fbpx
Menu

Bananenpannenkoek zonder melk

Een bananenpannenkoek zonder melk, zonder tarwe en ook zonder suiker. Dat klinkt misschien een beetje gek. En misschien denk je ook wel dat een pannenkoek van slechts 2 ingrediënten echt niet lekker zijn. Nou dat kan dus wel. Geloof mij maar. Deze pannenkoekjes bestaan enkel uit banaan en ei. Ik heb er zelf nog een theelepeltje bakpoeder aan toegevoegd, maar dit hoeft niet eens. Belangrijk is wel dat je banaan rijp genoeg is, want met een groene banaan wordt niks lekker.

Deze gezonde pannenkoeken zijn supergezond en ideaal voor kinderen met een tarwe of melk allergie. Ik zou het mengsel wel even goed mixen, want alleen dan krijg je luchtige pancakes. Je kan het beste kleine pannenkoekjes maken, want dan kan je ze gemakkelijker omdraaien. Een grote maken is namelijk nog best een uitdaging. Wil je ze toch iets steviger hebben, voeg dan 2 el havermout toe aan je bananenpannenkoek beslag. Oh en nog een tip van mij, maak meteen extra veel, want ook de volgende dag zijn ze nog lekker.

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. PS mocht je in the mood zijn, je kan ook banaan ei poffertjes maken. Dat recept vind je hier.

Ingrediënten voor 10 kleine pannenkoekjes

1 rijpe banaan
2 eieren (M)
1 tl bakpoeder

Zo maak je het
Mix de banaan en de eieren fijn en luchtig in  een keukenmachine. Je kan de banaan ook met een vork prakken en dan het ei erdoor roeren, maar ik denk dat ze door de mixer nog luchtiger worden.

Voeg het bakpoeder toe en mix het nog even door elkaar.

Verhit een klontje boter in een pan en bak de bananen pannenkoekjes aan weerszijden bruin.

De bananenpannenkoek is al zoet van zichzelf, door de banaan, maar smaken nog lekkerder met maple syrup en blauwe bessen en eventueel wat kaneel.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

76 reacties

  • Sonja Van de Sype
    8 mei 2019 om 12:18

    Ik heb zelfs geen bakpoeder gebruikt en helemaal gelukt en lekker.

    Beantwoorden
  • Annika
    8 mei 2019 om 16:20

    Wat leuk om te horen :)

    Beantwoorden
  • Jean
    3 maart 2019 om 14:27

    Wat die ik verkeerd?. Een grote aanbakboel. In een anti aanbakpan dus daar ligt t niet aan. Natte fludderige aangebakken flapjes.

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 maart 2019 om 08:27

    Probeer anders eens om hele kleine pannenkoekjes te maken. Dan kan je ze makkelijker omdraaien.

    Beantwoorden
  • Jean
    4 maart 2019 om 18:29

    Heb ik geprobeerd maar het vloeit meteen uit tot een pangrote koek.

    Beantwoorden
  • Silvia Rozema
    31 januari 2019 om 08:43

    Ik vind ze het lekkerste als ze niet te donker bruin gebakken zijn de bananen pannenkoeken ook wil ik kijken met wat amandel meel of het dan wat beter wordt

    Beantwoorden
  • Annet Siemeling
    30 januari 2019 om 08:27

    Super lekker en een keer wat anders. Ook lekker na het sporten.

    Beantwoorden
  • Leoni Schuurhuis
    14 december 2018 om 11:23

    Heerlijk! Ik heb voor de smaak nog een klein beetje zout, verse gemberrasp, 1 tl vers citroensap en een beetje honing toegevoegd. Aanrader!

    Beantwoorden
  • Annika
    14 december 2018 om 14:12

    Lekker hoor!

    Beantwoorden
  • P.Schotanus
    1 mei 2018 om 14:29

    Hallo, heerlijk !! Kun je de blauwe bessen ook mee bakken???

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 mei 2018 om 09:20

    Zeker, dan spatel je ze gewoon door het beslag.

    Beantwoorden
  • Laura
    15 maart 2018 om 12:36

    Heerlijk met kwark fruit noten en een beetje honing 😋

    Beantwoorden
  • Danielle
    3 februari 2018 om 17:13

    Ik maak ze altijd met havermout ipv meel (en een extra banaan voor een lekkere zoete smaak)! Love it

    Beantwoorden
  • Lisette
    3 januari 2018 om 12:31

    Lekker en makkelijk recept. Ik heb het recept iets aangepast aangezien ik de verhouding ei en banaan uit balans vond. Mijn beslag bestond uit 1 ei en 1,5 banaan. Nog een tip: laat de pan en de bakboter goed heet worden voordat je het beslag erin doet. Als je ziet dat de randjes bruin beginnen te worden zijn ze klaar om te draaien.

    Beantwoorden
  • Joanne
    15 augustus 2017 om 12:33

    Heerlijk! De mijne waren alleen een beetje slap, heb ze nog 2 min in de airfryer gedaan, toen waren ze lekker knapperig.

