fbpx
Menu

Kerst voorgerecht: Zalm | Appel | Rode Biet

Ik at dit voorgerecht met zalm eens in Haarlem in een restaurant. En het was verbazingwekkend lekker, die typische rooksmaak van de zalm gaat heel goed samen met de aardse smaken van de biet en de appel is er lekker fris bij.

Voor kerst is dit een ideaal voorgerecht, het is lekker licht en het is snel klaar. Je kunt alle voorbereidingen overdag doen en dan hoef je het ’s avonds alleen nog op het bord te leggen. De appel zou ik wel op het laatste moment snijden omdat deze anders bruin kleurt en dat staat niet zo fris.

IkĀ blijf het trouwens moeilijk vinden om een bord goed op te maken, als iemand nog tips heeft, let me know šŸ™‚

Ingrediƫnten voor 4 personen
200 gr veldsla
600 gr gerookte zalm
2 gekookte bieten
2 fris zure appels (bijv. de Dalinco)
1 el witte wijn azijn
3 el olijfolie
2 tl mosterd
1 tl honing
Peper en zout

Zo maak je het
Maak met een parisienne boortje bolletjes uit de rode biet. Heb je geen parisienne boortje dan kan je natuurlijk ook plakjes of blokjes snijden.

Maak een dressing van de azijn, olie, mosterd, honing en breng deze op smaak met wat peper en zout.

Snij de appel in dunne partjes.

Verdeel de veldsla over het bord en leg daarop drie plakjes gerookte zalm.

Verdeel de biet en de appel rondom de salade.

Maak het af met de dressing en je hebt een lekker en simpel kerst voorgerecht.


Word MEMBER van Uit Paulineā€™s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

  • Evelien
    18 december 2014 om 17:22

    Wat ben ik blij met dit recept. We willen persƩ gerookte zalm als voorgerecht, maar wisten nog niet goed mt wat. Nu dus wel!
    Dank je wel!

    Beantwoorden
  • henneke
    19 oktober 2014 om 13:51

    Is de biet ook met iets te vervangen en toch gezond blijf?superleuk dit yam! :-)

    Beantwoorden
  • Helen kets
    15 oktober 2014 om 19:20

    Ha pauline ,ik wil dit voorgerecht graag maken voor een etentje met vrienden,helaas is er een persoon die geen vis lust waarmee zou ik de zalm kunnen vervangen denk jij? Vriendelijke groet ,Helen

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 oktober 2014 om 21:28

    Gerookte kipfilet is ook lekker ;)

    Beantwoorden
  • Annique
    6 juli 2014 om 17:17

    Hoi Pauline,

    Ik heb sinds kort je website ontdekt, vol inspiratie voor mijzelf om leuke gerechten te maken. Top! Over dit gerecht, heb je een alternatief voor appel?

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 juli 2014 om 17:52

    Peer kan ook heel goed, maar appel maakt het net iets frisser :)

    Beantwoorden
  • Silvia
    22 oktober 2013 om 14:11

    Hoi Pauline,

    Ik heb wellicht wel een tip voor je omtrent het opmaken van het bord.. al moet ik zeggen dat ik de manier hoe je het nu hebt gedaan ook heel erg mooi vindt!!

    ipv dat je het op een rechthoekig bord doet, zou je het op een rond, of vierkant bord kunnen doen.. en dan op 2 manieren opmaken..
    en het lijkt heel erg op jou idee al van hierboven..

    1. je hebt nu sla, appel, zalm,.. etc als je deze dan in het rond laat lopen, ipv rechthoeking... heb je al een andere look

    2. je kan het ook stappelen.. sla , dan de appel op de sla ( maar zorg dat de rand van de sla nog wel te zien is, dan de zalm als een soort roosje op de appel plaatsen... dat je als het ware een soort bloem (zalm), met bladeren (appels) maakt :)

    verder wil ik graag mijn complimenten aan je geven!! want de gerechten zien er heel mooi uit! en ik ga er zeker een aantal recepten van je uitproberen!

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 oktober 2013 om 17:02

    Wat leuk! Dank je wel en bedankt voor de tips. Ga ik onthouden ;)

    Beantwoorden
  • Annika
    23 december 2012 om 20:33

    Ziet er lekker uit! Ik vind het bord al erg mooi opgemaakt hoor :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 december 2012 om 11:55

    Tnx An.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen