Menu

Bananenpannenkoek zonder melk

Een bananenpannenkoek zonder melk, zonder tarwe en ook zonder suiker. Dat klinkt misschien een beetje gek. En misschien denk je ook wel dat een pannenkoek van slechts 2 ingrediënten echt niet lekker zijn. Nou dat kan dus wel. Geloof mij maar. Deze pannenkoekjes bestaan enkel uit banaan en ei. Ik heb er zelf nog een theelepeltje bakpoeder aan toegevoegd, maar dit hoeft niet eens. Belangrijk is wel dat je banaan rijp genoeg is, want met een groene banaan wordt niks lekker.

Deze gezonde pannenkoeken zijn supergezond en ideaal voor kinderen met een tarwe of melk allergie. Ik zou het mengsel wel even goed mixen, want alleen dan krijg je luchtige pancakes. Je kan het beste kleine pannenkoekjes maken, want dan kan je ze gemakkelijker omdraaien. Een grote maken is namelijk nog best een uitdaging. Wil je ze toch iets steviger hebben, voeg dan 2 el havermout toe aan je bananenpannenkoek beslag. Oh en nog een tip van mij, maak meteen extra veel, want ook de volgende dag zijn ze nog lekker.

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. PS mocht je in the mood zijn, je kan ook banaan ei poffertjes maken. Dat recept vind je hier.

Ingrediënten voor 10 kleine pannenkoekjes

1 rijpe banaan
2 eieren (M)
1 tl bakpoeder

Zo maak je het
Mix de banaan en de eieren fijn en luchtig in  een keukenmachine. Je kan de banaan ook met een vork prakken en dan het ei erdoor roeren, maar ik denk dat ze door de mixer nog luchtiger worden.

Voeg het bakpoeder toe en mix het nog even door elkaar.

Verhit een klontje boter in een pan en bak de bananen pannenkoekjes aan weerszijden bruin.

De bananenpannenkoek is al zoet van zichzelf, door de banaan, maar smaken nog lekkerder met maple syrup en blauwe bessen en eventueel wat kaneel.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

77 reacties

  • Conn
    21 november 2019 om 20:34

    Je kan van die pancake vormen kopen voor in de pan!

  • Annika
    8 mei 2019 om 16:20

    Wat leuk om te horen :)

  • Sonja Van de Sype
    8 mei 2019 om 12:18

    Ik heb zelfs geen bakpoeder gebruikt en helemaal gelukt en lekker.

  • Jean
    4 maart 2019 om 18:29

    Heb ik geprobeerd maar het vloeit meteen uit tot een pangrote koek.

  • Pauline
    4 maart 2019 om 08:27

    Probeer anders eens om hele kleine pannenkoekjes te maken. Dan kan je ze makkelijker omdraaien.

  • Jean
    3 maart 2019 om 14:27

    Wat die ik verkeerd?. Een grote aanbakboel. In een anti aanbakpan dus daar ligt t niet aan. Natte fludderige aangebakken flapjes.

  • Silvia Rozema
    31 januari 2019 om 08:43

    Ik vind ze het lekkerste als ze niet te donker bruin gebakken zijn de bananen pannenkoeken ook wil ik kijken met wat amandel meel of het dan wat beter wordt

  • Annet Siemeling
    30 januari 2019 om 08:27

    Super lekker en een keer wat anders. Ook lekker na het sporten.

  • Annika
    14 december 2018 om 14:12

    Lekker hoor!

  • Leoni Schuurhuis
    14 december 2018 om 11:23

    Heerlijk! Ik heb voor de smaak nog een klein beetje zout, verse gemberrasp, 1 tl vers citroensap en een beetje honing toegevoegd. Aanrader!

  • Pauline
    2 mei 2018 om 09:20

    Zeker, dan spatel je ze gewoon door het beslag.

  • P.Schotanus
    1 mei 2018 om 14:29

    Hallo, heerlijk !! Kun je de blauwe bessen ook mee bakken???

  • Laura
    15 maart 2018 om 12:36

    Heerlijk met kwark fruit noten en een beetje honing ?

  • Danielle
    3 februari 2018 om 17:13

    Ik maak ze altijd met havermout ipv meel (en een extra banaan voor een lekkere zoete smaak)! Love it

  • Lisette
    3 januari 2018 om 12:31

    Lekker en makkelijk recept. Ik heb het recept iets aangepast aangezien ik de verhouding ei en banaan uit balans vond. Mijn beslag bestond uit 1 ei en 1,5 banaan. Nog een tip: laat de pan en de bakboter goed heet worden voordat je het beslag erin doet. Als je ziet dat de randjes bruin beginnen te worden zijn ze klaar om te draaien.