    Beantwoorden
  • Joke van den Berg
    12 juli 2017 om 12:06

    ze zijn heerlijk, ik heb allen konstant problemen met omdraaien, ik maak ze klein, bak ze langzaam doe er bakpoeder doorheen, ik weet het niet meer. Maar hoe dan ook de smaak is lekker

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 juli 2017 om 14:41

    Dat is ook de grootste uitdaging van deze pannenkoekjes idd. Geduld is een schone zaak hierin, als ze goed gaar zijn, gaat het net ietsje makkelijker.

    Beantwoorden
  • Anja
    4 mei 2017 om 11:58

    Dit recept hou ik erin! Vandaag voor het eerst gemaakt, super lekker. Wel heel zoet door de banaan. Combi met wat zuurder fruit is aan te raden. Volgende keer ga ik toch wat gemalen havermoet toevoegen. Ik vond ze vrij slapjes, wat lastig is met omdraaien. Ik heb bij voorbaat een klein pannetje gebruikt. Na 1 kant gebakken te hebben, heb ik het kleine pannenkoekje voorzichtig op de spatel laten glijden en toen snel omgedraaid in het pannetje laten glijden. Ging super!

    Beantwoorden
  • ag90be
    4 april 2017 om 22:41

    helle lekere panenkoekken!

    Beantwoorden
  • Nadia Temmerman
    6 februari 2017 om 20:14

    Net uitgetest en suuuuuuper lekker bevonden! Idd niet te groot maken, zo draaien ze makkelijk om

    Beantwoorden
  • Ilsjes
    10 juli 2016 om 13:47

    Ik heb ze net gemaakt voor de lunch, vond ze verrassend lekker! Lekker met verse ananas erbij, fijne zondag!

    Beantwoorden
  • manon
    7 juni 2016 om 19:04

    Heerlijk! Simpel, snel en gezond, daar houd ik van! En zo tijdens de eerste proeferij zit ik te bedenken welke variaties ik kan maken voor een heerlijk verrassend toetje voor mijn gasten (met aardbeiden, lemon curd en ijs) of voor een gezonde lunch (met walnoten en havermout).

    Beantwoorden
  • Jakob Schuringa
    21 mei 2016 om 16:02

    Hoi Pauline,

    Erg geslaagd!
    En helemaal leuk omdat we toch samen de hotelschool hebben gedaan (in een ver verleden), haha.

    Groetjes Jakob

    Beantwoorden
  • Jasmijn
    22 maart 2016 om 12:08

    De kleine bananen pancakes zijn super gelukt! Erg smakelijk :-)

    Beantwoorden
  • Wouter uit Zwolle
    6 maart 2016 om 18:00

    Bedankt voor de kooktip Pauline! In combinatie met wat blauwe bessen en noten, heb ik indruk weten te maken met dit ontbijt! Groeten Wouter

    Beantwoorden
  • ester
    17 december 2015 om 21:46

    Kan ik ze de avond van te voren bakken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 december 2015 om 22:16

    Dat kan wel, is alleen wel minder lekker.

    Beantwoorden
  • Corinne
    26 september 2015 om 11:36

    Wat een simpel en smakelijk recept weer! Als nagerecht echt een verrassing, die bananen flavour. Dank voor het delen!

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 september 2015 om 23:38

    Ik vind het echt te ei-ig dit soort pannenkoekjes. Alsof je ei met banaan eet.

    Beantwoorden
  • Jesse
    6 februari 2016 om 12:09

    Dat heb ik dus precies ook bij een boterham met pindakaas. Dan proeft het ook net alsof ik gewoon een boterham met pindakaas eet. Jakkie!

    Beantwoorden
  • Miek
    22 maart 2017 om 09:13

    Hahaha maar dat eet je dan toch ook??😂

    Beantwoorden
  • Anna Ruiters
    19 september 2015 om 10:48

    Heerlijk luchtige pancakes, yumm! Pan goed heet en in kokosolie gebakken. Zelf heb ik wat amandelmeel toegevoegd.

    Dank voor het gezonde en makkelijke recept.

    Beantwoorden
  • Amanda
    12 september 2015 om 09:16

    Ik ben ze nu aan het maken en na 3 mislukte pannenkoekjes, heb ik een snufje (halve eetlepel misschien) zelfrijzend bakmeel toegevoegd.

    Is voor de mensen met gevoeligheid voor tarwe geen optie, weet ik. Maar ik wil toch even delen dat dit de pannenkoekjes ten goede komt betreft stevigheid en 't omdraaien in de pan.

    Groetjes!

    Beantwoorden
  • Brenda
    29 juni 2015 om 21:34

    Kan je het beslag een avond van tevoren makeb en in de koelkast bewaren?

    Ik krijg ze overigens van geen meter ongedraaid. Heb echt scrammbled pancakes

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 juni 2015 om 14:51

    Zou ik niet doen, dan wordt het helemaal bruin. Een extra lepel boekweitmeel of havermout helpt wel om ze beter om te draaien. En vooral kleine pannenkoekjes maken.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen