voor iets vegetarisch

  • Pauline
    17 december 2014 om 13:38

    Leuk zeg. Nee hoor die mosterd hoeft niet. En het kan ook met bladerdeeg. Het eigeel is puur voor de glans, dus daar worden ze extra mooi van.

  • marieke
    16 december 2014 om 22:08

    Hey,
    Erg leuk en lekker, dit ga ik donderdag voor het kerstdiner van mijn dochter maken. Moet er per se mosterd/saus in gewikkeld worden ?
    En moet er nog eventueel eigeel op het bladerdeeg ? Ik maak het met bladerdeeg, kun je dan ook in velletje deeg in 5 repen splitsen ?
    Oh ik lijk wel een leek met kokkerelen :).

  • latoya
    11 december 2014 om 14:38

    Oeee allebei mn kindjes zijn gek op knakworsten dus je snapt wat mama moet maken voor het kerst diner voor allebei.
    maar even een vraag valt dit nou onder voorgerecht? Of hoofdgerecht? En mijn kindjes denken zo goed mee. Want ik dacht ik ga de saus vervangen voor macsaus maar dochter lief zeg dat lukt niet iedereen mama. Dus het word mayonaise

  • Suus
    2 september 2014 om 17:26

    Ik denk dat ik dit ga maken als traktatie voor mijn 3 jarige dochter. Ieder kind lust toch knakworst en croissants :D

  • Pauline
    1 augustus 2014 om 12:22

    Dat klopt inderdaad er zitten 3 rechthoeken in, of 6 diagonalen. Dit laat je aan elkaar en snij je horizontaal in 4 of 5 stroken. Dus dan heb je minimaal 12 en maximaal 15 reepjes deeg.

  • Priscilla Versteeg
    31 juli 2014 om 17:24

    Hoi !

    Een erg leuk idee :)

    Klopt het dat je uit één blik croissants 12 worstjes kan omwikkelen?
    Als je het deeg in 5en stroken snijd klinkt het alof je nog min. 2 blikken nodig hebt. (en als je de stroken door de helft snijd, zijn het alsnog maar 10 worstjes, of ben ik nou gek?!)

    Ik hoor het graag van je !

    Groetjes, Priscilla Versteeg

  • Pauline
    27 april 2014 om 14:18

    Ik zou ze vlak voor het serveren nog even kort in de oven doen en dan zijn ze wel lekker knapperig!

  • ronneke
    26 april 2014 om 18:57

    Kun je de breadpopps ook al een dag vantevoren maken en zijn ze bij het presenteren dan nog knapperig?

  • Pauline
    16 februari 2014 om 17:08

    Ja kan allebei wel.

  • Manon
    16 februari 2014 om 14:41

    Kan ik ze ook een dag van tevoren maken? En dan weer opwarmen? Of kunnen ze koud ook prima gegeten worden?

  • Femke
    29 november 2013 om 13:30

    Mijn stokjes verbranden wel, deze even weken in water?

  • Pauline
    17 september 2013 om 15:07

    Ja hoor dat kan prima :)

  • mirjam
    16 september 2013 om 08:57

    kan het ook met bladerdeeg?

  • Pauline
    11 april 2013 om 16:46

    Wat leuk om te horen :)

  • Didi
    10 april 2013 om 21:36

    Wat een leuke site zeg.. Ik ga morgen gelijk een paar recepten van je maken! Ziet er allemaal erg lekker uit!

  • Pauline
    30 januari 2013 om 18:12

    Leuk om te horen! Thanks :)

  • Nathalie Ensing
    30 januari 2013 om 12:51

    Oh heerlijk! Ik heb net al de rocky road fudge gemaakt, maar deze komt van het weekend aan de beurt! Ik krijg gewoon LEKKERE TREK van je site!

    xx

    Keep on Going!

  • Pauline
    8 januari 2013 om 12:38

    Leuk, dank jullie wel :)

  • Laura's Bakery
    7 januari 2013 om 22:51

    Ontzettend leuk idee!

  • Margriet
    7 januari 2013 om 20:04

    Wow wat gaaf! Die doen het vast goed op kinderfeestjes. Stokkies FTW! :)

  • Pauline
    7 januari 2013 om 19:44

    Haha ja en alles op een stokkie is leuk :)

  • Lian
    7 januari 2013 om 19:06

    Een geweldig idee! Pigs in a blanket op een stokkie :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.