  • Joanne
    15 augustus 2017 om 12:33

    Heerlijk! De mijne waren alleen een beetje slap, heb ze nog 2 min in de airfryer gedaan, toen waren ze lekker knapperig.

  • Pauline
    13 juli 2017 om 14:41

    Dat is ook de grootste uitdaging van deze pannenkoekjes idd. Geduld is een schone zaak hierin, als ze goed gaar zijn, gaat het net ietsje makkelijker.

  • Joke van den Berg
    12 juli 2017 om 12:06

    ze zijn heerlijk, ik heb allen konstant problemen met omdraaien, ik maak ze klein, bak ze langzaam doe er bakpoeder doorheen, ik weet het niet meer. Maar hoe dan ook de smaak is lekker

  • Anja
    4 mei 2017 om 11:58

    Dit recept hou ik erin! Vandaag voor het eerst gemaakt, super lekker. Wel heel zoet door de banaan. Combi met wat zuurder fruit is aan te raden. Volgende keer ga ik toch wat gemalen havermoet toevoegen. Ik vond ze vrij slapjes, wat lastig is met omdraaien. Ik heb bij voorbaat een klein pannetje gebruikt. Na 1 kant gebakken te hebben, heb ik het kleine pannenkoekje voorzichtig op de spatel laten glijden en toen snel omgedraaid in het pannetje laten glijden. Ging super!

  • ag90be
    4 april 2017 om 22:41

    helle lekere panenkoekken!

  • Miek
    22 maart 2017 om 09:13

    Hahaha maar dat eet je dan toch ook???

  • Nadia Temmerman
    6 februari 2017 om 20:14

    Net uitgetest en suuuuuuper lekker bevonden! Idd niet te groot maken, zo draaien ze makkelijk om

  • Ilsjes
    10 juli 2016 om 13:47

    Ik heb ze net gemaakt voor de lunch, vond ze verrassend lekker! Lekker met verse ananas erbij, fijne zondag!

  • manon
    7 juni 2016 om 19:04

    Heerlijk! Simpel, snel en gezond, daar houd ik van! En zo tijdens de eerste proeferij zit ik te bedenken welke variaties ik kan maken voor een heerlijk verrassend toetje voor mijn gasten (met aardbeiden, lemon curd en ijs) of voor een gezonde lunch (met walnoten en havermout).

  • Jakob Schuringa
    21 mei 2016 om 16:02

    Hoi Pauline,

    Erg geslaagd!
    En helemaal leuk omdat we toch samen de hotelschool hebben gedaan (in een ver verleden), haha.

    Groetjes Jakob

  • Jasmijn
    22 maart 2016 om 12:08

    De kleine bananen pancakes zijn super gelukt! Erg smakelijk :-)

  • Wouter uit Zwolle
    6 maart 2016 om 18:00

    Bedankt voor de kooktip Pauline! In combinatie met wat blauwe bessen en noten, heb ik indruk weten te maken met dit ontbijt! Groeten Wouter

  • Jesse
    6 februari 2016 om 12:09

    Dat heb ik dus precies ook bij een boterham met pindakaas. Dan proeft het ook net alsof ik gewoon een boterham met pindakaas eet. Jakkie!

  • Pauline
    19 december 2015 om 22:16

    Dat kan wel, is alleen wel minder lekker.

  • ester
    17 december 2015 om 21:46

    Kan ik ze de avond van te voren bakken?

  • Corinne
    26 september 2015 om 11:36

    Wat een simpel en smakelijk recept weer! Als nagerecht echt een verrassing, die bananen flavour. Dank voor het delen!

  • Pauline
    19 september 2015 om 23:38

    Ik vind het echt te ei-ig dit soort pannenkoekjes. Alsof je ei met banaan eet.

  • Anna Ruiters
    19 september 2015 om 10:48

    Heerlijk luchtige pancakes, yumm! Pan goed heet en in kokosolie gebakken. Zelf heb ik wat amandelmeel toegevoegd.

    Dank voor het gezonde en makkelijke recept.

  • Amanda
    12 september 2015 om 09:16

    Ik ben ze nu aan het maken en na 3 mislukte pannenkoekjes, heb ik een snufje (halve eetlepel misschien) zelfrijzend bakmeel toegevoegd.

    Is voor de mensen met gevoeligheid voor tarwe geen optie, weet ik. Maar ik wil toch even delen dat dit de pannenkoekjes ten goede komt betreft stevigheid en 't omdraaien in de pan.

    Groetjes!

  • Pauline
    30 juni 2015 om 14:51

    Zou ik niet doen, dan wordt het helemaal bruin. Een extra lepel boekweitmeel of havermout helpt wel om ze beter om te draaien. En vooral kleine pannenkoekjes maken.

  • Brenda
    29 juni 2015 om 21:34

    Kan je het beslag een avond van tevoren makeb en in de koelkast bewaren?

    Ik krijg ze overigens van geen meter ongedraaid. Heb echt scrammbled pancakes

  • an
    30 mei 2015 om 12:49

    Ik kan ze niet omdraaien. Ze plakken aan elkaar. Hoe kan dat? Gewoon t recept gevolgt.

  • anna
    3 mei 2015 om 16:59

    Maak ik ook een fout: aangezien er wel ei in gaat......

  • anna
    3 mei 2015 om 16:58

    in de toelichting staat: geschikt voor kinderen met een ei of melkallergie, maar waarschijnlijk bedoel je melk of glutenallergie ( aangezien er wel melk in gaat)

  • Wendy
    12 april 2015 om 12:41

    Gemaakt!!! Waren super lkker , en lkker met rood fruit yummieeeee

  • Hakker
    5 april 2015 om 20:41

    OMG ze waten zoo goor en viez ze waren echt niet lekker ze smaken naar verrotte eieren euww echt niet lekker en nee ik bied me exuus niet aan doei

  • Nina
    5 april 2015 om 20:40

    OMG ik ben wel een kind maar ik vind ze super lekker ik heb ze zelf gemaakt voor me moeder als verrassing en ze waren zooooo lekker

  • Anneloes
    29 maart 2015 om 16:04

    Verukkelijk lekker! Ik dacht eerst: dat kan toch nier? Maar dat kan dus wel....
    Voor herhaling vatbaar!

    Groetjes Anneloes

  • heidi
    7 januari 2015 om 13:22

    ik vind ze nog erg naar ei smaken...
    Maar vele andere recepten geprobeerd HEERLIJK!!!!
    Zelfs mijn mannen vinden het lekker!!

  • Wendy
    17 oktober 2014 om 14:01

    Net samen met mijn zoon gegeten en het was heerlijk. Ik heb er zelf nog wat honing overheen gedaan. Het is wel hap-slik-weg. Je hebt erna nog wel trek. Lekker als bijgerechtje dus.

  • Eline Snauwaert
    7 september 2014 om 08:33

    Heel erg lekkere pannenkoekjes! Lekker en makkelijk :)

  • ester
    21 juli 2014 om 13:23

    Oh! Wat was dit lekker! Ik eet sinds 3 weken zonder geraffineerde suikers en ben nog steeds zoekende naar allerlei alternatieven. Deze was geweldig!
    Dankjewel!

  • Geke
    26 juni 2014 om 16:13

    Ik doe er altijd nog havermout bij :)
    Vind de pannekoekjes zoooo lekker

  • Pauline
    8 mei 2014 om 13:39

    Daar worden ze lekker fluffy van ;)

  • vivian
    7 mei 2014 om 22:34

    Ik heb ze al heel vaak gemaakt want ze zijn heerlijk. Ik doe er alleen nooit bakpoeder bij. Wat is het nut van de bakpoeder?
    Vorige week ook havermout tot meel gemixt en dat erbij gedaan, appelschijfjes gebakken en op de pannenkoekjes gelegd samen met wat rozijntjes, beetje honing erover en smullen maar :-)

  • Linda
    23 april 2014 om 16:30

    Ik heb pannenkoeken mix van Smaakt gekocht. Hoeveel moet ik daarvan bij doen?

  • Heidi
    2 april 2014 om 13:47

    Heb de pannenkoekjes gemaakt en zijn echt lekker, mijn dochter is voor allerlei fruit allergisch maar als het is verwarmd kan ze het wel hebben omdat je dan de allergenen eruit verhit. De vitamine c zijn ook verloren maar je kunt wel lekker fruit eten.Misschien dat dat voor anderen ook zo werkt. Ik kook voor haar 's ochtends ook een appel met kaneel en een beetje water als fruit om mee naar school te nemen. De banaanpannenkoekjes houden we erin.

  • Pauline
    14 maart 2014 om 20:33

    Ik zou ze gewoon allemaal tegelijk bakken en dan de volgende dag even opwarmen.

  • Selina
    14 maart 2014 om 14:56

    Hallo Paulien!
    Kun je dit beslag een nacht bewaren zodat je er 2 dagen 5 pannenkoekjes van kunt eten?
    Ik ben erg benieuwd hoe ze smaken!

