Bananen pannenkoek zonder melk

Bananen pannenkoek met ei maar zonder melk en ook zonder tarwe en suiker.. Dat klinkt misschien een beetje gek. En misschien denk je ook wel een pannenkoek van slechts 2 ingrediënten kan echt niet lekker zijn. Nou dat kan dus wel. Deze pannenkoekjes bestaan enkel uit banaan en ei. Ik heb er zelf nog een theelepeltje bakpoeder aan toegevoegd, maar dit hoeft niet perse.

Deze gezonde pannenkoeken zijn super gezond en ideaal voor kinderen met een tarwe of melk allergie. Ik zou het mengsel wel even goed mixen, want alleen dan krijg je luchtige pancakes. Je kan het beste kleine pannenkoekjes maken, want dan kan je ze gemakkelijker omdraaien. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Ingrediënten voor 10 kleine pannenkoekjes

1 rijpe banaan
2 eieren (M)
1 tl bakpoeder

Zo maak je het
Mix de banaan en de eieren fijn en luchtig in  een keukenmachine. Je kan de banaan ook met een vork prakken en dan het ei erdoor roeren, maar ik denk dat ze door de mixer nog luchtiger worden.

Voeg het bakpoeder toe en mix het nog even door elkaar.

Verhit een klontje boter in een pan en bak de bananen pannenkoekjes aan weerszijden bruin.

De bananen pannenkoek is al zoet van zichzelf, door de banaan, maar smaken nog lekkerder met maple syrup en blauwe bessen en eventueel wat kaneel.

Snelle couscous met granaatappel
Mini Tiramisu in een glaasje
Bewaar
62 Comments
  • Joanne

    15 augustus 2017 at 12:33 Beantwoorden

    Heerlijk!
    De mijne waren alleen een beetje slap, heb ze nog 2 min in de airfryer gedaan, toen waren ze lekker knapperig.

  • Joke van den Berg

    12 juli 2017 at 12:06 Beantwoorden

    ze zijn heerlijk, ik heb allen konstant problemen met omdraaien, ik maak ze klein, bak ze langzaam doe er bakpoeder doorheen, ik weet het niet meer. Maar hoe dan ook de smaak is lekker

    • Pauline

      13 juli 2017 at 14:41 Beantwoorden

      Dat is ook de grootste uitdaging van deze pannenkoekjes idd. Geduld is een schone zaak hierin, als ze goed gaar zijn, gaat het net ietsje makkelijker.

  • Anja

    4 mei 2017 at 11:58 Beantwoorden

    Dit recept hou ik erin! Vandaag voor het eerst gemaakt, super lekker. Wel heel zoet door de banaan. Combi met wat zuurder fruit is aan te raden.
    Volgende keer ga ik toch wat gemalen havermoet toevoegen. Ik vond ze vrij slapjes, wat lastig is met omdraaien.
    Ik heb bij voorbaat een klein pannetje gebruikt. Na 1 kant gebakken te hebben, heb ik het kleine pannenkoekje voorzichtig op de spatel laten glijden en toen snel omgedraaid in het pannetje laten glijden. Ging super!

  • ag90be

    4 april 2017 at 22:41 Beantwoorden

    helle lekere panenkoekken!

  • Nadia Temmerman

    6 februari 2017 at 20:14 Beantwoorden

    Net uitgetest en suuuuuuper lekker bevonden! Idd niet te groot maken, zo draaien ze makkelijk om

  • Ilsjes

    10 juli 2016 at 13:47 Beantwoorden

    Ik heb ze net gemaakt voor de lunch, vond ze verrassend lekker! Lekker met verse ananas erbij, fijne zondag!

  • manon

    7 juni 2016 at 19:04 Beantwoorden

    Heerlijk! Simpel, snel en gezond, daar houd ik van! En zo tijdens de eerste proeferij zit ik te bedenken welke variaties ik kan maken voor een heerlijk verrassend toetje voor mijn gasten (met aardbeiden, lemon curd en ijs) of voor een gezonde lunch (met walnoten en havermout).

  • Jakob Schuringa

    21 mei 2016 at 16:02 Beantwoorden

    Hoi Pauline, \r\n\r\nErg geslaagd! \r\nEn helemaal leuk omdat we toch samen de hotelschool hebben gedaan (in een ver verleden), haha.\r\n\r\nGroetjes Jakob

  • Jasmijn

    22 maart 2016 at 12:08 Beantwoorden

    De kleine bananen pancakes zijn super gelukt! Erg smakelijk 🙂

  • Wouter uit Zwolle

    6 maart 2016 at 18:00 Beantwoorden

    Bedankt voor de kooktip Pauline! In combinatie met wat blauwe bessen en noten, heb ik indruk weten te maken met dit ontbijt! Groeten Wouter

  • ester

    17 december 2015 at 21:46 Beantwoorden

    Kan ik ze de avond van te voren bakken?

  • Corinne

    26 september 2015 at 11:36 Beantwoorden

    Wat een simpel en smakelijk recept weer! Als nagerecht echt een verrassing, die bananen flavour. Dank voor het delen!

  • Pauline

    19 september 2015 at 23:38 Beantwoorden

    Ik vind het echt te ei-ig dit soort pannenkoekjes. Alsof je ei met banaan eet.

    • Jesse

      6 februari 2016 at 12:09 Beantwoorden

      Dat heb ik dus precies ook bij een boterham met pindakaas. Dan proeft het ook net alsof ik gewoon een boterham met pindakaas eet. Jakkie!

      • Miek

        22 maart 2017 at 09:13 Beantwoorden

        Hahaha maar dat eet je dan toch ook??😂

  • Anna Ruiters

    19 september 2015 at 10:48 Beantwoorden

    Heerlijk luchtige pancakes, yumm! Pan goed heet en in kokosolie gebakken. Zelf heb ik wat amandelmeel toegevoegd.\r\n\r\nDank voor het gezonde en makkelijke recept.

  • Amanda

    12 september 2015 at 09:16 Beantwoorden

    Ik ben ze nu aan het maken en na 3 mislukte pannenkoekjes, heb ik een snufje (halve eetlepel misschien) zelfrijzend bakmeel toegevoegd.\r\n\r\nIs voor de mensen met gevoeligheid voor tarwe geen optie, weet ik. Maar ik wil toch even delen dat dit de pannenkoekjes ten goede komt betreft stevigheid en ‘t omdraaien in de pan.\r\n\r\nGroetjes!

  • Brenda

    29 juni 2015 at 21:34 Beantwoorden

    Kan je het beslag een avond van tevoren makeb en in de koelkast bewaren?\r\n\r\nIk krijg ze overigens van geen meter ongedraaid. Heb echt scrammbled pancakes

    • Pauline

      30 juni 2015 at 14:51 Beantwoorden

      Zou ik niet doen, dan wordt het helemaal bruin. Een extra lepel boekweitmeel of havermout helpt wel om ze beter om te draaien. En vooral kleine pannenkoekjes maken.

Plaats een reactie