  • Pauline
    13 maart 2014 om 15:38

    Ah you make my day! Thanks :)

  • Yvonne
    12 maart 2014 om 14:13

    Hallo,
    Zojuist even uitgeprobeerd met wat geraspte kokos erop, ik maak ze lekker dun. Erg lekker! Ik vind je gerechten bijzonder leuk op je blog ga er zeker meer van maken. Echt inspirerend.

  • Pauline
    18 februari 2014 om 13:17

    Even gezond, kan je allebei gerust eten.

  • Anouk
    18 februari 2014 om 09:18

    Hoi Pauline,

    Ik wil vandaag een gezonde lunch maken, maar vroeg mij af of deze pannenkoeken gezonder zijn als die uit het kookboek met boekweitmeel?

  • sanne
    18 februari 2014 om 08:02

    Super lekker hoor!
    Ook lekker zijn deze pannenkoekjes:
    60 gr havermout
    1 cupje appelmoes (bio of suikervrij)
    1 ei
    Even in de keukenmachine en je hebt twee heerlijk gezonde pannenkoekjes

  • Charlotte
    9 februari 2014 om 08:35

    Deze ochtend voor mezelf gemaakt... Met beetje agavesiroop, appeltjes en kaneel... Heeft gesmaakt! *

  • Fenna
    4 februari 2014 om 13:27

    Wat een heeeeerlijk recept! Ik heb ze gebakken in de coconut cooking Cream, top!

  • avalon
    28 januari 2014 om 08:09

    Zelf al wel een gemaakt, super lekker!!

  • Pauline
    20 januari 2014 om 14:44

    Ja dat klopt inderdaad. Ik maak zelf vaak kleine pannenkoekjes, dan gaat het wel goed.

  • Cindy
    19 januari 2014 om 18:48

    zojuist voor mijn zoontje gemaakt, zocht een receptje zonder melk (niet in huis nl..) maar ze waren erg lekker. smaakten wel naar pannenkoeken en ook erg naar banaan. Wat ik lastig vond was het omdraaien van de pannenkoek omdat hij daar te plakkerig voor was (nog tips voor?) en daardoor bleef hij ook niet heel, met een bord bovenop de pan en dan draaien lukte het nog wel wat maar mooi waren ze niet wel lekker! eentje om te onthouden..

  • Jannette
    15 januari 2014 om 16:58

    Vandaag geprobeerd en aangenaam verrast! Had verwacht dat het veel meer naar gebakken ei zou smaken maar ik proefde echt banaan. Als vervanging van brood bij de lunch gegeten en het vult goed genoeg om het vol te houden tot het avondeten :) Heb er een beetje honing op gedaan. Een blijvertje!

  • Pauline
    17 november 2013 om 15:09

    Oh wat jammer, anders doe je de volgende keer iets meer banaan er bij ;)

  • Riejanne
    17 november 2013 om 13:11

    Net deze pannenkoekjes gemaakt, maar we vonden ze niet zo'n succes helaas. Misschien te lang gemixt? Er zat ook niet echt een banaansmaak aan...

  • Roxan
    4 september 2013 om 17:13

    Omdat wij het Paleo principe volgen staat deze pannenkoek regelmatig op het ontbijt-menu. Ook lekker om een beetje kaneel en eventueel wat honing toe te voegen wanneer je de banaan prakt.

  • Pauline
    18 mei 2013 om 13:11

    het lijkt op pannenkoeken, mits je het goed mixt. Toch gaat er niets boven de echte pannenkoeken

  • Danielle
    17 mei 2013 om 23:01

    Wat een ontzettend lekker recept en wat ziet dat er lekker uit!
    Ik vroeg me af of ze ook echt naar pannenkoeken smaken of dat de smaak daarmee niet te vergelijken is?? =)

  • Sabien
    28 januari 2013 om 14:41

    Ik heb ze net gemaakt naar jouw recept! Heeerlijk! xoxo

  • Pauline
    28 januari 2013 om 11:22

    Oh dat is vervelend, dan zou je beter gewone pannenkoeken of van die lekkere fluffy American Pancakes kunnen maken

  • Pauline
    28 januari 2013 om 11:20

    Ja fijn zijn ze he, dit is een blijvertje voor mij!

  • Selma
    28 januari 2013 om 09:40

    Ik heb die ook al eens gemaakt, heel lekker!

  • roos
    27 januari 2013 om 12:29

    Klinkt heerlijk en ziet er ook echt heerlijk uit. Jammer genoeg ben ik allergisch voor banaan..

  • Pauline
    27 januari 2013 om 11:01

    ah dat is leuk om te horen, dank je wel!

  • Door
    27 januari 2013 om 10:40

    Wat een leuk receptje, super simpel maar het klinkt lekker!
    En complimenten voor de mooie foto

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST